alexb_10 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα φίλτατοι, Έκανα φορματ στον υπολοιστή ενός κυρίου για το γραφείο του. Μου λέει λοιπόν, Και με την εφορία πως πάμε? Αν γίνει έλεγχος τί γίνεται. Και προκύπτει η εξής απορία. Ποια προγράμματα μπορούμε να βάλουμε για να γίνει ο υπολογιστής πλήρως λειτουργικός αλλά καθόλα νόμιμος? Έστω τα windows αυθεντικά αγορασμένα απο την αρχή. Τα προγράμματα που μου έρχονται στο μυαλό είναι : OpenOffice, AVG free, Firefox, winrar, skype, adobe reader, msn, Vlc, utorrent, limewire, (είναι παράνομο πλέον..) google earth, Nero BurnLite 10, Avidemux για βίντεο, GIMP φωτογραφίες, inkscape τυπογραφεία, SMPlayer Όλα σε ένα έχει ενσωματωμένα codec Προγράμματα αντιγραφής? ( cloneDVD) προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο? Προγράμματα αναπαραγωγής ταινιών και μουσικής? Imaging προγράμματα? (norton ghost) Backup? Ξέρω ότι υπάρχει ένα θέμα με τα αναντικατάστατα freeware, αλλα καλό θα ήταν να τα μαζέψουμε εδώ
theTuber Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Βρέθηκα και εγώ σε παρόμοια κατάσταση αρκετές φορές να πρέπει να βρώ μόνο freeware για υπολογιστή γραφείου. Οπότε: Μπορείς να βάλεις όλους τους Browsers που κυκλοφορούν για κάτι απλό και διαδεδομένο όμως απέφυγε τον ΙΕ (Χάλια γενικώς) και τον firefox που αναφέρεις επειδή σέρνεται γενικά, ειδικά σε παλιά μηχανήματα και δεν είναι και ο γρηγορότερος στην φόρτωση σελίδων. Γενικά το θέμα browser πρόσεξέ το, είναι το πρόγραμμα που χρησιμοποιείται περισσότερο. Προτείνω: Βάλε chrome για ταχύτητα γενικότερα και αυτόματο update μιας που το χειροκίνητο update σε υπολογιστές γραφείου δεν το κάνει κανείς (Γι' αυτό μας κατσικώθηκε τόσα χρόνια ο ΙΕ 6 ). Μην ξεχάσεις να κλείσεις στις επιλογές του Chrome τα "Eμφάνιση προτάσεων για σφάλματα περιήγησης" "Xρήση υπηρεσίας προτάσεων για βοήθεια κλπ" και το "Eνεργοποίηση προστασίας από ηλεκτρονικό ψάρεμα" ούτως ώστε να μην στέλνει στην google πληροφορίες για τις σελίδες που επισκέπτεται. Λόγω δικής μου εμπειρίας προτείνω chrome επειδή συνήθως στα γραφεία υπάρχουν υπολογιστές δεινόσαυροι με ΧΡ και 512 ραμ. Αυτό σε πραγματικές συνθήκες που είδα σημαίνει ότι ο firefox θα κάνει πολύ ωρα να ανοίξει, θα είναι βαρύς και αργοκίνητος και γενικά είναι πιο αργός και στην φόρτωση σελίδων πράμα που σε τέτοιους παλιούς υπολογιστές φαίνεται πολύ περισσότερο και κάνει το σερφάρισμα αφόρητο. Ο δε chrome όμως, με ελάχιστες απαίτησεις για ύπαρξη 128 mb ram και Ρ4 επιεικώς πετάει σε τέτοια μηχανήματα.. το vlc και το winamp κάνουν για όλα, ειδικά το vlc αναπαράγει κάθε τύπο βίντεο προτίμησέ το είναι λύση ένα για όλα avast home free edition, είναι το ελαφρύτερο antivirus σε παλιά μηχανήματα, θέλει ένα e-mail όμως για να το ενεργοποιήσεις δωρεάν για ένα χρόνο. Πήγαινε στο poll για τα antivirus για εναλλακτικές. winrar ναι ή 7-zip, αντί για τον πάναργο adοbe reader βάλε Foxit Reader, απλά πανάλαφρο,με ένα ψάξιμο για εγγραφή cd βρήκα αυτο: Nero Free Lite εδώ http://www.pcw.gr/Downloads/Nero-Free-9412708b/2247093.html (Δεν ξέρω αν είναι καλό ή όχι), όσο για πρόγραμμα επεξεργασίας εικόνας το picasa της google
