katerina_a_86 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Αγόρασα ένα usb hub και έχω κάποιες απορίες. 1) Σε τι εξυπηρετεί το καλώδιο τροφοδοσίας που έχει? Αφού δουλευει και χωρίς αυτό. 2)Συνέδεσα εκεί και το 3G modem και τον εξωτερικό σκληρό. χάνω ταχήτητα με το να έχω 2 πηγές δεδομένων που έρχονται στην ουσία από μία θύρα?
kostastnt Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το καλώδιο τροφοδοσίας να το βάλεις... Το USB δίνει +5Volt αλλά μερικές φορές δεν φτάνει.. Πχ αν συνδέσω στο δικό μου hub χωρίς το τροφοδοτικό μια κάρτα ήχου m-audio και μια βλακεία που κρατάει ζεστό τον καφέ, η κάρτα ήχου δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα γιατί προφανώς δεν παίρνει αρκετό ρεύμα για να δουλέψει...
katerina_a_86 Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 27 Οκτωβρίου 2010 Το καλώδιο τροφοδοσίας να το βάλεις... Το USB δίνει +5Volt αλλά μερικές φορές δεν φτάνει.. Πχ αν συνδέσω στο δικό μου hub χωρίς το τροφοδοτικό μια κάρτα ήχου m-audio και μια βλακεία που κρατάει ζεστό τον καφέ, η κάρτα ήχου δεν αναγνωρίζεται από το σύστημα γιατί προφανώς δεν παίρνει αρκετό ρεύμα για να δουλέψει... Εντάξει ο εξωτερικός έχει δική του τροφοδοσία και το 3G modem το σηκώνει. Η ταχύτητά μου επηρρεάζεται έχοντας 2 πηγές δεδομένων συνδεδεμένες εκει?
TheELF Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Τον κύριο Einstein τον γνωρίζεις;όλα είναι σχετικά. Υποθέτω ότι έχεις USB 2 οπότε έχεις 480 Mbit/s [60 MB/s] εξήντα μεγαμπάιτ το δευτερόλεπτο. Και 24άρα γραμμή να έχεις είναι 3MB,αλλά ο σκληρός δίσκος ακόμα και ο ποιο απλός (σύγχρονος) sata έχει 1.2 Gbit/s (150 MB/s) εκατόν πενήντα μεγαμπάιτ ΘΕΩΡΗΤΙΚΆ γιατί πραγματική ταχύτητα πάνω από 30-35MB/sec σε σκληρό δίσκο δεν θα βρεις εύκολα. Οπότε έχεις αρκετά περιθώρια,αν θέλεις όμως δώσε μας περισσότερα στοιχεία για το υλικό σου για μεγαλύτερη σιγουριά.
katerina_a_86 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Έχω usb2 προφανώς. Έχω σύνδεση 3G και έκανα κάποια speed tests που μου έδωσαν μέγιστη ταχύτητα 2,5 - 3 Mbps. Ο δίσκος είναι αυτός, λέει ότι έχει ταχύτητα 60 MB/s. Βασικά νομίζω πως έκανες ένα λάθος. Σωστά η usb2 έχει max τα 60 MB/s όμως πρακτικά έχει κι αυτή 30-35 ΜΒ/s. Άρα η πρακτική 30-35 ΜΒ/s του δίσκου μου καλύπτει την μέγιστη πρακτική ταχύτητα της usb. Άρα η ταχύτητα του internet περισσεύει. Άρα έχω πρόβλημα. Ε?
TheELF Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Βασικά νομίζω πως έκανες ένα λάθος. Σωστά η usb2 έχει max τα 60 MB/s όμως πρακτικά έχει κι αυτή 30-35 ΜΒ/s. Ε,και εγώ αυτό δεν είπα;ότι δεν έχει σκληρό που να φτάνει πάνω από 30-35ΜΒ/s;Κατέβασε και το Roadkil`s Disk Speed και δες ποιά είναι η μέγιστη,στην καλλίτερη περίπτωση που σχεδόν ποτέ δεν την πιάνεις,ταχύτητα. Ακόμα και να πιάνει τα 60 MB/s,τα 3 Mbps που πιάνει το modem,πάλι στην καλλίτερη,ίσα που είναι 0.375MB δηλαδή το 1/3 ενός μεγαμπάιτ,που δεν το θεωρείς και πτώση στην ταχύτητα μπροστά στα 60 μεγαμπάιτ. Αυτά αν πιάνουν και οι δύο συσκευές την μεγίστη ταχύτητα,κάτι που σχεδόν δεν συμβαίνει ποτέ.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 γιατί πραγματική ταχύτητα πάνω από 30-35MB/sec σε σκληρό δίσκο δεν θα βρεις εύκολα. ακόμα και οι 5400rpm HDD 2.5" που έχουν τα netbooks πιάνουν πάνω από 40MB/sec Ε,και εγώ αυτό δεν είπα;ότι δεν έχει σκληρό που να φτάνει πάνω από 30-35ΜΒ/s όχι δεν είπες αυτό που λέει η Κατερίνα, η Κατερίνα εννοεί ότι το πραγματικό όριο του USB2.0 είναι τα 33MB/sec πάνω κάτω ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΣ συσκευής που βάλεις πάνω, ακόμα και SSD! πράγμα που ισχύει...
Heatspreader Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δεν ισχύει δηλαδή, ότι σε μία θύρα USB μπορείς να έχεις πολλές συσκευές χωρίς να μειώνεται η απόδοση (ταχύτητα)? Δεν ξέρω για πιο ακριβά USB hubs, αλλά σε εμένα, αλλά και σ' ένα φίλο, η τροφοδοσία χαλάει μετά από λίγο καιρό και ενώ δίχνει να δουλεύει ο μετασχηματιστής, δεν μπορείς να συνδέσεις ένα Scanner, έναν εξωτερικό σκληρό δίσκο, χωρίς ανεξάρτητη τροφοδοσία (AC). http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Controllers---Hub/Turbo-x-G-H901-Controllers-USB-2-0-HUB-7-Ports-G-H901.htm
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 ναι προφανώς και ισχύει ότι θα μειώνεται η απόδοση, αφού πάνω από ένα port του hub μοιράζονται το bandwidth ενός πάνω στη μητρική...
Heatspreader Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Μάλιστα. Απλά σκεφτόμουν μήπως και από τη μητρική έπαιρναν από μία γραμμή, αλλά κάτι τέτοιο τελικά δεν ισχύει. Ok. Αν έχω δηλαδή 3 εξωτερικούς σκληρούς δίσκους, χάνω σε απόδοση? Σύμφωνα με μετρήσεις και με τη ταχύτητα μεταφοράς σε Windows Seven, νομίζω πως όχι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 αν έχεις 3 usb HDDs σε διαφορετικά ports στο πίσω μέρος την mobo νομίζω ότι δεν χάνεις επιδόσεις όταν χρησιμοποιείς 2 ταυτόχρονα (πχ να στέλνεις από τον έναν usb στον άλλο)
Heatspreader Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Έχω 6 usb πίσω και 4 μπροστά. Θεωρητικά και 10 σκληροί να δουλεύουν ταυτόχρονα δεν πρέπει να υπάρχει πρόβλημα. Βέβαια εκεί ίσως γονατίσει ο Controller. Η ερώτηση μου για τους 3 σκληρούς δίσκους, είχε να κάνει αν είναι πάνω σε USB Hub.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 τελικά είναι 480Mbit/sec (με τα overheads) per controller (μοιρασμένα σε όλα τα συνδεδεμένα devices) και ανάλογα τους πόσους controllers έχει στο southbridge της μητρικής ο εκάστοτε κατασκευαστής υπάρχει και αντίστοιχο όριο...
Heatspreader Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 28 Οκτωβρίου 2010 Και η επόμενη εύλογη ερώτηση είναι, πως μαθαίνουμε πόσους έχει η μητρική μας?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.