andybgr Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα, έπεσε η ασφάλεια του δωματίου μου που έχω το pc, όταν πήγα να ανοίξω το pc παγώνει αμέσως μετά που γράφει για το CPU στο boot. Φαίνεται πως όλα πέρνουν ρεύμα κανονικά, τα ανεμιστηράκια δουλεύουν, ο σκληρός ακούγεται να ανταποκρίνεται κτλ κτλ.. Δοκίμασα να αποσυνδέσω τα πάντα, καρτες, καλώδια κτλ κτλ μέχρι ακόμη και τη μπαταρία, και συνεχίζει να βγάζει το ίδιο πρόβλημα. Άλλαξα CPU για δοκιμή, την αναγνώρισε κανονικά, αλλά πάλι πάγωνε στο ίδιο σημείο. Έψαξα σε ξένα forum για παρόμοιο πρόβλημα. Αυτό που βρήκα ήταν πως ίσως να φταίει το κύκλωμα του ρεύματος που έχω σε εκείνο το δωματιο, και πως αν το βάλω σε μπρίζα mε διαφορετικό κύκλωμα (δλδ σε άλλο σημείο του σπιτιού) θα δουλέψει μια χαρά. Δεν το έχω δοκιμάσει ακόμη, αλλα αυτό που μπορώ να πω είναι οτι η ασφάλεια αυτού του κυκλώματος πέφτει κάθε φορά που βάζω κάτι στη μπρίζα, ίσως να οφείλεται και αυτό.. Μήπως τα παραπάνω είναι βλακείες και χρειάζεται να αλλάξω motherboard? ή τί άλλο μπορεί να φταίει? Ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Νοεμβρίου 2010 ...ότι είναι βλακείες (αυτό που διάβασες στο "ξένο φόρουμ", ότι δηλαδή θ' αλλάξει συμπεριφορά το pc, βάζοντάς το "σε άλλο κύκλωμα"), είναι. Τεσπα όσον αφορά το πρόβλημα της ασφάλειας που πέφτει, το πιθανότερο είναι να υπάρχει κάτι κάπου που βραχυκυκλώνει (κάποια μπρίζα ή πολύμπριζο αν έχεις, ίσως, που έχει "αρπάξει" από παλιά. Ή κάποιο καλώδιο). Διότι κομμάτι δύσκολο μου φαίνεται να μη σηκώνει έναν υπολογιστή. Για το άλλο θέμα τώρα : αποσύνδεσε δίσκους, "dvd" και ό,τι άλλο τυχόν έχεις συνδεδεμένο (στις USB θύρες πχ), και ξαναδοκίμασε. Αν κάνει τα ίδια, βγάλε και πιθανές κάρτες επέκτασης (δικτύου, ήχου κλπ), μπας κι έχει καεί καμμιά από αυτές. Και βλέπουμε. (...η μητρική πιθανολογώ πως είναι μια χαρά, οπότε μη βιάζεσαι)
N3k21 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Φαντάζομαι πως δεν θα έβλαπτε και ένα BIOS reset... Είπες πως έβγαλες την μπαταρία αλλά σε κάποιες μητρικές αυτό ίσως να μην είναι αρκετό. Μπορεί να χρειαστεί να βγάλεις απλά την μπαταρία για κάποια δευτερόλεπτα, να βραχυκυκλώσεις κάποια jumpers ή και συνδιασμός των παραπάνω... Για καλό και για κακό τσέκαρε το manual της μητρικής σου ώστε να είσαι σίγουρος για το ποιά είναι η σωστή διαδικασία.
washcloud Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Το ρησέτ γίνεται είτε με αλλαγή θέσης του σχετικού τζάμπερ, ή βγάζοντας μπαταρία ΚΑΙ καλώδιο (220V) τροφοδοτικού (KAI πατώντας μερικές φορές το power-on button του κουτιού ΚΑΙ αφήνοντας -έτσι για σιγουριά- το σύστημα χωρίς καθόλου ρεύμα για μερικά λεπτάκια). ...Το οποίο ρησέτ, ΔΕΝ είναι και τόσο αθώο, btw. Kαλό είναι να ξέρεις κατόπιν να ρυθμίσεις τις παραμέτρους μέσα απ' το BIOS setup, για να αποφύγεις τόσο πιθανές, όσο και ανεπιθύμητες "παρενέργειες"...
lenths Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Άλλαξες CPU; Το CPU που αναφέρεις είναι το Control Processing Unit. Οπότε, άν καταλαβα καλά, έβγαλες τον επεξεργαστή και τον ..άλλαξες; Σε λάπτοπ αναφερεσαι; Μήπως δεν διάβαζει το δίσκο; Χρειάζομαι περισσότερες πληροφορίες για τα περιφερειακά σου, και το τροφοδοτικο (εσωτερικο-εξωτερικο). Μετά βλέπουμε.
washcloud Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Σέντραλ, Σέντραλ. ...Όχι Κοντρόλ, Σέντραλ. Κι απ' την περιγραφή του (ανεμιστήρια κλπ) είναι εμφανές ότι πρόκειται για "desktop" μηχάνημα. Eπίσης, τον ρωτάς...; (για τον δίσκο) Και τέλος, μήπως να σας αφήσουμε μόνους...;
andybgr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα, τελικά άλλαξα μπρίζα έτσι απο περιέργια και πάλι τα ίδια.. είχα βγάλει την μπαταρία αλλα δεν το είχα αποσυνδέση απο το ρεύμα.. θα το κάνω και θα παίξω με τα jumperακια μήπως και γίνει reset. όσο για το Hardware, έβγαζα ένα κάθε φορά, δοκίμαζα και το ξαναέβαζα στη θέση του. Αυτή τη φορά θα προχωρήσω μέχρι να αποσυνδεθούν όλα και βλέπουμε. και μένα κάτι μου λέει πως βιάζομαι να αλλάξω motherboard.....
filip123go Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Για δοκίμασε να ανοίξεις το Pc με 1 dimm μνήμης κάθε φορά και δοκίμασε να τους αλλάξεις και slot...!
andybgr Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 το δοκίμασα, αυτό που κατάλαβα είναι ότι αν αφίσω μία dimm σε ένα συγκεκριμένο slot, το pc σβήνει με το που θα το ανάψω..αν αλλάξω slot, συμπεριφέρεται όπως ανέφερα παραπάνω... υπάρχει περίπτωση να βραχυκυκλώνει το slot και να συμπεριφέρεται έτσι;
filip123go Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το dimm.. Μπορείς να βρεις κάποιο δανικό η από παλιό υπολογιστή σου, να το δοκιμάσεις..?
andybgr Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 καλημέρα και πάλι, έκανα ότι μου είπατε, reset το Bios, Jumperakia ktl ktl, έβγαζα ότι υπήρχε μέσα απο κάρτες ένα ένα.. και ακόμη βγάζει το ίδιο πρόβλημα.. οπότε να φανταστώ πάμε για αλλαγή μητρικής;
N3k21 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μάλλον κάτι δεν πάει καλά με το dimm..Μπορείς να βρεις κάποιο δανικό η από παλιό υπολογιστή σου, να το δοκιμάσεις..? Αυτό το δοκίμασες;;; Πριν αρχίσεις να ψάχνεις για νέα μητρική καλύτερα να αποκλείσεις κάθε άλλο πιθανό πρόβλημα...
andybgr Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Νοεμβρίου 2010 ναι τα έχω δοκιμάσει όλα. έχω παραγγήλει καινούργια μητρική. ευχαριστώ για τη βοήθεια
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.