TheELF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μου λέει λοιπόν, Και με την εφορία πως πάμε? Αν γίνει έλεγχος τί γίνεται. Η εφορία βασικά θα δει τιμολόγιο για τον PC και για τα windows άντε και για τα office αν υπάρχουν και τέλος. Ποια προγράμματα μπορούμε να βάλουμε για να γίνει ο υπολογιστής πλήρως λειτουργικός αλλά καθόλα νόμιμος? Προγράμματα αντιγραφής? (nero, cloneDVD) Nero BurnLite 10 Από εκεί και πέρα υπάρχουν πάρα πολλά ελεύθερα προγράμματα δημιουργίας και εγγραφής iso. Π.Χ. http://www.minidvdsoft.com/isocreator/ http://cdburnerxp.se/ προγράμματα επεξεργασίας εικόνας και βίντεο?Imaging προγράμματα? Avidemux για βίντεο GIMP φωτογραφίες inkscape τυπογραφεία Προγράμματα αναπαραγωγής ταινιών και μουσικής? SMPlayer Όλα σε ένα έχει ενσωματωμένα codec οπότε δεν λερώνει το σύστημα,και υπάρχει και σε portable.
theTuber Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Ναι και το GIMP για φωτογραφίες, το ξέχασα... πολύ καλό...! Επίσης να σημειώσω ότι το AVG είναι το πιο βαρύ antivirus που είδα σε παλιά pc. Ασήκωτο....
TheELF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Και αν χρειάζεσαι κάποιο πρόγραμμα για να φορτώνεις εικονικούς δίσκους(.iso κτλ) αλλά και δίσκους από virtual PC κοίταξε το Gizmo Central το deamon tools τελευταία μου την έσπασε πάρα πολύ με τα προβλήματα που βγάζει και με τους περιορισμούς του.
mrpink Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Μου λέει λοιπόν, Και με την εφορία πως πάμε? Αν γίνει έλεγχος τί γίνεται. Ναι, και γω δεν το κατάλαβα αυτό με την εφορία. Τι θα κάνουν, θα κοιτάξουν αν έχει ο υπολογιστής εμπορικά προγράμματα και θα ζητήσουν αποδείξεις? Τώρα για προγράμματα ότι λένε τα παιδιά. Βασικά όλα τα προγράμματα που αναφέρεις εμένα μου φαίνονται μια χαρά, εκτός απ' το Nero Lite (βάλε το Cdburnerxp που λέει ο ELF, έχει κι ελληνικά) και τον Adobe Reader. Mόνο μη βαλεις τον Foxit που λέει ο φίλος γιατί έχει γίνει ύπουλο adware. Βάλε καλύτερα τον Sumatra. Ή ακόμα καλύτερα βάλε τον Chrome που λέει ο φίλος, ο οποίος έχει ενσωματωμένο pdf plugin, αλλά πρέπει να το ενεργοποιήσεις εσύ (γράψε στην μπάρα αναζήτησης about plugins και πάτα enter). Δε θα χρειάζεσαι άλλο πρόγραμμα για να διαβάζεις τα pdf. To Norton Ghost και το CloneDvd είναι εμπορικά. Αντί για αυτά μπορείς να βάλεις το Macrium Reflect free (ή αν το μηχάνημα έχει windows 7, το ενσωματωμένο πρόγραμμα imaging) και το DvdShrink Edit ανάμεσα στo about και το plugins βάλε άνω και κάτω τελεία, για κάποιο λόγο δεν μπορώ να βάλω
micos000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Στη λίστα σου βλέπω μια ατασθαλία. Λες ότι θέλεις μόνο νόμιμα προγράμματα για να μην έχει προβλήματα με ελέγχους. Το utorrent τότε τι δουλειά έχει; Για να κατεβάζουμε και καμιά ταινιούλα; Πρόσεχε. Οι ταινίες και τα τραγούδια που κατεβάζουμε δεν είναι νόμιμες και η ΕΠΟΕ όπως και η ΑΕΠΥ είναι χειρότερες από την εφορία και με πιο επιθετική συμπεριφορά. Ναι, και γω δεν το κατάλαβα αυτό με την εφορία. Τι θα κάνουν, θα κοιτάξουν αν έχει ο υπολογιστής εμπορικά προγράμματα και θα ζητήσουν αποδείξεις? Το Belarc advisor το ξέρεις; Σε λίγα δευτερόλεπτα θα σου πει τι προγράμματα έχεις εγκατεστημένα και στα περισσότερα από αυτά θα σου πει και τι serial έχεις περάσει, ώστε να διασταυρωθεί με την απόδειξη αγοράς και τα ταμπελάκια της microsoft.
