CtrlFreak Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 τα γνωστα οχυρα ρουπελτ... Το γνωστό οχυρό Ρούπελ δεν κατελήφθη αλλά παραδόθηκε στους γερμανούς.
thes1os Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 ...το κυνήγι ... με "ίσους όρους", ... είναι από τις ωραιότερες δραστηριότητες που μπορεί κανείς να κάνει... (από έναν άνθρωπο που αγάπησε το κυνήγι και σιχάθηκε τους Έλληνες κυνηγους έβαλες εισαγωγικά στους """"ισους 'ορους"""" οπότε καταλαβαίνουμε πώς το λές. Όσο για το οτι το κυνηγι "είναι από τις ωραιότερες δραστηριότητες που μπορεί κανείς να κάνει..." θα διαφωνήσω. Όπως το περιγράφεις ακριβώς, ναι είναι, αρκεί στη θέση του υπερσύγχρονου όπλου σου να βάλεις μια φωτογραφική μηχανή. (Το παρακάτω μην το πάρεις προσωπικά, αλλά θα καταλάβεις στο τέλος γιατί το λέω.) Τώρα κάτι ατάκες του στυλ "σεβασμός και αγάπη στη φύση" πώς συμβαδίζουν με το ακατανίκητο αυτό συναίσθημα να πυροβολήσεις με σκοπό να μετατρέψεις σε αίμα και πουπουλα ένα πανέμορφο πουλί, εγώ δεν το καταλαβαίνω. Δεν μου το χώρεσε απο μικρό παιδί το μυαλουδάκι. Μην το πάρεις προσωπικά, αλλά νομίζω ότι λέγεται απο συνήθεια ή σαν εύκολη δικαιολογία. Δεν διαφωνώ. Η εικόνα του κυνηγού είναι και αυτή ένα ισχυρό πρότυπο που προβάλλεται αρκετά, που έχει πίσω της μεγάλο "marketing" οπότε, εύκολα πέφτεις θύμα. Μπορώ να το αποδεχθώ (το κυνήγι) υπο προϋποθέσεις (που δεν είναι του παρόντος), και δεν εννοώ προφανώς αυτούς που πεινάνε. Αυτοί θα φάνε και εμένα ζωντανό και μπορεί να έχουν και πάλι δίκιο. Σαν χόμπι, το κυνήγι, απο... σεβασμό και αγάπη στη φύση γενικά, είναι δύσκολο να το εντάξω στις "εξαιρέσεις" μου. Μόνο και μόνο που λές ότι σιχάθηκες τους Έλληνες κυνηγούς, σε καταλαβαίνω απόλυτα και συμφωνώ μαζί σου. Επιπλέον απο αυτά που γράφεις, εγώ γνωρίζω ανθρώπους που πάνω στο κυνήγι, αφού το φοβερό super duper γαμάτο wow σκυλί τους, έχασε το θήραμα ή δε φέρμαρε σωστά, γυρίσανε την κάνη του όπλου τους και τινάξανε τα μυαλά του "αγαπημένου" σκύλου τους στον αέρα..! Και μετά τους ακούς στο καφενείο να το λένε... Sorry αν σε αποπήρα πρίν, αλλά και αυτούς τους ίδιους υπάνθρωπους τους ακούς να μιλάνε για "αγάπη στη φύση" και πώς αγαπάνε τα σκυλιά τους, ότι είναι λέει "φιλόζωοι"... Και αυτό στο αποδυκνυουν και με το πόσα λεφτά χαλάσανε για να αγοράσουνε το σκύλο τους! Έλεος! Άλλη νοοτροπία, άλλοι άνθρωποι.
