Geysser Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Να ρωτησω κι εγώ κάτι με την σειρά μου, μιας και μόλις μπήκα στο club - φρέσκος φρέσκος, ούτε μια βδομάδα απολυμένος δεν έχω κλείσει! Στον ΟΑΕΔ της περιοχής μου και στον ΟΑΕΔ της περιφέριάς μου, μου δώσανε δυο διαφορετικές απαντήσεις. Κατα σειρά πρωτεραιότητας λοιπόν: α)Ποιές οι προϋποθέσεις για 12μηνο επίδομα ανεργίας; (στον έναν ΟΑΕΔ μου είπανε εναμιση χρόνο εργασίας με 300 ένσημα, ενώ στον άλλον μου είπανε 250 ένσημα και άνω το τελευταίο 14μηνο πλην δυο τελευταίοι μήνες) β)Ποιό το περιθώριο κατάθεσης των δικαιολογητικών από την ημέρα της καταγγελίας; (μια απάντηση 9 ημέρες, δεύτερη απάντηση 60 ημέρες). Οποιος απαντήσει τον κερνάω σοκολάτα γιατί, σοβαρά, είμαι έτοιμος να τους ρίξω γκαζάκι!Σας ευχαριστώ!
Timour21 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Για το πρώτο που ρωτάς η σωστή απάντηση είναι η 2η που σου έδωσαν. Για το δευτερο που ρωτάς, πάλι η σωστή απάντηση είναι η 2η. Αν και τις 2 σωστές τις πήρες απο το ίδιο κατάστημα, τότε το πρώτο είναι γτπ, και ο υπάλληλος που στα είπε θέλει χαστούκια.
norita Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 4 Φεβρουαρίου 2011 Να επισημάνω κάτι στην δευτερη ερώτηση: Αν απολυθείς σήμερα (4/2) έχεις 8 ημέρες (εργάσιμες) διορία, ώστε να καταθέσεις δικαιολογητικά, έτσι ώστε η τελευταία ημέρα εργασίας να θεωρηθει η 3/2 και έτσι να αρχίσεις να επιδοτείσαι από σήμερα. Θεωρητικά έχεις περιθώριο έως 60 ημέρες να πας τα χαρτιά σου, αλλά τότε η ημέρα απόλυσης, άρα και η πρώτη ημέρα επιδότησης μετατίθεται 8 ημέρες πριν την παράδοση των δικαολογητικών. Δηλαδή, αν πάς τα χαρτιά σου στις 20 Μαρτίου, τότε σαν ημέρα απόλυσης θα θεωρηθεί η 12 Μαρτίου και από εκείνη την ημέρα θα ξεκινήσει η επιδοτηση σου. Οπότε μην καθυστερήσεις, γιατί από την 8η εργάσιμη κι έπειτα χάνεις χρήματα.
