Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 θέλει να δεί διαφορές στην ταχύτητα και θα δεί με το raid. με ελάχιστο κόστος (το δικό μου το έφτιαξα με 30 ευρώ) και που θα την δει? στα benchmarks? άσε που δεν διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ταχύτητα...
Luciddream Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 και που θα την δει? στα benchmarks? άσε που δεν διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ταχύτητα... ακριβώς τότε γιατι διαφωνείς αμέσως με αυτο που λέω.. αφου δεν διευκρινίζει. τις διαφορές θα τις δεί στο loading στα windows, στα unzip/unrar, και σε γενικές γραμμές στο οτι δεν θα "μπουκώνει" ο δίσκος όποτε θέλει να κάνει 3-4 πράγματα μαζί.. εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι ώς διαφορά στην ταχύτητα και αυτό του πρότεινα.. τώρα αν έχει λεφτά για "πέταμα" ας πάει σε SSD... και εγώ αυτό θα έκανα
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 τις διαφορές θα τις δεί στο loading στα windows, στα unzip/unrar, και σε γενικές γραμμές στο οτι δεν θα "μπουκώνει" ο δίσκος όποτε θέλει να κάνει 3-4 πράγματα μαζί.. αυτά θα τα δει κάνοντας raid? περίεργο γιατί αυτά βελτιώνονται με τους SSD κυρίως λόγω του τρομακτικά μικρότερου access time... το raid κυρίως βοηθάει σε μεταφορά δεδομένων από ένα raid array σε άλλο για παράδειγμα
Luciddream Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 απο εμπειρία ναι θα τα δεί και με το raid ώς ένα σημείο αυτά ... τώρα για benchmarks δεν ξέρω πόσο αξιόπιστα είναι αλλα ένα που βρήκα.. http://www.nextlevelhardware.com/storage/barracudaraid/
ChocoBanana Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 ακριβώς τότε γιατι διαφωνείς αμέσως με αυτο που λέω.. αφου δεν διευκρινίζει. τις διαφορές θα τις δεί στο loading στα windows, στα unzip/unrar, και σε γενικές γραμμές στο οτι δεν θα "μπουκώνει" ο δίσκος όποτε θέλει να κάνει 3-4 πράγματα μαζί.. εγώ αυτό αντιλαμβάνομαι ώς διαφορά στην ταχύτητα και αυτό του πρότεινα.. τώρα αν έχει λεφτά για "πέταμα" ας πάει σε SSD... και εγώ αυτό θα έκανα Αυτό ακριβώς εννοώ ταχύτητα. Βασικά δεν καταλαβαίνω τι άλλο θα μπορούσα να εννοώ.. Thresh ακούω συνέχεια πως οι SSD σύντομα θα βελτιωθούν αισθητά (μεγαλύτερες χωρητικότητες σε μικρότερες τιμές κυρίως) γι αυτό είπα να περιμένω λίγο ξέρω γω.. Επίσης το σύστημα μου δεν το λες και τελευταία λέξη της τεχνολογίας. Πρέπει να πληρεί κάποιες προυποθέσεις αν θέλω να χρησιμοποιήσω SSD? Τέλος ο HDD απ το πλαίσιο που δόθηκε σε Link τι ακριβώς είναι? Γιατί δεν μας κάνει? Thanx που ασχολείστε.