Jimbo13fe Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Φίλε thes1os εγω επιτρεψε μου να διαφωνισω με ορισμένα απο τα λεγόμενα σου, και ιδίως το κομμάτι που αναφέρεσαι στην αγάπη προς τη φύση. Εμένα, καθώς το ψάρεμα είναι μια απο τις αδυναμίες μου, φροντιζω ανα τακτά χρονικά διαστήματα να το " εξασκω". Ακούγοντας κάτι τέτοιο, εύκολα κάποιος μπορεί να με πει ψυχακια, αφού χωρίς να μου έχουν κάνει κάτι τα κακόμοιρα τα ψαράκια, εγώ πάω και τα σκοτωνω. Όμως, όση ώρα είναι τα καλάμια μέσα, έχω κάνει λαμπικο όλη την παραλία, την οποια κάποιοι "φυσιολατρεις" που με κατηγορούν εμενα για απανθρωπια φρόντισαν να την κάνουν σε αυτά τα χάλια. Επίσης, εαν τύχει και πιαστεί κανένα ψάρι που είτε δεν τρώγεται, είτε είναι μικρό σε ηλικία, σε ατμόσφαιρα χειρουργιου προσπαθώ να το ξεαγκιστρωσω, για να επιτρέψει πίσω στη θάλασσα χωρίς το παραμικρό τραύμα. Τέλος, όσον αφορά ορισμένους οι οποίοι φέρουν ως επιχείρημα ότι αφού δεν έχουν ανάγκη ή το κάνουν για χόμπι και αλλά τέτοια, αρκεί να σκεφτούν και να μου πουν εαν θεωρούν τους εαυτούς τους πιο φιλοζωους και φιλεσπλαχνους, που αντί να μοχθησουν, να ιδρωσουν, να κοπιασουν για το γεύμα τους, πανε και καταθέτουν τα λεφτα τους στον κρεοπωλη ή στον ψαρά, νομίζοντας πως τα ζώα αυτά φύτρωσαν, και ότι δεν ηθελαν να ζήσουν, παρα προτίμησαν να γίνουν ψητά στο φούρνο με πατάτες. Λυπάμαι που σας το λέω, αλλα εαν εσείς με τη συμπεριφορά σας αυτή θεωρείτε τους εαυτούς σας πιο φιλοζωους απο εμενα ή τους υπόλοιπους ερασιτέχνες-χομπιστες κυνηγούς και ψαράδες, τότε τι να πω, που η καμηλα δεν κοιτάει την καμπούρα της αλλα κοιτάει του παιδιού της.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Τα έχουμε ξαναπεί για το ποιοί είναι οι μεγαλύτεροι υποκριτές, δε χρειάζεται να τα επαναλαμβάνουμε. Ειδικά οι υστερικοί φιλόζωοι που δεν είναι χορτοφάγοι, θα έπρεπε να τους είχαν αφιερώσει περίοδο κυνηγιού, και στις θέσεις από τις πέρδικες να βάλουν αυτούς. Ο σωστός κηνυγός τηρεί όλες τις προυποθέσεις για την ασφάλεια και το νόμο, πάει ένα σαββατοκύριακο σκοτώνει μερικά πουλιά, τα πάει σπίτι και τα μαγειρεύει, τα τρώει με τους φίλους ή την οικογένειά του κ όλα καλά. Σωστός κηνυγός δεν είναι αυτός που κάθεται στη βιλάρα του και γυαλίζει ένα από τα 20 όπλα του, διαλέγει ένα από τα 3 σκυλιά του και πάει μαζί με καμια 10ριά φίλους του, και κατεβάζουν το μισό οικοσύστημα. ΠΑΛΙ και σε αυτό το θέμα κάποιοι επιλέγουν να είναι υπεράνω του νόμου. Καλά υπάρχουν και οι ύστατοι μλκς που κηνυγούν προστατευόμενα είδη. Απλά λόγω αυτών, όποιος σκοτώνει ζώα είναι προβληματικός,φούστης κ πρεζάκιας. Ας πάνε να τα πούνε αυτά σε κάποιον που δουλεύει σε σφαγείο, ή στα παιδιά κανενός κρεοπώλη.
