Προς το περιεχόμενο

external hdd esata ,boot προβλημα

bluesattack

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μια μικρη βοηθεια :-)

Εχω μια εξωτερικη θηκη με σκληρο την οποια εχω συνδεσει μεσω e-sata.Oταν ειναι ανοικτη ο υπολογιστης δεν μπαινει στα windows και αναγκαζομαι καθε φορα να την σβηνω πρωτα (πιθανοτατα με usb συνδεση να μην υπαρχει προβλημα ).Υπαρχει καποια λυση ?

Δημοσ.

Oχι δεν ειναι αυτο.Στο boot order υπηρχε ο δισκος των win .Oταν bootaρει δεν βρισκει κανενα drive (στις αρχικες οθονες που βγαζει τα στοιχεια )και συνεχιζει κανονικα μπαινοντας στα win (δεν θα επρεπε βεβαια να βρισκει ?? ) .Οταν ομως ειναι ανοικτος ο εξωτερικος , βρισκει αυτον (μονο) και στην επομενη οθονη σταματαει .

Δημοσ.

Δεν ξέρω τι θα πρεπε να σου εμφανίζει, είναι αναλόγως το chipset και το BIOS φαντάζομαι. Πάντως μέσα στο BIOS θα πρέπει να τα βλέπει όλα κανονικά σε κάθε περίπτωση. Αλλιώς δε θα μπορούσε να κάνει boot :)

Ποιο είναι το boot order όταν είναι συνδεδεμένος ο άλλος δίσκος; Το boot other device είναι enabled;

Δημοσ.

Ντισέιμπλ "Λέγκασι Γιου-Ες-Μπι Σαπόρτ" φρομ MΠΑΪΟΣ.

Ιτ γουώρκς γουίθ γιουεσμπί-μέιμπι ιτ γουίλ γουώρκ γουίθ η-ΣΑΤΑ του.

Δημοσ.
Δεν ξέρω τι θα πρεπε να σου εμφανίζει, είναι αναλόγως το chipset και το BIOS φαντάζομαι. Πάντως μέσα στο BIOS θα πρέπει να τα βλέπει όλα κανονικά σε κάθε περίπτωση. Αλλιώς δε θα μπορούσε να κάνει boot :)

Ποιο είναι το boot order όταν είναι συνδεδεμένος ο άλλος δίσκος; Το boot other device είναι enabled;

Μεσα απο το bios τα βλεπει ολα.Με τη σειρα που πρεπει, δηλαδη με αυτην που τα βαζω.Δεν βλεπει τιποτα απο αυτα οταν αρχιζει την εκκινηση (αλλα μπουταρει κανονικα ξαναλεω ) .Οταν ανοιγω τον δισκο βλεπει μονο αυτον (τελωσπαντων γραφει στην οθονη αυτον),και υποθετω παει να μπουταρει απο αυτον και βγαζει μαυρη οθονουλα με την κλασσικη παυλα σε αναμονη...:P .Μπορει να φταιει κανας controller , η καμμια σχεση ?

@ washcloud , δεν σε προλαβα, το τσεκαρω και επανερχομαι..

Δημοσ.

Πάντως ο δικός μου έκαμνε κάτι τέτοια με έναν εξωτερικό usb και ήθελε bios update κάνε μια ψηφιακή βόλτα στην σελίδα της motherboard να δεις μπας και έχει κάποιο update για mass-storage.

Δημοσ.

Αν δεν βρισκει σκληρους στην αρχικη οθονη τοτε τους εχεις συνδεσει στον δευτερευων SATA controller και ετσι τους βρισκει στην επομενη οθονη λογικα.

Αυτο εξηγει γιατι βρισκει μονο τον eSATA οταν τον εχεις συνδεδεμενο και κολαει.

Δημοσ.

@ washcloud...δεν πετυχαμε τιποτα.

@TheELF ..ναι εχει update για sata raid καθως και update bios .Mαλλον για εδω παμε, αλλα πριν..

εχω βαλει απο παλια sata as :ide .Αν βαλω sata as AHCI βοηθαει ? Θελει τιποτα drivers να ξαναπερασει καποιος μετα ?

thanx για τις απαντησεις

Δημοσ.
@ washcloud...δεν πετυχαμε τιποτα.

δε δίνω λεφτά πίσω πάντως...να ξέρεις :ρ

(εν τω μεταξύ το AHCI mode δε νομίζω να έχει σχέση - αλλά δε χάνεις τπτ : όχι, δε θα χρειαστείς driver κτλ. To BIOS update που ειπώθηκε παίζει όμως να κάνει δουλειά)

Δημοσ.

Αν το γυρισεις σε AHCI ισως να πρεπει να αλλαξεις μια γραμμη στα Windows.

Αν και δεν το συστηνω σε κανεναν, γενικα το AHCI ειναι καλο για Server αλλα οχι και τοσο για Desktop καθως μπορει να δημιουργησει αρκετα κοληματα.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...