jason_rethymno Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Γειά σας. Πριν λιγες βδομαδες εψαχνα ενα ιδιωτικό ΙΕΚ κ ημουν ανάμεσα στο ΙΕΚ 1 κ στο ΙΕΚ 2 Επελεξα λοιπόν τότε το ΙΕΚ 1 κ εδωσα τα στοιχεία μου τηλεφωνικά κ έδωσα κ 150€ προκαταβολή. Μετα απο μερικές μέρες όμως αλλαξα γνωμη κ γραφτηκα στο ΙΕΚ Ακμη. Δεν ενημερωσα το ΙΕΚ 1 γι αυτό. (Να σημειώσω οτι τα μαθηματα στο ΙΕΚ 1 αρχισαν την Δευτέρα 11 Οκτωβρη 2010.Κ δε πηγα φυσικά να παρακολουθησω μαθηματα στο ΙΕΚ 1.) Και με παίρνει λοιπον μία τηλεφωνο σήμερα κ μου λέει οτι είμαι απο το ΙΕΚ 1 κ με ρωτάει γιατί αν πηρα το πρόγραμμα. κ της λεω όχι τελικά γραφτηκα σε άλλη σχολή. Και μου λέει πρέπει να πληρωσεις χρήματα για τα δίδακτρα επειδή δεν ενημέρωσες οτι θες να κάνεις διακοπή .Κ της λέω εγώ μα δεν σας έδωσα τίποτα δικαιολογιτικά για να γίνει η εγγραφή, τηλεφωνικά μόνο σας έδωσα τα στοιχεία μου. Κ μου λέει αν δεν δωσω λεφτα θα κινηθουν νομικά εναντιών μου. Πάω λοιπόν μετά εγώ στο ΙΕΚ 2 για να με βοηθησουν στην καταστασή μου . Και μιλάω με εναν εκεί.κ του λέω τι εγινε, κ με ρωτάει υπογραψες τίποτα? κ του λέω όχι . κ μου λέει αυτός τότε να μη φοβάμαι δε πρόκειται να μου κάνουν τίποτα. Και μου λέει να μιλήσω με τον συμβουλο την Δευτέρα κ θα τα τακτοποιήσει αυτός. Και ρωτάω τώρα εγω .Ποιος έχει δίκιο? Μπορουν να κινηθουν νομικά εναντιών μου ή το λένε για να με πείσουν να γυρίσω στο 1? Τί άλλο μπορω να κάνω?
Haldol Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μπορούν να κινηθούν. Κι εγώ μπορώ επειδή... μου οφείλεις 7,600€ (και καλά). Το θέμα είναι αν θα δικαιωθούν, και κάτι τέτοιο δεν πρόκειται να γίνει. Προφορική συμφωνία δεν υφίσταται, εφόσον δεν υπάρχει πουθενά η υπογραφή σου είσαι 1000% καλυμμένος. Το μόνο που χάνεις είναι τα 150€ από την προκαταβολή σου. Αυτά που σου λένε, όπως πολύ σωστά υπέθεσες και ο ίδιος είναι απλά... τρίξιμο δοντιών. Μπας και φοβηθείς και τους τα ακουμπήσεις. Αυτό που μπορείς τώρα να κάνεις είναι να τους γράψεις κανονικότατα. Κι επίσης να ενημερώσεις φίλους και γνωστούς σου για το πόσο ηθικοί είναι, σε περίπτωση που σκέφτονταν να γραφτούν.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Αυτό που μπορείς τώρα να κάνεις είναι να τους γράψεις κανονικότατα. Κι επίσης να ενημερώσεις φίλους και γνωστούς σου για το πόσο ηθικοί είναι, σε περίπτωση που σκέφτονταν να γραφτούν. Δεν καταλαβα...Ειναι πιο ηθικος ο φιλος μας που χωρις καμμια ειδοποιηση τους...εγραψε ? Σιγουρα μπορουν να κινηθον νομικα αλλα αν δεν εχει υπογραψει τιποτα πολυ δυσκολο να πετυχουν κατι.
