ten-ten Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 λοιπόν έχω ένα Η/Υ που αποτελείται από: q6600 p5k deluxe wifi 4 gb ram 8800gts 320 vraptor 150 enermax infiniti 650w Τα συμπτώματα είναι : πολλές φορές μόλις πατήσω το κουμπί να ανάψει το pc δεν ανάβει , πιο συγκεκριμένα , πέρνει ρεύμα κανονικά αλλά δεν μπουταρει για κανένα λόγο , μετά από δυο προσπάθειες το πολύ όλα οκ. Αρκετές φορές δεν σώζει τις αλλαγές στο bios , μου έχει τύχη να κολάει και όλας στο bios . Α μου "χτυπάει" και μερικές φορές το Motherboard για κάρτα γραφικών. Όλα αυτά τον τελευταίο μήνα έχουν εμφανιστεί .... όλα αυτά. Έχω κανει clear cmos memtest για μια ώρα stability test για κάρτα γραφικών άλλαξα και μπαταρία στο motherboard και όλα οκ Τι μπορεί να φταίει ,και έχω χάσει την σταθερότητα που είχα πάντα?
guardianx71 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Αν και αυτά θυμίζουν μητρική ,θα σου συστήσω να δοκιμάσεις πρώτα ένα άλλο τροφοδοτικό και μία άλλη vga. Αν εξακολουθείς να έχεις πρόβλημα , δυστυχώς η μητρική σου δεν θα ζήσει για πολύ ακόμη. Επείσης memtest για πόσα pass το άφησες? Για την vga μου έχει τύχει κάρτα που να περνάει όλα τα τέστ , να παίζει παιχνίδια κανονικά , αλλά που και που να τρελένεται και να βατάει επανεκκινήσεις. Επείσης μου έχει τύχει και μια 8800 που είχε φύγει ένας πυκνωτής από την άκρη , κοντά στην τροφοδοσία και το pc έσβηνε η άναβε όποτε ήθελε
ten-ten Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Αν θυμάμαι καλά απλά το άφησα για μια ώρα περίπου και κάτι έγραφε για 8 pass/τεστ ... μπορεί να λέω και βλακείες ....πάντως κανένα πρόβλημα .... α δεν τον έχω overclocked
Tompgr Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δεν φταιει η vga. Καινουργια μητρικη θες ,πριν πεταξεις την παλια καν της ενα update bios αλλα να εχεις υποψην σου οτι αν κολησει εκεινη τη στιγμη αχρηστευεται η μητρικη (αν και δεν θα χασεις και τιποτα αφου ειναι χαλασμενη)
ten-ten Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 τα update τα έχω κάνει όλα ....στην μητρική
bloodraven Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Σε βλέπω και εγώ για motherboard. αλλά καλού κακού εάν έχεις την δυνατότητα δοκίμασε ένα άλλο τροφοδοτικό, εάν όχι αποσύνδεσε απο την τροφοδοσία όλα τα περιφερικά (DVD ,HDD καρτες ήχου κλπ)που δεν χρειάζεσαι και δοκίμασε να bootαρεις ετσι.. αν και πάλι έχεις προβλήματα 99% πας για motherboard.
ten-ten Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δεν έχω άλλο τροφοδοτικό δυστυχώς για να το δοκιμάσω... έκανα ότι μου είπες και λειτούργησε, αλλά λειτούργησε και με τα πάντα πάνω .... α μόλις τα έβγαλα όλα και τον άναψα μου πέταξε wrong overcloking settings(λογικό με την έννοια ότι δεν βρήκε σκληρούς ...φαντάζομαι).... περιττό να πω ότι μου πετάει το παραπάνω μήνυμα και με όλα πάνω και χωρίς overclocking .
trelakias2 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 14 Οκτωβρίου 2010 Κοιτα επειδη εχω και γω την ιδια μητρικη εδω και 3 χρονια σε πληροφορω μου κανει ακριβως τα ιδια πραγματα και υπαρχουν και καποια πραγματα που πρεπει να κοιταξεις πριν παρεις αλλη...λοιπον 1) αυτο που λες που δεν αναβει πολλες φορες ειναι απο λαθος Latency που εχει δωσει η motherboard στης ram οποτε στα bios βαζεις τα latency των ram μονος σου π.χ(5-5-5-15)....2) αν σου κανει το μπιμ της καρτας κανε τα εξης βγαλε την καρτα γραφικων και ξαναβαλτην μπας και δεν παταει καλα (λιγο απιθανο αλλα μια προσπαθεια δεν βλαπτει). 3) παιζει να μην εχει κουμπωσει η πλακετα καλα στο κουτι και καπου να βραχυκυκλωνει γιαυτο στα κανει ολα αυτα..4) κανε μια δοκιμη να αλλαξεις τροφοδοτικο και να βαλεις καποιο προχειρο μηπως την εχει ακουσει το δικο σου..
