Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ρε Σλάιτζ αν κλείσεις όλα τα υπόλοιπα και αφήσεις του σαλονιού πχ. θα πιάσει θερμοκρασία μόνο το σαλόνι και θα την κανονίσεις εσύ χειροκίνητα.

Ναι, θέλω να πω δεν θα πιάνει τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. =ρ

ΕΕ;

• Απαντ. 32
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσ.
Κάντο λίγο λιανά αυτό. Θερμοστάτης, 5 δωμάτια, 5 καλοριφέρ, θέλω να δουλεύει μόνο το ένα.

Γίνεται; Δε γίνεται; Γιατί;

εντιτ, οκ, δεν έκανα μαλακία. Thanx Dlord.

Ναι αλλά έτσι θα έχεις 1 ζεστό δωμάτιο και 4 παγωμένα, είναι καλό αυτό;

Δημοσ.

Το κοστος για την σομπα αλογονου καλα το εχω υπολογισει;;

Επισης τοσο ειναι η κιλοβατωρα;;

Εγω το θελω να ζεσταινομαι αποκλειστικα στο σημειο που βρισκομαι, αδιαφορωντας για τους υπολοιπους χωρους του σπιτιου..

Επισης δεν ειναι για σομπες υγραεριου κλπ γιατι εδω καλα σκεφτομαι και το κοστος αγορας της σομπας αλογονου!!

Κορκοδειλους στις τσεπες κι ετσι..

Δημοσ.

Μα αυτό θέλει ο τόπικ στάρτερ αν κατάλαβα καλά.

Δημοσ.
Ναι, θέλω να πω δεν θα πιάνει τη θερμοκρασία του θερμοστάτη. =ρ

ΕΕ;

Θα τον βάζεις τον θερμοστάτη χειροκίνητα πχ στους 15 βαθμούς και αυτό θα το δουλεύει ασταμάτητα,μόλις θα έχεις τη ζέστη που θες θα το σβήνεις, κρατάει για πάνω από μισή ώρα ο χώρος τη ζέστη από το καλοριφέρ γιατί τα σώματα έχουν νερό γύρω στους 70 βαθμούς κελσίου.Μόλις δεις και κρυώνει ο χώρος το πυρώνεις άλλη μια και τέλος ή αν ο χώρος βρίσκεται κοντά στο θερμοστάτη τον βάζεις σε μια χαμηλότερη θερμοκρασία πχ να πιάσει 17 βαθμούς ενώ εκεί που δουλεύει το σώμα να έχει 23...

---------- Προσθήκη στις 23:44 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 23:35 ----------

Καλό για σένα κ την τσέπη σου, το σπίτι όμως το ξεσκίζει η υγρασία εκεί που δεν υπάρχει θέρμανση.Θα το δείτε σε επαρχιακά σπίτια που καίνε το τζάκι μόνο στο καθιστικό ή τη ξυλόσομπα, τα δωμάτια που έχουν κλειστές τις πόρτες "για να μη φεύγει η ζέστα των 40 βαθμών" να είναι τίγκα στη μούχλα και την υγρασία....

Δημοσ.
προτεινω υγραεριου. 100 να την αγορασεις, περιπου 15-17 η αλλαγη της φιαλης, ζεσταινει φουλ τον χωρο, με καψιμο κανα 5 ωρες την μερα σε παει σιγουρα μηνα η φιαλη.
2 σόμπες υγραερίου που έχω χρησιμοποιήσει στο παρελθόν μύριζαν πολύ, (ατελής καύση υποθέτω...) και δεν είναι και πολύ ευχάριστο αυτό... (εκτός αν την ακούς :-D )

Οι αλογόνου δε ζεσταίνουν.

Εγώ έχω καταργήσει την κεντρική θέρμανση και χρησιμοποιώ ένα καλοριφέρ λαδιού, air condition (λιγότερο) και τώρα θα πάρω και ένα αερόθερμο (έτσι για αλλαγή :-) )

...Mια χαρά τα είπαν αυτοί οι δυο, ΓΕΝΙΚΑ για θέρμανση μικρού χώρου, συγκρίνοντας αλογόνου με υγραέριο (εξαρτάται βέβαια απ' την περιοχή που είσαι, πόσο εύκολα κρυώνει το σπίτι κτλ).

(...και μια υποσημείωση για το αερόθερμο : ξηραίνει χειρότερα τον αέρα, απ' οτιδήποτε άλλο, γι' αυτό και δε λέει για κλειστό χώρο - που ούτως ή άλλως μικρός θα είναι).

Το κοστος για την σομπα αλογονου καλα το εχω υπολογισει;;

Επισης τοσο ειναι η κιλοβατωρα;;

Εγω το θελω να ζεσταινομαι αποκλειστικα στο σημειο που βρισκομαι, αδιαφορωντας για τους υπολοιπους χωρους του σπιτιου..

Επισης δεν ειναι για σομπες υγραεριου κλπ γιατι εδω καλα σκεφτομαι και το κοστος αγορας της σομπας αλογονου!!

Κορκοδειλους στις τσεπες κι ετσι..

