Προς το περιεχόμενο

απο windows σε apple?

margaritagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Στους επομενους μηνες σκοπευω να αγορασω ενα νεο λαπτοπ. Μεχρι σημερα το μονο λειτουργικο που εχω δουλεψει ειναι τα παραθυρα...

Αυτα τα ατιμα τα μηλα ομως ειναι ΤΟΣΟ υπεροχα που σε προκαλουν να τα δοκιμασεις.

Η μονη μου επαφη με την Apple ειναι το 3gs μου το οποιο λατρευω:-)

Οπως ειπα θελω λαπτοπ, αλλα αν τελικα καταληξω σε apple, μ αρεσει και ο iMac, αφου εχω ηδη ενα http://www.plaisio.gr/Laptop-Netbook-GPS/Notebook/Laptop/HP-PAVILION-DM1-2000EV-WR460EA-B1A.htm που θα μπορω να παιρνω οπου παω.

Το θεμα ειναι..ποσο ευκολα μαθαινεις και συνηθιζεις το λειτουργικο τους?? Αν εχουμε ως δεδομενο οτι εισαι εντελως ασχετος με το θεμα και δεν εχεις κανεναν "σχετικο" γνωστο σου, να σε βοηθησει??

Και περα απ αυτο..ολα οσα κανω με το vaio μου, θα μπορω να τα κανω με το μακ??

(σημ:σε φορητο θα πηγαινα σε 17αρη)

-βλεπω ταινιες

-torrents

-παιχνιδια απλα φλασακια και κανα football manager(σκοπευω να παρω ps3 οποτε δε θα περιμενω πολλα απ τον υπολογιστη)

-αποθηκευση φωτογραφιων και επεξεργασια τους με photoshop

-προβολη hd videos

-ακουω μουσικη

-γραφω cds

-χρησιμοποιω word, βλεπω αρχεια pdf και μελλοντικα για τη σχολη μπορει να χρειαστω power point. Ας το πουμε με μια λεξη office:lol:

-κατεβαζω βιντεο απο το youtube

-κανα προγραμμα για επεξεργασια μουσικης, δημιουργια ringtones.. πχ virtual dj

-χρηση windows movie maker

Στο λαπτοπ μου οπως ειναι φυσικο, συνδεω τον φορητο μου σκληρο, στικακια, το modem, τη φωτογραφικη, το κινητο. Αυτα αναγνωριζονται αμεσα απο το αλλο λειτουργικο?? χωρις προβληματα?

Τι λετε?:-)

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Windows movie maker??? :lol::lol::lol: Δούλεψε imovie και τα λέμε!!! Αν δε θες πολλά παιχνίδια τότε το mac είναι ο τελειότερος Η/Υ.

Δημοσ.
Το θεμα ειναι..ποσο ευκολα μαθαινεις και συνηθιζεις το λειτουργικο τους?? Αν εχουμε ως δεδομενο οτι εισαι εντελως ασχετος με το θεμα και δεν εχεις κανεναν "σχετικο" γνωστο σου, να σε βοηθησει??

Αν έχεις γνώσεις Αγγλικών, πανεύκολα παρακολουθώντας μερικά βίντεο από την επίσημη σελίδα της Apple (μπορείς να το κάνεις και τώρα, για να δεις πως θα είναι ο κόσμος στον οποίο θα μπεις). Αν όχι, εύκολα. Είναι ένα λειτουργικό που "σε μαθαίνει", δεν το μαθαίνεις. Συνήθως το αυτονόητο, είναι και το σωστό. Από Νοέμβριο κάποια Σαββατοκύριακα θα κάνω και ένα webinar (online σεμινάριο) πάνω στο MacOSX. Αν σε ενδιαφέρει (το κόστος θα είναι όσο το δυνατόν χαμηλότερο), ρίξε μια ματιά εδώ και μπορείς να δηλώσεις ενδιαφέρον για να ενημερωθείς.

Χρειάζεται λίγο συνήθεια στις συντομεύσεις (πχ το Copy δεν είναι Ctrl+C, αλλά Cmd+C), αλλά αυτό θα λυθεί μέσα σε 2-3 εβδομάδες.

-βλεπω ταινιες

Φυσικά.

-torrents

Βεβαίως.

