arsenal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Παιδιά σκέφτομαι να περάσω φέτος στις αστυνομικές σχολές...όμως ακούω οτι είναι πολύ άθλιες συνθήκες...σου διαφθείρουν την προσωπικότητακαι διάφορα τέτοια σε κάνονυ ρατσιστή κτλ...ισχύει?
Physics_Rulez Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, εξαρτάται από τον χαρακτήρα σου. Ας πούμε η αστυνομία διαφθείρει τον χαρακτήρα σου, η δικηγορία σε κάνει πονηρό και απατεώνα, η εφορία σε κάνει κλέφτη, η ιατρική να παίρνεις φακελάκι κτλ.
arsenal Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδ κάτι τέτοιο είναι τελεσίδικο__?
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Νομίζω ότι εξαρτάται αποκλειστικά απ το άτομο, πχ αν «φτιάχνεσαι» απ την «εξουσία» θα σαι πιο επιρρεπής. Ίσως παίζει κάποιο ρόλο και σε ποια υπηρεσία θα σε ρίξουν. Σε κολλητό πάντως που γνωρίζω από 10 χρονών και τώρα είναι 30, δε μπορώ να πω ότι είδα διαφορά. Πάντως πρώτη φορά ακούω τέτοιον προβληματισμό για το συγκεκριμένο θέμα
Sylvia88 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δύσκολη προσέγγιση το θέμα... Προσωπικά δεν θα γενίκευα με λέξεις "έχω ακούσει". Κάποιοι έχουν γνωστούς/φίλους στην αστυνομία,και,δεν πιστεύω να χωρίζονται όλοι σε μπάτσοι γουρούνια κτλ. Κάποιος μπορεί να είναι ο γλυκύτατος άνθρωπος στον κόσμο,κάποιος άλλος να έχει μπλέξει και να έχει αλλάξει 2.000 πρόσωπα.Ο θείος μου πχ ήταν ένας ήρεμος αστυνόμος στην πόλη του,ο παλιός συμμαθητής μου επίσης αστυνομικός αλωνίζει με αλλοδαπές την μισή Αθήνα... Τώρα αν αλλάξει η προσωπικότητά σου,κατά ΠΡΩΤΟΝ εξαρτάται από σένα.... Και βέβαια,τις καλύτερες συζητήσεις τέτοιου είδους θα τις κάνεις με αστυνομικούς αυτοπροσώπος,και με κανέναν άλλον.
antonl Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 [...]Και βέβαια,τις καλύτερες συζητήσεις τέτοιου είδους θα τις κάνεις με αστυνομικούς αυτοπροσώπος,και με κανέναν άλλον. Καλό σαν ιδέα αλλά δεν ξέρω πόσο αντικειμενικά θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος που βρίσκεται χρόνια στο επάγγελμα. Όχι ότι ντε και καλά θα θέλει να κρύψει κάτι αλλά μπορεί κι ο ίδιος να μην είναι πλέον ικανός να δει τις διαφορές. Επίσης δεν ξέρω πόσο ολοκληρωμένη προσωπικότητα μπορεί να χει αναπτύξει ένας νέος 17-18 χρονών, ώστε να πει πριν ήμουν «έτσι» και η δουλειά μου μ άλλαξε. Ίσως ν άλλαζε ό,τι δουλεία και να κανε...
De@th L0rd Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δύσκολη προσέγγιση το θέμα... Προσωπικά δεν θα γενίκευα με λέξεις "έχω ακούσει". Κάποιοι έχουν γνωστούς/φίλους στην αστυνομία,και,δεν πιστεύω να χωρίζονται όλοι σε μπάτσοι γουρούνια κτλ. Κάποιος μπορεί να είναι ο γλυκύτατος άνθρωπος στον κόσμο,κάποιος άλλος να έχει μπλέξει και να έχει αλλάξει 2.000 πρόσωπα.Ο θείος μου πχ ήταν ένας ήρεμος αστυνόμος στην πόλη του,ο παλιός συμμαθητής μου επίσης αστυνομικός αλωνίζει με αλλοδαπές την μισή Αθήνα... Τώρα αν αλλάξει η προσωπικότητά σου,κατά ΠΡΩΤΟΝ εξαρτάται από σένα.... Και βέβαια,τις καλύτερες συζητήσεις τέτοιου είδους θα τις κάνεις με αστυνομικούς αυτοπροσώπος,και με κανέναν άλλον. Δηλαδή τι κακό έχει κάποιος που αλωνίζει με αλλοδαπές; Πρέπει ντε κ καλά να είναι οικογενειάρχης και το καθωσπρέπει υπόδειγμα;
kage Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 η "χαζη εξουσια"τους διαφθειρει και τους κανει ζωα σε πολλες περιπτωσεις... η διαφορα φαινετε κυριως στα πρωην μαζεμενα παιδακια που ξεψαρωνουν. μπορει στους γυρω τους(συγγενεις,γνωστους κτλ) να συμπεριφερονται καλα αλλα αλλου βγαινει το παραπανω... η εξουσια ερχετε γιατι πολυ απλα ξερουν οτι δεν παθαινουν τιποτα...ουτε κλησεις ουτε δικαστηρια ουτε τπτ.τοσα χρονια υπαρχει αστυνομια και ενας κορκονεας μπηκε φυλακη...
