Προς το περιεχόμενο

απο windows σε apple?

margaritagr

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Όπως έλεγε και ο Douglas Adams, το κακό με τα πράγματα που διαφημίζονται ως "δε χαλάνε ποτέ", είναι πως όταν τελικά χαλάσουν είναι πολύ δύσκολο να τα φτιάξεις.

Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πως θα χαλούσε η Webcam ενός iMac πάντως. Με βελόνα;

• Απαντ. 56
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Μου είναι πολύ δύσκολο να φανταστώ πως θα χαλούσε η Webcam ενός iMac πάντως. Με βελόνα;

Αστοχία υλικού; Μαλακία του χρήστη;

Επίσης δεν είναι μόνο αυτό. Υπάρχει η wlan το bluetooth, κάρτα ήχου, καμμένα pixel.

Δημοσ.
ότι συμβαίνει και σε ένα οποιοδήποτε λαπτοπ. :rolleyes:

Ακριβως!

Τα all in one μηχανηματα εχουν ολα σχεδον τα μειονεκτηματα των φορητων* χωρις να εχουν τα πλεονεκτηματα τους.

Για αυτο και δεν εχουν πιασει τοσο τα all-in-one μηχανηματα και ειναι πολυ λιγοτερα απο τα κανονικα desktop.

Δεν ειναι και λιγο να πρεπει να δωσεις 1700€ για ενα διπυρηνο μηχανημα, με μολις 21" οθονη ,1 χρονο εγγυηση, μετριες επιδοσεις , μικρη αντοχη στο χρονο και ακριβο/δυσκολο service.

Υπαρχουν ομως καποιοι που επιθυμουν την απουσια κουτιου και ετσι δινουν παραπανω χρηματα και δεν εχουν προβλημα με τους περιορισμους των all-in-one.

*Υψηλο κοστος, πανακριβο service (ενδεικτικα η αλλαγη σκληρου δισκου σε iMac χωρις το κοστος του σκληρου ειναι 180€!!), παει ολο το μηχανημα για service σε περιπτωση βλαβης, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις την οθονη ανεξαρτητα απο το μηχανημα κλπ.

Δημοσ.
Ακριβως!

Τα all in one μηχανηματα εχουν ολα σχεδον τα μειονεκτηματα των φορητων* χωρις να εχουν τα πλεονεκτηματα τους.

Για αυτο και δεν εχουν πιασει τοσο τα all-in-one μηχανηματα και ειναι πολυ λιγοτερα απο τα κανονικα desktop.

Δεν ειναι και λιγο να πρεπει να δωσεις 1700€ για ενα διπυρηνο μηχανημα, με μολις 21" οθονη ,1 χρονο εγγυηση, μετριες επιδοσεις , μικρη αντοχη στο χρονο και ακριβο/δυσκολο service.

Υπαρχουν ομως καποιοι που επιθυμουν την απουσια κουτιου και ετσι δινουν παραπανω χρηματα και δεν εχουν προβλημα με τους περιορισμους των all-in-one.

*Υψηλο κοστος, πανακριβο service (ενδεικτικα η αλλαγη σκληρου δισκου σε iMac χωρις το κοστος του σκληρου ειναι 180€!!), παει ολο το μηχανημα για service σε περιπτωση βλαβης, δεν μπορεις να χρησιμοποιησεις την οθονη ανεξαρτητα απο το μηχανημα κλπ.

Είναι όμορφα και μουράτα, όμως, τα άτιμα. :o

Δημοσ.
Είναι όμορφα και μουράτα, όμως, τα άτιμα. :o

Ειναι τα ατιμα, αλλα και τα λαπτοπ ειναι πανεμορφα!

Οπως και να εχει, στην παρουσα φαση οι iMac ειναι αρκετα ακριβοι με μικρη αντοχη στο χρονο.

Δεν ειναι δυνατον εν ετει 2010 να δινεις 1700€ για διπυρηνο μηχανημα με 21" οθονη και μικρη αντοχη στο χρονο. Aκομα και ενα pc desktop του μισου κοστους θα εχει καλυτερες επιδοσεις και μεγαλυτερη αντοχη στο χρονο.

