Προς το περιεχόμενο

Τραγικό περισταστικό στο λεωφορείο και ερώτηση για καταγγελία

xania4ever

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

αν δεν έχεις λεφτά για ταξί παίρνεις λεωφορείο,και αν δεν έχεις για λεωφορείο έχεις πόδια

δλδ θα χρησιμοποιήσεις μια υπηρεσία και επειδή την θεωρείς ακριβή ή δεν έχεις λεφτά δεν θα πληρώνεις;

• Απαντ. 62
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Αυτό ακριβώς. Όπου τίθεται και θέμα "ποιος ορίζει ποιες είναι οι τρεις κι εξήντα;"

Δηλαδή όταν πιάνεις 2 χωρίς εισιτήριο, ρωτάς πόσα βγάζει ο καθένας να δεις αν αξίζει να κόψεις πρόστιμο;

• Moderators
Δημοσ.

Εγώ νομίζω πως όχι πάντως. Έπρεπε να υπάρχει πρόβλεψη για τις κοινωνικά και οικονομικά ευπαθείς ομάδες, όπως στις περισσότερες ευρωπαϊκές χώρες, που δεν υπάρχει.

αν δεν έχεις λεφτά για ταξί παίρνεις λεωφορείο,και αν δεν έχεις για λεωφορείο έχεις πόδια

δλδ θα χρησιμοποιήσεις μια υπηρεσία και επειδή την θεωρείς ακριβή ή δεν έχεις λεφτά δεν θα πληρώνεις;

Χαίρω πολύ, στην επαρχία που μένω, πάω με τα πόδια. Στην Αθήνα όμως, μπορεί να μην γίνεται αυτό (τώρα που το σκέφτομαι, θα δεχόμουν περισσότερο το επιχειρήμα "άλλαξε πόλη" παρά το "τράβα με τα πόδια" :Ρ).

Και, εντάξει, η μετακίνηση είναι πρωτογενής ανάγκη. Δεν είναι nova για να έχεις την πολυτέλεια να την θεωρήσεις ακριβή σαν υπηρεσία. Δηλαδή, άμα το νερό ήταν ακριβό θα μου έλεγες "μην πίνεις νερό" ή "τράβα στην πηγή να κουβαλήσεις" ;

Αυτό ακριβώς. Όπου τίθεται και θέμα "ποιος ορίζει ποιες είναι οι τρεις κι εξήντα;"

Δηλαδή όταν πιάνεις 2 χωρίς εισιτήριο, ρωτάς πόσα βγάζει ο καθένας να δεις αν αξίζει να κόψεις πρόστιμο;

Ρε μαν, αυτό είναι το πρόβλημα; Μια χαρά ορίζονται οι πτωχοί από το κράτος σε άλλα θέματα. Και σε αυτή την περίπτωση θα μπορούσαν να βγάζουν κάρτα or smth.

Εξάλλου, εκεί που διαφώνησα κυρίως ήταν ο χαρακτηρισμός "ζωάδι" αυτός καθεαυτός. Πες τον "φτωχομπινέ", πες τον "παρτάκια", αλλά μην τον λες "ζωάδι" όταν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είχε για να πληρώσει.

Επίσης, πολλές φορές στην Αθήνα, μου έχει τύχει να μην έχει εισιτήρια το περίπτερο και αναγκάζομαι να παίρνω λεωφορείο χωρίς και να βγάζω μετά στο μετρό. Σε αυτή την περιπτώση και πάλι είμαι "ζωάδι";

Δημοσ.

δεν είναι πρωτογενής αλλά οκ

και που περιορίζεις τις μετακινήσεις σαν ανάγκη;

Γιατί εσύ να πηγαίνεις τζάμπα και να το θεωρείς και λογικό Χολαργο-Χαλάνδρι κι εγώ για παράδειγμα που θέλω να πηγαίνω τζάμπα Θεσ/νικη-Αθήνα που για μένα είναι ανάγκη να πληρώνω 40 ευρώ στον ΟΣΕ;Ή μήπως δε θα πρεπε να πληρώνω κι εγώ;

Δημοσ.

Η μετακίνηση με ΜΜΜ είναι πρωτογενής ανάγκη;

Όπως και να 'χει, προφανώς και δεν είναι δίκαιο, έτσι; Απλώς δυστυχώς υπάρχει ένα όριο στα μέτρα και τα σταθμά που μπορούν να μπουν και γενικά δεν είναι δυνατόν να υπάρχει κάλυψη πρόνοιας για όλα τα μέλη όλων των ευπαθών ομάδων. Και υπάρχουν πολύ πιο θεμελιώδη πράγματα από το Β5 και την ηθική του ελεγκτή στην οποία επαφίεται ο μετανάστης και ο παππούς: τις προάλλες, χθες, σκάει ανασφάλιστη και έγκυος τύπισσα, από κάποια Αραβική χώρα. Ανασφάλιστη, φτωχή, έγκυος. Ο κωλοφάκην ορισμός της ευπάθειας. Και ήθελε να κανονίσει τα περί τοκετού. Λοιπόν, υπάρχει μια σειρά εξετάσεων (κοντά 70 ευρώ αν είσαι ανασφάλιστος) οι οποίες είναι απαραίτητες. Και φυσικά δεν είχε λεφτά για να τις κάνει. Εσύ τι κάνεις εκεί; Σκέφτεσαι πως έχουν σκάσει άλλες 40 τέτοιες που έκαναν το σκατό τους παξιμάδι, έκλεψαν, σκότωσαν, δεν ξέρω τι και έδωσαν τα λεφτά, ή τη λυπάσαι και της λες "νταξει, χέσε τις εξετάσεις, γεννάς στο χύμα" και επωμίζεσαι ευθύνη νοσηλείας με κρατικά λεφτά σε περίπτωση που προκύψει πως η τύπισσα έχει έμπολα, έητζ, κοκτέηλ ηπατίτιδας και το παιδί βγήκε με 4 πλοκάμια αντί για αυτιά επειδή η γέννα είναι πρωτογενής ανάγκη;