thes1os Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Μπορώ να το αποδεχθώ (το κυνήγι) υπο προϋποθέσεις (που δεν είναι του παρόντος) @ DeathLord: Το παραπάνω σου διέφυγε. Τις δε προυποθέσεις αυτές, μερικές, τις έχεις αναφέρει ήδη. Αυτό όμως δεν σημαίνει οτι εγώ θα πήγαινα ποτέ για κυνήγι. Μπορώ όμως να το αποδεχθώ, το είπα μια, το ξαναλέω. Αυτό που λές εσύ όμως, ότι όλοι οι φιλόζωοι θα έπρεπε να είναι χορτοφάγοι έχει μία αναλογία (δεν είναι ισότιμα) με αυτό που σου λέω εγώ ότι οι κυνηγοί δύσκολα είναι φιλόζωοι. Συνεπώς, αφού σκέφτεσαι με τον ίδιο τρόπο, γιατί με λές εμμέσως πλην σαφώς "υστερικό που του αξίζει η θέση του θηράματος"; Όσο για το επι της ουσίας, μην μου πείς ότι δε βλέπεις μια διαφορά στην κατανάλωση κρέατος απο ζώα που εκτρέφονται για το σκοπό αυτό με το να πάρεις το όπλο σου, να βγείς με μια παρέα άλλων πέντε πλήρων εξοπλισμένων κομάντος, να κηνυγήσετε και να στήσετε καρτέρι, να στριμώξετε ένα αγριογούρουνο, να το πυροβολήσεις και να το τραυματίσεις, να πάς απο πάνω του, να το αποτελειώσεις με μια ακόμα σφαίρα, και αφού το δεις νεκρό να νοιώσεις χαρούμενος. Κατάλαβες; Έχει διαφορά. Δεν σου λέω πώς "θα έπρεπε να σας στήσουν στο απόσπασμα ή να σας δώσουν βορά γυμνούς σε ένα κλουβί με αγριογούρουνα". Να το ξαναπώ; Και πάλι: μπορώ να το αποδεχθώ υπο προυποθέσεις. Αλά δεν μπορώ να το κάνω. Δε μου το λέει η καρδιά ρε παιδί μου, περίεργο; Και μου γεννιέται η απόρία: Πώς ρε σύ DeathLord, αν είσαι φιλόζωος μπορείς και το κάνεις; Αλλά το καταλαβαίνω. Απλά δεν είσαι τόσο ευαίσθητος στο συγκεκριμένο θέμα, όσο εγώ. Άρα μακριά απο εμένα όλη η περιγραφή σου... Ο.Κ; Έλα όμως που η συζήτηση ξεκίνησε απο κάποιους φίλους σου που πυροβολούσανε πουλιά της άγριας πανίδας ζαβλακωμένα just for fun, και μετά εγώ μίλησα για κυνηγούς που σκοτώνουν τα σκυλιά τους γιατί τους έκαναν ρεζίλι (μη μου πείς πως δεν το έχεις ακούσει...). Γι'αυτούς τους ανθρώπους μιλάμε. Εσύ γιατί το πήρες προσωπικά; Οπότε, μετά τα παραπάνω, Jimbo, απάντησα και σε εσένα πώς τα βλέπω τα πράγματα.
