Προς το περιεχόμενο

πρόβλημα στη κολώνα

zoranb

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Θέλω στη κολώνα που υπάρχει στο χώρο μου να βάλω ένα βραχίονα για tv 40" αλλά επειδή η κολώνα διατρέχεται από διάφορα καλώδια ρεύματος και για άλλους λόγους θέλω να αποφύγω να την τρυπήσω. Υπάρχουν εναλλακτικοί τρόποι στήριξης του βραχίονα χωρίς να κάνω τρύπες ή έστω να μην κάνω πολλές;

kolwna.jpg

Να πώ επιπροσθέτως πως είναι φτιαγμένη εξολοκλήρου από τούβλο και πως στη δεύτερη και τρίτη εικόνα που φαίνεται μια κάθετη εσοχή, αυτή είναι γυψοσανίδα, ξέρω ξέρω τί άλλο περίεργο θα πώ αλλά έτσι έχει το ζήτημα κ χρειάζομαι καμιά ιδέα.

Ο βραχίονας που λέω να βάλω είναι

http://www.futureautomation.co.uk/da.htm

βοήθειά μου!

Δημοσ.

υπάρχουν κάτι μηχανηματάκια που ανιχνεύουν τα καλώδια κάτω από τον σοβά. Λογικά κάπου θα βρεις να τρυπήσεις. Στην πλευρά της 3ης φωτο λογικά θα βρεις εύκολα, στις άλλες 2 πιό δύσκολα. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να στηρίξεις τον βραχίονα χωρίς να τρυπήσεις. Πως αλλιώς, με κόλλα;

Δημοσ.
υπάρχουν κάτι μηχανηματάκια που ανιχνεύουν τα καλώδια κάτω από τον σοβά. Λογικά κάπου θα βρεις να τρυπήσεις. Στην πλευρά της 3ης φωτο λογικά θα βρεις εύκολα, στις άλλες 2 πιό δύσκολα. Γιατί δεν μπορώ να φανταστώ τρόπο να στηρίξεις τον βραχίονα χωρίς να τρυπήσεις. Πως αλλιώς, με κόλλα;

αυτοί οι ανιχνευτές που αναφέρεις δεν δίνουν και πολύ μεγάλη ακρίβεια. τουλάχιστον στις φθηνές ερασιτεχνικές τους εκδόσεις. έχω χρησιμοποιήσει δύο, έναν stanley και έναν bosch (αρκετά επώνυμες μάρκες στον τομέα των εργαλείων δηλαδή) και δεν έμεινα ευχαριστημένος. ίσως να φταίω κι εγώ που περίμενα μεγάλη ακρίβεια. η ανίχνευση γίνεται αλλά η ακρίβεια είναι τέτοια που προσωπικά θα φοβόμουνα να τρυπήσω σε μια κολώνα τόσο "στριμόκωλη" όσο του φίλου. εκτός αν οι καλωδιώσεις "τρέχουν" όλες μαζί στην μια μεριά ή στην άλλη

η bosch νομίζω είχε και ένα πιο επαγγελματικό ανιχνευτή ο οποίος όμως πριν 3-4 χρόνια έκανε κάνα 1000άρι ευρά. οπότε......:cry:

Δημοσ.

ο δικός μου είναι Bosch, κάπου 100 ευρά τον είχα πάρει πριν χρόνια. Δεν είχα πρόβλημα, αλλά δεν τρυπάω και μισό χιλιοστό από εκεί που θα μου δείξει ρεύμα. Όντως όμως, αν ο ηλεκτρολόγος δεν ήταν αρκετά τεμπελάκος για να περάσει όλα τα καλώδια σε μία κατεβασιά, δύσκολα...

Δημοσ.

ευχαριστώ παιδιά, τους ξέρω κι εγώ τους ανιχνευτές αυτούς και όντως όπως είπε και ο haris δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ακρίβεια, αλλά το πρόβλημά μου δε νομίζω πως είναι τόσο το πού είναι τα καλώδια όσο το εάν θα αντέξει κολώνα από τούβλα να μπεί ένας τέτοιος βραχίονας! τί λέτε;

Δημοσ.
ευχαριστώ παιδιά, τους ξέρω κι εγώ τους ανιχνευτές αυτούς και όντως όπως είπε και ο haris δεν έχουν ιδιαίτερα μεγάλη ακρίβεια, αλλά το πρόβλημά μου δε νομίζω πως είναι τόσο το πού είναι τα καλώδια όσο το εάν θα αντέξει κολώνα από τούβλα να μπεί ένας τέτοιος βραχίονας! τί λέτε;

Συμβουλέψου τον μηχανικό που στην έφτιαξε.

Δημοσ.

τις κολωνες κανονικα δεν θα επρεπε να τις τρυπαμε καν γιατι χαλαει η στατικοτητα του σπιτιου αλλα βλεπω εχουν μπει πριζες διακοπτες οποτε

βλεπω στη βαση max ειναι 100kg και 50 να βαλεις πολυ βαρος, γιατι δεν περνεις μια τετοια ?http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.140656 (ακριβη?)

επιτοιχια ειναι και αυτη αλλα μπορεις να τη ακουμπας στο πατομα να μη πεφτει ολο το βαρος στο τοιχο

Δημοσ.

Αν ήταν σπίτι μου, δε θα κρέμαγα τίποτα βαρύ σε κολωνάκι από τούβλα που έχουν φάει τόσο σκάψιμο, ώστε να χτιστούν 6 κουτιά διακόπτη, 2 τουλάχιστον κουτιά διακλάδωσης και οι μεταξύ τους σωληνώσεις. Χώρια τα αντίστοιχα απ' την άλλη πλευρά...

Υ.Γ. Σόρυ, λύση δεν έχω να προτείνω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...