Οποτε για την margaritagr ισως να ηταν προτιμοτερο να επελεγε εναν macbook pro και αν ηθελε μεγαλυτερη οθονη να επαιρνε με ~230€ μια 23" με ips panel.

Ετσι θα ειχε τα καλυτερα και των 2 κοσμων(φορητοτητα και μεγαλη οθονη), ενω στην περιπτωση του imac δεν θα ειχε ουτε φορητοτητα ουτε τοσο μεγαλη οθονη, ενω και απο επιδοσεις δεν θα ηταν ιδιαιτερα πιο γρηγορο.

Δημοσ.

Οταν περνας τα windows, μετα αρχιζουν να εμφανιζονται τπτ κοληματα; Επηρεαζεται η ταχυτητα η κατι τετοιο;;

Ακομη αν πουμε οτι παιρνω Mac θα θελω να μεταφερω απο το vaio τραγουδια, βιντεο, φωτο κ τη βιβλιοθηκη του itunes. Ειμαστε οκ μ αυτα;;;

Οσο για το οικονομικο.. Θα περιμενω καποιους μηνες μεχρι να μαζεψω το ποσο κ να παρω το ισχυροτερο imac 27 η macbookpro 17αρη. Αλλα δε ξερω ποιο απ τα 2.....

Sent from my iPhone using Insomnia.app

Δημοσ.
Οσο για το οικονομικο.. Θα περιμενω καποιους μηνες μεχρι να μαζεψω το ποσο κ να παρω το ισχυροτερο imac 27 η macbookpro 17αρη. Αλλα δε ξερω ποιο απ τα 2.....

Εγώ θα συμφωνήσω με τον Haha. Η γνώμη μου είναι να μην χώσεις 2 χιλιάρικα σε κάτι που μπορεί εν τέλει να μην σε βολέψει. Αν έχεις απωθημένο με το macos μπορείς να πάρεις ένα ολοκαίνουργο macbook pro 13" (2.4ghz, 4gb ram, nvidia 320m, 10hours battery--> 5-6 hours wifi) στα 1200-1250 ευρώ και με τα υπόλοιπα 800 ευρώ να φτιάξεις ένα αξιοπρεπέστατο desktop με 23-24" οθόνη που θα σε καλύψει άνετα για τα επόμενα 3-4 χρόνια και δεν θα έχει να ζηλέψει τίποτα σε επιδόσεις από το imac.

Δημοσ.
Οταν περνας τα windows, μετα αρχιζουν να εμφανιζονται τπτ κοληματα; Επηρεαζεται η ταχυτητα η κατι τετοιο;;

Ακομη αν πουμε οτι παιρνω Mac θα θελω να μεταφερω απο το vaio τραγουδια, βιντεο, φωτο κ τη βιβλιοθηκη του itunes. Ειμαστε οκ μ αυτα;;;

Δεν θα εχεις προβλημα ταχυτητας με παραλληλα Windows 7. Περνα τα απο bootcamp και ολα κομπλε.

Ολα τα αρχεια που λες μεταφερονται χωρις προβλημα, ακομα και το iTunes Library μεταφερεται.

Οσο για το πιο μοντελο... Εγω θα πηγαινα σε MacBookPro 15'' για να εχω και φορητοτητα και ισχυ και 24-27'' μονιτορ + Apple Keyboard για τη "βαση". ;)

Δημοσ.

Μ αυτα που μου λετε περι προγραμματων, κι εχοντας ως δεδομενο οτι υπαρχει και το μικρο hp που πηρα πριν λιγους μηνες, μαλλον θα ναι βλακεια να μη παω σε Mac... απ τη στιγμη που μου αρεσουν τοσο δηλαδη...

Αν πουμε οτι παιρνω τον ακριβοτερο iMac/MacbookPro, θα μου βγαλει 3-4 χρονια???