kirileman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 @ DeathLord: Όσο για το επί της ουσίας, μην μου πείς ότι δε βλέπεις μια διαφορά στην κατανάλωση κρέατος απο ζώα που εκτρέφονται για το σκοπό αυτό με το να πάρεις το όπλο σου, να βγείς με μια παρέα άλλων πέντε πλήρων εξοπλισμένων κομάντος, να κηνυγήσετε και να στήσετε καρτέρι, να στριμώξετε ένα αγριογούρουνο, να το πυροβολήσεις και να το τραυματίσεις, να πάς απο πάνω του, να το αποτελειώσεις με μια ακόμα σφαίρα, και αφού το δεις νεκρό να νοιώσεις χαρούμενος. Η παραπάνω "αποτρόπαια" -και καλά- εικόνα που περιγράφεις με το αγριογούρουνο είναι επιχείρημα κατά του κυνηγίου και υπέρ της εκτροφής για μαζική κατανάλωση γιατί -ξέρω γω- εκεί τα ζώα θανατώνονται με ευθανασία και αφού φάνε το αγαπημένο τους φαγητό; Νομίζω ότι όλοι έχουμε δει εικόνες από τη... ζωή και το θάνατο αυτών των ζώων. Συνεπώς, στην περίπτωση του κυνηγίου ελεύθερων θηραμάτων, σαφώς και αρμόζει περισσότερο από οποιοδήποτε άλλη περίπτωση το "ίσοι όροι". Γνωστά αυτά που λέω τώρα, τα ζώα έχουν τα φυσικές τους ικανότητες και ο άνθρωπος περιορίζεται από τους κυνηγετικούς κανονισμούς, λειόκαννα, 3 φυσίγγια maximum, συγκεκριμένος αριθμός κυνηγών και θηραμάτων ανά έξοδο, κυνηγετικές περίοδοι και ημέρες ανάλογα το θήραμα, μπλα μπλα μπλα. Η Πελοπόννησος έχει εδώ και μερικά χρόνια έναν πολύ μεγάλο πληθυσμό αγριογούρουνων, ελεύθερων και ακμαίων, ενώ μέχρι τότε, τα βλέπαν μόνο σε ντοκιμαντέρ στη ΝΕΤ. Μάντεψε χάρη σε ποιούς! http://www.go-outdoor.gr/about-game/1500-hunting-wild-pigs-peloponese.html Έστω και από "συμφέρον", ο κυνηγός είναι εκείνος που περισσότερο από κάθε άλλον επιθυμεί τη διατήρηση της βιοποικιλότητας, τη διάσωση των δασών, τη διατήρηση παρθένων και ανέγγιχτων από τις μάζες περιοχών. Αυτό το "συμφέρον" σε βάθος χρόνου μετατρέπεται σε συνειδητή και βαθιά αγάπη -αν έχεις συνείδηση- αγάπη για το σκύλο σου, το συνάνθρωπο, τον εαυτό σου, τα λουλούδια, τα δέντρα, τα ζώα που με προσοχή και μέτρο θα επιλέξεις να θηρεύσεις. Και όταν τελικά σκοτώσεις κάποιο ζώο, τα συναισθήματα είναι πάντα ανάμεικτα και αντιφατικά αλλά εντελώς διαφορετικά από τα συναισθήματα μπροστά στη θέα ενός καμένου δάσους, ενός μολυσμένου ποταμού, ενός κοπαδιού ορτυκιών νεκρών από φυτοφάρμακα, από την φωτογραφία ενός εξαφανισμένου ζώου πάνω στο τζάκι. Προσωπικά, αυτά τα βίωσα the hard way, αφού είδα εικόνες από πατέρα, συγγενείς και φίλους που με προσέβαλαν και με στενοχωρούσαν. Ξεκαθαρίζω ότι αν κυνηγώ, κυνηγώ γιατί τρώω το κυνήγι, δε το βαλσαμώνω, ενώ παράλληλα εκτονώνω κάποια ένστικτα που κρύβονται μέσα μου και αναζητούν διέξοδο, όπως συμβαίνει με κάθε ζώο στον πλανήτη. Και τελευταία κυνηγώ όλο και λιγότερο και νιώθω όλο και πιο άδειος μέσα μου, ολοένα και πιο αποκομμένος από τη φύση. Από εκεί πέρα, τονίζω για δεύτερη φορά ότι το κυνήγι ως χόμπυ με τη μορφή που έχει πάρει σήμερα (και ειδικά αυτό που διαβάσαμε εδώ), με βρίσκει αντίθετο. Αντίθετα, δε βρίσκω τίποτα το ανήθικο στο κυνήγι όπως το περιγράφω παραπάνω.