sarantatessera Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Εγώ έπαιρνα επίδομα ανεργίας μέχρι τον προηγούμενο μήνα (για ένα χρόνο). Αυτό, λοιπόν, φαίνεται και μόνο από το επίδομα που έπαιρνα. Αν π.χ. κάνω αίτηση για μια δουλειά το καλοκαίρι και θέλω να φαίνονται και για τους υπόλοιπους μήνες -πέραν αυτούς του επιδόματος- ότι ήμουν άνεργος, πως θα γίνει αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι από τώρα ή θα το κάνω όταν, με το καλό, κάνω την αίτηση;
sarantatessera Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Εγώ έπαιρνα επίδομα ανεργίας μέχρι τον προηγούμενο μήνα (για ένα χρόνο). Αυτό, λοιπόν, φαίνεται και μόνο από το επίδομα που έπαιρνα. Αν π.χ. κάνω αίτηση για μια δουλειά το καλοκαίρι και θέλω να φαίνονται και για τους υπόλοιπους μήνες -πέραν αυτούς του επιδόματος- ότι ήμουν άνεργος, πως θα γίνει αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι από τώρα ή θα το κάνω όταν, με το καλό, κάνω την αίτηση; Γνωρίζει κανείς παιδιά;
sarantatessera Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Εγώ έπαιρνα επίδομα ανεργίας μέχρι τον προηγούμενο μήνα (για ένα χρόνο). Αυτό, λοιπόν, φαίνεται και μόνο από το επίδομα που έπαιρνα. Αν π.χ. κάνω αίτηση για μια δουλειά το καλοκαίρι και θέλω να φαίνονται και για τους υπόλοιπους μήνες -πέραν αυτούς του επιδόματος- ότι ήμουν άνεργος, πως θα γίνει αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι από τώρα ή θα το κάνω όταν, με το καλό, κάνω την αίτηση; Τίποτα ρε παιδιά;
norita Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Να ρωτήσω και κάτι άλλο: Εγώ έπαιρνα επίδομα ανεργίας μέχρι τον προηγούμενο μήνα (για ένα χρόνο). Αυτό, λοιπόν, φαίνεται και μόνο από το επίδομα που έπαιρνα. Αν π.χ. κάνω αίτηση για μια δουλειά το καλοκαίρι και θέλω να φαίνονται και για τους υπόλοιπους μήνες -πέραν αυτούς του επιδόματος- ότι ήμουν άνεργος, πως θα γίνει αυτό; Πρέπει να κάνω κάτι από τώρα ή θα το κάνω όταν, με το καλό, κάνω την αίτηση; Θέλεις λίγο να εξηγήσεις τη λέξη φαίνεται και φαίνονται, γιατί δεν καταλαβαίνω σε τί ακριβώς αναφέρεσαι;
black_widow Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 21 Μαρτίου 2011 Θέλεις λίγο να εξηγήσεις τη λέξη φαίνεται και φαίνονται, γιατί δεν καταλαβαίνω σε τί ακριβώς αναφέρεσαι; Υποθέτω ότι έχει μπερδέψει την κάρτα ανεργίας με το επίδομα ανεργίας . sarantatessera , το επίδομα σταματάει , εσύ συνεχίζεις να φαίνεσαι άνεργος μέχρι να βρεις δουλειά ( ανανεώνοντας φυσικά την κάρτα στο διάστημα που προβλέπεται ).
sarantatessera Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Το επίδομα το ξέρω ότι σταματάει. Λες ότι συνεχίζω να φαίνομαι άνεργος ανανεώνοντας την κάρτα στο διάστημα που προβλέπεται. Άκου την περίπτωση μου μήπως μπορείς να με βοηθήσεις γιατί δεν έχω καταλάβει: Εγώ είχα απλά ένα χαρτί (έλεγε: ΑΠΟΦΑΣΗ, ΕΠΙΔΟΜΑ ΤΑΚΤΙΚΗΣ ΑΝΕΡΓΙΑΣ) με το οποίο πήγαινα στο ΙΚΑ κάθε 18 του μηνός, μου το τσέκαραν (π.χ. αν πήγαινα στις 18 Ιανουαρίου μού τσέκαραν τον Ιανουάριο) και μετά έμπαιναν τα λεφτά στο λογαριασμό. Με αυτό το χαρτί πάω πάλι στο ΙΚΑ;
xpapias Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Αλλαγές στο επίδομα ανεργίας Το επίδομα ανεργίας μετατρέπεται σε επίδομα εργασίας. Στον εργαζόμενο καταβάλλεται κουπόνι ίσης αξίας με το επίδομα ανεργίας το οποίο μπορεί να αξιοποιήσει για να προσληφθεί σε επιχείρηση με μείωση του μισθολογικού κόστους. http://www.nooz.gr/economy/allages-se-plasmatiko-xrono-kai-ekas
norita Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Με αυτό το χαρτί πάω πάλι στο ΙΚΑ; Εννοείς ΟΑΕΔ;
sarantatessera Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Κοίταξε, είμαι από επαρχία και για να τσεκάρουν τον κάθε μήνα στο ΙΚΑ (δεν έχει γραφεία ΟΑΕΔ) πήγαινα τουλάχιστον όσο έπαιρνα το επίδομα. Το θέμα είναι τι ακριβώς πρέπει να κάνω από δω και πέρα σε σχέση με αυτά που ανέφερα παραπάνω.
