Προς το περιεχόμενο

Γνώμη για αγορά WD Velociraptor

ChocoBanana

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Λέω να περιμένω λίγο ακόμη για ν αγοράσω SSD και σκεφτόμουν προσωρινά για την αγορά ενός καλύτερου εσωτερικού απ τον WD πενταετίας που έχω τώρα (δεν θυμάμαι καν μοντέλο)..

Το ερώτημα μου είναι θα δω διαφορές στην ταχύτητα έστω και μικρές με τα 10.000rpm ή τσάμπα τα λεφτά είναι?

Τέλος ποια η διαφορά ανάμεσα σ αυτούς τους 2? http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977741&Products=1133381,1469843

Ευχαριστώ :-)

Ας μεταφερθεί στο "Μονάδες Αποθήκευσης" γιατί μου φαίνεται για εκεί είναι και συγγνώμη :P

• Απαντ. 41
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

και εγω στο ιδιο σκεπτικο ειμαι φιλε . επειδη δεν θελω ακομα να παρω SSD (καθοτι και παλαιο το συστημα μου) σκεφτομουν εναν velociraptor (τον 150gb) . δεν κανω τρελες διεργασιες με τον υπολογιστη , internet , msn messenger , download , ταινιες , και κανενα pro οποτε ενας SSD μου ειναι περιττος αφου δεν ασχολουμαι με βαριες εφαρμογες .

απο την αλλη σκεφτομαι και τον seagate momentus xt που ειναι στα ιδια λεφτα και 500gb αλλα μου ειναι περιττα , καθως τοσα χρονια πανω απο 80gb για windows δεν εχει δεσμευσει ποτε απο κανεναν hdd μου . οποτε αν τον παρω και του κανω partition δε ξερω τι επιπτωσεις θα εχει στο υβριδικο κομματι του σκληρου και γενικως στην συμπεριφορα του δισκου

• Super Moderators
Δημοσ.

γιατί το raid δεν βελτιώνει το access time, για αυτό το λόγω επιλέγει κάποιος Velociraptor ή SSD...

Δημοσ.

2 x VelociRaptor 150GB σε raid η 2 x Seagate Momentus XT 250gb σε raid ? πανω κατω ιδια λεφτα βγαινουν

PS:πολυ ακριβα τους εχουν τα ελληνικα μαγαζια (σε γερμανικα eshops που χω δει ο 300gb εχει οσο εδω ο 150gb)

1)http://www.schwanthaler-computer.de/PC-Komponenten/Festplatten-SSDs/35/SATA-II/Western-Digital-WD3000HLFS-VelociRaptor-300GB-16MB-10K-RPM::16586.html

2)http://www.mindfactory.de/search_result.php?query=velociraptor

Δημοσ.
γιατί το raid δεν βελτιώνει το access time, για αυτό το λόγω επιλέγει κάποιος Velociraptor ή SSD...

θέλει να δεί διαφορές στην ταχύτητα και θα δεί με το raid. με ελάχιστο κόστος (το δικό μου το έφτιαξα με 30 ευρώ)

Δημοσ.

δυστυχως για εναν τετοιο δισκο θες και SAS controller και για καποιον σαν εμενα που δεν εχει ιδεα απο τετοιες "τεχνολογιες" ειναι μπελας , για αυτο ρωτησα αν αξιζει ενας veloci στα 150gb ειτε ενας seagate momentux xt 250gb

PS: καλο βραδυ σε ολους !!!

Δημοσ.

Lol... Αυτός είναι SCSI... Θέλει και controller...

Φίλε πάρε έναν SSD και άστα τα άλλα... Κι εγώ velocipator έχω αλλά όταν έβαλα έναν SSD φίλου η διαφορά είναι πολλά χιλιόμετρα... Ο velocipator σε σχέση με έναν απλό έχει διαφορά αλλά όχι και τίποτα τρελό...

Δημοσ.

αρχικα ζηταει συγνωμη απο το δημιουργο του θεματος που εχει γεμισει το thread του με δικα μου Posts .

αν αναφερεσαι σε μενα φιλε @kostastnt σκεφτομαι να αγορασω εναν Velociraptor για το προφανη λογο του οτι ενας SSD απαιτει ειδικη μεταχειριση και εξειδικευμενες ρυθμισεις και tweaks μεσα απο τα windows για να δουλεψει , τα οποια εμενα ολα αυτα μου φαινονται βουνο για να τα κανω ωστε να εχω την σωστη λειτουργια του SSD .

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...