Καταλαβαίνεις που το πάω, έστω και έτσι μακρηγορώντας;

Δε μπορείς να τους βοηθήσεις όλους και κάθε φορά που θα θέτεις ένα θρεσχολντ και θα λες "από δω και κάτω βοηθάμε, από δω και πάνω όχι" κάποιος που θα πέφτει στο δεύτερο κουτί, θα έχει έναν καλό λόγο να σε κάνει να αναθεωρήσεις -και ΔΕΝ. ΜΠΟΡΕΙΣ. να τους βοηθήσεις όλους.

Δημοσ.

Τελικά τι έγινε με την έγκυο? Με την κοιλιά στο στόμα της είπαν "σήκω φύγε?"

Παρόλο που συμφωνώ με αυτό:

και ΔΕΝ. ΜΠΟΡΕΙΣ. να τους βοηθήσεις όλους.

μου φαίνεται too much για τα ελληνικά δεδομένα.

Δημοσ.

Τη στείλαμε στην κοινωνική υπηρεσία. Αυτές με τον ένα ή τον άλλο τρόπο (σκάνε στα επείγοντα με το ηνίο να κρέμεται) την παλεύουν, οι ανασφάλιστες για έκτρωση περνάνε το λούκι.

Δημοσ.
τις προάλλες, χθες, σκάει ανασφάλιστη και έγκυος τύπισσα, από κάποια Αραβική χώρα. Ανασφάλιστη, φτωχή, έγκυος. Ο κωλοφάκην ορισμός της ευπάθειας. Και ήθελε να κανονίσει τα περί τοκετού. Λοιπόν, υπάρχει μια σειρά εξετάσεων (κοντά 70 ευρώ αν είσαι ανασφάλιστος) οι οποίες είναι απαραίτητες. Και φυσικά δεν είχε λεφτά για να τις κάνει.

δλδ αν στη χώρα της είχε τη δυνατότητα να κάνει όλες αυτές τις εξετάσεις, τότε γιατί είναι εδώ?

---------- Προσθήκη στις 21:57 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 21:54 ----------

Εξάλλου, εκεί που διαφώνησα κυρίως ήταν ο χαρακτηρισμός "ζωάδι" αυτός καθεαυτός. Πες τον "φτωχομπινέ", πες τον "παρτάκια", αλλά μην τον λες "ζωάδι" όταν υπάρχει το ενδεχόμενο να μην είχε για να πληρώσει.

Επίσης, πολλές φορές στην Αθήνα, μου έχει τύχει να μην έχει εισιτήρια το περίπτερο και αναγκάζομαι να παίρνω λεωφορείο χωρίς και να βγάζω μετά στο μετρό. Σε αυτή την περιπτώση και πάλι είμαι "ζωάδι";

σ΄αυτό έχεις δίκιο, γι΄αυτό ο καθένας φροντίζει να αγοράζει κανένα εισητήριο παραπάνω κάθε φορά. αλλά νταξ. εδώ μέσα τουλάχιστο οι περισσότεροι στηρίζουν την άποψη, όχι το τυχαίο του πράγματος.

Δημοσ.
δλδ αν στη χώρα της είχε τη δυνατότητα να κάνει όλες αυτές τις εξετάσεις, τότε γιατί είναι εδώ?

Εχ, ακούστηκε και αυτό το "στην πατρίδα μου δεν ζητάνε μπλα" επειδή εκεί είχε γεννήσει το πρώτο.

Φυσικά όταν της ζήτησα εξετάσεις από το πρώτο, να δω τουλάχιστον αν έπαιζε καμιά C ή κάνα hiv από τότε, δεν τις είχε. Οπότε η συνέχεια μπορεί να ήταν "δε ζητάνε 70 ευρώ" μπορεί και να ήταν "δε ζητάνε εξετάσεις, μας ξεγεννάνε στην έρημο".

Το ερώτημα είναι, ποιανού δουλειά είναι να νοιάζεται;

Δημοσ.

Μπορεί να την κουβάλησε μαζί του από 'κει κα'νας malakas

Δημοσ.

...κι αν ξανάρχιζα απ' την αρχή,πάλι τις ίδιες μλκιες θάκανα.

Θα τις απολάμβανα όμως περισσότερο,γιατί τόχω δει το έργο.:mrgreen:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...