jimarass Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά. Θα ήθελα τη βοήθειά σας σχετικά με εφορία. Θέλω να φτιάξω ένα e-shop που θα στηθεί σε server πχ της Ολλανδίας. 1) Έναρξη επιχείρησης που θα κάνω, εδώ Ελλάδα ή Ολλανδία? 2) ΦΠΑ που θα αποδίδω, εδώ ή Ολλανδία? 3) Αν έχω ήδη ΙΚΑ τότε γλιτώνω πλήρως από ΤΕΒΕ? (ασφάλεια και σύνταξη)? 4) Απόδειξη (invoice) θα στέλνω ηλεκτρονικά με email. Πρέπει να στέλνω και σε χαρτί με το αγαθό? 5) Τα κέρδη πρέπει να τα δηλώσω στην Ελληνική εφορία ή στην Ολλανδική και ως επιχείρηση εξωτερικού ή εσωτερικού? 6) Βιβλία και τέτοια χρειάζομαι ή αρκεί η καταγραφή των πωλήσεων που γίνεται στο site? 7) ΑΦΜ θα διατηρήσω το δικό μου ή η επιχείρηση θα έχει δικό της? 8) Μπορώ να κάνω όσες ενάρξεις θέλω? (πχ μία για ηλεκτρονικό κατάστημα και μία για να πουλάω πχ κρασί?) 9) Αν αγοράσω ένα προιόν από τον Α και το μεταπουλήσω στον Β , τότε στο κράτος απόδίδω ΦΠΑ (Β-Α). Ωστόσο, αν ο Α είναι πχ Ινδός, τότε στο κράτος αποδίδω όλο το ΦΠΑ και πληρώνω και ΦΠΑ στην Ινδία, σωστά? Ευχαριστώ!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 14 Νοεμβρίου 2010 H oικονομια της χωρας παει για φουντο -αν δεν εχει ηδη φουνταρει- αρα κατα τη γνωμη μου σε καμενο εδαφος δεν σπερνεις. Ανα πασα στιγμη ειναι ολα πιθανα, οποτε σκεψου απλα το χειροτερο πιθανο ενδεχομενο για τη χωρα (το οποιο ειναι πιθανοτατο σεναριο παρεπιπτοντως) και λειτουργησε βαση αυτου. Καλο το ρισκο, αλλα να εχει και καμια προοπτικη. Εδω φωναζει απο μακρια οτι δεν παιρνεις ρισκο, αλλα βαζεις τα παντα σ εκινδυνο. Χωρια τις γραφειοκρατιες που πρεπει να περασεις εδω μεχρι να ανοιξεις το μαγαζι που θα σε πανε και πισω στην τελικη. Φυσικα, δεν ξερω τι παιζει Ολλανδια με αυτα, αλλα δεν νομιζω να ειναι χειροτερη απο εδω η κατασταση, σε καποιον τομεα.
poscaman Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 δεν παίζει κανέναν ρόλο το που θα φιλοξενηθεί η ιστοσελίδα. παίζει ρόλο το σε ποιά χώρα θα γίνει η έναρξη επιχείρησης η οποία θα την διαχειρίζεται. στην χώρα λοιπόν που θα βρίσκεται η επιχείρηση, έστω και θεωρητικά, εκεί θα κόβεις αποδείξεις, εκεί θα κρατάς βιβλία, και εκεί θα αποδίδεις φόρους κλπ. Εννοώ ότι σύμφωνα με τους νόμους και την φορολογία της χώρας, όχι απαραίτητα μέσω κάποιας φυσικής παρουσίας. για περισσότερα, ρώτα έναν λογιστή.
jimarass Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Αναφορικά με ΤΕΒΕ καθώς μου φαίνεται ότι λίγοι γνωρίζουν, αν πληρώνω ΙΚΑ παίρνω απαλλαγή από ΤΕΒΕ και για σύνταξη;
venumis Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 H oικονομια της χωρας παει για φουντο -αν δεν εχει ηδη φουνταρει- αρα κατα τη γνωμη μου σε καμενο εδαφος δεν σπερνεις. Ανα πασα στιγμη ειναι ολα πιθανα, οποτε σκεψου απλα το χειροτερο πιθανο ενδεχομενο για τη χωρα (το οποιο ειναι πιθανοτατο σεναριο παρεπιπτοντως) και λειτουργησε βαση αυτου. Καλο το ρισκο, αλλα να εχει και καμια προοπτικη. Εδω φωναζει απο μακρια οτι δεν παιρνεις ρισκο, αλλα βαζεις τα παντα σ εκινδυνο. Χωρια τις γραφειοκρατιες που πρεπει να περασεις εδω μεχρι να ανοιξεις το μαγαζι που θα σε πανε και πισω στην τελικη. Φυσικα, δεν ξερω τι παιζει Ολλανδια με αυτα, αλλα δεν νομιζω να ειναι χειροτερη απο εδω η κατασταση, σε καποιον τομεα. Επειδή η οικονομία παει για φούντο δεν σημαίνει οτι κάποιος δεν θα κοιτάξει να κάνει μια επένδυση, δλδ αν το παλικάρι εχει κάποια χρήματα στην άκρη και θέλει να ανοίξει μια επιχείρηση εσυ του λες οχι? Και τι να κάνει , να βρει δουλειά σαν part time με 3+60 σε μια αγορά εργασίας που δεν υπάρχει ? Το e-eshop είναι οτι πιο ανώδυνο και με λιγότερο ρίσκο, δεν θα πληρώνει νοίκι για επαγγελματικό χώρο, υπάλληλο/υπαλλήλους, εξοπλισμό φυσικού καταστήματος, συντήρηση του καταστήματος και τις όποιες εργασίες για την μεταποίηση του χώρου,μπογιατζήδες, ηλεκτρολόγους κτλ. Και επίσης το σημαντικότερο οτι δεν χρειάζεται να γεμίσει το κατάστημα με προιόντα τα οποία δεν θα ξέρει πότε θα του φύγουν..
jimarass Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Λογιστή θα πρέπει να πληρώνω με το μήνα έχω δεν έχω δουλειά;
kage Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 εγω θα σου ελεγα πριν καταληξεις σε λογιστες να εχεις μια ιδεα για το τι χρειαζεσε... κανε googlarisma εναρξη eshop κτλ. http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=413938&page=6 μπορεις να μου απαντησεις αν ισχυει ?<<Θα βρεις αξιοπιστους προμηθευτες και δεν θα χρειαζεται να εχεις αγορασει απο μπροστα το εμπορευμα ,μολις θα σου ερχεται μια παραγγελεια θα ενημερωνεται κατευθειαν ο προμηθευτης και θα το στελνει ο ιδιος στους πελατες, το μονο που θα κανεις εσυ θ>>
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.