greekslave Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μηπως ξερει κανενας σε περιπτωση εαν καποιος φυγει απο μια δουλεια που ηταν εκει για αρκετα χρονια και παει σε αλλη δουλεια και μετα απο καποιο διαστημα των απολυσουν, δικαιουται επιδομα ανεργιας?
Timour21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Μηπως ξερει κανενας σε περιπτωση εαν καποιος φυγει απο μια δουλεια που ηταν εκει για αρκετα χρονια και παει σε αλλη δουλεια και μετα απο καποιο διαστημα των απολυσουν, δικαιουται επιδομα ανεργιας? Ναι αν ήταν σε μια δουλειά για χρόνια (και ήταν στο ΙΚΑ) παραιτηθεί και φύγει και πάει σε άλλη δουλειά και την επομένη (ή και αργότερα) απολυθεί, μπαίνει στο ταμείο κανονικά.
alexb_10 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δεν νομίζω να ισχύει αυτό. Νομίζω ότι πρέπει να κλείσει τουλάχιστον χρόνο στην νέα δουλειά για να δικαιούται επίδομα ανεργίας! Για ψάχτο λίγο καλύτερα.
Timour21 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 7 Οκτωβρίου 2010 Ισχύει φίλε μου, αν νόμιζα δεν θα το έγραφα, είμαι σίγουρος γι'αυτό. "ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ: Αν επιδοτείται για πρώτη φορά: • Ο ασφαλισμένος πρέπει να έχει πραγματοποιήσει 80 ημέρες εργασίας το χρόνο τα δύο προηγούμενα χρόνια, πριν από την επιδότησή του. Το τελευταίο όμως 14μηνο πρέπει να έχει συμπληρώσει 125 ημέρες εργασίας, χωρίς να υπολογίζονται οι τελευταίοι δύο μήνες." Πηγή http://www.oaed.gr/Pages/SN_58.pg Αυτό που λες εσύ, ισχύει για κάποιον που ξεκινάει να δουλεύει για πρώτη φορά (εκεί ναι πρέπει να έχεις κλείσει χρόνο ή κάτι τις λιγότερο). Αν όμως δουλεύεις σε μια εταιρεία (για κάποια χρόνια που λέει και ο φίλος ποιο πάνω) παραιτηθείς, και πιάσεις δουλειά αλλού και απολυθείς μπαίνεις ταμείο κανονικά. Έχει τύχει σε φίλο μου....
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Παιδια το επιδομα ανεργιας ειναι 450 ευρω ??? Η σελιδα του ΟΑΕΔ μαλλον ειναι ανημερωτη . Λεει: Βασικό ημερήσιο επίδομα από 01/05/2007 : 14,69 € ( μηνιαίο 367,25€). Σημερα μπηκε και η κορη μου στο club.
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 454,25 για την ακρίβεια Ευχαριστω.Αν το ηξερε και η ιστοσελιδα του ΟΑΕΔ καλα θα ηταν.Νομιζω οτι ειναι και χωρις φορο αυτα.
scullyist Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ναι, είχα ρωτήσει τι γίνεται με το επίδομα και την φορ.δήλωση και μου είπαν, ή δεν το βάζω ή αν το βάλω υπάρχει ένα σημείο στη δήλωση που τσεκάρεις και είναι για αφορολόγητα ποσά. Δεν το έψαξα πιο συγκεριμένα μιας που έχουμε καιρό ακόμη μπροστά μας. ps: αναδρομικά Χρόνια Πολλά -και πάνω απ'όλα, καλά- για χθες!
Γιάννης Platano Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Ναι, είχα ρωτήσει τι γίνεται με το επίδομα και την φορ.δήλωση και μου είπαν, ή δεν το βάζω ή αν το βάλω υπάρχει ένα σημείο στη δήλωση που τσεκάρεις και είναι για αφορολόγητα ποσά. Δεν το έψαξα πιο συγκεριμένα μιας που έχουμε καιρό ακόμη μπροστά μας. ps: αναδρομικά Χρόνια Πολλά -και πάνω απ'όλα, καλά- για χθες! Ευχαριστω πολυ.Παντως 450 ευρω για καποιον/α που δουλευε 4ωρο για 370 ευρω δεν ειναι και ασχημα.Το θεμα ειναι αν στους 12 μηνες βρει αλλη δουλεια.