imr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ειναι καθαρα θεμα χαρακτηρα εχω φιλους και αστυνομικους(αλλα και στρατιωτικους) οι οποιοι ειναι μια χαρα παιδια, δεν εχουν φαει brainwashing ουτε ειναι περισοτερο ρατσιστες απο αυτους που κυκλοφορουν εξω. Αν βεβαια εχεις θεμα και βλεπεις πως και πως να παρεις εξουσια στα χερια σου τοτε και παλι δεν θα εχεις προβλημα καθως φανταζομαι θα γουσταρεις, το προβλημα θα το εχουν οσοι συναναστρεφονται μαζι σου Γενικα αν απλα σου αρεσει χωρις να εισαι κανας πορωμενος στρατοκαυλος δεν φανταζομαι οτι θα εχεις προβλημα να κρατησεις τον χαρακτηρα σου ολα εξαρτωνται απο εσενα. ---------- Προσθήκη στις 18:38 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 18:36 ---------- η "χαζη εξουσια"τους διαφθειρει και τους κανει ζωα σε πολλες περιπτωσεις...η διαφορα φαινετε κυριως στα πρωην μαζεμενα παιδακια που ξεψαρωνουν. μπορει στους γυρω τους(συγγενεις,γνωστους κτλ) να συμπεριφερονται καλα αλλα αλλου βγαινει το παραπανω... Αυτοι σιγουρα ειχαν θεματα απο πριν και απλα με το που μπηκαν αστυνομια εγινε χειροτερο. Ειμαι σιγουρος οτι και σεκιουριταδες να ηταν παλι ζωα θα γινοντουσαν.
Sylvia88 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δηλαδή τι κακό έχει κάποιος που αλωνίζει με αλλοδαπές; Πρέπει ντε κ καλά να είναι οικογενειάρχης και το καθωσπρέπει υπόδειγμα; ...εννοώντας για τον χαρακτήρα που ξέραμε εμείς...που αυτός ΓΕΝΙΚΑ με γυναίκα...τα βιβλία του και μόνο...και πάντα ευγενικός...τώρα βλέπει την μάνα του και την σκυλοβρίζει ότι "όλες οι γυναίκες είστε ...." βουρ τα κλάμματα αυτή. Και όλα αυτά όταν πήγε Αθήνα....τι να πω.Αλλοδαπές γιατί αυτές δεν έχουν μάλλον πρόβλημα να τις βρίζουν... ξέρω γω....τι τραβάει το μυαλό του καθενός ... ---------- Προσθήκη στις 17:48 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 17:42 ---------- Καλό σαν ιδέα αλλά δεν ξέρω πόσο αντικειμενικά θα μπορούσε να μιλήσει κάποιος που βρίσκεται χρόνια στο επάγγελμα. Όχι ότι ντε και καλά θα θέλει να κρύψει κάτι αλλά μπορεί κι ο ίδιος να μην είναι πλέον ικανός να δει τις διαφορές.Επίσης δεν ξέρω πόσο ολοκληρωμένη προσωπικότητα μπορεί να χει αναπτύξει ένας νέος 17-18 χρονών, ώστε να πει πριν ήμουν «έτσι» και η δουλειά μου μ άλλαξε. Ίσως ν άλλαζε ό,τι δουλεία και να κανε... ότι μετά από την κρίσημη ηλικία των 18 αλλάζεις,είναι σχετικό...Π.Χ σαν ενήλικας και σαν πιο "νοήμων" αντιμετωπίζεις κάποιες καταστάσεις αλλιώς ...βέβαια.Αλλά το να αλλάξεις βαθύτατα χαρακτήρα και να αναπτύξεις ένα είδος μίσος για το οποιδήποτε,σίγουρα το καταλαβαίνεις ο ίδιος. Βέβαια ίσως και να μην είναι αντικειμενικός,και ίσως ο καθένας χρειάζεται κάποιον "απέξω" για να μας υποδείξει την φάτσα μας στον καθρέφτη...αλλά αυτοί που έχουν χρόνια στην δουλειά,ίσως θα έχουν και την σχετική εμπειρία να είναι εν τέλη αντικειμενικοί με τον εαυτό τους.