johnykim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δεν καταλαβα...Ειναι πιο ηθικος ο φιλος μας που χωρις καμμια ειδοποιηση τους...εγραψε ? Μα γι'αυτό το λόγο δεν είναι οι προκαταβολές;
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μα γι'αυτό το λόγο δεν είναι οι προκαταβολές; Οι προκαταβολες δεν ειναι για να την ...κανουμε μετα αλλα ειναι σαν μια αρχικη συμφωνια για κατι. Δικαιωμα μας να αλλαξουμε γνωμη αλλα και υποχρεωση μας να ενημερωσουμε.
johnykim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Οι προκαταβολες δεν ειναι για να την ...κανουμε μετα αλλα ειναι σαν μια αρχικη συμφωνια για κατι.Δικαιωμα μας να αλλαξουμε γνωμη αλλα και υποχρεωση μας να ενημερωσουμε. Και γιατί να πληρώνεις πιο μπροστά για μια συμφωνία; Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα πας;Αλλιώς δεν πας ,και χάνεις τα λεφτά σου..Εδώ όμως απαιτούν να πληρώσει τα δίδακτρα που θα έκανε! Φυσικά και είναι λάθος που δεν ειδοποίησε.Θα έπρεπε.
Γιάννης Platano Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Και γιατί να πληρώνεις πιο μπροστά για μια συμφωνία; Ο λόγος δεν είναι ότι θέλουν να είναι σίγουροι ότι θα πας;Αλλιώς δεν πας ,και χάνεις τα λεφτά σου..Εδώ όμως απαιτούν να πληρώσει τα δίδακτρα που θα έκανε! Φυσικά και είναι λάθος που δεν ειδοποίησε.Θα έπρεπε. Φυσικα και ειναι αυτος ο λογος.Διδακτρα δεν μπορουν να απαιτησουν αφου δεν ειχε υπογραψει τιποτα.Αν ειχε υπογραψει ομως αλλαζαν τα πραγματα...
johnykim Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα και ειναι αυτος ο λογος.Διδακτρα δεν μπορουν να απαιτησουν αφου δεν ειχε υπογραψει τιποτα.Αν ειχε υπογραψει ομως αλλαζαν τα πραγματα... Ok, συμφωνούμε
jason_rethymno Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Φυσικα και ειναι αυτος ο λογος.Διδακτρα δεν μπορουν να απαιτησουν αφου δεν ειχε υπογραψει τιποτα.Αν ειχε υπογραψει ομως αλλαζαν τα πραγματα... Ειχα βάλει το όνομα μου κ την υπογραφή μου αν θυμαμαι καλά στην αποδειξη της προκαταβολής κ την είχα στείλει απο την κρητη στο ΙΕΚ 1.Αυτό αλλάζει κάτι?