thes1os Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Kirileman, να σε ευχαριστήσω πάρα πολύ που κάθισες και έγραψες τις φακιν "προϋποθέσεις" που σε δύο post βαρέθηκα να γράψω. Να κάνω copy paste και edit το post μου και να τα βάλω όλα μέσα... Και εννοούσα ακριβώς αυτά. Αλλά ήθελα μέσα να υπάρχουν και τα συναισθήματα. Και όταν τελικά σκοτώσεις κάποιο ζώο, τα συναισθήματα είναι πάντα ανάμεικτα και αντιφατικά για να πιστέψω ότι αυτός που μιλάει για φυσιολατρεία και φιλοζωία είναι ειλικρινής. Με την κατακλείδα σου λοιπόν συμφωνούμε και τέλος. Μόνο που όπως ξέρεις πολύ καλύτερα απο εμένα όπως άλλωστε λες, μιας και είσαι κυνηγός, οτι όσοι σκέφτεστε έτσι είστε η απειροελάχιστη μειονότητα και αυτό έχει καλλιεργήσει την αποστροφή μου για τους κυνηγούς. Εσύ το είπες πρώτος, τους σιχάθηκες. Ε, και εγώ το ίδιο. Με κυνηγούς σαν εσένα θα ερχόμουν ευχαρίστως για παρέα, εσύ με το όπλο, εγώ με τη φωτογραφική μηχανή (αν και δε σου κρύβω ότι θα σου σκούνταγα λίγο την κάνη την ώρα του μπαμ...).
kirileman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Με κυνηγούς σαν εσένα θα ερχόμουν ευχαρίστως για παρέα, εσύ με το όπλο, εγώ με τη φωτογραφική μηχανή (αν και δε σου κρύβω ότι θα σου σκούνταγα λίγο την κάνη την ώρα του μπαμ...). Μην ανησυχείς, και γω στο τραπέζι δε θα σου βαζα λαγό στιφάδο αλλά φακές.
De@th L0rd Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Λαγός στιφάδο, όσο και αν είναι πολυαγαπημένο φαΐ αρκετών δε μπορώ να πω πως μου αρέσει. Προτιμώ μοσχαράκι από το σούπερ.
Owlman Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Εγώ έχω κάποιες περίεργες αντιλήψεις επι του θέματος πάντως.. Ο άνθρωπος είναι απλώς ένα ζωο που εξελικτικά έχει καταφέρει να αναπτύξει τον εγκέφαλό του και να κυριαρχήσει στη φύση επι πάντων.. Δέν έχουμε υψηλότερη βιολογική αξία απο τα υπόλοιπα ζώα.. Ο νόμος της φύσης που προστάζει ώς ανώτερη αξία την επιβίωση και εξέλιξη του είδους μας επιτρέπει να σκοτωνουμε για φαγητό.. Οτιδήποτε άλλο είναι αφύσικο.. και καταδικαστέο.. Κυνήγια, σκοποβολές, παράνομοι αγώνες κτλ είναι βασανισμοί ζώων και ελπίζω όποιος είναι υπεύθυνος να πιάσει καρκίνο και να σαπίσουν τα κόκαλά του ζωντανός.. παλιοκτήνη
thes1os Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δημοσ. 30 Οκτωβρίου 2010 Δέν έχουμε υψηλότερη βιολογική αξία απο τα υπόλοιπα ζώα. Ένας απο τους μεγαλύτερους εν ζωή βιολόγους και γενικότερα μια απο τις μεγαλύτερες μορφές στο χώρο της εξέλιξης και της κοινωνιοβιολογίας, ο Richard Dawkins, δεν θα τολμούσε να σε διαψεύσει. Άρα οι ιδέες σου δεν είναι καθόλου περίεργες... Όσο για την "ευχή" σου, ε, είναι λίγο τραβηγμένη...