-παιχνιδια απλα φλασακια και κανα football manager(σκοπευω να παρω ps3 οποτε δε θα περιμενω πολλα απ τον υπολογιστη)

Το Football Manager βγαίνει κανονικότατα για Mac. Για άλλα παιχνίδια, μπορείς να εγκαταστήσεις και τα Windows. Εγώ πχ παίζω FIFA στον Mac μου, σε περιβάλλον Windows (χρειάζεται μια επανεκκίνηση). Αν και η καλύτερη λύση είναι η κονσόλα.

-αποθηκευση φωτογραφιων και επεξεργασια τους με photoshop

Και το Photoshop υπάρχει για Mac.

-προβολη hd videos

Κι αυτό γίνεται. Αν και σε υπερβολικά υψηλής ποιότητας video μπορεί να παρατηρήσεις κολλήματα. Αλλά λογικά δε θα σου προκύψει ποτέ.

-ακουω μουσικη

Όλα καλά.

-γραφω cds

Μια χαρά.

-χρησιμοποιω word, βλεπω αρχεια pdf και μελλοντικα για τη σχολη μπορει να χρειαστω power point. Ας το πουμε με μια λεξη office:lol:

Τα pdf και τα περισσότερα είδη αρχείων, μπορείς να τα βλέπεις χωρίς καν να ανοίγεις αντίστοιχο πρόγραμμα, μέσα από το QuickLook που ενεργοποιείται με το Space. Πολύ γρήγορα και εύκολα.

Office επίσης υπάρχει για Mac. Καλή ευκαιρία πάντως είναι για να δοκιμάσεις και τα αντίστοιχα προγράμματα, δηλαδή το iWork. Με τον καιρό όμως.

-κατεβαζω βιντεο απο το youtube

Όλα καλά.

-κανα προγραμμα για επεξεργασια μουσικης, δημιουργια ringtones.. πχ virtual dj

Για μουσική θα βρεις πολλά. Ήδη προεγκατεστημένο θα βρεις το GarageBand που έχει αρκετές δυνατότητες. Αλλά γενικά οι περισσότεροι μουσικοί και πολλά πανεπιστήμια διδάσκουν σε Mac.

-χρηση windows movie maker

Όπως αναφέρθηκε, μετά το iMovie δε θα θέλεις να το ξαναδείς. :-)

Στο λαπτοπ μου οπως ειναι φυσικο, συνδεω τον φορητο μου σκληρο, στικακια, το modem, τη φωτογραφικη, το κινητο. Αυτα αναγνωριζονται αμεσα απο το αλλο λειτουργικο?? χωρις προβληματα?

Όπως αναφέρθηκε, υπάρχει μια πιθανότητα να μην υπάρχουν drivers για κάποιες συσκευές "σπάνιες". Για όλες τις γνωστές μάρκες, όμως, είναι σχεδόν σίγουρο ότι θα είσαι καλυμένη. Κάνε ένα search με τις λέξεις mac drivers και τις συσκευές σου στο google να μάθεις κατά πόσο υποστηρίζονται (μια μια φυσικά, όχι όλες μαζί). Κυρίως δες για το modem και δευτερευόντως για τη φωτογραφική. Το κινητό θα το βλέπεις σα σκληρό δίσκο μέσω bluetooth λογικά. Με τους σκληρούς δε θα έχεις πρόβλημα.

Εμένα μου έχει τύχει πάντως βιντεοκάμερα που έκανα ώρες να την "σετάρω" στα Windows, το MacOS να την βρει αμέσως και να μου ανοίξει το αντίστοιχο πρόγραμμα και να περνάω μέσα τη δουλειά μου μέσα σε δευτερόλεπτα.

Δημοσ.

Powerpoint????????? :lol::lol::lol: Keynote με διαφορά καλύτερο! Επίσης και το pages > word αν και πολλοί θα δοαφωνίσουν. Όμως Excel > Numbers, αν και excel υπάρχει και για mac από το mac office, οπότε είσαι ok!

Βέβαια το office είναι μεγάλη συζήτηση. Εγώ χρησιμοποιώ neoffice (δωρεάν) αν και έχω και το iwork αγορασμένο. Επίσης κάνω μετάβαση και σε ΤΕΧ και σκέφτομαι να καταργήσω πλήρως τη χρήση κειμενογράφου. Όσον αφορά το office του mac, αν θες να ανταλλάσεις εργασίες με pc users, τότε το office των windows είναι μονόδρομος αν δε θες να μπεις σε μπλεξίματα με ασυμβατότητες κτλ. Βάλε windows σε bootcamp ή σε virtual machine και είσαι μια χαρά. Έχεις και τους 2 κόσμους στον ίδιο υπολογιστή.

Δημοσ.

Σας ευχαριστω για τις απαντησεις!

εχω παει να τα επεξεργαστω σε μαγαζι απο κοντα, αλλα παντα τυχαινει να χω καποιον ανυπομονο πανω απο το κεφαλι μου να περιμενει να δει κι αυτος, οποτε δεν εχω βγαλει καποιο συμπερασμα. Ισως να ναι καλυτερα αν παω ασχετη ωρα σε ενα απο τα 2 appleμαγαζα που εχουν ανοιξει..

Βάλε windows σε bootcamp ή σε virtual machine και είσαι μια χαρά. Έχεις και τους 2 κόσμους στον ίδιο υπολογιστή.

αυτο μπορει να γινει με σχετικη ευκολια απο εναν μεσο χρηστη?

Βεβαια σκεφτομαι...αφου εχω το hp το λαπτοπακι, μπορω να δουλευω εκει το office:rolleyes:

Καπου στην αναζητηση που εκανα διαβασα κατι για ασυμβατοτητες αρχειων..δηλ. να χρειαζονται παραμετροποιησεις στη μεταφορα απο το ενα λειτουργικο στο αλλο... Παιζει κατι τετοιο ή θυμαμαι λαθος?:rolleyes:

edit ξεχασα ν αναφερω οτι εχω και ενα πολυμηχανημα hp το οποιο χρησιμοποιω ως σαρωτη κυριως

οπως επισης και Skype, Msn

Δημοσ.

Μαργαρίτα,

την ίδια ακριβώς απορία είχα και εγώ πριν από 4 μήνες... όταν άρχισα να σκέφτομαι να αγοράσω MAC Book Pro.

Πλέον έχω MAC και πραγματικά, εάν έχεις πολύ καιρό στα Windows, δεν μπορείς να φανταστείς πως είναι να έχει λόγο ύπαρξης και να είναι εύχρηστο το Help. Από εκεί μπορείς να βρεις πολλά από αυτά που θα σε βοηθήσουν να αρχίσεις αρκετά γρήγορα να χρησιμοποιείς σε ένα καλό επίπεδο τον υπολογιστή σου.

Από εκεί και πέρα, και επειδή έχω ιδιαίτερο πρόβλημα ειδικά με τα .doc και .docx αρχεία (πολλά templates είναι σε τέτοια μορφή) υπάρχει το MS Office και για MAC OS. Όταν όμως θέλω να φτιάξω κάτι που δεν είναι ανάγκη να το παραδώσω σε .doc ή ό,τι άλλο MS Format τότε χρησιμοποιώ τα format της Apple. Είναι απίστευτα βολικά.

Για κάποια προγράμματα που δεν υπάρχουν σε MAC OS, έβαλα μέσα σε 20 - 30 λεπτά Windows 7 και όποτε θέλω τα έχω. Μπαίνουν ΠΑΝΕΥΚΟΛΑ, ακολουθώντας πιστά τις οδηγίες είτε από το site της Apple είτε από το Help του υπολογιστή (εάν θυμάμαι καλά πρέπει να έχει τέτοιο topic στο help).

Πραγματικά δεν υπάρχει λόγος να χρησιμοποιείς ό,τι χρησιμοποιούσες στα Windows εάν υπάρχει αντίστοιχο στο MAC OS. Το "Powerpoint" του MAC (που λέγεται Keynotes) είναι μίλια μακριά από το powerpoint. Ξεχνάς τις "ειδικές" εκδόσεις Adobe ή pdr printer, μιας και μπορείς να κάνεις export σε pdf άμεσα (σου παρέχει την "λειτουργία" αυτή το ίδιο το λειτουργικό).

