eliascm21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Γεια σας, Λέω να πάρω αυτόν τον σκληρό για να τον χρησιμοποιώ σαν εξωτερικό. Το ξέρω ότι μερικοί μπορεί να μου πουν να μην τον πάρω γιατί είναι green, αλλά τον θέλω για ταινίες και backup, οπότε δεν με ενδιαφέρουν τόσο οι επιδόσεις, όσο η αξιοπιστία και η αθόρυβη λειτουργία αφού θα τον έχω δίπλα στο αυτί μου. Αν έχετε κάποιον ενδοιασμό ή καμία άλλη πρόταση πείτε το μου γιατί σε λίγες μέρες θα προχωρήσω στην αγορά
Tompgr Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Για storage ειναι πολυ καλος (εγω εχω τον ιδιο στην εκδοση του 1TB) αλλα μην τον χρησιμοποιησεις για εγκατασταση OS
eliascm21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Ναι μόνο για storage τον θέλω. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός είναι 15 ευρώ ακριβότερος έχοντας και λιγότερη cache (32MB)!!!
eliascm21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Παλιότερη τεχνολογία ίσως;Χμ έτσι απλά; Και ποιόν να διαλέξω
rafail1994 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Και ποιόν να διαλέξω αυτόν που έβαλες στο πρώτο σου post
Moderators matrixxx Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μονο που υπαρχει σε πολλα μαγαζια 15 ευρω φτηνοτερος απο οτι εχει στο πλαισιο... Και συνεχιζει να πεφτει... ---------- Προσθήκη στις 19:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:28 ---------- Ναι μόνο για storage τον θέλω. Επίσης δεν καταλαβαίνω γιατί αυτός είναι 15 ευρώ ακριβότερος έχοντας και λιγότερη cache (32MB)!!! Για τον λογο που αναφερει ο washcloud αλλα και επειδη ο ears εχει θεμα για χρηστες xp λογω του 4ΚΒ sector... Ψαξε στο google για λεπτομεριες... Πχ δες εδω απο αξιολογηση στο newegg: Pros: Large capacity, Low price. Fast enough performance for most uses. Cons: WD failed to warn potential buyers of limitations in the drives ... These are NOT designed for XP/RAID/NAS/HTPC usage. There are three different settings that can cause problems ... 1) Advanced Formating - Not suited for Win2k/XP. 2) Time-Limited Error Recovery - Causes RAID controllers to erroneously mark drive as bad. 3) Idle timeout too low - causing drive to wear out too quickly. For more information on resolving these issues: Other Thoughts: more information: Advanced Formating: Uses 4K sectors (rather than 512b) Drives offer 512byte emulation, however causes degraded NTFS performance under XP/NTFS. Solution: Don't use Win2k/XP or use WD's Align utility http://www.wdc.com/en/products/advancedformat/ Time-Limited Error Recovery: Amount of time a disk will spend recovering a bad sector. Raid Controller erroneously marks drive as bad due to the poor response time. Solution: Use WDTLER to disable. http://en.wikipedia.org/wiki/Time-Limited_Error_Recovery IDLE: amount of time the drive is idle before it parks the heads. Default idle too low resulting in excessive head parking. Solution: Use WDIDLE to disable Idle timeout http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=609&sid=113