ten-ten Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 1)το έχω ρυθμίσει εδω και καιρό γιατί το είχα ψάξει και εγώ , 2)το έκανα και αυτό , 3)σχεδόν 3 χρόνια κουμπωμένη τώρα κάνει βραχυκύκλωμα ...δεν νομίζω 4) δεν έχω άλλο τροφοδοτικό , κρίμα, αλλά όσο και να έχει χάσει απόδοση δεν νομίζω να μην μπορεί να σηκώσει αυτό το σύστημα Σημερινό πρόβλημα ...στο f1 2010 στιγμιαία κολλήματα (πάγωμα ήχου και εικόνας για μισό δευτερόλεπτο)...έκανα restart και μου είπε να κάνω reset τις bios settings Υ.Γ. θερμοκρασίες και κάρτας γραφικών και cpu όλα νορμάλ (78 και 59 αντίστοιχα σε load)
Valoel Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 τα ίδια ακριβώς προβλήματα έχω και εγώ τον τελευταίο καιρό ... με μητρική gigabyte P55A-UD6 και δεν ξέρω τι μπορεί να φταίει, η μητρική η το τροφοδοτικό ; (tagan 1100W)
trelakias2 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 ρε μπας και φταει κανας σκληρος δισκος γτ με τα παγωματα που μου ειπες στο φ1 2010 του το κανει και του ξαδερφου μου και αλλαξε σκληρο και ραμ και ολα τζιτζι..
washcloud Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 ρε μπας και φταει κανας σκληρος δισκος ...για ολ' αυτά; --> Τα συμπτώματα είναι : πολλές φορές μόλις πατήσω το κουμπί να ανάψει το pc δεν ανάβει , πιο συγκεκριμένα , πέρνει ρεύμα κανονικά αλλά δεν μπουταρει για κανένα λόγο , μετά από δυο προσπάθειες το πολύ όλα οκ. Αρκετές φορές δεν σώζει τις αλλαγές στο bios , μου έχει τύχη να κολάει και όλας στο bios . Α μου "χτυπάει" και μερικές φορές το Motherboard για κάρτα γραφικών. Σιγά μη φταίει ο σκληρός του και για την οικονομική κρίση.
ten-ten Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ε δεν ξέρω τη να πω τώρα βλέπω σιγά σιγά να γίνετε μόνιμο το στιγμιαίο πάγωμα και όχι μόνο σtα παιχνίδια αλλά και στα windows και πιο συγκεκριμένα όταν βλέπω βίντεο στο utube....... Επιπλέον έκανα και ένα check στους σκληρούς και όλα οκ , extented απο το πρόγραμμα της wd. Για εμένα μέχρι στιγμής ύποπτοι είναι ... 1.μητρική 2. Κάρτα γραφικών ...πάγωμα όταν χρησιμοποιήτε (παιχνίδια και φλας) Το μόνο που δεν έχω κάνει είναι να φωνάξω κανένα παπά να το κοιτάξει ... δεν είναι δυνατόν να έρχονται όλα ντόμινο ....
washcloud Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 ...αυτό με τους παπάδες κάααααποτε έπιανε. Πλέον είναι κι αυτοί όλοι μουφέξ... (...όπως τα περιέγραψες, δεν αποκλείεται αν έχεις ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ προβλημάτων, πχ τροφοδοσίας ΚΑΙ προβληματικής μητρικής ΚΑΙ να χρειάζεσαι κα'να BIOS update - λόγω πιθανού corruption. Kαι ίσως κι άλλα. Στήσε τη μητρική εκτός κουτιού με μόνο τα βασικά για να πάρει μπρος, νέα μπαταρία CMOS και δανεικό τροφοδοτικό, και κάνε δοκιμές...)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.