vaziliz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Παιδιά καλησπέρα και από εμένα ! δεν έχω να δώσω λύση στον φίλο αλλά ένα νέο πρόβλημα ! Πρόσφατα μετακόμισα σε νέο σπίτι και ο ιδιωκτήτης πριν μπούμε έβαλε νέα σώματα καλοριφέρ. Το διαμέρεισμα έχει αυτόνομη θέρμανση και βρίσκεται στον τελευταίο όροφο 4όροφης πολυκατοικίας. Δυστυχώς τα καλοριφές δεν θερμένουν ολόκληρα. Όταν ανοίγεις την θέρμανση τα μισά είναι ζεστά και τα μισά παγωμένα ...σε όλα τα δωμάτια. Τα σώματα επίσης ζεστένουν κάθετα ... δηλαδή δεν είναι όπως αυτά που πάνω είναι ζεστά και κάτω κρύα ...είναι αριστερά ζεστά και δεξιά κρύα ! έχω δοκιμάσει να κάνω εξαέρωση αλλά δεν είδα καμία διαφορά ! έχει κάποιος κάποια ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ? ευχαριστώ
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ενδεχομένως να χρειάζεται ολόκληρο το σύστημα εξαέρωση, το κάναμε πρόσφατα στην πολυκατοικία μας (ανά όροφο, κάπου υπάρχει ένα σημείο αλλά δε γνωρίζω τι και πώς, ήρθε τεχνίτης) και η διαφορά ήταν θεαματική.
vaziliz Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ενδεχομένως να χρειάζεται ολόκληρο το σύστημα εξαέρωση, το κάναμε πρόσφατα στην πολυκατοικία μας (ανά όροφο, κάπου υπάρχει ένα σημείο αλλά δε γνωρίζω τι και πώς, ήρθε τεχνίτης) και η διαφορά ήταν θεαματική. Ευχαριστώ για την άμεση απάντηση ... Υπάρχει περίπτωση να πρέπει να περιμένω να δουλέψουν πρώτα λιγάκι τα καλοριφέρ μας? γιατί συνολικά δεν έχουν παίξει πάνω από 5 ώρες σε σύνολο ! Επίσης υπάρχει περίπτωση να φταίει κάτι σχετικά με την πίεση του λέβητα κτλ κτλ ? Τέλος ξέχασα να αναφέρω πριν ότι όταν ανοίγουμε τα καλοριφέρ ακούγεται από όλα τα καλοριφέρ ένας ήχος νερού ... κάτι σαν κύμα...? κάτι σαν κάποιος να έχει γεμίσει την μπανιέρα και να πλένεται ? κάτι σαν να έχει πέσει η γάτα στην λεκάνη και να παλεύει ? κάτι τέτοιο ...αλλά όχι δυνατό !
Super Moderators Snoob Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Ο ήχος που ακούς σημαίνει ότι κυκλοφορεί αέρας και νερό (αντί μόνο νερό) μέσα στα σώματα. Πιθανότατα, λοιπόν, είναι ζήτημα εξαέρωσης. Εφόσον λες ότι το δοκιμάσατε και δεν είδατε διαφορά, πιθανολογώ ότι συμβαίνει αυτό που ανέφερα πριν, δηλαδή κυκλοφορεί σημαντική ποσότητα αέρα σε ολόκληρο το σύστημα. Στη δική μας πολυκατοικία (15 ετών περίπου) υπάρχει σύστημα εξαέρωσης ανά όροφο, δεν ξέρω σε παλιότερες οικοδομές αν ισχύει κάτι άλλο. Λογικά, έλεγχος και συντήρηση του λέβητα γίνεται κάθε χρόνο, πριν την έναρξη της λειτουργείας του, μπορείς να το ρωτήσεις αυτό -αν και με τον "παφλασμό" που λες η εξαέρωση μοιάζει πολύ πιθανότερη αιτία.
palawiaris Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Δεκεμβρίου 2010 Και τι άνθρωπο φωνάζει κανείς σε τέτοια φάση; Ηλεκτρολόγο; Eδώ ο Bob Μάστορας κάνει για αυτήν την δουλειά;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.