scullyist Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2011 Σωστά, στη συγκεκριμένη περίπτωση σαν να πήρε και αύξηση lol. Το θεμα ειναι αν στους 12 μηνες βρει αλλη δουλεια. To θέμα είναι, και να βρει άλλη δουλειά, αν θα έχουν σκοπό να κάνουν κανονική πρόσληψη. Δυστυχώς αν ίσχυε μια φορά πριν, ισχύει 1000 φορές πλέον με τα τωρινά δεδομένα. Οπότε δεν είναι καθόλου απίθανο να μπορέσει να εκμεταλλευτεί/πάρει και τα 12 επιδόματα. Εξαρτάται και την προσωπική επιλογή του καθενός βέβαια σε τέτοια περίπτωση.
sarantatessera Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 21 Ιανουαρίου 2011 Έχω την εξής απορία: Το επίδομα ανεργίας μου λήγει τον Φεβρουάριο (πληρωνόμουν ως άνεργος για ένα χρόνο). Από 'κει και πέρα τι κάνω, από τη στιγμή που είμαι ακόμα άνεργος; Κάτι μου είπαν (τελείως στον αέρα) ότι ζητάς ένα χαρτί ανεργίας από ΟΑΕΔ( και συνεχίζεις να παίρνεις κάποιο επίδομα. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι μπαρούφες;
sarantatessera Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Έχω την εξής απορία: Το επίδομα ανεργίας μου λήγει τον Φεβρουάριο (πληρωνόμουν ως άνεργος για ένα χρόνο). Από 'κει και πέρα τι κάνω, από τη στιγμή που είμαι ακόμα άνεργος; Κάτι μου είπαν (τελείως στον αέρα) ότι ζητάς ένα χαρτί ανεργίας από ΟΑΕΔ( και συνεχίζεις να παίρνεις κάποιο επίδομα. Ισχύει κάτι τέτοιο ή είναι μπαρούφες; Γνωρίζει κανείς τίποτα παιδιά;
scullyist Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 22 Ιανουαρίου 2011 Από το σαιτ του οαεδ Ειδικό Βοήθημα μετά τη Λήξη της Τακτικής Επιδότησης Ανεργίας ΠΕΡΙΓΡΑΦΗ: Ειδικό βοήθημα δικαιούνται οι ασφαλισμένοι που παραμένουν άνεργοι κατά την ημερομηνία καταβολής του βοηθήματος, εφόσον παρέμειναν άνεργοι επί ένα μήνα μετά την λήξη της τακτικής επιδότησης ανεργίας και δεν υπάγονται στις κατηγορίες του άρθρου 22 του Ν. 1836/89 (οικοδόμοι , λατόμοι, ασβεστοποιοί, μουσικοί, τραγουδιστές κλπ). Το ειδικό βοήθημα καταβάλλεται με απόφαση του Δ/ντη της αρμόδιας Υπηρεσίας παροχών του ΟΑΕΔ ύστερα από αίτηση του ενδιαφερόμενου, η οποία υποβάλλεται στην Υπηρεσία Παροχών του τόπου κατοικίας του, μέσα σε δύο μήνες από την λήξη του συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος Για την καταβολή του ειδικού βοηθήματος απαιτείται επιπλέον το ετήσιο καθαρό οικογενειακό εισόδημα του ασφαλισμένου να μην υπερβαίνει ένα συγκεκριμένο ποσό, (για το έτος 2010 το ποσό αυτό ανέρχεται στα 9.097,58 €) όπως αυτό αποδεικνύεται από έγγραφο της οικείας οικονομικής εφορίας. Το ποσό αυτό αυξάνεται κατά 293,47 € κάθε ημερολογιακό έτος. ΥΨΟΣ ΒΟΗΘΗΜΑΤΟΣ: Το ύψος του βοηθήματος είναι ίσο προς 13 ημερήσια επιδόματα ανεργίας. ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΤΙΚΑ: 1) Πρόσφατο Εκκαθαριστικό Εφορίας ή αντίγραφο φορολογικής δήλωσης . 2) Δελτίο ανεργίας θεωρημένο ανά μήνα για όλο το χρονικό διάστημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα