Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα- Κολλήματα κατά το άνοιγμα του PC

ΚαΠα

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας. Έχω ένα PC με λειτουργικό Win7Pro που έχει την εξής σύνθεση:

Motherboard: ASUS P5Q

Processor: Intel Core 2 Quad 9400

Memory: 4GB

GPU: ATI HD 4550

HDD: 320GB

TV Hauppauge HVR3000

Η χρήση του είναι η συνηθισμένη χωρίς καθόλου παιχνίδια. Aπό την αρχή που έστησα το πρόβλημά μου είναι ότι όταν το βάζω σε κατάσταση hibernation και το ξανανοίγω, συνήθως μου κολλάει. Πολλές φορές μάλιστα μου κολλάει και όταν το ξανανοίγω μετά από shutdown. Κατά τα άλλα το PC δουλεύει κανονικα χωρίς κολλήματα. Μόνο στο άνοιγμα μου κολλάει.

Έχω κάνει clear CMOS, έχω ενημερώσει όλους τους drivers καθώς και το Bios, αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Υπάρχει μια περίπτωση να φταίει η συγκεκριμένη μητρική, αφού έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ, ότι και άλλοι έχουν κάποιο ανάλογο πρόβλημα με την P5Q.

Έχω μια υποψία μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι η μητρική αλλά το τροφοδοτικό, αλλά δεν έχω και κανένα στοιχείο για να το τεκμηριώσω. Απλώς σκέφτομαι ότι κατά την εκκίνηση το PC τραβάει περισσότερο ρεύμα και εκεί κάτι γίνεται. Σημειώνω ότι το τροφοδοτικό είναι εκείνο που είχε πάνω το κουτί (ένα συνηθισμένο φτηνό κουτί της Heroichi) .

Θα ήθελα τη γνώμη σας πριν αγοράσω νέο τροφοδοτικό. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Παιδιά γειά σας. Έχω ένα PC με λειτουργικό Win7Pro που έχει την εξής σύνθεση:

Motherboard: ASUS P5Q

Processor: Intel Core 2 Quad 9400

Memory: 4GB

GPU: ATI HD 4550

HDD: 320GB

TV Hauppauge HVR3000

Η χρήση του είναι η συνηθισμένη χωρίς καθόλου παιχνίδια. Aπό την αρχή που έστησα το πρόβλημά μου είναι ότι όταν το βάζω σε κατάσταση hibernation και το ξανανοίγω, συνήθως μου κολλάει. Πολλές φορές μάλιστα μου κολλάει και όταν το ξανανοίγω μετά από shutdown. Κατά τα άλλα το PC δουλεύει κανονικα χωρίς κολλήματα. Μόνο στο άνοιγμα μου κολλάει.

Έχω κάνει clear CMOS, έχω ενημερώσει όλους τους drivers καθώς και το Bios, αλλά το πρόβλημα συνεχίζεται. Υπάρχει μια περίπτωση να φταίει η συγκεκριμένη μητρική, αφού έχω διαβάσει σε διάφορα φόρουμ, ότι και άλλοι έχουν κάποιο ανάλογο πρόβλημα με την P5Q.

Έχω μια υποψία μήπως τελικά το πρόβλημα δεν είναι η μητρική αλλά το τροφοδοτικό, αλλά δεν έχω και κανένα στοιχείο για να το τεκμηριώσω. Απλώς σκέφτομαι ότι κατά την εκκίνηση το PC τραβάει περισσότερο ρεύμα και εκεί κάτι γίνεται. Σημειώνω ότι το τροφοδοτικό είναι εκείνο που είχε πάνω το κουτί (ένα συνηθισμένο φτηνό κουτί της Heroichi) .

Θα ήθελα τη γνώμη σας πριν αγοράσω νέο τροφοδοτικό. Ευχαριστώ προκαταβολικά.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση!

Επεξεργαστής, μνήμη κ.λπ. είναι όλα @ stock clocks;

ΝΑΙ! Τίποτα πειραγμένο. Και όπως είπα η χρήση του PC εντελώς τυπική, Browsing, Word κτλ. Ούτε παιχνίδια, ούτε overcloking κτλ. Και κατά τα άλλα το PC δουλεύει κανονικά. Μόνο στην εκκίνηση κολλάει. :mad:

Ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Το έγραψα παραπάνω. Ότι είχε μέσα το (μάλλον φτηνό) κουτί που αγόρασα. Γιαυτό το υποψιάζομαι.

Δημοσ.

Ευχαριστώ για την άμεση απόκριση!

Επεξεργαστής, μνήμη κ.λπ. είναι όλα @ stock clocks;

ΝΑΙ! Τίποτα πειραγμένο. Και όπως είπα η χρήση του PC εντελώς τυπική, Browsing, Word κτλ. Ούτε παιχνίδια, ούτε overcloking κτλ. Και κατά τα άλλα το PC δουλεύει κανονικά. Μόνο στην εκκίνηση κολλάει. :mad:

Ποιο τροφοδοτικό έχεις;

Το έγραψα παραπάνω. Ότι είχε μέσα το (μάλλον φτηνό) κουτί που αγόρασα. Γιαυτό το υποψιάζομαι.

Δημοσ.

Ναι, το είδα, αλλά είναι λογικό να μη μου λέει τίποτα αυτό, δεν είναι μόνο ένα μοντέλο που συνόδευε τα κουτιά.

Άνοιξε το κουτί και δες μία, ώστε να έχουμε μια ιδέα.

Αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Ναι, το είδα, αλλά είναι λογικό να μη μου λέει τίποτα αυτό, δεν είναι μόνο ένα μοντέλο που συνόδευε τα κουτιά.

Άνοιξε το κουτί και δες μία, ώστε να έχουμε μια ιδέα.

Αν έχεις τη δυνατότητα να δοκιμάσεις με κάποιο άλλο, θα ήταν ακόμα καλύτερα.

Δημοσ.

Στο ορατό μέλλον κάρτα γραφικών δεν έχω σκοπό να αλλάξω.

Το πρόβλημα που υπάρχει σήμερα με απασχολεί. Γνωρίζουμε κάτι για το συγκεκριμένο τροφοδοτικό; Να το αλλάξω;

Και πάλι ευχαριστώ!

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...