eliascm21 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Χμμμ αν και έχω win7, μήπως να έπαιρνα τον ακριβότερο τελικά; Αρκετά μου φαίνονται τα προβλήματα του πρώτου Τα 32ΜΒ διαφορά στη cache βέβαια από την άλλη δεν είναι σημαντικά; Ευχαριστώ για τη βοήθεια
washcloud Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 10 Οκτωβρίου 2010 Χμ έτσι απλά; Και ποιόν να διαλέξω ...δεν ξέρω - και δεν ξέρω... Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, προσωπικά μια υπόθεση έκανα, που σε γενικές γραμμές πάντως παίζει, όταν υφίστανται τιμολογιακές διαφορές... Τα 32ΜΒ διαφορά στη cache βέβαια από την άλλη δεν είναι σημαντικά; Μπα, μη νομίζεις
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Χμμμ αν και έχω win7, μήπως να έπαιρνα τον ακριβότερο τελικά; Αρκετά μου φαίνονται τα προβλήματα του πρώτου Τα 32ΜΒ διαφορά στη cache βέβαια από την άλλη δεν είναι σημαντικά; Ευχαριστώ για τη βοήθεια Δεν ειναι μονο τα 32/64ΜΒ. Ο EARS θα σου δωσει μεγαλυτερες ταχυτητες και αλλα καλα αφου ειναι με 3 platters (αρκει να ειναι φρεσκος, να εχει το 00ΜVWB0 στο MoDeL) Και αφου εχεις και W7 μην το σκεφτεσαι! Το idle time διορθωνεται/ρυθμιζεται με το τελευταιο link του τυπου στο προηγουμενο μηνυμα μου, το εχω κανει πριν 1 χρονο σε scorpio 2.5αρη που ειχαν το ιδιο προβλημα... Μιλησα για 15 ευρω διαφορα, αλλα εφτασε τα 25 απο χθες το απογευμα, visionstudio στα 90 ευρω! ...δεν ξέρω - και δεν ξέρω...Όσον αφορά το πρώτο σκέλος, προσωπικά μια υπόθεση έκανα, που σε γενικές γραμμές πάντως παίζει, όταν υφίστανται τιμολογιακές διαφορές... Μια χαρα ηταν η υποθεση σου και ισχυει. Απλα κραταει λιγο παραπανω τιμες ο παλιος λογω των προβληματων του EARS που ανεφερα (κυριοτερο αυτο με τα 4ΚΒ στα xp).
eliascm21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Απλα κραταει λιγο παραπανω τιμες ο παλιος λογω των προβληματων του EARS που ανεφερα (κυριοτερο αυτο με τα 4ΚΒ στα xp).Εδώ σε έχασα μόνο λίγο. Ο EARS είναι ο πιο φθηνός. Επίσης, αν χρειαστεί να τον συνδέσω καμία φορά με υπολογιστή που τρέχει XP, θα έχω πρόβλημα στο διάβασε-γράψε;;; Παίζει να μην τον αναγνωρίζει καν; Ευχαριστώ και πάλι.
Moderators matrixxx Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Εδώ σε έχασα μόνο λίγο. Ο EARS είναι ο πιο φθηνός. Ναι αυτο δεν λεμε απο χθες; Ο EARS ειναι ο πιο φτηνος γιατι ειναι πιο νεο μοντελο, και η τιμη των παλιων EVDS και EADS κρατιουνται ακομα αρκετα ψηλοτερα επειδη ο νεος (EARS) εχει καποια θεματακια. Αν δεν ειχε καθολου θεματακια ο νεος (EARS ) η τιμη του παλιου θα ηταν πολυ πιο κοντα με του νεου. Σε παρομοιες περιπτωσεις ενας παλιος ειναι παντα μονο 3-4-5 ευρω πιο ακριβος απο το νεο μοντελο. Στην περιπτωση EARS - EVDS/EADS ειναι απο 10-25 αναλογα το μαγαζι Επίσης, αν χρειαστεί να τον συνδέσω καμία φορά με υπολογιστή που τρέχει XP, θα έχω πρόβλημα στο διάβασε-γράψε;;; Παίζει να μην τον αναγνωρίζει καν; Ευχαριστώ και πάλι. Δεν θα εχεις κανενα τετοιο προβλημα... Μιλαμε για "λεπτομεριες" για τους πολλους...
