Ntinaras Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Οτι ισχυει στην Αθηνα δεν ισχυει σε όλη την Ελλάδα. Ψαξτο πριν μιλησεις. Πολλοι ρεμπεσκεδες χρεωνουν το Ελληνικο Δημοσιο (και φυσικα μετα απο την τσεπη μας τα παιρνουν) αλλο να χρεωνεις το δημοσιο για να παρεις καινουριο αμαξι και αλλο για να φας.
paylidis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Να μας πείς και κανένα συγκεκριμένο παράδειγμα που έχεις υπόψη ή μήπως να πάρω σβάρνα όλες της σχολές της Ελλάδας και να το ψάξω; Κρήτης, ΑΠΘ, Αιγαίου, Θράκης, Ιονιου, Δυτ. Ελλάδας μου έρχονται πρόχειρα... @Ntinaras: αν όμως ειναι 50 κάθε μέρα σε κάθε λέσχη πανελλαδικα το κοστος του αυτοκινητου ερχεται σε 3-4 μέρες.
paylidis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 και απο ποιον θα λειψει το αμαξι? εισαι πολυ εριστικος και δεν εχει νόημα να σου απαντάω. επ'ουδενει λογο δεν θα εκανα την ποσοτικοποιηση αλλα εσυ τη ζητησες... Και για πες μου εσυ αριστεριστη φιλελευθερε "ολα χυμα" ή οπως θες να αυτοχαρακτηριζεσαι... θα προτιμουσες να εχεις δικο σου ενα αυτοκίνητο ή να έτρωγαν 1500 ρεμπεσκεδες στα φοιτητικα εστιατόρια για 3-4 μέρες; Δε μιλάω για μη έχοντες - αστεγους κ.ο.κ. αλλα για εχοντες που βαριονται να μαγειρεψουν οπως ο φιλος μας...
freedubus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Κρήτης, ΑΠΘ, Αιγαίου, Θράκης, Ιονιου, Δυτ. Ελλάδας μου έρχονται πρόχειρα... Τι ακριβώς γίνεται εκεί;
paylidis Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Τι ακριβώς γίνεται εκεί; Δεν πληρωνεις τίποτα για τη σιτιση. Πρεπει να εχεις πασο του οποιου μάλιστα τα σοτιχεια εξακριβωνουν με λιστες απο κάθε τμημα
freedubus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Οκ. Το αν θα υπάρχει ή όχι η δυνατότητα σίτισης επί πληρωμή όσων δεν έχουν κάρτα σίτισης βρίσκεται στην κρίση του κάθε ιδρύματος. Δεν κατάλαβα όμως, εφ΄όσον προσφέρεται αυτή η δυνατότητα, γιατί να μη την εκμεταλλευτεί κάποιος και επίσης με ποιό τρόπο βλάπτει το δημόσιο ταμείο κάποιος που πληρώνει και τρώει σε φοιτητικό εστιατόριο.
Haldol Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Διότι οι τιμές ενός φοιτητικού εστιατορίου έχουν προσαρμοστεί (προς τα κάτω) στα δεδομένα μιας οικονομικώς ευαίσθητης ομάδας πληθυσμού. Σε καμία περίπτωση δεν αντικατοπτρίζουν το πραγματικό κόστος του φαγητού ώστε να πεις ότι «δεν κλέβεις» αν φας χωρίς την ιδιότητα του φοιτητή.
freedubus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δε νομίζω οτι η εταιρεία εστίασης που βρίσκεται πίσω από ένα φοιτητικό εστιατόριο βγαίνει ζημιωμένη με το να επιλέγει να σιτίζει και τους μη φοιτητές χρεώνοντας 3-4€ το γεύμα. Μιλάμε για μαζική σίτιση, κάτι που α πριόρι ρίχνει τις τιμές τόσο της παρασκευής φαγητού όσο αντίστοιχα και της προσφοράς.
saya Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ενταξει δεν ειναι μονο το φαγητο ομως εχουν και αλλα εξοδα.Πληρωνει το κρατος μαγειρες,αλλους εργαζομενουςφωτα,το κτιριο ,μεταφορες ,κτλ.Βεβαια δεν ξερω παλι τι τιμες υπαρχουν οταν αγοραζεις χονδρικη .Αλλα αν σκεφτεις οτι εχουν στο μενου ,κρεας ,κοτοπουλο ,θαλασσινα,κτλ ε δεν ειναι φτηνα υλικα.Τα υλικα τωρα ενταξει αν επαιρνες το ιδιο πιατο σε εστιατοριο θα πληρωνες πιο πολυ αυτο ειναι σιγουρο.
freedubus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Επειδή τυχαίνει να έχω διαβάσει μερικές συμβάσεις μεταξύ εταιρειών παροχής φαγητού-πανεπιστημίων, ξέρετε πόσο κοστίζει στο κράτος για μια μέρα όλο το πακέτο σίτισης* ενός φοιτητή που δικαιούται δωρεάν σίτιση; Περίπου 2-2,50€. Τόσα πληρώνει το κράτος στο εστιατόριο. Μπορεί εύκολα να διαπιστώσει κάποιος αν ζημιώνεται το κράτος ή το εστιατόριο, σιτίζοντας κάποιον μη φοιτητή/δικαιούμενο έναντι 3-4€ τη μέρα. Τους περνάτε για κορόιδα ή για φιλανθρωπικά ιδρύματα μάλλον. *σίτιση, προμήθεια πρώτων υλών, ετοιμασία και διανομή των φαγητών, καθαριότητα των χώρων σίτισης κλπ.
ΦΡΑΝΤΣΕΣΚΑ ΣΑΝΤ Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Μάγκα μου, με 4 ευρώ παίρνεις 2 πιτόγυρα και στανιάρεις, άν βάλεις 3ευρώ + 1ευρώ(εισιτήριο) πάλι 4 σου βγαίνουν και δεν πεινάς πάλι μετά από ένα 2ωρο (βάζουν σόδα για καλύτερη χώνεψη και να φουσκώνεις και να νιώθεις γεμάτος) 5 χρόνια ΤΕΙ Αθήνας έχω φάει μια φορά, πάρε 2 πιάτα και μια κατσαρόλα, πήξε στο μακαρόνι άμα λάχει αλλά αξίζει να μαγειρεύεις περισσότερο από το να πηγαίνεις έξω. βασικά αν είναι συνεπής δεν πρέπει να χτυπάει εισητήρια, άρα το γλυτώνει και το 1 ευρώ
slipknot Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Ναι, αλλά αυτός που δεν είναι φοιτητής πληρώνει 1 ευρώ το εισιτήριο. Οπότε και συνεπής να είναι...
saya Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Καλα και το εστιατοριο μονο να πληρωνει 2,5 ευρω αν σκεφτεις οτι πληρωνουν κτιριο, υπαλληλους καθαριστριες ,ρευματα,νερα για το πλυσιμο πιατα και και δεν ξερω τι αλλο παλι θα ανεβαινει η τιμη ..
freedubus Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 9 Οκτωβρίου 2010 Καλα και το εστιατοριο μονο να πληρωνει 2,5 ευρω αν σκεφτεις οτι πληρωνουν υπαλληλους καθαριστριες ,ρευματα και δεν ξερω τι αλλο παλι θα ανεβαινει η τιμη .. Έγραψα "όλο το πακέτο" παραπάνω.. Εννοώντας σίτιση, προμήθεια πρώτων υλών, ετοιμασία και διανομή των φαγητών, καθαριότητας των χώρων σίτισης κλπ. Κάνω και εντιτ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.