function Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά (πουρνό πουρνό) Είμαι στην έρευνα αγοράς ακινήτου, και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό (για όποιον γνωρίζει ΚΑΙ ΜΟΝΟ). Επισκέφτηκα με τη γυναίκα μου ένα ακίνητο (σε στυλ μονοκατοικίας) και ενώ όλα είναι καλά και άγια, έχουμε μονάχα έναν ενδοιασμό. Μας είπανε ότι η οροφή του σπιτιού αποτελείται από τα εξής: 1. Κεραμοσκεπή 2. Μονωτικό υλικό (το είδα με τα μάτια μου) 3. Γυψοσανίδες ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΑΚΑ/ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!! Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ!
Super Moderators paredwse Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Καλημέρα παιδιά (πουρνό πουρνό) Είμαι στην έρευνα αγοράς ακινήτου, και θα ήθελα να ρωτήσω κάτι σχετικό (για όποιον γνωρίζει ΚΑΙ ΜΟΝΟ). Επισκέφτηκα με τη γυναίκα μου ένα ακίνητο (σε στυλ μονοκατοικίας) και ενώ όλα είναι καλά και άγια, έχουμε μονάχα έναν ενδοιασμό. Μας είπανε ότι η οροφή του σπιτιού αποτελείται από τα εξής: 1. Κεραμοσκεπή 2. Μονωτικό υλικό (το είδα με τα μάτια μου) 3. Γυψοσανίδες ΠΟΥΘΕΝΑ ΠΛΑΚΑ/ΤΣΙΜΕΝΤΟ!!! Ποια είναι η γνώμη σας? Ευχαριστώ πολύ! Γιατί η οροφή σπιτιού πρέπει να έχει τσιμέντο; Στο κάτω-κάτω, για οποιονδήποτε ενδοιασμό έχεις, γιατί δεν παίρνεις έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης σου για να επισκεφτείτε μαζί το ακίνητο που σε ενδιαφέρει; Σπίτι αγοράζεις, όχι τσίχλες.
function Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Οκτωβρίου 2010 Γιατί η οροφή σπιτιού πρέπει να έχει τσιμέντο; Στο κάτω-κάτω, για οποιονδήποτε ενδοιασμό έχεις, γιατί δεν παίρνεις έναν μηχανικό της εμπιστοσύνης σου για να επισκεφτείτε μαζί το ακίνητο που σε ενδιαφέρει; Σπίτι αγοράζεις, όχι τσίχλες. Σε αυτό που λες δεν αντιλέγω, και όσο αφορά τον μηχανικό, σίγουρα θα έχω κάποιον μαζί μου. Απλά οι ενδοιασμοί μου είναι σχετικά με το πόσο γερή θα είναι η οροφή σε εποχές κρύου και βροχών (δηλαδή υγρασίας κ.λ.π.), και κατά πόσο γερή είναι μία γυψοσανίδα (είμαι άσχετος επί του θέματος). Τυχαίνει να έχουμε σχετικά ΒΑΡΙΑ φωτιστικά στο σπίτι, και δεν ξέρω αν η γυψοσανίδα τα αντέχει.
manos360 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 καλύτερα να ασχοληθείς με τον τύπο και την ποιότητα της μόνωσης της οροφής ... από το να σκεφτεσαι το κρεμασμα των φωτιστικών! η γυψοσανίδα ΔΕΝ παίζει το ρόλο της πλάκας ! αλλά της ψευδοροφής. Πάρε σίγουρα μηχανικό μαζί σου.
Draculina Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Με μία σωστά κατασκευασμένη και μονωμένη κεραμοσκεπή δεν θα έχεις κανένα πρόβλημα κατά τη γνώμη μου. Ο συνδιασμός κεραμοσκεπής με ψευδοροφή, χωρίς πλάκα σκυροδέματος είναι συνήθης πρακτική σε μονοκατοικίες. Ειδικά σε χωριά είναι σχεδόν κανόνας και αποδίδει πολύ καλά! (φαντάσου ορεινό χωριό βορείου Ελλάδος με πολύ βαρύ χειμώνα!). Αλλά οπωσδήποτε να δει το σπίτι μηχανικός πριν πάρεις οποιαδήποτε απόφαση. Να ελέγξει τόσο τη στέγη αλλά και την υπόλοιπη κατασκευή. Πχ αν η στέγη είναι σωστά μονωμένη αλλά έχει αμόνωτη τοιχοποιία από τούβλα δεν κάνεις δουλειά. (αμα είναι κάποιας ηλικίας το σπίτι...) Γενικά οι ψευδοροφές από γυψοσανίδα δεν ενδείκυνται για να κρεμάς πολύ βαριά πράγματα. για φωτιστικό 5-6 κιλών είσαι οκ γενικά. Αμα μιλάμε για βαρύτερο καλύτερα να αναρτηθεί απευθείας από το σκελετό της οροφής. Αυτό όντως είναι το λιγότερο πάντως και λύνεται εύκολα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.