Προς το περιεχόμενο

vista και εκκίνηση U3 από usb stick

oneofthem

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

γεια, γρήγορη ερώτηση

στα vista, το U3 των usb stick κάνει εκκίνηση-εκτέλεση αρχείων από μόνο του αυτόματα ή μόνο αν πατήσεις στο autoplay παράθυρο των vista, την αντίστοιχη επιλογή που αναφέρεται στο U3?

βασικά ένας φίλος έβαλε στο pc του usb stick που μάλλον έχει warm τελικά

τυχαίως δεν έχει περάσει ποτέ U3 stick από τα χέρια μου και προσπαθώ να καταλάβω αν έχουν ήδη εκτελεστεί τα αρχεία του usb λόγω U3 οπότε θα έχει μεταδοθεί το warm ή αν εξαρτάται από την παραπάνω επιλογή

autorun αρχείο πάντως δεν βλέπει στα αρχεία (του πα για τις επιλογές εμφάνισης hidden / system)

ευχαριστώ πολύ

Δημοσ.

Επειδή έχω ένα U3 στικάκι, το autorun του u3 τρέχει, στα vista που έχω στον laptop, μόνο αφού του επιτρέψεις από το autorun των windows.

Στα xp έτρεχε μόνο του χωρίς ερώτηση.

Όσον αφορά την μόλυνση του autorun, αυτή δεν είναι εφικτή γιατί τα αρχεία του u3 που εμπλέκονται στην εκκίνηση βρίσκονται σε κλειδωμένο κομμάτι του stick και δεν μπορεί να αλλαχτεί ούτε να σβηστεί.

Βέβαια αυτό δεν αποτρέπει του κεντρικού κομματιού του u3 που λειτουργεί σαν κανονικό usb stick.

Πάντως, ένα καλό και ενημερωμένο antivirus δεν θα επιτρέψει την μόλυνση να εξαπλωθεί.

Τα avira free απενεργοποιεί το autorun στα usb.

Υπάρχει και το Panta USB Vaccine (free κι αυτό) που ανοσοποιεί τα στικάκια ώστε ακόμα και να μπει κάποιος ιός να μην μπορεί να μεταδοθεί μέσω του autorun.

Δημοσ.

χεχ.. thnx micos000, είχα γράψει reply αλλά μάλλον ..ξέχασα να το στείλω, τώρα το είδα

έτσι όπως τα λες πρέπει είναι, στα xp πρέπει να τρέχει μόνο του (αυτό θυμόμουν κι εγώ μιας και επί xp είχε συζητηθεί το θέμα με τα U3) ενώ στα vista πρέπει να τρέχει μέσω autoplay, πάλι καλά δλδ

το warm βρίσκεται κανονικά σαν αρχείο στον αποθηκευτικό χώρο, δεν εννοούσα πως θα μολυνθεί το autorun, αλλά ούτως ή άλλως αυτό για το autorun που έγραψα ήταν λίγο τούβλο

το pc έχει AV, από εκεί είδε το warm

απλά εγώ δε χρησιμοποιώ AV και δεν ήξερα να του πω σίγουρα τι έχει γίνει, δεν ήμουν μπροστά βασικά, τηλεφωνικά έγινε η συζήτηση

αλλά anyway από τη στιγμή που το ανιχνεύει, αν είχε περάσει θα μπορούσε τουλάχιστον να το δει

οπότε του πα να κάνει ένα full scan σε ότι είχε συνδεδεμένο και τελικά από ότι φαίνεται δε βρήκε τπτ, οπότε όλα ok ελπίζω :-)

τώρα για το usb του πα να βρίσει όποιον του το δωσε, γιατί έκανε μπαμ ότι είχε warm και χωρίς νά έχεις av

αφού το warm βρέθηκε σε exe στο root folder, που ήταν exe μόνο του ιού, όχι κάποιο exe που υπήρχε και μολύνθηκε

τι πιθανότητες είχε να μην το είχε δει ο άλλος δλδ? ξεφυτρώνουν απτο πουθενά αρχεία στο usb και τα αφήνει έτσι?

και είναι και πιτσιρικάδες 20 χρονών να πεις ότι δε ξέρουν από αυτά

anyway σκέφτηκα να του πει να κάνει κανά format, αλλά υποθέτω πως είναι ανούσιο αυτό αφού αποκλείεται να είναι ok τα pc του αλλουνού και να μην ξαναπεράσει...

Δημοσ.

Επειδή έχω δει πολλά μολυσμένα στικάκια, ο ιός είναι συνήθως κρυφό αρχείο, οπότε σε ένα σύστημα που δεν έχει αλλαχτεί η προβολή ώστε να εμφανίζει κρυφά αρχεία δεν θα φαίνεται καθόλου.

Έχω δει επίσης να δημιουργείτε φάκελος με το όνομα recycled και το εικονίδιο του κάδου ανακύκλωσης και μέσα να υπάρχει ιός.

Δημοσ.

Εγώ είχα ένα u3 που δεν έτρεχε με καμία προσπάθεια στα vista το autorun. Ίσως ήταν πολύ παλιό το λογισμικό γιατί ήταν και παλιό το φλασάκι (2007).

Όσον αφορά τους ιους αυτά τα φλασάκια κατά τη γνώμη μου δεν αξίζουν. 1000 φορές καλύτερα πάρε ένα κενό φλασάκι παρά να έχει σαβούρες μέσα που δε μπορείς να ξεφορτωθείς...

Συνήθως οι ιοί αυτοί αντιγράφουν τα ονόματα των αρχείων που έχεις μέσα στο φλασάκι και τα εικονίδιά τους και παίρνουν κατάληξη exe. Πολύ ύπουλοι ιοί αν έχεις με απόκρυψη τις επεκτάσεις για γνωστούς τύπους αρχείων και δεν εμφανίζονται τα κρυφά αρχεία...:devil:

---------- Προσθήκη στις 10:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 10:40 ----------

το U3 που μπορω να το βρω για εγκατασταση σε stick?

thanks

Και τι το θες; Συμβουλή μου, άφησέ το κενό το φλασάκι χωρίς να του βάζεις σαβούρες τύπου u3...:eek:

Δημοσ.

το U3 ειναι τεχνολογια για στικακι, δεν ειναι καποιο προγραμμα να το κανεις install,αν το φλασακι σου δεν ειναι u3 τοτε απλα τo ξεχνας :rolleyes:

Δημοσ.

Βασικά το U3 είναι software αλλά δεν μπορείς να το χρησιμοποιείσεις σε απλό stick γιατί στήνεται κατά την κατασκευή του usb και δεν μπορείς να το αφαιρέσεις.

Αν θέλεις να κάνεις ένα stick να τρέχει κάτι κατά την σύνδεση μπορείς να το κάνεις μέσω του autorun.inf αρχείου που μπαίνει στο root.

Δύσκολα όμως θα μπορέσεις να το κάνεις να δουλέψει γιατί πλέον τα περισσότερα antivirus δεν επιτρέπουν την εκτέλεση του autorun από στικάκια γιατί τις περισσότερες φορές το μόνο που κάνουν είναι να μολύνουν τους υπολογιστές.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...