joham34 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Γειά σε όλους. Εχω εναν desktop με τετραπύρηνο intel και 4 GB μνήμη, αγορασμένο πρό έτους, με win 7 + ubuntu 10.10 .Σχεδόν πάντα ανοίγω το ubuntu. Παρουσιάζει μερικες φορες δυσκολίες κατα το bootάρισμα δηλ μπορεί να καθυστερήσει πολύ να αναγνωρίσει τις μνήμες ή και να κολλήσει σε αυτό το σημείο αλλά συνήθως κολλάει λίγο πριν εμφανίσει την οθόνη για το login στο ubuntu , κατα κανονα αφου λεπτύνουν τα γράμματα ( boot from hd2 κλπ ) , δηλ μετα το σημείο όπου αναγνωρίζει την κάρτα γραφικών. Δε φαίνεται να είναι θεμα σκληρου δίσκου αφου μπορεί να κολλήσει και πρίν αρχίσει να τον διαβάζει ούτε θέμα λειτουργικου φυσικά ( εκτός άν έχει περισσότερα από ενα προβληματα ) Εκανα memtest και ήταν αρνητικό . Έχει κανείς καμμιά ιδέα τι θα έπρεπε να ψάξω ; Ευχαριστώ
joham34 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Aν εννοείς το memtest , διήρκεσε περίπου 15 λεπτά και μου έβγαλε μήνυμα οτι όλα είναι ΟΚ. ΑΝ εννοείς το bootάρισμα, το έχω αφήσει και 5 λεπτά αλλα παραμένει κολλημένο .
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Bootable memtest έτρεξες; Γιατί αυτό δε σταματάει απ' όσο ξέρω.
joham34 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Ετρεξα το memtest του linux , υπάρχει σαν επιλογή στον grub στο bootάρισμα. Βγάζει αποτέλεσμα και συνεχίζει μετά. Εχω τρέξει όμως memtest από CD και είναι ακριβώς ίδιο. Ξέχασα να πώ πριν ότι μερικες φορες ανοιγει τελικά το ubuntu ( οταν κολλήσει ) αλλα δεν αναγνωρίζει ενα φλασάκι που έχω και/η το ποντίκι . Θα μπορουσα να έχω πρόβλημα με την τροφοδοσία; Γιατί από όσο γνωρίζω κατα το bootάρισμα τραβάει πολυ ρεύμα ο υπολογιστής και το τροφοδοτικό μου είναι 430 Watt
phanispal Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Νοεμβρίου 2010 Από τι αποτελείται το σύστημά σου και ποιο τροφοδοτικό έχεις;
popeye68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Ετρεξα το memtest του linux , υπάρχει σαν επιλογή στον grub στο bootάρισμα. Βγάζει αποτέλεσμα και συνεχίζει μετά. Εχω τρέξει όμως memtest από CD και είναι ακριβώς ίδιο. Ξέχασα να πώ πριν ότι μερικες φορες ανοιγει τελικά το ubuntu ( οταν κολλήσει ) αλλα δεν αναγνωρίζει ενα φλασάκι που έχω και/η το ποντίκι . Θα μπορουσα να έχω πρόβλημα με την τροφοδοσία; Γιατί από όσο γνωρίζω κατα το bootάρισμα τραβάει πολυ ρεύμα ο υπολογιστής και το τροφοδοτικό μου είναι 430 Watt Στις επιλογές του grub ποιόν πυρήνα έχεις; Τον 2.6.35.23; Κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα πυρήνα. Βάλε τον πιο παλιό ή τον πιο καινούργιο (δεν ξέρω πιον έχεις).
twiner Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 δοκίμασε να απενεργοποιήσεις (disable) το floppy απ'το bios.
joham34 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 δοκίμασε να απενεργοποιήσεις (disable) το floppy απ'το bios. Δεν εχω floppy ουτε υπάρχει κατι σχετικό με floppy στο bios ---------- Προσθήκη στις 12:27 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:24 ---------- Στις επιλογές του grub ποιόν πυρήνα έχεις; Τον 2.6.35.23;Κατά πάσα πιθανότητα είναι θέμα πυρήνα. Βάλε τον πιο παλιό ή τον πιο καινούργιο (δεν ξέρω πιον έχεις). Eχω το 2.6.35.22 αλλα το πρόβλημα υπήρχε και με παλιότερους καθώς επίσης και στο 10.04 . Αλλωστε τα προβληματα ξεκινουν μερικες φορες προτου αρχίσει καν να φορτώνει το λειτουργικό σύστημα, έτσι δε νομίζω να φταίει το ubuntu. ---------- Προσθήκη στις 12:32 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 12:27 ---------- Από τι αποτελείται το σύστημά σου και ποιο τροφοδοτικό έχεις; Λοιπόν : intel core2 Quad 2,66 GHZ, RAM 2x2 DDR2 800 MHZ, τροφοδοτικό PRemier 430W max, ενα σκαννερ, ενα φλασάκι , μητρική ASUS P5KPL-AM SE , τρεχει win7 + ubuntu dual boot (ουσιαστικα bootάρω πάντα το ubuntu) με virtualbox
popeye68 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 τρεχει win7 + ubuntu dual boot (ουσιαστικα bootάρω πάντα το ubuntu) με virtualbox Άρα δεν έχεις κάνει κανονική εγκατάσταση (clean install) του Ubuntu. Όλες αυτές οι λύσεις (wubi, virtualbox) είναι "μισές δουλειές". Αν θέλεις να εκμεταλευτείς όλες τις δυνατότητες του Ubuntu κάνε καθαρή εγκατάσταση με partitions. Το πρόβλημα με το κόλλημα στο boot-άρισμα μπορεί να προέρχεται και από εκεί.
joham34 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Έχεις άλλο τροφοδοτικό να δοκιμάσεις; Δεν έχω δυστυχώς . Μήπως θα μπορουσα να αλλαξω καποιες ρυθμίσεις στο bios ωστε το bootάρισμα να μήν είναι τόσο ενεργοβόρο ή να γίνεται πιό σταδιακά; ---------- Προσθήκη στις 14:10 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 13:53 ---------- Άρα δεν έχεις κάνει κανονική εγκατάσταση (clean install) του Ubuntu.Όλες αυτές οι λύσεις (wubi, virtualbox) είναι "μισές δουλειές". Αν θέλεις να εκμεταλευτείς όλες τις δυνατότητες του Ubuntu κάνε καθαρή εγκατάσταση με partitions. Το πρόβλημα με το κόλλημα στο boot-άρισμα μπορεί να προέρχεται και από εκεί. Kανω dual boot μεσω grub και όχι με wubi και το ubuntu ειναι σε χωριστη partition To virtualbox το τρέχω μεσα από το ubuntu γιατι δεν υπάρχει driver για το scanner μου.
joham34 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Tελικά το πρόβλημα λύθηκε, ήταν θέμα τροφοδοτικου . ΤΟ άλλαξα και όλα ειναι ΟΚ τώρα. Ευχαριστώ όσους ενδιαφέρθηκαν να βοηθησουν
joham34 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Eβαλα ενα Premier 600 Watt, δε θυμάμαι ακριβως το μοντέλλο .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.