sgatos_ Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 γιατί το raid δεν βελτιώνει το access time, για αυτό το λόγω επιλέγει κάποιος Velociraptor ή SSD... Λάθος. Το raid βελτιώνει το access time. Π.Χ. από 12ms που έχουν οι δίσκοι μου με raid0 πάω σε 8ms. Αυτό με 2 δίσκους. Αν βάλεις 4 δίσκους μειώνεται κι αλλο. Επίσης αν βάλεις πιο γρήγορους (π.χ. velociraptor) θα πάρεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Γι'αυτό κανεις αλλωστε Raid-0 και που θα την δει? στα benchmarks?άσε που δεν διευκρινίζει τι ακριβώς εννοεί λέγοντας ταχύτητα... Σε καθημερινή χρήση θα τη δεί. Ανάλογα το raid η διαφορά με εναν μηχανικό δίσκο μόνο του, είναι εντυπωσιακή. αυτά θα τα δει κάνοντας raid?περίεργο γιατί αυτά βελτιώνονται με τους SSD κυρίως λόγω του τρομακτικά μικρότερου access time... Ακριβώς και με το raid έχεις μικρότερο access time. Απλά με SSD έχεις πάρα μα πάρα πολύ μικρότερο access time. το raid κυρίως βοηθάει σε μεταφορά δεδομένων από ένα raid array σε άλλο για παράδειγμα Αυτό δεν μπορω να το σχολιάσω αυτη τη στιγμή...διοτι μαζεύω τα μαλλιά μου απο το πάτωμα... Σοβαρά τώρα και εντελώς φιλικά μην βγάζεις τόσο αβίαστα συμπεράσματα.
ChocoBanana Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 sgatos_ θες να μου απαντήσεις και μένα?
kostastnt Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Σου απαντάω εγώ Πιθανόν αν το σύστημα σου είναι παλιό να μην εκμεταλλεύται στο 100% τις δυνατότητες του SSD.. Αυτό δεν σημαίνει ότι δεν θα δεις τρομακτική διαφορά σε σχέση με τον δίσκο που έχεις Ο σκληρός με τις 15000 στροφές θέλει και μία κάρτα να τον διαβάζει και δεν χρησιμοποιείται σε home-pc αλλά σε server κυρίως...
ChocoBanana Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μπορείτε να μου πείτε ποια η διαφορά αυτών των 2 (http://www.plaisio.gr/Compare.aspx?Catalog=20&Category=69977741&Products=1480030,1161032) και αν είναι οκ πάνω σ αυτήν τη μητρική (http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.522597)?
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Ο WD1500BLFS είναι 2.5άρης, ενώ ο SWD1500HLFS είναι 3.5άρης.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Λάθος. Το raid βελτιώνει το access time. Π.Χ. από 12ms που έχουν οι δίσκοι μου με raid0 πάω σε 8ms. Αυτό με 2 δίσκους. Αν βάλεις 4 δίσκους μειώνεται κι αλλο.Επίσης αν βάλεις πιο γρήγορους (π.χ. velociraptor) θα πάρεις ακόμα καλύτερα αποτελέσματα. Γι'αυτό κανεις αλλωστε Raid-0 ναι έχεις δίκιο έκανα λάθος, ΑΛΛΑ δεν βελτιώνει σε όλες τις περιπτώσεις το access time και το κέρδος σε load times 2χ7200rpm για παράδειγμα σε σχέση με Velociraptor ή SSD είναι μικρό... Σε καθημερινή χρήση θα τη δεί. Ανάλογα το raid η διαφορά με εναν μηχανικό δίσκο μόνο του, είναι εντυπωσιακή. προσωπικά δεν είχα δει διαφορά αξιόλογη σε καθημερινές εφαρμογές που να άξιζε τον κίνδυνο του raid 0... Αυτό δεν μπορω να το σχολιάσω αυτη τη στιγμή...διοτι μαζεύω τα μαλλιά μου απο το πάτωμα...Σοβαρά τώρα και εντελώς φιλικά μην βγάζεις τόσο αβίαστα συμπεράσματα. γιατί σου πέφτουν τα μαλλιά? δεν βελτιώνει τις μεταφορές αρχείων? είπα ένα συγκεκριμένο παράδειγμα δεν σημαίνει ότι ισχύει μόνο αυτό, έπρεπε να γράψω κτλπ?
