katerina_a_86 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 3 Νοεμβρίου 2010 Έχω ένα laptop με σύνδεση vodafone 3G. Έχω επίσης ένα netbook. Είχα προσπαθήσει να δημιουργήσω ένα ασύρματο δίκτυο μεταξύ αυτών των 2 ώστε κυρίως να μπορω να μεταφέρω αρχεία και κατά 2ο λόγο να έχω και internet στο netbook. Λόγω της ασχετίλας μου δεν τα κατάφερα κι ετσι ανακάλυψα το connectify . Το εγκατέστησα λοιπόν έκανα τις ρυθμίσεις αλλά : 1) Δεν μου εμφανίζει το 3G modem ώστε να μπορώ να μοιράσω το internet προφανώς λόγω ασυμβατότητας αλλά έστω πως το προσπερνώ καθώς το σημαντικό για μένα είναι η μεταφορά αρχείων. 2) Ως προς την μεταφορά αρχείων : Δεν μπορώ να κάνω ούτε αυτό, συνδέομαι από το netbook κανονικά αλλά δεν μπορώ να φτιάξω κοινόχρηστους δίσκους ούτε να κάνω explore στα αρχεία του netbook από το connectify. (υποθέτω πως η σύνδεση δεν γίνεται κανονικά καθώς η ένδειξη "connecting..." παραμένει μόνιμα (δες εικόνα)) Παραθέτω και τα αντίστοιχα screenshots [εχω windows 7 στο laptop και windows XP στο netbook, στο site του connectify ειδα τα πιθανά προβλήματα αλλά δεν βοηθήθηκα] Any help??????
katerina_a_86 Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 4 Νοεμβρίου 2010 ΟΚ αν δεν ξέρει κανείς για το connectify ας βοηθήσει κάποιος για τον πως να φτιάξω το δίκτυο mannually..
TheELF Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Το 3G modem από που παίρνει internet;Μήπως μόνο παίρνει και δεν μπορεί να δώσει; Για να κάνεις απευθείας σύνδεση πρέπει να έχεις κάρτες δικτύου που να μην είναι μόνο δέκτες,αλλά να έχουν και την ικανότητα να εκπέμψουν.
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Το 3G modem από που παίρνει internet;Μήπως μόνο παίρνει και δεν μπορεί να δώσει; Για να κάνεις απευθείας σύνδεση πρέπει να έχεις κάρτες δικτύου που να μην είναι μόνο δέκτες,αλλά να έχουν και την ικανότητα να εκπέμψουν. όχι καμία σχέση, κάρτες δικτύου έχουν και τα 2 pc και με αυτές προσπαθώ να κάνω την σύνδεση με το connectivity. Φυσικά και δεν μπορεί να δώσει το 3G modem αλλά μόνο να πάρει και είναι αυτό που τροφοδοτεί με internet το laptop.
TheELF Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Έλεγξε την συμβατότητα τον καρτών με το πρόγραμμα,αν δηλαδή έχουν την δυνατότητα να δουλεύουν σαν acces point. http://www.connectify.me/docs/supportedcards.html
katerina_a_86 Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 5 Νοεμβρίου 2010 Έλεγξε την συμβατότητα τον καρτών με το πρόγραμμα,αν δηλαδή έχουν την δυνατότητα να δουλεύουν σαν acces point.http://www.connectify.me/docs/supportedcards.html Σύμφωνα με την πρώτη εικόνα η κάρτα του laptop είναι συμβατή. Μετά από πάρα πολύ προσπάθεια κατάφερα να βρω και το ακριβές μοντέλο της κάρτας του netbook το οποίο είναι αυτό της 2ης εικόνας και δεν βγάζω άκρη για την συμβατότητά της. (έστειλα mail να ρωτήσω) Υπάρχει περίπτωση να φταίει που το netbook έχει XP? (έχω ρίξει την κρυπτογράφηση των win7) Δεν βλέπω να βγάζω άκρη με το connectify, τουλάχιστον ας κάνω ένα ad hoc network που νομίζω πως είναι εφικτό αλλά επίσης κολλάω...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.