theTuber Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Mόνο μη βαλεις τον Foxit που λέει ο φίλος γιατί έχει γίνει ύπουλο adware. Απλά αποεπιλέγει τα κουτάκια για εγκατάσταση της toolbar και επιλέγει Decline και γλυτώνει. Ο foxit είναι ότι καλύτερο βρήκα για pdf. Που ήταν μερικά χρόνια πριν όταν στο παλιό pc παιδευόμουν να διαβάσω ένα σωρό σημειώσεις με τον adobe-χελώνα-reader... Το Belarc advisor το ξέρεις;Σε λίγα δευτερόλεπτα θα σου πει τι προγράμματα έχεις εγκατεστημένα και στα περισσότερα από αυτά θα σου πει και τι serial έχεις περάσει, ώστε να διασταυρωθεί με την απόδειξη αγοράς και τα ταμπελάκια της microsoft. Πιστεύω ότι μπορεί να κερδίσει επάξια θέση στα πιο μισητά προγράμματα ever... -'Ο- Ρουφιάνος με Ρ κεφαλαίο
TheELF Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Στη λίστα σου βλέπω μια ατασθαλία.Λες ότι θέλεις μόνο νόμιμα προγράμματα για να μην έχει προβλήματα με ελέγχους. Το utorrent τότε τι δουλειά έχει; Για να κατεβάζουμε και καμιά ταινιούλα; Πρόσεχε. Οι ταινίες και τα τραγούδια που κατεβάζουμε δεν είναι νόμιμες και η ΕΠΟΕ όπως και η ΑΕΠΥ είναι χειρότερες από την εφορία και με πιο επιθετική συμπεριφορά. Τα torrent χρησιμοποιούνται και για νόμιμα αρχεία,διανομές λειτουργικών ελεύθερες ταινίες και άλλα.
mrpink Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Το Belarc advisor το ξέρεις; Σε λίγα δευτερόλεπτα θα σου πει τι προγράμματα έχεις εγκατεστημένα και στα περισσότερα από αυτά θα σου πει και τι serial έχεις περάσει, ώστε να διασταυρωθεί με την απόδειξη αγοράς και τα ταμπελάκια της microsoft. Ναι, το ξέρω το πρόγραμμα κι είναι κορυφαίο, αλλά η απορία μου ήταν πραγματική, το κάνουν αυτό στ' αλήθεια? Τώρα πρόσεξα και το σχόλιο σου για την ΑΕΠΥ και την ΕΠΟΕ. Θα διαβάσατε ότι στην Αμερική η αντίστοιχη υπηρεσία μηνύει πλέον τους χρήστες, τον καθέναν ξεχωριστά. Μέχρι τώρα όλοι είχαν συμβιβαστεί να πληρώσουν γύρω στα 3.000 δολάρια αν θυμάμαι καλά, η μοναδική που αποφάσισε να πάει σε δίκη την έχασε πρόσφατα και θα πληρώσει πάνω από εκατομμύριο. Έτσι και μας κάνουν τίποτα τέτοιο εδώ πέρα, κάηκαμαν! Edit again: Υπάρχει thread στις Ειδήσεις με το συγκεκριμένο θέμα
micos000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Τα torrent χρησιμοποιούνται και για νόμιμα αρχεία,διανομές λειτουργικών ελεύθερες ταινίες και άλλα. Εγώ το ξέρω, εσύ το ξέρεις και ίσως καμιά 1000άδα ακόμα Έλληνες.