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 ...σιγά που αστυνομικός θα κάτσει να του αναλύσει πόσο τον έχει έχει "χαλάσει" σα χαρακτήρα η...δουλειά :ρ (το πολύ να του γκρινιάξει για τα "λίγα λεφτά που παίρνουνε", τα "επαγγελματικά τους δικαιώματα" κτλ). Άρσεναλ, όπως προειπώθηκε, κάθε επάγγελμα "εξουσίας" θα χαρακτηρίσει την εξέλιξη της προσωπικότητάς σου. Και για την ακρίβεια, κάθε επάγγελμα, ΣΚΕΤΟ. Αν πχ μπεις σε θέση Δημοσίου-γραφείου, θα μάθεις (γενικά λέμε) να "τεμπελιάζεις", να μην ενδιαφέρεσαι για τον πολίτη που θα "εξυπηρετείς", να κοιτάς "να τ' αρπάξεις" σε κάθε ευκαιρία, κτλ.... Αν γίνεις ταξιτζής, οικοδόμος, βιομηχανικός εργάτης κτλ, θα γίνεις οξύθυμος, ερειστικός κτλκτλ. Αν γίνεις υπάλληλος καταστήματος θα γίνεις μέγας φιδέμπορας και μουσατοσπρώχτης. Κι ολ' αυτά, θα καθοριστούν από παράγοντες τύπου "κανείς συνάδερφος δεν ενδιαφέρεται, οπότε εγώ θα σώσω τον κόσμο;", "κοίτα να κάνεις όπως οι άλλοι, για να μη δίνεις στόχο", οι χαμηλοί μισθοί σε σχέση με το κόστος της ζωής κτλ. Όσο για το αστυνομιλίκι, απλό είναι : ΑΝ νομίζεις ότι το 'χεις μέσα σου, κι ότι αισθάνεσαι καλά με την ιδέα, βουρ. Ούτως ή άλλως, ανεξάρτητα με το τί θα επιλέξεις, στο δρόμο σου πολλά θα συναντήσεις. * κι ένα άλλο: κατά βάση, ρατσιστής γεννιέσαι, δε γίνεσαι - και όχι, δεν είναι τόσο "άθλιες οι συνθήκες", όσο ίσως έχεις ακούσει/φαντάζεσαι/φοβάσαι. Το πως θα εξελιχθείς, εξαρτάται κατά πολύ και από την υπάρχουσά σου προσωπικότητα.
FilipposMD Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Μην το βλέπεις τόσο στενά, ότι δηλαδή θα σου κάνουν πλύση εγκεφάλου στη σχολή. Κάθε επάγγελμα σε αλλάζει, γιατί ζεις κάποιες εμπειρίες. Αν είσαι γιατρός, βλέπεις πολλούς αρρώστους, ανθρώπους να υποφέρουν και να πεθαίνουν, ανθρώπους με ψυχικές ασθένειες κτλ. Αν είσαι μπάρμαν, βλέπεις τη ζωή τη νύχτα, μπράβους, μεθυσμένους, εύκολες γκόμενες κτλ. Αντίστοιχα, ο αστυνομικός βλέπει πολλά εγκλήματα, φτώχεια, εξαθλίωση, απάτες, ψέμματα. Αυτά τα πράγματα σε κάνουν να βλέπεις διαφορετικά τη ζωή είτε το θέλεις είτε όχι. Μπορεί να σε κάνει αδιάφορο για τα πάντα, σκληρό, ρατσιστή, αμοραλιστή και δεν ξέρω γω τι άλλο. Εξαρτάται από την προσωπικότητά σου. Αν νομίζεις ότι τα αντέχεις όλα αυτά, καλώς. Αν όχι, καλύτερα να το αποφύγεις, γιατί μπορεί να σε διαλύσει και να μην αναγνωρίζεις τον εαυτό σου μετά.