ikskarda Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 συμπερασματικα αξιζει καποιος να κανει raid με 2 μηχανικους δισκους αν δεν θελει να παρει SSD ? μιλαω παντα για την καθημερινη δουλεια ενος υπολογιστη (internet , download , messenger , movies , games , office) και οχι σε επεξεργασιες video και βαριες-απαιτητικες δουλειες . εχω σκεφτομαι να παρω απο του χρονου εναν Amd Bulldozer(8πυρηνο) , 4gb Ram μαζι με μια μελλοντικη καρτα αντιστοιχη της 5850 και ξερω οτι ενας κλασσικος δισκος 7200 στροφων θα μου κανει bottleneck , οποτε σκεφτομαι την λυση 2 δισκων σε raid , η εναν velociraptor . απο SSD μονο αν πεσουν οι τιμες τους και μελετησω-μαθω λεπτομερως ολες τις ρυθμισεις-tweaks που πρεπει να κανεις για να δουλευουν σωστα . ζηταω παλι συγνωμη απο το φιλο που παρεμβαινω στο θεμα του , αλλα πιστευω οτι και αυτος στην ιδια μοιρα με εμενα ειναι
antonl Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 συμπερασματικα αξιζει καποιος να κανει raid με 2 μηχανικους δισκους αν δεν θελει να παρει SSD ? μιλαω παντα για την καθημερινη δουλεια ενος υπολογιστη (internet , download , messenger , movies , games , office) και οχι σε επεξεργασιες video και βαριες-απαιτητικες δουλειες .[...] Όχι, τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία. Είχα raid-0 και δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα κάτι διαφορετικό σε σχέση με single drive (εκτός απ το ότι δε μπορούσα να δω θερμοκρασίες στους δίσκους και να τους δει το linux). Με SSD πάλι είναι εμφανής η διαφορά. Στο raid με μηχανικούς έπρεπε να κάτσω με το μικροσκόπιο και να δω/σκεφτώ αν υπάρχει διαφορά στην αίσθηση.
Luciddream Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 μαρέσει που ρωτάτε πάλι αφου τα είπαμε 2 σελίδες πρίν.. είναι η πιο φθηνή λύση για γρήγορες επιδόσεις. αλλα παίζει ρόλο ο controller του raid. εγώ είχα έναν δίσκο πήρα άλλον έναν με 30 ευρώ (όταν υπήρχαν σε τέτοιες τιμές) και έστησα ένα raid 0 (σε ich9 της intel) η διαφορά μου φαίνεται (στο περίπου) οτι όλα γίνονται 2 φορές πιο γρήγορα. τα μόνα μειονεκτήματα είναι δύο. 1) έχεις διπλάσιες πιθανότητες να χαλάσει ο δίσκος αφου αν χαλάσει ένας απτους δύο χάνονται όλα τα δεδομένα 2) έχεις την πιθανότητα του να χαλάσει ο controller και να μην μπορείς να διαβάσεις τα δεδομένα απτους δίσκους σου... εμένα προσωπικά δεν με πειράζει τίποτα απο τα δύο αφου έχω άλλον δίσκο για να αποθηκεύω τα δεδομένα μου. το raid το έχω πιο πολύ για windows και απο αυτό τρέχω και τα games. ξαναλέω ΑΝ έχετε λεφτά για ξόδεμα πάρτε SSD, για μένα (και για άλλους υποθέτω) είναι νωρίς ακόμα... ---------- Προσθήκη στις 16:49 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 16:43 ---------- Όχι, τουλάχιστον από προσωπική εμπειρία. Είχα raid-0 και δε μπορώ να πω ότι κατάλαβα κάτι διαφορετικό σε σχέση με single drive (εκτός απ το ότι δε μπορούσα να δω θερμοκρασίες στους δίσκους και να τους δει το linux). Με SSD πάλι είναι εμφανής η διαφορά. Στο raid με μηχανικούς έπρεπε να κάτσω με το μικροσκόπιο και να δω/σκεφτώ αν υπάρχει διαφορά στην αίσθηση. μάλλον και εσύ κάποιο της intel έχεις αφου κάνει disable to S.M.A.R.T ... οπότε και δεν μπορείς να δείς θερμοκρασίες.. είναι λογικό αυτό. Στους δικούς μου μηχανικούς (εντάξει δεν είναι και οι πιο γρήγοροι) είδα αρκετή διαφορά..
phanispal Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Στα ΧΡ φαινόταν κάποια διαφορά, σε Linux δε γνωρίζω. Επίσης σε (s)Vista και 7 έχω την εντύπωση πως δεν έβλεπες ιδιαίτερη διαφορά.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.