leonidas_fs Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Ξέρουμε τιποτα για το επιδομα πάσχα?? Ποσο πάει το μαλλι ?
sarantatessera Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Δημοσ. 22 Μαρτίου 2011 Πήγα σήμερα από το ΙΚΑ και μου είπαν ότι έπρεπε να είχα πάει από τότε που σταμάτησε το επίδομα (18/2) που είχα για ένα χρόνο, γιατί τώρα θα έκαναν αίτηση για κάρτα ανεργίας αλλά μπορεί να μην πιάσει το διάστημα από 19/2 ως σήμερα. Αυτό είναι μ@λ@κί@ γιατί εγώ χρειάζομαι να φαίνομαι άνεργος όλο αυτό διάστημα, για να το συμπεριλάβω σε μελλοντική αίτηση για δουλειά που θέλω να κάνω και μετράει η ανεργία. Η βλακεία είναι βέβαια που δεν προνόησα να το κάνω από τότε που σταμάτησε το επίδομα, μα είχα την εντύπωση ότι θα φαινόμουν άνεργος από τη στιγμή που δεν δηλώνω εργασία. Τέλος πάντων, ο υπάλληλος μού είπε ότι μπορεί και να πιάσει και όλο αυτό το διάστημα (13 μήνες πλέον). Μακάρι!
1jim77777 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Δημοσ. 27 Ιουνίου 2012 Να ρωτήσω κάτι αν ξέρετε, μετά την απόλυση είχα πάει ΟΑΕΔ στις 24//4 για να δηλώσω ότι είμαι άνεργος κτλ, όλα καλά. Το χαρτί που μου έδωσαν έλεγε να παρουσιαστώ από τις 24/6 και μετά για να βγει η απόφαση. Εγώ νόμιζα ότι μέχρι και αυτή την ημερομηνία δε θα έμπαινε το επίδομα στην τράπεζα. Χθες (26/6) υπέγραψα πρόσληψη σε νέα δουλειά, οπότε και σήμερα πήγα ΟΑΕΔ να δηλώσω διακοπή. Δεν μου είχαν δώσει αντίγραφο πρόσληψης απο την δουλειά και πήγα τσάμπα ΟΑΕΔ (θα ξαναπάω Δευτέρα με αυτό). Στον υπολογιστή ο υπεύθυνος που κοίταξε είπε ότι τους 2 αυτούς μήνες έχω πληρωθεί κανονικά το επίδομα, εγώ νόμιζα ότι μέχρι και τις 24/6 δε θα γινόταν αυτό. Το κόλλημά της υπαλλήλου που για αυτό με έστειλε στον προϊστάμενο ήταν, (από ότι κατάλαβα) μην πληρωθώ πάλι και πρέπει να τα γυρίσω τα λεφτά. Και καθώς έφυγα αφού θα ξαναπάω Δευτέρα, μου γεννήθηκε το ερώτημα, τα λεφτά των 2 μηνών είναι οριστικά δικά μου, ή αφού δεν πρόλαβε να εκδοθεί απόφαση πριν την πρόσληψη, θα μου τα ζητήσουν πίσω? Εγώ κατάλαβα ότι το πρόβλημα θα ήταν μην πάρω το επίδομα και για 3η φορά και δημιουργηθεί θέμα, ζητώντας τό μου πίσω μετά. Σκέφτομαι κάτι ψιλοαγορές να κάνω, μην μου ζητήσουν τα 720 ευρώ πίσω Ευχαριστώ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα