MariosX Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα! Ψάχνω να αγοράσω μία κάρτα ήχου για λόγους: gaming και movies. Αυτή την στιγμή έχω ενσωματωμένη την Realtek ALC892 που παρέχεται από την Motherboard και έχει Optical, Analog και Coaxial θύρες. Επίσης έχω τα ηχεία Logitech Z-5500 τα οποία έχουν φοβερά reviews για PC Speakers παρόλο την τιμή τους (τα πέτυχα σε καλή τιμή) Το ποσό που διαθέτω είναι 250€. Αυτή την στιγμή σκέφτομαι την Asus Xense η οποία κοστίζει 225€ από το eshop.gr και έχει high-end gaming headset. Το head-set είναι επιθυμητό αλλά όχι άκρως απαραίτητο. Έχω μία τάση να βάζω δυνατά τα ηχεία όταν παίζω και συνήθως καταλήγω να ενοχλώ τον κόσμο να μην μπορεί να κοιμηθεί τα μεσημέρια και κυρίως τα βράδια (μόνο γι αυτό το λόγο θέλω head-set για να μην δημιουργώ προβλήματα). Επίσης σε σύγκριση με κάτι άλλες δεν τα πάει και τόσο καλά όπως έχω διαβάσει σε κάτι reviews και ειδικά το Emulated EAX 5.0 το θεωρούν πρόβλημα. Άλλες λύσεις είναι οι: Creative Titanium HD αλλά Creative που υπάρχουν οι κλασσικοί φόβοι με drivers και support και οι Auzentech όπου έχουνε τα chipset τις creative και λήνουνε το πρόβλημα με τα drivers. Καμιά πρόταση?
Koritsi_Gia_PC Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Αν είναι να πάρεις κάποια κάρτα, αυτή θα είναι η Auzentech X-Fi Prelude. Κατά τη δική μου άποψη, αυτό είναι ένα μεγάλο χρηματικό ποσό για κάρτα ήχου, αν πάρουμε υπόψιν τα low-range ηχεία σου -που πιθανότατα θα τα έχεις και κουμπωμένα στο αναλογικό-. Και με την ASUS Xonar DS που έχω εγώ, και κοστίζει το 1/3 της τιμής, κάνεις άψογη δουλειά. Αν όμως έχεις κόλλημα και θέλεις να νιώθεις ότι έχεις το καλύτερο δυνατό, η προαναφερθείσα Soundcard είναι και για Gaming, και για ταινίες και για Music. Ρίξε Χ: σε Xonar Essence STX αν σου πούνε (σπάνια αλλά υπαρκτά προβλήματα στο Gaming / πρόβλημα με ΕΑΧ), ή λύσεις DAC.
MariosX Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 με ποια εξοδο θα συνδεεις τα ηχεια? Analog ή Optical.
Ntinaras Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 αν τα βαλεις σε οπτικο/ομοαξωνικο τοτε θα εχεις το ιδιο αποτελεσμα απο οποιαδηποτε καρτα... δε νομιζω οτι αξιζει να δωσεις τοσα λεφτα για καρτα ηχου. γενικα θα λεγα να αποφυγεις creative,ειναι τρισαθλια σαν εταιρια
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 15 Νοεμβρίου 2010 Να υποθεσω οτι σε απασχολει μονο 5.1 ετσι? Γιατι αν μπορεις να συμβιβαστεις με 2.1 σου εχω μαχιμη αντιπροταση που θα σε ανεβασει απειρως σε ποιοτητα και ενταση ηχου (ενισχυτη hi-fi ηχεια ποιοτικα-καμια σχεση με τη βαβουρα των ζ5500).
MariosX Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Να υποθεσω οτι σε απασχολει μονο 5.1 ετσι?Γιατι αν μπορεις να συμβιβαστεις με 2.1 σου εχω μαχιμη αντιπροταση που θα σε ανεβασει απειρως σε ποιοτητα και ενταση ηχου (ενισχυτη hi-fi ηχεια ποιοτικα-καμια σχεση με τη βαβουρα των ζ5500). Ηχεία δεν αλλάζω. Είμαι πλήρης ικανοποιημένος. Μόνο για κάρτα ήχου ενδιαφέρομαι
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 well τοτε δεν υπαρχει λογος να πας σε κατι τοσο ακριβο γιατι με τα ζ5500 ειτε η καρτα σου ειναι των 50 ευρω, ειτε των 250 δεν θα αντιληφθεις διαφορες. Αποψη μου χτυπα καρτα των 50 ευρω να φυγεις απο το onboard "σκουπιδι" και επενδυσε τα υπολοιπα 200 καπου αλλου.
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Να υποθεσω οτι σε απασχολει μονο 5.1 ετσι?Γιατι αν μπορεις να συμβιβαστεις με 2.1 σου εχω μαχιμη αντιπροταση που θα σε ανεβασει απειρως σε ποιοτητα και ενταση ηχου (ενισχυτη hi-fi ηχεια ποιοτικα-καμια σχεση με τη βαβουρα των ζ5500). Κατά καιρούς ψάχνω κάτι ίσο η καλύτερο από τα Z-5500 στα 320Ευρώ. Έχεις να προτείνεις κάτι? well τοτε δεν υπαρχει λογος να πας σε κατι τοσο ακριβο γιατι με τα ζ5500 ειτε η καρτα σου ειναι των 50 ευρω, ειτε των 250 δεν θα αντιληφθεις διαφορες. Αποψη μου χτυπα καρτα των 50 ευρω να φυγεις απο το onboard "σκουπιδι" και επενδυσε τα υπολοιπα 200 καπου αλλου. Ο λόγος δεν είναι το σύστημα ηχείων, αλλά ο τρόπος σύνδεσης. Από τη στιγμή που συνδέει τα ηχεία με SPDIF, δεν υπάρχει λόγος επένδυσης σε ακριβή κάρτα ήχου.
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Κατά καιρούς ψάχνω κάτι ίσο η καλύτερο από τα Z-5500 στα 320Ευρώ.Έχεις να προτείνεις κάτι? Οχι οχι με 320 δεν εχω να προτεινω κατι αισθητα καλυτερο απο τα ζ5500 οποτε προτεινω να παραμεινεις με αυτα. Αν πουλησεις τα 5500 γυρω στα 200-250 και πας σε συνολικο budget 500+ τοτε αχνοφαινονται μερικες καλες προτασεις, αλλα και παλι θα χρειαστεις κατι ακομα. Ξεκινας με αυτο εδω το απολυτο value for money http://www.bch.gr/hifiComponentDetail.php?more=TX-T2 Βαζεις το υπολοιπο budget (καμια 250ρα++ ευρω ακομα) για εναν καλο στερεοφωνικο ενισχυτη. Και μελλοντικα πας και σε sub αν και τα συγκεκριμενα ηχεια θα σε καλυψουν κατα 90% με τα μπασα τους. Μερα με τη νυχτα με οποιδηποτε mainstream set ηχειων για Η/Υ (και με το 5500), αλλα και στο κοστος μερα με τη νυχτα.
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δεν ψάχνω για να τα αλλάξω, αλλά για να έχω ένα σημείο αναφοράς στο αν αξίζουν τα ηχεία τα λεφτά τους ή όχι. Αν έχει βγει κάτι καλύτερο επειδή είναι αρκετά χρόνια στην αγορά. Κουβέντα να γίνεται. Τα ηχεία που προτείνεις παραπάνω τα έχω ξαναδεί από κάποιον να τα ποστάρει στο Forum και μάλλον θα είσαι εσύ. Αυτό που θέλω να σου πω είναι ότι τα ηχεία αυτά έχουν από μόνα τους 350Ευρώ. Επίσης αν και πλέον λίγη σημασία έχει, αλλά έχει, είναι 4Ohm. Ακόμα χρειάζεται κάποιος ενισχυτής που έχει 300+ τουλάχιστον. Για κάποιον που θέλει τέλος 5.1 ας υπολογίσουμε ένα 1000αρικάκι για να είμαστε Ok. Αν το δούμε τώρα από την μεριά επένδυσης, δεν νομίζω ότι είναι καλό αν δώσει κάποιος 350Ευρώ γι' αυτά τα ηχεία. Καλό είναι να δώσει κάτι παραπάνω και να πάρει κάτι καλύτερο. Οπότε για να φτιάξει κάποιος ένα σύστημα στα 400Ευρώ, όχι 300 που μπορείς να βρεις τα Z-5500, είναι αδύνατο. Εκτός αν έχεις να προτείνεις κάτι άλλο. Ωραία η υψηλή πιστότητα, ωραίος ο ήχος, αλλά μη ξεχνάμε την απόδοση/τιμή και την τιμή μόνη της! Κάνω κάπου λάθος?
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Eχει τυχει να τα ξαναποσταρω εγω, αρα απο εμενα θα τα ειδες. Καταρχην, δεν μιλησα για 5.1 συστημα στον ts μιλησα για 500++ ευρω για 2.1. Για 5.1 δεν πας στα 1000, πας ακομα πιο πανω, αν θες να παραμεινεις στο υψηλο επιπεδο το οποιο θα θεσεις ως στανταρ, αρα ξεφευγουμε παρα παρα πολυ. Οπως ειπα, για να ανεβεις σκαλοπατι σε ηχο, ξεκινας απο κατι σαν αυτο που εδειξα. Δηλαδη το entry lvl 5.1 σταματαει καπου στα z5500, δεν χρειαζεται να πας σε κατι ακριβοτερο, αρα μπορεις να το θεωρησεις και vfm υπο αυτην την ενοια. Το επομενο lvl ηχου ξεκινα απο αυτο που παρεθεσα και προφανως θελει αρκετα παραπανω και ειναι απλα 2.1. Αλλος ηχος το ενα, αλλος το αλλο φυσικα. Το value for money στον ηχο το αντιλαμβανεται διαφορετικα ο καθενας. Αλλες απαιτησεις εγω, αλλες εσυ. Για μενα τα z5500 και κανενα 5.1 δεν ειναι vfm για παραδειγμα γιατι μου ειναι τελειως ανουσιος ο 5.1ηχος στο δωματιο μου που ακουω κατα βασην youtube/sound alerts του msn/games. Για σενα ειναι γιατι μπορει να βλεπεις 2 ταινιες την ημερα. Οποτε, πχ τα ηχεια που σου εδειξα με εναν ενισχυτη των 300+ οπως ειπες, ειναι value for money αλλα στην κατηγορια τους. Ειναι ακριβως το ιδιο πραγμα με τα pc. Για αλλον value for money ειναι μια gts250, για αλλον μια 5770 και για αλλον 2χ5850 cf Αλλη κατηγορια ο καθενας.
Heatspreader Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Καταρχην, δεν μιλησα για 5.1 συστημα στον ts μιλησα για 500++ ευρω για 2.1. Για 5.1 δεν πας στα 1000, πας ακομα πιο πανω, αν θες να παραμεινεις στο υψηλο επιπεδο το οποιο θα θεσεις ως στανταρ, αρα ξεφευγουμε παρα παρα πολυ. Επειδή τα έχει ήδη τα 5.1, γι' αυτό έκανα παρέμβαση. Σίγουρα πας πιο πάνω και δεν σταματάς ποτέ αν έχεις τα χρήματα και την τρέλα. Συμφωνώ πάνω κάτω με ότι είπες με το Value For Money. Υποστηρίζω ωστόσο την άποψη ότι Value For Money πέρα από την ανάγκη του καθενός για την απόδοση/τιμή που έχει το εκάστοτε προϊόν, το οποίο είναι υποκειμενική άποψή, υπάρχει και ένα είδος αντικειμενικότητας πάντα. Ένας υπάλληλος ας πούμε βγάζει γύρω στα 700Ευρώ/μήνα και μένει με τους γονείς του. Έχει μία σύνδεση στο Internet και κατεβάζει ταινίες mkv 720p/1080p, τις οποίες τις βλέπει στην 46άρα TV που ίσως ακόμα χρωστάει στην πιστωτική του. Έχει ένα Mid-Range PC ώστε να μπορεί να σερφάρει και να αναπαράγει αξιοπρεπώς το HD υλικό του. Την ίδια ώρα χρωστάει στην τράπεζα το αυτοκίνητό του, το οποίο είναι της τάξης των 10.000Ευρώ και έχει ακόμα 3 χρόνια δόσεων των 180Ευρώ/μήνα. Βοηθάει όσο μπορεί στο σπίτι και 2 φορές τον μήνα βγαίνει για ένα ποτό και 2 φορές την εβδομάδα πάει για καφέ. Λόγω οικονομικής κρίσης ανά πάσα ώρα και στιγμή ίσως χάσει τη δουλειά του. Ο παραπάνω κύριος είναι ένας Έλληνας πολίτης. Και εδώ έρχομαι και λέω ότι υπάρχει κάπου και η αντικειμενικότητα του Value For Money. Δεν ευλογώ τα γένια μου και δεν υποστηρίζω ότι τα Z-5500 είναι κάτι το φοβερό, όπως και να έχει όμως με τα παραπάνω ως δεδομένα, αποτελεί μία Value For Money λύση για κάποιον που θέλει να βλέπει ταινίες και αν ακούει μουσική. Ωραία τα συστήματα ήχου των 2000Ευρώ, ωραία η υψηλή πιστότητα, ωραία να μετράμε με ντεσιμπελόμετρα τον χώρο, ωραίο και το Audi R8.
venumis Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Αν εχεις σκοπό να δώσεις 250€ για κάρτα ήχου για να παίζεις παιχνίδια και multimedia τότε πολύ απλά θα σου πω οτι θα πετάξεις 250€ απ το παράθυρο, και κάποιος τυχερός θα τα βρει κ θα τα πάρει!!