...Ξαναλέω, πως αν είναι να τη βγάλεις με ΜΙΑ 400άρα (ή 450άρα, τί έχει) λάμπα, ίσως και να σε συμφέρει. Αν όμως, ανάλογα τις ανάγκες σου, πεις να ανάψεις κι άλλη/ες λάμπα/ες, πρέπει να υπολογίσεις και το ότι η κατανάλωση του ηλεκτρικού/4μηνο, πληρώνεται με βάση ΚΛΙΜΑΚΕΣ. Το οποίο σημαίνει, αν έχεις καταναλώσει (δε θυμάμαι τα όρια, δες ένα χαρτί της ΔΕΗ, ή πάρε τηλ και ρώτα) ΠΑΝΩ από τάδε Κιλοβατώρες, η χρέωση/Κιλοβατώρα ΑΝΕΒΑΙΝΕΙ, και για την ακρίβεια, ανεβαίνει,,,ανησυχητικά (ένα καλούτσικο ποσοστό...) (...μ' άλλα λόγια, η ΔΕΗ "δεν θέλει να ξοδεύουμε πολύ ρεύμα"...:Ρ)

Αν πάλι όντως δεν ξεπεράσεις τις εν λόγω Κιλοβατώρες, όντως μια αλογόνου 3 λαμπών, που (ανάλογα που είσαι) κοστίζει γύρω στα 15€, ήδη βγαίνει πολύ πιο φθηνή από μια υγραερίου που αγγίζει το κατοστάρι.

Τον νου σου επίσης, αν πάρεις αλογό, πρώτα να τσεκάρεις στα καταστήματα ηλεκτρικού εξοπλισμού, τί λάμπες μπορείς να βρεις, διότι οι σόμπες χρησιμοποιούν διαφορετικών μεγεθών, και παίζει να χρειαστεί ν' αλλάξεις καμμία (ή και όλες...) μέχρι να περάσουν τα κρύα. Καλύτερα μάλιστα να έχει η σόμπα που θα πάρεις αρκετά μακρυές λάμπες, αλλιώς ενδέχεται από το να μη βρίσκεις τις σωστές, ή και να βρεις, να τις ακριβοπληρώσεις (παφ και τάληρο, που έλεγε η διαφήμιση). Ενώ αν βρίσκεις μικρότερες, μέχρι και πατέντα μπορείς να κάνεις, για να εφαρμόσουν...

Δημοσ.

η υγραεριου δεν μυριζει αν ανοιγεις σωστα τη ροδελα ωστε να μην φευγει ακαυτο. εκτος κι αν ειναι καμια παλιατζουρα!!(ειχα και μια τετοια και μας μαστουρωνε κανονικα).

το αεροθερμο sucks, φερνει και βηχα. ειναι μονο για να ντυνεσαι το πρωι!

Δημοσ.

Κι αυτό σωστό - αν ο καταλύτης της είναι κόσκινο, όπως και να το κάνεις, θα μυρίζει. Καινούρια όμως, όχι.

Γενικά πάει κάπως έτσι (από άποψη αποδίδουσας θέρμανσης και κόστους) :

Μικρό αερόθερμο (τα μεγάλα δε συμφέρουν ούτε γι' αστείο) για να ζεστάνεις τα...πόδια.

Αλογόνου για μικρό χώρο και όχι πολύ κρύο-σπίτι μ' υγρασία, και αν θέλεις να ζεσταθείς σχετικά γρήγορα, κολώντας πάνω του.

Υγραερίου για λίγο μεγαλύτερο χώρο - ειδικά αν δε θες να μπλέξεις με μπουριά και πετρέλαια.

Ξυλόσομπα για μεγαλούτσικο χώρο και σχετικά οικονομική θέρμανση - αλλά με ψιλοταλαιπωρία.

Πετρελαίου για "πραγματική ζέστη" (και "πραγματικές τιμές"...)

Δημοσ.

Η μονη μου επαφη με σομπες αλογονου ειναι σε εξωτερικες καφετεριες. Πρεπει απαραιτητα να εισαι κοντα, αρκετα κοντα, αλλα αν το θες αποκλειστικα για τετοια χρηση (να το χεις πανω απο τη μαπα σου ξερωγω οταν καθεσαι στο πισι) μια χαρα δουλεια κανει.

Δημοσ.

ναι αυτο ακριβως θελω..

Αλλα θα δω λιγο και τι κοστος και θα επαβελθω για να ξερετε και εσεις σε αναλογη περιπτωση αν σας συμφερει..

Δημοσ.

To σκεφτομαι και εγω για αλογονου. Το φοιτητικο μου σπιτι που νοικιαζω ειναι μικρο (30 τετραγωνικα) και θελω να το χρησιμοποιω μονο οταν κρυωνω και δεν ειναι ανοιχτη η κεντρικη θερμανση. Απο την αλλη εχω και κλιματιστικο που επισης κανει καλη δουλεια οταν το δοκιμασα. Συγκριτικα ποιο κοστιζει λιγοτερο;

Sent from my GW620 using Tapatalk

Δημοσ.
To σκεφτομαι και εγω για αλογονου. Το φοιτητικο μου σπιτι που νοικιαζω ειναι μικρο (30 τετραγωνικα) και θελω να το χρησιμοποιω μονο οταν κρυωνω και δεν ειναι ανοιχτη η κεντρικη θερμανση. Απο την αλλη εχω και κλιματιστικο που επισης κανει καλη δουλεια οταν το δοκιμασα. Συγκριτικα ποιο κοστιζει λιγοτερο;

Sent from my GW620 using Tapatalk

To κλιματιστικό είναι ο αποδοτικότερος τρόπος θέρμανσης από ηλεκτρικό ρεύμα. Αρά αυτό είναι πιο φθηνό, αρκεί να μη το καίς 24/7

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα

• Δημιουργία νέου...