Προς το περιεχόμενο

PSU για 460 gtx SLI

r3ptile

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Το SLI με GTX460 καταναλώνει λιγότερο από 300W @ peak.

Σε normal καταστάσεις μιλάμε για 200W περίπου υπό φόρτο.

Οπότε μιλάμε για 20Α περίπου από τη +12V.

Άρα ένα ποιοτικό τροφοδοτικό που βγάζει ~40Α στη +12V σε καλύπτει άνετα.

Δε χρειάζεσαι 1ΚW, και με καλό 600άρι είσαι κομπλέ.

Ποιο έχεις τώρα;

Δημοσ.

ευχαριστώ για τις απαντήσεις,

αύριο πρωί θα πάω για την παραγγελία, το μόνο που πρόλαβα να αγοράσω σήμερα ήταν το haf 922 τα υπόλοιπα αύριο πρωί

δεν βρίσκω review για την msi 470 twin frozrII και φοβούμενος ότι θα έχω θέμα με τις θερμοκρασίες έλεγα για 2 460άρες επειδή βλέπω ότι πάνε καλά...

οπότε με το 750άρι της corsair θα είμαι οκ σωστά??? (750 για να έχω 'λίγο αέρα' για να βάλω μελλοντικά extra σκληρούς κτλ)

http://www.syncom.gr/pegasus/products01/show00.php?code=1239&pcode=SHOW_PROD1239

Δημοσ.

δεν έχω κανένα...!

τα κομμάτια που έγραψα πιο πάνω θα τα αγοράσω όλα αύριο...

δεν μου είπες όμως, οκ το 750 ? :P

Δημοσ.

DC Output +12V1

80 A

με 80Α τροφοδοτεις και την κουζινα σου..Φανη πως βρισκεις τα Ampere που θελει ενας επεξεργαστης η μια καρτα?

Δημοσ.

Οι κάρτες γραφικών και οι επεξεργαστές «τραβούν» από τη +12V ως επί το πλείστον.

Οπότε διαιρείς τα Watts με το 12.

Μπορείς να δεις τις καταναλώσεις ανάλογα με την κατάσταση εδώ.

Ανανεώνεται συνεχώς και τα έχει σχεδόν όλα :-)

Το ίδιο κάνεις για να βρεις τα απαιτούμενα Αmperes και από τις άλλες γραμμές.

Π.χ. για την +3.3 διαιρείς με το 3.3, για την 5άρα με το 5 κ.λπ..

Έχει τεράστια σημασία να δίνουμε βάση στα Α εν αντιθέσει με τα Watts, γιατί αυτό που κάνουμε συνήθως είναι να λαμβάνουμε υπόψη όλη τη χωρητικότητα ενός τροφοδοτικού, η οποία εκτός του ότι τις περισσότερες φορές είναι ονομαστική, άρα και μικρότερη, εμπεριέχει όλες τις γραμμές, ενώ εμάς μπορεί να μας ενδιαφέρει η +12V π.χ..

Και τα noname τροφοδοτικά, βγάζουν αρκετά A σε όλες τις γραμμές, εκτός από τη +12V, η οποία είναι η πλέον σημαντική στις μέρες μας καθώς οι περισσότερες συσκευές από αυτήν τροφοδοτούνται.

Έτσι, όντως βγάζουν έναν Χ αριθμό Watts (υπό ιδανικές συνθήκες πάντα, κάτι που ποτέ δεν ισχύει, άρα είναι μικρότερος ο αριθμός), ο οποίος όμως δεν αντιπροσωπεύει την πραγματικότητα.

Δημοσ.

Οκ το εποιασα..Ηξερα για τις γραμμες απλα δεν γνωριζει το Watt/12 κλπ.

Ευχαριστω.

Εκτος απο CPU/GPU τι αλλο παιρνει ρευμα απο την 12αρα?

Δημοσ.
Εκτος απο CPU/GPU τι αλλο παιρνει ρευμα απο την 12αρα?

http://en.wikipedia.org/wiki/Power_supply_rail

Δυστυχώς δε γνωρίζω επ' ακριβώς τι παίζει με όλες τις συσκευές, θα το ψάξω όμως.

Πάντως τα τελευταία χρόνια όλο και περισσότερα parts τροφοδοτούνται από τη +12V.

Αλλά σαν τον επεξεργαστή και την κάρτα γραφικών, κανένα δεν είναι τόσο ενεργοβόρο σε ένα μέσο σύστημα.

Εντάξει, άμα έχεις peltier κ.λπ., χαίρω πολύ :Ρ

και σε ενα τροφοδοτικο αν λεει πχ 3χ12αρες τι παει να πει?

πχ το τροφοδοτικο μου

http://www.coolermaster.com/product.php?product_id=2573

λεει 3 12αρες των 19 Α συνολο 516 watt(δηλαδει δεν ξερω συνολικα σε Α παει 516/12=43?)

Ναι, αυτό είναι το combined της 12άρας του τροφοδοτικού σου, 43Α, και όχι 57Α.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...