Υγ. Σορυ αν σας ζαλιζω αλλα ειναι πολλα τα λεφτα και καθε αλλαγη, θελει σκεψη πριν την κανεις... Ευχαριστω και παλι για τη βοηθεια

Δημοσ.

Ναι ΟΚ. Ο haHa λέει για δημιουργίες HD video και και και και....

Συμφωνώ ότι με έναν iMac και ένα μηχάνημα που "φοράει" Windows και έχει τα ίδια λεφτά με τον iMac, ο iMac θα φάει σκόνη... Κανονικότατα όμως...

Μόνο που... είναι ψιλό αδόκιμο να συγκρίνεις ανόμοια πράγματα!!!!!!!

Εάν θες να συγκρίνεις επιδόσεις της Apple σε απαιτητικές δουλειές με κάποιο μηχάνημα που φοράει Windows, σύγκρινε με τον νέο 12πύρηνο MAC Pro.

Οι iMac είναι για μέσους χρήστες, που δεν θέλουν:

-Κουτί

-Πολλά καλώδια

-Περίπλοκα εξαρτήματα που θα πρέπει να γνωρίζουν

-Θόρυβο από Η/Υ μέσα στο σαλόνι - δωμάτιο

-Προβλήματα με ιούς

αλλά ΘΕΛΟΥΝ:

-Καλή οθόνη

-Καλές επιδόσεις

-Αξιοπιστία

-Ελάχιστα προβλήματα που οφείλονται στο λειτουργικό σύστημα

-Περιφερειακά που απλά να τα κουμπώνεις και να παίζουν ΣΩΣΤΑ

-ΕΥΧΡΗΣΤΙΑ

-Αρκετά καλή σχεδίαση - εμφάνιση του Η/Υ

-Να εμπλέκονται λιγότερο σε οτιδήποτε έχει να κάνει με τον Η/Υ και όχι με αυτό που θέλουν να κάνουν.

Αυτό πληρώνεις και αυτό παίρνεις με την Apple. Και από την εμπειρία μου, μπορεί να το έχουν τιμολογήσει λίγο παραπάνω, αλλά ΑΞΙΖΕΙ.

Έτσι, δεν έχει κανένα μα κανένα νόημα να συγκρίνει κανείς τις επιδόσεις του iMac για video rendering, video editing, builds σε projects και ό,τι άλλο μπορεί κανείς να κάνει με ένα μηχάνημα που φοράει Windows, κάνει τα πάντα σε τιμή κόστους αλλά δεν έχει τίποτα από τα παραπάνω που ανέφερα.

Θες να πάρεις ένα ΦΘΗΝΟ μηχάνημα που να έχει επιδόσεις γιατί τις ΧΡΕΙΑΖΕΣΑΙ; Πάρε ένα οποιοδήποτε μηχάνημα που να φοράει Windows.

Θες να επενδύσεις λίγο στην άνεσή σου, στην ασφάλειά σου, στην βελτιστοποίηση της αλληλεπίδρασής σου με τον Η/Υ σου υπολογιστή, στο να κάνεις την ζωή σου εύκολη αλλά να χάσεις λίιιιιγο σε επιδόσεις; Πάρε iMac, MacBook.

Αντέχεις να πάρεις ένα επαγγελματικό μηχάνημα που να είναι ΚΑΛΥΤΕΡΟ από οποιοδήποτε μηχάνημα που κυκλοφορεί εκεί έξω με Windows και να έχει ΟΛΑ τα προτερήματα των Mac; Δώσε 5000 και πάρε ΜΟΝΟ το κουτί, χωρίς οθόνη, από τον MAC Pro (τόσο είχε την τελευταία φορά που κοίταξα),

Δημοσ.

υπαρχουν τοσα θεματα που εχουν καταληξει σε κλειδωμα, απο διαμαχες για windows-mac os :-(

please μη γινει το ιδιο κι εδω. Ας μεινουμε στις δικες μου αναγκες/ερωτησεις..:-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...