mitsikas Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Παράνομοι κυνηγοί καταγράφονται στο βίντεο από κάτοικο περιοχής και προβαίνουν σε απειλές κατά της ζωής της και την βρίζουν. Ο ένας υποστηρίζει ότι δουλεύει στην πολεοδομία και την απειλεί με αντίποινα για εκδίκηση! (Ο γνωστός «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».) Κάποιοι άλλοι τηλεφωνούν σε έναν αρμόδιο για να μάθουν εκ των υστέρων αν επιτρέπεται στην περιοχή ή όχι και προς το τέλος του βίντεο φεύγουν, βρίζοντας πάλι, αφού προφανώς απαγορευόταν εκεί πέρα. Ο ένας μάλιστα επιχειρεί να την πατήσει με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες! Έλεος!!!! Είναι απίστευτο το θράσος τους και εξοργιστική η συμπεριφορά τους. Έχουν ένα όπλο και με μπαμ μπουμ το παίζουν άνδρες. Έχουν παντελή άγνοια των κυνηγετικών κανόνων, αυθάδια και περιφρόνηση προς τον συνάνθρωπό τους και αυτοί δηλαδή θεωρούν ότι έτσι έρχονται σε επαφή με τη φύση; Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο! Δείτε και φρίξτε http://www.youtube.com/watch?v=edsr6bUB05A Παιδιά αν μπορείτε διαδώστε και σε άλλα fora ή facebookια κλπ, γιατί αυτό το αίσχος κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Αρκετά με αυτούς τους ψευτόμαγκες. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να τους χώσει μέσα; Εύχομαι να το πάρουν και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, γιατί στην Ελλάδα μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. :mad:
marantonis Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 μπ@@ρδοι ! που γινεται αυτο ρε φιλε ? Αλήτες. Τι μαχαίρι, τι όπλο, ίδια κατάληξη θα έχουν. Δέν έχουμε υψηλότερη βιολογική αξία απο τα υπόλοιπα ζώα. Ισχυει, αλλα ειμαστε και δυνατοτεροι απο αυτα, κι αυτο νομιζω τα λεει ολα.
status Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Παράνομοι κυνηγοί καταγράφονται στο βίντεο από κάτοικο περιοχής και προβαίνουν σε απειλές κατά της ζωής της και την βρίζουν. Ο ένας υποστηρίζει ότι δουλεύει στην πολεοδομία και την απειλεί με αντίποινα για εκδίκηση! (Ο γνωστός «ξέρεις ποιος είμαι εγώ».) Κάποιοι άλλοι τηλεφωνούν σε έναν αρμόδιο για να μάθουν εκ των υστέρων αν επιτρέπεται στην περιοχή ή όχι και προς το τέλος του βίντεο φεύγουν, βρίζοντας πάλι, αφού προφανώς απαγορευόταν εκεί πέρα. Ο ένας μάλιστα επιχειρεί να την πατήσει με ένα αυτοκίνητο χωρίς πινακίδες! Έλεος!!!! Είναι απίστευτο το θράσος τους και εξοργιστική η συμπεριφορά τους. Έχουν ένα όπλο και με μπαμ μπουμ το παίζουν άνδρες. Έχουν παντελή άγνοια των κυνηγετικών κανόνων, αυθάδια και περιφρόνηση προς τον συνάνθρωπό τους και αυτοί δηλαδή θεωρούν ότι έτσι έρχονται σε επαφή με τη φύση; Θα πηδηχτώ απ' το παράθυρο! Δείτε και φρίξτε http://www.youtube.com/watch?v=edsr6bUB05A Παιδιά αν μπορείτε διαδώστε και σε άλλα fora ή facebookια κλπ, γιατί αυτό το αίσχος κάποια στιγμή πρέπει να τελειώσει. Αρκετά με αυτούς τους ψευτόμαγκες. Ένας εισαγγελέας θα βρεθεί να τους χώσει μέσα; Εύχομαι να το πάρουν και τα μεγάλα τηλεοπτικά κανάλια, γιατί στην Ελλάδα μόνο έτσι μπορεί να γίνει κάτι. :mad: Τρία όρθια ζώα, welcome to majestic Λάρσα!
Tenshi Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 8 Φεβρουαρίου 2011 Εντάξει,αν μετά απο όλα αυτά προκύψει οτι υφίσταται και νόμιμη άδεια για τα όπλα που έχουν στην κατοχή τους,θα πηδηχτώ απο το παράθυρο του mozilla.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.