orck Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Τιποτα απολυτος δεν αλλαζει. ΞΕΚΟΛΑ. Μην ασχοληθεις ξανα. Η προκαταβολη ειναι για να εξασφαλισει σε ενα βαθμο στο εκπαιδευτηριο οτι θα φοιτησεις τελικα σε αυτους. Εαν αλλαξεις γνωμη την χανεις (δεν ξερω κατα ποσο αυτο ειναι νομιμο, αλλα μπανανια, τι να ψανεις) Γιαννη δεν καταλαβαινω το ηθικο φραγμο που εξεφρασες. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει δολος δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Καλο θα ηταν να ενημερωνε αλλα καλυτερο θα ηταν και το εκπαιδευτηριο να ενδιαφεροταν τι κανουν τα ευρω τους (γιατι σαν ευρω το βλεπουν το παιδι οχι σαν σπουδαστη. Σαχλαμαρες του στυλ "Μα εγω σε υπολογιζα και δεν εκλεισα αλλον μαθητη γιατι με εσενα ειμασταν πληρες" απλα δεν στεκουν, ξερουμε ΟΛΟΙ οτι κανεις δεν διωχνει μαθητη. Οποτε τι εχασαν; Την προσδοκια για ακομη μεγαλυτερο κερδος;
jason_rethymno Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Οκτωβρίου 2010 Σαχλαμαρες του στυλ "Μα εγω σε υπολογιζα και δεν εκλεισα αλλον μαθητη γιατι με εσενα ειμασταν πληρες" απλα δεν στεκουν, ξερουμε ΟΛΟΙ οτι κανεις δεν διωχνει μαθητη. Οποτε τι εχασαν; Την προσδοκια για ακομη μεγαλυτερο κερδος; Αυτό ακριβώς μου είπαν σαν δικαιολογία
Ather Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Επειδή δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα το ρίχνουν στο ψυχολογικό, σου θίγουν τις αξίες-αρχές σου (δεν είσαι τίμιος κλπ κλπ). Κλασσική συμπεριφορά γυναίκας προς άντρα όταν θέλει να κάνει το δικό της ( )
RottenLungs Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 [ΔΙΟΡΘΩΣΗ]Επειδή δεν μπορούν να σου κάνουν τίποτα το ρίχνουν στο ψυχολογικό, σου θίγουν τις αξίες-αρχές σου (δεν είσαι τίμιος κλπ κλπ). Κλασσική συμπεριφορά ΞΥΝΗΣ γυναίκας προς άντρα όταν θέλει να κάνει το δικό της ( )[/ΔΙΟΡΘΩΣΗ]
Γιάννης Platano Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Γιαννη δεν καταλαβαινω το ηθικο φραγμο που εξεφρασες. Απο την στιγμη που δεν υπαρχει δολος δεν υπαρχει κανενα προβλημα. Καλο θα ηταν να ενημερωνε αλλα καλυτερο θα ηταν και το εκπαιδευτηριο να ενδιαφεροταν τι κανουν τα ευρω τους (γιατι σαν ευρω το βλεπουν το παιδι οχι σαν σπουδαστη. Ο ηθικος μου φραγμος ειναι οτι οπως ζηταμε απο τους αλλους να ειναι συνεπεις ετσι πρεπει κι εμεις.Επρεπε να ειδοποιησει οτι δεν θα παει τελικα και οχι να τον ψαχνουν.
orck Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 16 Οκτωβρίου 2010 Ο ηθικος μου φραγμος ειναι οτι οπως ζηταμε απο τους αλλους να ειναι συνεπεις ετσι πρεπει κι εμεις.Επρεπε να ειδοποιησει οτι δεν θα παει τελικα και οχι να τον ψαχνουν. Επρεπε να ειχε ενημερωσει ναι συμφωνουμε. Τωρα που δεν εγινε ομως, η τιμωρια του θα ειναι να πληρωσει τα διδακτρα ολης της χρονιας χωρις να παρακολουθησει ουτε μια μερα; Τα λεφτα της προκαταβολης δεν φτανουν σαν τιμωρια; Γιαυτο δεν δινονται; Ε οχι, ειναι ανηθικοτητα να ζητας λεφτα για υπηρεσιες που δεν εδωσες, παρα το γεγονος οτι δεν ενημερωσε. Δεν ξερω μπορει να ειμαι μονο εγω, αλλα με εχουν εξαπατησει επιχειρηματιες και δεν δεχομαι οτι εγω πρεπει να τους φερομαι με το γαντι οταν αυτοι στην καλυτερη βγαζουν μαστιγιο. Εαν τυχει και βγαλω και εγω μαστιγιο τοτε εγω ειμαι ο κακος της υποθεσης. Σε μια ζουγλα δεν μπορεις να πιασεις με το καλο και την λογικη μια πεινασμενη τιγρη.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.