Προς το περιεχόμενο

μεταμοσχευση οργανων/μυελου οστων κτλ.

kage

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

<<Ουραγός και στις μεταμοσχεύσεις οργάνων παραμένει η χώρα μας καθώς πολύτιμα μοσχεύματα χάνονται ή δεν αξιοποιούνται από την άρνηση των συγγενών που δεν έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα-καθώς φοβούνται τυχόν εμπορία οργάνων-και από την μη έγκαιρη διάγνωση του εγκεφαλικού θανάτου στις ΜΕΘ.

Περισσότεροι από 1100 είναι οι Έλληνες ασθενείς που είναι εγγεγραμμένοι στη λίστα του Εθνικού Οργανισμού Μεταμοσχεύσεων (ΕΟΜ) και περιμένουν το σωτήριο μόσχευμα. >>

Γινε δωρητης οργανων

Δωρεά Μυελού των Οστών(δινεις μονο αιμα)

1ο λινκ

2ο λινκ

3ο λινκ +βιντεο με νεες ανακαλυψεις για ηπαρ/συκωτι

-------------------------------------

<<δεν έχουν εμπιστοσύνη στο σύστημα-καθώς φοβούνται τυχόν εμπορία οργάνων>>τυχαιο?

1).πως ζητανε μοσχευματα απο εξωτερικο?υπαρχει παγκοσμια λιστα?

2)οταν δεινεις αιμα καταγραφετε και για ελεγχο/καταγραφη αιμοπεταλιων σε καποια λιστα?

• Απαντ. 45
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

οσον αφορα το μυελο των οστων εγω εκανα τα εξης:

καποια στιγμη στην τηλεοραση ειχαν συνεντευξη καποιον/α απο τον αντιστοιχο οργανισμο και ειχανε δωσει και τηλεφωνα

πηρα τηλεφωνο και εστειλαν ειδικο κιτ σε ενα μικροβιολογικο εργαστηριο της περιοχης μου

πηγα εδωσα αιμα και συμπληρωσα σε μια φορμα τα πληρη στοιχεια μου

απο το μικροβιολογικο το εστειλαν στον οργανισμο αυτο (δεν θυμαμαι ονομα), μπορει να ηταν και καποιο νοσοκομειο και αφου το εξετασαν με καταχωρησαν στην ελληνικη βαση

μετα απο λιγο καιρο επικοινωνησαν ταχυδρομικα μαζι μου και με ρωτησαν αν επιθυμω να παραμεινω στην ελληνικη λιστα και αν θελω να μπω και στην παγκοσμια λιστα (βαση δεδομενων ειναι πρακτικα) και απαντησα ναι και επιβεβαιωσα και τα στοιχεια μου

οποτε αν ειμαι συμβατος με καποιο ασθενη θα επικοινωνησουν μαζι μου για τα περαιτερω

Δημοσ.

Να σας ρωτήσω κι εγώ κάτι. Όταν σου παίρνουν μυελό των οστών, υπάρχει περίπτωση κάποιας επιπλοκής στο δότη; Ή είναι ανώδυνο όπως και η αιμοδοσία;

Δημοσ.

Aνώδυνο δεν ειναι γιατι πονας κάπως παρα την τοπική αναισθησία μέχρι να σου παρουν τον μυελο, φυσικά αξιζει ο πονος αν ειναι να σωσεις μια ζωη. Επιπλοκές δεν εχει για τον δότη αφού ο μυελός αναπλάθεται άμεσα από τον οργανισμό.

• 4 μήνες μετά...
Δημοσ.

Το ξεθάβω

http://fimotro.blogs...-post_9505.html

Από τη μεριά μου συμφωνώ με την ιδέα της δωρεάς, αλλά στην (ελληνική) πραγματικότητα όλα μπορεί να τα περιμένει κανείς. Πχ: ούπς ο συγγενής σας ξαφνικά εκεί που νοσηλευόταν πέθανε :devil: διότι ο τάδε σημαντικός χρειάζεται νεφρό :devil:

Εδώ το φακελάκι δεν έχουμε καταπολεμήσει

Δημοσ.

ελάτε ρε, δεν γίνονται έτσι εύκολα αυτά. Εξάλλου τα αγοράζουν από αλλού για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσουν κανέναν τσολιά.

Δημοσ.

εγώ θα κάνω πρώτος δήλωση εξαίρεσης πάντως.

εγώ θα τα εξαιρέσω όλα εκτός από ένα. αυτό μπορούν να το πάρουν.... και αν δεν τους κάνει ας πάρουν κατάρτι

Δημοσ.

ελάτε ρε, δεν γίνονται έτσι εύκολα αυτά. Εξάλλου τα αγοράζουν από αλλού για ένα κομμάτι ψωμί, χωρίς να χρειαστεί να σκοτώσουν κανέναν τσολιά.