liopyr Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Ρε συ arsenal, γιατί δε διαλέγεις ένα λιγότερο παρασιτικό επάγγελμα, πλασιέ μαρκαδόρων με ενσωματωμένο φακό ας πούμε;
Critter Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Εγω δεν έχω προσωπική εμπειρία για να σου πω αλλα έχω 3 παραδείγματα : 1. Φίλος που πέρασε αστυνομία έφυγε στους 2 μήνες γιατι όπως μας είπε θεωρούσε προσβλητικά για την προσωπικότητα του αυτά που τους πλασάρανε. Βέβαια μπορει κανείς να πει οτι ήταν και βαρεμένος ο φίλος μου. Οκ, δεν μπορω να αποδείξω σε εσας αν είναι ή δεν είναι. 2. Άλλος, συμμαθητής μου, διαμάντι μέχρι τοτε παιδί που πέρασε και τελειωσε τη σχολή, με χάλασε όταν μια φορά που πηγαίναμε μαζί στο γήπεδο με πολιτικα (μου έιχε βγάλει και εμενα υπηρεσιακο οτι και καλά ειμαι αστυνομικός για να πάμε στους VIP) όταν ένας υπάλληλος του γηπέδου έξω απο τη Ριζούπολη του είπε με κομψο τρόπο οτι απαγορεύεται να περάσει απο εκει και πέρα με το μηχανάκι, αρχισε να τον βρίζει και να του αναφέρει την ιδιότητα του. Απο τότε, μιλάμε που και που σε κανα τηλέφωνο και δεν ξέρω γενικότερα τι κάνει σαν αστυνομικός. 3. Άτομα που παίρνουν εντολή να χτυπήσουν συνταξιούχους (ότι και αν κάνουν αυτοί...π.χ ντου) και την εκτελούν, προφανώς έχουν υποστεί ακραίες εγκεφαλικές αλλοιώσεις. Αναφέρομαι σε περιστατικά που έχουν δείξει κατα καιρους οι τηλεοράσεις με συνταξιούχους με ανοιγμένα κεφάλια και με αποκορύφωμα φυσικά τον Γλέζο που το μόνο κακό που έκανε ήταν να κατεβάσει τη Γερμανική σημαία απο την ακρόπολη το 41. Απο εκει και πέρα δεν βλέπω το λόγο να γίνει κανεις αστυνομικος διότι : α) Είναι επικίνδυνο και η οικογένεια σου θα είναι συνεχώς σε ανυσηχία β) Υποτίθεται οτι προστατεύεις τον πολίτη αλλα εν τέλει προστατεύεις την εξουσία απο τον πολίτη. γ) Είσαι υποχρεωμένος να εκτελείς εντολές που πολλές φορες αν έχεις καταφέρει να μην υποστείς τις εγκεφαλικές αλλοιώσεις έρχεσαι σε δύσκολη θέση ως προς την εκτέλεση τους. δ) Πολλές φορές ακομα και αν εσύ είσαι ο πιο αγιος άνθρωπος του κόσμου γίνεσαι δακτυλοδεικτούμενος για το επάγγελμα σου λόγω κατορθωμάτων των συναδέλφων σου (βλ. Δεκεβριανά). ε) Αποδέχεσαι να ζείς μια ζωή με 3+60 που δίνουν στους αστυνομικούς με αποτέλεσμα να μην έχεις κανένα στοχο στη ζωη σου και να ξέρεις οτι μέχρι να πεθάνεις θα είσαι απλα πάνω απο το όριο της φτώχειας. Too pathetic. Εκτός βέβαια αν γίνεις απατεώνας...
washcloud Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 23 Οκτωβρίου 2010 De@th, αφ' ενός αν πάμε έτσι θα πάει (πολύ) οφτόπικ το πράμμα (και ξέρουμε που θα καταλήξει) - από την άλλη το starter παληκάρι έθεσε τον συγκεκριμένο όρο πολύ συγκεκριμένα ως ζήτημα που τον απασχολεί - από την παράλλη δεν πολυκατάλαβα να σου πω το 1ο σου ποστ σχετικά με τον ρατσιμό - από την ματαπαράλλη οκ ας πούμε "εγώ το άρχισα", λέγοντας πως "για 'μένα ρατσιστής γεννιέσαι" - από την googolάλλη, γκιατί μπρε παληκάρι τόσο μένος στο ποστ σου που ακολούθησε; Όχι αλλά σε θυμόμουν για πιο ψύχραιμο....Τεσπα. ...Ακόμα μια φορά στον Άρσεναλ : και μόνο που σε προβληματίζει "μη σε χαλάσουν", καταλαβαίνω εγώ πως είσαι καλή πάστα. Ίσως όμως κι "αδύναμη". Απ' την άλλη, "παιδί" εισ' ακόμα, οπότε οκ, και : 1) ...καλύτερα, ΙΣΩΣ, να ασχοληθείς με κάτι "πιο δημιουργικό", σε σχέση με τον υπάρχοντα χαρακτήρα σου. Διότι οι αστυνόμοι δεν κυνηγάν απλά τους κακούς και τους κλέφτες. Κι ίσως τα όσα δεις στον συγκεκριμένο χώρο, να σου "κοστίσουν" με τα χρόνια. 2) Ανάλογα με το πόση δύναμη έχεις/θα φτιάξεις μέσα σου, μπορεί να παραμείνεις "από τους καλούς", όντας αστυνομικός. Πάνω απ' όλα όμως, είναι γενικά το αν νιώθεις να σου ταιριάζει το αστυνομιλίκι, ή όχι. Φόλο γιορ χαρτ ένα πράμμα. (Αν φυσικά παίζει κατέυθυνση απ' το σπίτι, κι αν επίσης παίζει φάση "γίνε αστυνομικός παιδάκι μου να έχεις σίγουρο μέλλον, αφού δεν μπορούμε και να σε στείλουμε αλλού", τότε άσ' τα-βρασ' τα......)
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.