MiDi_MiLiZ Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Νοεμβρίου 2010 Επειδή τα έχει ήδη τα 5.1, γι' αυτό έκανα παρέμβαση.Σίγουρα πας πιο πάνω και δεν σταματάς ποτέ αν έχεις τα χρήματα και την τρέλα. Συμφωνώ πάνω κάτω με ότι είπες με το Value For Money. Υποστηρίζω ωστόσο την άποψη ότι Value For Money πέρα από την ανάγκη του καθενός για την απόδοση/τιμή που έχει το εκάστοτε προϊόν, το οποίο είναι υποκειμενική άποψή, υπάρχει και ένα είδος αντικειμενικότητας πάντα. Ένας υπάλληλος ας πούμε βγάζει γύρω στα 700Ευρώ/μήνα και μένει με τους γονείς του. Έχει μία σύνδεση στο Internet και κατεβάζει ταινίες mkv 720p/1080p, τις οποίες τις βλέπει στην 46άρα TV που ίσως ακόμα χρωστάει στην πιστωτική του. Έχει ένα Mid-Range PC ώστε να μπορεί να σερφάρει και να αναπαράγει αξιοπρεπώς το HD υλικό του. Την ίδια ώρα χρωστάει στην τράπεζα το αυτοκίνητό του, το οποίο είναι της τάξης των 10.000Ευρώ και έχει ακόμα 3 χρόνια δόσεων των 180Ευρώ/μήνα. Βοηθάει όσο μπορεί στο σπίτι και 2 φορές τον μήνα βγαίνει για ένα ποτό και 2 φορές την εβδομάδα πάει για καφέ. Λόγω οικονομικής κρίσης ανά πάσα ώρα και στιγμή ίσως χάσει τη δουλειά του. Ο παραπάνω κύριος είναι ένας Έλληνας πολίτης. Και εδώ έρχομαι και λέω ότι υπάρχει κάπου και η αντικειμενικότητα του Value For Money. Δεν ευλογώ τα γένια μου και δεν υποστηρίζω ότι τα Z-5500 είναι κάτι το φοβερό, όπως και να έχει όμως με τα παραπάνω ως δεδομένα, αποτελεί μία Value For Money λύση για κάποιον που θέλει να βλέπει ταινίες και αν ακούει μουσική. Ωραία τα συστήματα ήχου των 2000Ευρώ, ωραία η υψηλή πιστότητα, ωραία να μετράμε με ντεσιμπελόμετρα τον χώρο, ωραίο και το Audi R8. Ωραια ολα αυτα. Την εχουμε ξανακανει αυτην την κουβεντα. Επειδη ομως ο ts ειπε οτι εχει σκοπο να δωσει 250Ε για καρτα με σκοπο να βελτιωσει τον ηχο σε σχεση με αυτον που εχει τωρα σε σχεση με τα z5500 δεν βλεπω στα ποστ μου επι του ζητηματος σε τι ακριβως μπορει να διαφερει η γνωμη σου με τη δικη μου, οποτε δεν εχω καταλαβει τη συζητηση που κανουμε Πουθενα δε του προτεινα να σκασει ευρω για ολοκληρωμενο ηχοσυστημα, πουθενα δε του ειπα οτι πρεπει να αλλαξει ηχεια. Το μονο που ειπα ειναι να μην χαλασει τοσα ευρω για καρτα ηχου (περι value for money ο λογος) γιατι δε θα εχει αποτελεσμα σε αυτο που ψαχνει. Παραλληλα συμπληρωσα πως αν δεν ικανοποιειται απο τον ηχο που εχει τωρα (5500+spdif κλπ) τοτε δεν υπαρχει αλλη λυση απο το να ανεβει επιπεδο και να περασει σε hifi κατασταση με αρκετα μεγαλυτερο budget. Εφερα και ενα παραδειγμα επειδη εσυ με ρωτησες για το τι μπατζετ χρειαζεται για το ΑΙΣΘΗΤΑ ανωτερο επιπεδο απο τα 5500 για να παρω απαντηση οτι δεν ειναι value for money για τον μεσο και λογικο χρηστη, κατ'αντιστοιχια με ενα audi r8. Το χασαμε καπου θαρρω. Ειναι σαν να με ρωτας ποιο αμαξι προτεινω στην κατηγορια του audi r8, να σου απανταω την corvette και να μου ανταπαντας οτι το VW golf ειναι value for money για τον μεσο Ελληνα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.