Εκείνα τα κρατάνε στη ζωή ίσα ίσα για να φτιάχνουν τα ipad τα iphone και τα imac :mrgreen:

με οικολογικά υλικά βεβαίως βεβαίως

Δημοσ.

θελετε δε θελετε ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Αυτή κυβέρνηση δεν φτάνει που ορίζει τις ζωές μας, τώρα θέλει να ορίζει και τον θάνατό μας. Με νόμο υποχρεώνει όλους τους πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων όταν πεθάνουν.

Όλοι μας γίναμε δωρητές οργάνων με νόμο!

Χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, χωρίς να υπολογίζουν κανέναν, αποφάσισαν και διατάζουν τους πολίτες αυτής της χώρας, να δεχτούν να αφαιρεθούν μετά θάνατον τα όργανά τους.

Φαίνεται ότι το ...ξεζούμισμα που τους κάνουν εν ζωή, δεν τους είναι αρκετό και ακόμη και την ύστατη ώρα, ζητούν να ...δεσμεύσουν και το κορμί τους!

Το χρονικό μιας αδιανόητης απόφασης.

Δημοσ.

θελετε δε θελετε ΓΙΝΑΤΕ ΟΛΟΙ ΣΑΣ ΔΩΡΗΤΕΣ ΟΡΓΑΝΩΝ

Αυτή κυβέρνηση δεν φτάνει που ορίζει τις ζωές μας, τώρα θέλει να ορίζει και τον θάνατό μας. Με νόμο υποχρεώνει όλους τους πολίτες να γίνουν δωρητές οργάνων όταν πεθάνουν.

Όλοι μας γίναμε δωρητές οργάνων με νόμο!

Χωρίς να ρωτήσουν κανέναν, χωρίς να υπολογίζουν κανέναν, αποφάσισαν και διατάζουν τους πολίτες αυτής της χώρας, να δεχτούν να αφαιρεθούν μετά θάνατον τα όργανά τους.

Φαίνεται ότι το ...ξεζούμισμα που τους κάνουν εν ζωή, δεν τους είναι αρκετό και ακόμη και την ύστατη ώρα, ζητούν να ...δεσμεύσουν και το κορμί τους!

Το χρονικό μιας αδιανόητης απόφασης.

Όπως προβλέπεται στο προσχέδιο μόνο όσοι από εμάς θα έχουν εκφράσει την αντίθεσή τους, όσο βρίσκονται εν ζωή, με δήλωση στον Εθνικό Οργανισμό Μεταμοσχεύσεων, δεν θα είναι εν δυνάμει δότες.

Αμα δε θες, δε γινεσαι, σιγα τα ωα

Δημοσ.

Δελτίο ΣΚΑΙ σήμερα: Ετοιμαζεται να κατατεθεί νομοσχέδιο με το οποίο όλοι ανεξαιρέτως θα θεωρούμαστε αυτόματα δωρητές οργάνων. 'Εικάζουσα συναίνεση' -όπως το λένε πολιτισμένα- βάση νόμου δηλαδή. Όποιος δεν θέλει θα πρέπει να πηγαίνει μετά και να δηλώνει αντίθεση. Έχει γίνει εδώ και χρόνια και στην Ισπανία λέει.

Με το στανιό εξουσία και στο σώμα μας και σ'ενα τόσο προσωπικό θέμα δηλαδή. Να 'ναι καλά που η δημοκρατία τους θα επιτρέπει τουλάχιστον να σε βάζουν στη διαδικασία όσοι δεν θέλουν/δεν έχουν αποφασίσει ακόμη να τρέχουν να το ακυρώσουν. Επόμενο στάδιο, λοβοτομή μυαλού και πνεύματος με εικάζουσα συναίνεση. Oh wait..

Δημοσ.

Αμα δε θες, δε γινεσαι, σιγα τα ωα

Τωρα θα παιξουμε; Ειναι τεραστια αλλαγή το τι ειναι το default. Αυτο ελειπε να σε υποχρεωνουν θες δεν θες. Αυτο θα ηταν απλα αδιανοητο.

Δημοσ.

Τωρα θα παιξουμε; Ειναι τεραστια αλλαγή το τι ειναι το default. Αυτο ελειπε να σε υποχρεωνουν θες δεν θες. Αυτο θα ηταν απλα αδιανοητο.

Με ειδες να παιζω; Απαντησα πολυ συγκεκριμενα στο τρομολαγνικο "υποχρεωτικο" το οποιο μπηκε και με bold για εμφαση. Ειπε κανεις οτι δεν ειναι τεραστια αλλαγη; Ελπιζω να ξερεις να διαχωριζεις το τεραστια αλλαγη απο το υποχρεωτικο, το οποιο παρουσιαζουν τα blogs με μεγαλα γραμματα, και την αντιθεση δηλώση που γραφουν παρακατω και περνα στο χαλαρο μεσα στο κειμενο. Το σκοπο του το καθε "ενημερωτικο" blog τον καταφερε.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...