Προς το περιεχόμενο

8 gb ram και pagefile ερωτηση

dkoum

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα εχω στον υπολογιστη μου 8 gb ram και το page file το εχω ρυθμισει min size=max size=8192 mb

να το απενεργοποιησω τελειως δεν θελω γιατι καποιες εφαρμογες για λογους συμβατοτητας το χρισημοποιουν

εσεις τι ρυθμισεις εχετε κανει ;

σκεφτομαι να το βαλω στα 2 gb πως μπορω να δω το peak usage του page file ;

Δημοσ.

Και εγώ φοβόμουνα να το απενεργοποιήσω (έχω 6Gb) για πολύ καιρό, αλλά μετά το απενεργοποίησα και δεν είχα κανένα πρόβλημα. Θα σου πρότεινα να το απενεργοποιήσεις και μετά αν έχεις πρόβλημα να το βάλεις σε κάτι πολύ χαμηλό π.χ 1-2GB (min max ίδια τιμή για λόγους fragmentation)

Δημοσ.

8GB page file με 8GB RAM???

Εμείς δηλαδή με 3GB RAM και 2GB page file (5GB συνολικά) θα πρέπει να αυτοκτονήσουμε!!!

Και να το απενεργοποιήσεις τελείως δεν έγινε τίποτα.

Δεν τίθεται κανένας απολύτως λόγος συμβατότητας.

Ίσα-ίσα που θα δουλεύει καλύτερα το σύστημα.

Δημοσ.
Ήθελα να ξερα όσοι έχετε πάνω από 2gb ram (και πολλά λέω) γιατί ενεργοποιείτε την virtual memory;

νομίζω πως δεν είναι καλό να είναι εντελώς απενεργοποιημένη μιας και κάποια προγράμματα τη χρησιμοποιούν

• Moderators
Δημοσ.

Μια μικρη σημειωση για οποιον ενδιαφερεται:

Σε περιπτωση μπλε οθονης,χωρις pagefile,δεν μπορεις να παρεις dumps γενικως και αν το pagefile ειναι μικροτερο απο το μεγεθος της ram σου,κανεις δεν μπορει να σου εγγυηθει οτι θα μπορεις να παρεις καποιο ολοκληρομενο kernel dump.

• Moderators
Δημοσ.
το θεμα ειναι να μη βλεπεις μπλε οθονες...τωρα το dump...κλαιν..

Mε οτι βολευεται ο καθενας.Το dump μονο κλαιν δεν ειναι οταν σου σκασει μυτη η bsod σε παραγωγικο μηχανημα παντως και το κοστος για να εχεις τουλαχιστον καποια minidumps, ειναι πολυ μικρο για την βοηθεια που προσφερουν.

Αλλα οπως ειπα κ πριν,περι ορεξεως.

• Moderators
Δημοσ.
Μα σε παραγωγικο μηχανημα δεν παιζεις..κανεις οτι ειναι απαραιτητο...

Τι εννοεις "δεν παιζεις"?Οτι δεν το πειραζεις?

Δημοσ.

φανταζομαι σε εναν υπολογιστη που ειναι για δουλεια δηλαδη να τρεχει ενα συγκεκριμενο προγραμμα ,δεν θα καθεται ο χρηστης να πειραζει ρυθμισεις των windows οπως θα εκανε με τον υπολογιστη του σπιτιου του

Δημοσ.

ε ναι αυτό...

άσε που νομίζω πάνω από τους μισούς τουλάχιστον χρήστες δεν ξέρουν καν ότι υπάρχει ... και αν υπάρχει τι ακριβώς κάνει

• Moderators
Δημοσ.
φανταζομαι σε εναν υπολογιστη που ειναι για δουλεια δηλαδη να τρεχει ενα συγκεκριμενο προγραμμα ,δεν θα καθεται ο χρηστης να πειραζει ρυθμισεις των windows οπως θα εκανε με τον υπολογιστη του σπιτιου του

Ποιος ειπε πως οι μπλε οθονες σκανε μονο οταν καποιος "πειραξε τις ρυθμισεις"?Γι αυτο ξαναλεω,σε παραγωγικα μηχανηματα ειναι πολυ πιο πολυτιμο το dump-πχ οσο πιο γρηγορα βρεις οτι ο καινουριος driver για το ποντικι,που κατεβηκε απο το windows update (ναι,ανετα μπορει να προκαλεσει bsod οσο περιεργο κ αν ακουγεται)ειναι ο υπευθυνος του προβληματος,τοσο πιο γρηγορα θα επαναφερεις το μηχανημα σε λειτουργικη κατασταση.

Δημοσ.

Το page file το απενεργοποιώ από τότε που είχα 1GB RAM. Τώρα με τα 6GB το λογικό θα ήταν να το έχω πάλι απενεργοποιημένο, αλλά επειδή χρησιμοποιώ κάποιες εφαρμογές που το χρειάζονται, πλέον έχω βάλει 200MB περίπου page file.

Δημοσ.

Στα 4 δε χρειαζετε καθολου και καλυτερα να το απενεργοποιεις μιας και θα εχεις περισοτερο χωρο στο δισκο και βελτιστοποιηση του λειτουργικου σου. Στα 2 πολλα προγραμματα χρειαζετε αλλιως μενεις απο virtual memory. Φιλε Gio εισαι λιγο υπερβολικος με τα dumps files. Γινετε η δουλεια και χωρις αυτα. Στην πολυχρονη πειρα μου ποτε δε χρειαστηκε να τα χρησιμοποιησω μιας και καταλαβαινω σχεδον αμεσως το προβλημα που προκυπτει απο μπλε οθονες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...