eliascm21 Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Οκτωβρίου 2010 ΧΑΧΑ ΟΚ, εγώ (από χτες) είχα καταλάβει το πιο λογικό, ότι ο EARS είναι πιο φθηνός γιατί είναι αυτός που είναι παλιάς τεχνολογίας... Και αυτό εννοούσε μάλλον και ο washcloud. Ότι επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας είναι 15 ευρώ πιο φθηνός από τον EVDS. Μάλλον κατάλαβα λάθος λοιπόν και όχι μόνο είναι πιο φθηνός αλλά και πιο καινούργιος . Ακόμα καλύτερα για μένα Thanks για τις απαντήσεις
karasardelis Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Μονο που υπαρχει σε πολλα μαγαζια 15 ευρω φτηνοτερος απο οτι εχει στο πλαισιο... Και συνεχιζει να πεφτει... ---------- Προσθήκη στις 19:31 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 19:28 ---------- Για τον λογο που αναφερει ο washcloud αλλα και επειδη ο ears εχει θεμα για χρηστες xp λογω του 4ΚΒ sector... Ψαξε στο google για λεπτομεριες... Πχ δες εδω απο αξιολογηση στο newegg: Pros: Large capacity, Low price. Fast enough performance for most uses. Cons: WD failed to warn potential buyers of limitations in the drives ... These are NOT designed for XP/RAID/NAS/HTPC usage. There are three different settings that can cause problems ... 1) Advanced Formating - Not suited for Win2k/XP. 2) Time-Limited Error Recovery - Causes RAID controllers to erroneously mark drive as bad. 3) Idle timeout too low - causing drive to wear out too quickly. For more information on resolving these issues: Other Thoughts: more information: Advanced Formating: Uses 4K sectors (rather than 512b) Drives offer 512byte emulation, however causes degraded NTFS performance under XP/NTFS. Solution: Don't use Win2k/XP or use WD's Align utility http://www.wdc.com/en/products/advancedformat/ Time-Limited Error Recovery: Amount of time a disk will spend recovering a bad sector. Raid Controller erroneously marks drive as bad due to the poor response time. Solution: Use WDTLER to disable. http://en.wikipedia.org/wiki/Time-Limited_Error_Recovery IDLE: amount of time the drive is idle before it parks the heads. Default idle too low resulting in excessive head parking. Solution: Use WDIDLE to disable Idle timeout http://support.wdc.com/product/download.asp?groupid=609&sid=113 Σκέφτομαι να πάρω 8 τέτοια δισκάκια για να τα κάνω RAID με τον Perc 5/i μου... Αν τα κάνω αυτά που λες θα παίζει κανονικά ή θα πάθω καμιά ζημιά και θα τρέχω;
Moderators matrixxx Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 12 Οκτωβρίου 2010 ΧΑΧΑ ΟΚ, εγώ (από χτες) είχα καταλάβει το πιο λογικό, ότι ο EARS είναι πιο φθηνός γιατί είναι αυτός που είναι παλιάς τεχνολογίας... Και αυτό εννοούσε μάλλον και ο washcloud. Ότι επειδή είναι παλαιότερης τεχνολογίας είναι 15 ευρώ πιο φθηνός από τον EVDS.Μάλλον κατάλαβα λάθος λοιπόν και όχι μόνο είναι πιο φθηνός αλλά και πιο καινούργιος . Ακόμα καλύτερα για μένα Thanks για τις απαντήσεις Γιατι δεν θες να καταλαβεις; Εχουμε πει και οι δυο (ο washcloud και εγω) πολλες φορες οτι το νεο μοντελο ειναι πιο φτηνο ΠΑΝΤΑ στα περισσοτερα προιοντα τεχνολογιας και ειδικα σε οσα πεφτει η τιμη με τον καιρο (οπως οι δισκοι). Αλλα συνηθως η διαφορα ειναι 1-2 αντε 5-6 ευρω... Διαβασε παλι τα προηγουμενα να μην τα ξαναγραφω ολα... ΥΓ μπορει να μην εισαι προσεκτικος οταν διαβαζεις αλλα εισαι πολυ ευγενικος. Να'σαι καλα! Σκέφτομαι να πάρω 8 τέτοια δισκάκια για να τα κάνω RAID με τον Perc 5/i μου... Αν τα κάνω αυτά που λες θα παίζει κανονικά ή θα πάθω καμιά ζημιά και θα τρέχω; Τα κανεις δεν τα κανεις ζημια δεν θα παθεις. (η ζημια ειναι κατι που σε σχεση με τα failure rates ειναι παντα πιθανο ομως ετσι; ). Απο εκει και περα το να μην παρκαρεις τις κεφαλες καθε ενα δευτερολεπτο θεωρητικα δινει επιπλεον ζωη στους δισκους, αν και παλια που ειχα ασχοληθει με το θεμα στον scorpio blue, ελεγε η WD οτι και καλα αντεχουν 200.000 παρκαρισματα. Σε ενα μηνα παντως πριν το "φτιαξω" μου ειχε κανει 5.000; 10.000; Ουτε θυμαμαι ακριβως... Καλο ειναι λοιπον να τα ρυθμισεις... Για καλυτερη ταχυτητα και οχι κολληματα αν εχεις xp το re-al. και για λιγοτερο φοβο μην σου παθουν κατι απο τα συνεχη "παρκαρισματα" το idletime... Οποιος προλαβε τον κυριο ειδε στο Σαλονικιωτικο visionstudio, πισω στα 96 ευρα...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.