mrpink Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Απλά αποεπιλέγει τα κουτάκια για εγκατάσταση της toolbar και επιλέγει Decline και γλυτώνει. Απλό είναι για σένα που ξέρεις και εγκαθιστάς προγράμματα συχνά, για ρώτα κανέναν άλλον! Πρόσφατα η αδερφή μου έκανε format κι επειδή της είχα εγκαταστημένο παλιά τον Foxit, πήγε να τον ξαναβάλει μόνη της. Next, next, next κατέληξε με toolbar, αλλαγή homepage, search engine και τα ρέστα Και μένα μου αρέσει ο Foxit γιατί είναι πολύ γρήγορος αλλά έχει και τη χειρότερη ποιότητα. Πολύ θολούρα!
micos000 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Ναι, το ξέρω το πρόγραμμα κι είναι κορυφαίο, αλλά η απορία μου ήτανπραγματική, το κάνουν αυτό στ' αλήθεια? Τώρα πρόσεξα και το σχόλιο σου για την ΑΕΠΥ και την ΕΠΟΕ. Θα διαβάσατε ότι στην Αμερική η αντίστοιχη υπηρεσία μηνύει πλέον τους χρήστες, τον καθέναν ξεχωριστά. Μέχρι τώρα όλοι είχαν συμβιβαστεί να πληρώσουν γύρω στα 3.000 δολάρια αν θυμάμαι καλά, η μοναδική που αποφάσισε να πάει σε δίκη την έχασε πρόσφατα και θα πληρώσει πάνω από εκατομμύριο. Έτσι και μας κάνουν τίποτα τέτοιο εδώ πέρα, κάηκαμαν! Το κάνουν ήδη. Όλα τα ραδιόφωνα πληρώνουν ΑΕΠΥ, το ίδιο και οι καφετέριες και οι χώροι όπου μπορεί να μπει κόσμος και ακούγεται μουσική. Σε γνωστό μου με καφενείο του έστειλαν να πληρώσει 500€ γιατί την Κυριακή είχε ανοίξει το ραδιόφωνο για να ακούσει την εκκλησιαστική λειτουργία. Φυσικά του έστειλε στον δι@ολο (ενώ ακόμα ακούγονταν το Πάτερ Ημών στο ραδιόφωνο). Περιμένω την στιγμή που θα ζητήσουν να πληρώνουν οι κάτοχοι κινητών ΑΕΠΥ για τα ringtones.
mrpink Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Το κάνουν ήδη.Όλα τα ραδιόφωνα πληρώνουν ΑΕΠΥ, το ίδιο και οι καφετέριες και οι χώροι όπου μπορεί να μπει κόσμος και ακούγεται μουσική. Σε γνωστό μου με καφενείο του έστειλαν να πληρώσει 500€ γιατί την Κυριακή είχε ανοίξει το ραδιόφωνο για να ακούσει την εκκλησιαστική λειτουργία. Φυσικά του έστειλε στον δι@ολο (ενώ ακόμα ακούγονταν το Πάτερ Ημών στο ραδιόφωνο). Περιμένω την στιγμή που θα ζητήσουν να πληρώνουν οι κάτοχοι κινητών ΑΕΠΥ για τα ringtones. Ναι, αυτό γίνεται χρόνια με τις καφετέριες και τις ταβέρνες, αν κι αυτό που λες με το γνωστό σου πρώτη φορά το ακούω. Εγώ θα τους είχα κοπανήσει το ραδιόφωνο στο κεφάλι! Εγώ λέω γι αυτούς που κατεβάζουν ταινίες και μουσική από torrents. Μέχρι τώρα κυνηγούσαν τα site χωρίς αποτέλεσμα, τώρα αλλάζουν τροπάριο
million_voices Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Νοεμβρίου 2010 αφου τα win ειναι νομιμα γιατι οχι το microsoft security essentials που και στην πρωτη πενταδα των αντιβιοτικων ειναι και γινεται συνεχως update μεσω windows updates? http://www.microsoft.com/security_essentials/default.aspx?mkt=en-eg
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.