Και εάν "κολλήσεις" κάπου... θα εκπλαγείς με τι ευκολία μπορείς να ξεκολλήσεις... χωρίς να μετακινείς ειδικά αρχεία.. χωρίς να κάνεις όλες αυτές τις αλχημείες των Windows και με μία κοινότητα να είναι έτοιμη να βοηθήσει σε όλη την γη (εάν αυτό που ψάχνεις δεν υπάρχει ΗΔΗ στο επίσημο site της apple).

Ειδικά από τότε που μπορείς να τρέξεις και Windows στα MAC, πραγματικά δεν βλέπω τον λόγο να πάρει κάποιος ένα απλό PC....

People go to Mecca. We go to Maca!

---------- Προσθήκη στις 01:08 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 01:02 ----------

Και κάτι ακόμα, ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχει Skype, MSN (βασικά υπάρχει μία εφαρμογή που μπορεί να τρέχει και MSN και Yahoo messenger και κανά δύο άλλα) και ό,τι άλλο χρησιμοποιεί ένας μέσος χρήστης στα Windows. Επίσης, από την στιγμή που έχεις MS Office στα MAC δεν υπάρχει ΚΑΜΙΑ ασυμβατότητα! Το μόνο "αρνητικό" είναι πως ο ορθογράφος για τα Office κοστίζει 60 ευρώ. Εδώ όμως, έχω να σου πω πως ως παλιός χρήστης υπολογιστών (από Spectrum, Commodore, Amstrad και ένθεν) ποτέ δεν είχα αγοράσει αυθεντικό κάτι. Από τότε που πήγα στην Apple το σκέφτομαι όλο και πιο πολύ!!!

Είναι πραγματικά life made easy!

Δημοσ.

Εγώ θα είμαι πιο συγκρατημένος από τους υπόλοιπους. Η μετάβαση από τα windows στα mac δεν είναι τόσο απλή υπόθεση, όσο την περιγράφουν κάποιοι.

Ειδικά για έναν μέσο χρήστη θα χρειαστεί να ξοδέψει αρκετές ημέρες μέχρι να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και να προσαρμόσει το mac, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε στο παλιό του windows laptop (δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί οτιδήποτε φοράει windows το λέτε PC).

Θα συναντήσεις προβλήματα που έχουν να κάνουν με το file system (δεν υποστηρίζει native το δημοφιλέστατο NTFS), με το Office, με το messenger αλλά και πολλά άλλα δημοφιλή προγράμματα της καθημερινότητας. Ακόμη και ραδιόφωνο για παράδειγμα να θέλεις να ακούσεις μέσα από το firefox ή το safari, θα πρέπει να βρείς και να εγκαταστήσεις τα κατάλληλα plugins και προγράμματα.

Φυσικά όλα αυτά με τον καιρό τα λύνεις και ανακαλύπτεις ότι το λειτουργικό έχει πάρα πολλά πλεονεκτήματα. Προσωπικά ακόμη δεν έχω διαμορφώσει μια σαφή γνώμη για το αν αξίζει η μετάβαση από το ένα λειτουργικό στο άλλο. Αν αυτή η σύγκριση αφορούσε τα XP ή τα VISTA σε σχέση με τα Snow Leopard, τότε σαφώς το λειτουργικό της Apple υπερτερεί. Δεν είμαι όμως και πολύ σίγουρος για το νικητή σε μια μονομαχία των windows 7 σε σχέση με τα SL. Υπάρχουν χιλιάδες άρθρα για αυτή την διαμάχη και άκρη δεν βγάζει κανείς.

Δημοσ.

Δεν θα εχεις κανενα σημαντικο προβλημα με τα πραγματα που θελεις να κανεις, ειναι απλα καθημερινα πραγματα.

Ισως λιγο ζοριστεις με office και συμβατοτητες κλπ.

Το μονο θεμα που δεν ξερουμε αν σε απασχολει ειναι το οικονομικο:

με 500€ παιρνεις μηχανημα τετραπυρηνο που παιζει ανετα τα περισσοτερα παιχνιδια και εκτελει τις εργασιες που θελεις , ενω με 800-900€ παιρνεις ταχυτατο μηχανημα με 23" οθονη ips που θα εχει πολυ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και καλυτερες επιδοσεις απο τον imac 21" των 1700€ .

Δημοσ.
Ειδικά για έναν μέσο χρήστη θα χρειαστεί να ξοδέψει αρκετές ημέρες μέχρι να συνηθίσει τα νέα δεδομένα και να προσαρμόσει το mac, έτσι ώστε να μπορεί να κάνει τα ίδια πράγματα που έκανε στο παλιό του windows laptop (δεν έχω καταλάβει ακόμη γιατί οτιδήποτε φοράει windows το λέτε PC).

Και από PC σε νέο PC να πας, πάλι θα χρειαστεί να φας μέρες μέχρι να το φέρεις στα μέτρα σου. Αυτό δεν αλλάζει ούτως ή άλλως.

Το μονο θεμα που δεν ξερουμε αν σε απασχολει ειναι το οικονομικο:

με 500€ παιρνεις μηχανημα τετραπυρηνο που παιζει ανετα τα περισσοτερα παιχνιδια και εκτελει τις εργασιες που θελεις , ενω με 800-900€ παιρνεις ταχυτατο μηχανημα με 23" οθονη ips που θα εχει πολυ μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο και καλυτερες επιδοσεις απο τον imac 21" των 1700€ .

Moderators, μην το κλειδώσετε πάλι, δε θα ανοίξουμε κουβέντα (εγώ από την πλευρά μου το υπόσχομαι), απλά πρέπει να ακούγονται και οι δύο πλευρές. Σύμφωνα με κάποιους, τα Windows μετά από λίγο καιρό αρχίζουν και "κουράζονται/σέρνονται" και χρειάζονται format για να λειτουργήσουν ξανά με την κατάλληλη ταχύτητα για λόγους που προσωπικά δε γνωρίζω (κάποιοι λένε ιοί, κάποιοι λένε registry). Απλά να πω ότι τα Mac τρέχουν με την αρχική τους ταχύτητα (ή με ελάχιστη/απαρατήρητη μείωση) όσο καιρό και αν τα χρησιμοποιείς και ότι το λειτουργικό εκμεταλλεύεται πλήρως τις δυνατότητες του hardware μιας και είναι φτιαγμένο ειδικά γι' αυτό, όχι για εκατομμύρια συνδυασμούς μηχανημάτων. Εξαιρούνται καταστάσεις όπου μιλάμε για "ωμή" επεξεργαστική ισχύ, όπως rendering, μετατροπές ταινιών κτλ. Στις εργασίες που περιγράφεις, όμως, στα Mac θα είσαι σίγουρη ότι θα κάνεις πάντα τη δουλειά σου με την ταχύτητα μιας καθαρής εγκατάστασης.

Αν η εμπερία σου στα Windows συμφωνεί με τη δική μου, κρατάς τη συμβουλή μου. Αν όχι (δηλαδή έχεις διαπιστώσει ότι τα Windows τρέχουν πάντα το ίδιο καλά), σκέψου τι σου είπε ο haHa.

Σίγουρα πάντως, ισχύει το γεγονός πως το hardware που θα πάρεις θα το πληρώσεις ακριβότερα απ' ότι αν το έπαιρνες για PC. Έχεις, όμως, το πλεονέκτημα πως παίρνεις ένα μηχάνημα που είναι "στημένο" (πχ χωρίς ασυμβατότητες), γνωρίζεις ότι θα είναι αθόρυβο (στην περίπτωση του iMac, χωρίς κουτί) και θα έχεις ένα λειτουργικό σύστημα φτιαγμένο ακριβώς πάνω στα μέτρα του μηχανήματός σου (αξιοπιστία). Φυσικά, δε θα κολλήσεις ποτέ ιό. Μπορείς να πλοηγείσαι στο ίντερνετ ΟΠΟΥ θέλεις χωρίς να προσέχεις.

Δημοσ.

Επίσης μεγάλο "μειονέκτημα" είναι το όλα σε της Apple. Π.χ. αν χαλάσει κάτι μπορεί να μείνεις χωρίς μηχάνημα. Π.χ. webcam, disk drive, θα πρέπει να στείλεις όλο το μηχάνημα.

Δημοσ.
Επίσης μεγάλο "μειονέκτημα" είναι το όλα σε της Apple. Π.χ. αν χαλάσει κάτι μπορεί να μείνεις χωρίς μηχάνημα. Π.χ. webcam, disk drive, θα πρέπει να στείλεις όλο το μηχάνημα.

ότι συμβαίνει και σε ένα οποιοδήποτε λαπτοπ. :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...