Προς το περιεχόμενο

Overvlocking q6600+DDR3 1600Mhz?

kosgreece

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδια και απο εμενα

Εχω φτιαξει εναν υπολογιστη και εχω τα εξης

Case:Midi tower

Matherboard:Asus maximus extreme

Cpu:Q6600 Quad Core + Cooler Scythe Yasya 2 Fans

Ddr:ddr3 1600 2χ2Gb 4Gb exceleram E30110A 7.10.10.24 Normal volts 1.65 του κατασκευαστη + (Zalman ZM-RC1000 Cooler)

Τροφοδοτικο:Trust 570Watt

Vga:Asus EAH4350 512DDR2 + Zalman Vf900 cu(Ψυξη καρτα γραφικων εξτρα)

Η μνημη μου δεν δουλευει καθολου στα 1600Mhz και ο επεξεργαστης οταν τον ανεβαζω 3.6Ghz οπου δουλευει μονο η μνημη 1600 δεν κραταει πολυ και δεν προλαβαινει να μπει στα windows κανει επαννεκινηση και μπλε οθονη με τα volts εχω πειματιστει λιγο ακομα οχι και πολυ,παντως οποτε δεν ανοιγει το pc στο lcd panel μου λεει (DET RAM) και την μνημη την ρυθμηζω 7.10.10.24(Μημπως πρεπει να την βαλω ποιο λιγο?)

Τελικα καταφερα προς το παρον να τα συχρονισω μνημη 1453Mhz και επεξεργαστη 3.28Ghz και δουλευει πολυ καλα αλλα οχι την μνημη στα 1600mhz ακομα.

Τι μπορω να κανω για να ανεβασω την μνημη στην κανονικη της ταχυτητα...?

Εχω δει πολλους συνδιασμους στο internet για το bios αλλα δεν δουλευει τιποτα σωστα για την μνημη παντα η ετσι νομιζω

Δουλευει σωστα οταν κανω auto overclocking και τον επεξεργαστη τον εχω ανεβασει σε Q6850 3.01Ghz και η μνημη δουλευει 1333Mhz κανονικα αλλα οχι στην ταχυτητα της γιατι...?

Ελπηζω να βγαλω καποια ακρη τελικα

Ευχαριστω προκαταβολικα και ευχαριστω για τον χρονο σας

• Απαντ. 120
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

1. Δοκίμασε να χαλαρώσεις τα timings. Αυτό σημαίνει ότι θα τα αυξήσεις.

2. Τα 3.6GHz για τον Q6600 είναι 50% overclocking και δεν είναι αμελητέο, μπορεί να απαιτεί μπόλικο Vcore για αυτή τη συχνότητα, ή να θέλει fine tuning γενικά.

Δημοσ.

Oπως είπε και το παιδί απο πάνω το 3.6 δεν είναι καθολου δεδομένο OC για Q6600.

Aκομα και σε λογικά Vcore να τα πιάνει το CPU σου θα έχεις θέμα με θερμοκρασίες με αερόψυκτρα σίγουρα.

Ασε μνήμες default.

Σήκωσε το CPU μέχρι 3.4 (που λογικά θα τα πιάσει και θα σταθεροποιηθεί εύκολα ) και σήκωσε μνήμες με τα timings που δίνει ο κατασκευαστής και τα ρεύματα μετά (θα σου είναι λίγο πιο κάτω απο 1600 αλλα δεν έχει καμία διαφορά).

Αυτό είναι το πιο λογικό και προσιτό σενάριο για σένα.

Το 3.6 που θές είναι δύσκολο..θες καλό κομμάτι και πάρα πολύ καλή ψύξη για δοκιμές.

Υπάρχει και το άλλο ενδεχόμενο , CPU 3.2 (8χ400) - RAM 1600 , αλλά θα προτιμούσα CPU 3.4 και RAM λίγο λιγότερο.

Καλές δοκιμές!! :-)

Δημοσ.

3.4Ghz δεν με αφηνει για τον Q6600 μονο δυο επιλογες οταν κανω memory up σε pc3-12800 παω 1600 στην μνημη και 3.6 στον επεξεργαστη με 400fsb και pc3-11600 η μνημη ειναι 1453Mhz και ο επεξεργαστης 3.28Ghz με 363fsb,αλλα αν βαλω τα timing 7.10.10.24 που δηνει ο κατασκευαστης δεν παει 1600 παραμενει 1453 οπως το εχω τωρα γιατι δεν ξερω παιδια και τα βολτ βαζω αλλα τιποτα

Οσο για τα βολτ ειναι τωρα που δουλευει σωστα τα εξης

cpu voltage:auto

cpu pll voltage:1.50

North bridge voltage:auto

Dram voltage:1.64

Fsb termination voltage:auto

Και ολα τα αλλα παλι ειναι auto

Δημοσ.

Καλημερα παιδια,τελικα καταφερα 3.30Ghz και η μνημη ειναι στα timing auto και 1470Mhz και το fsb 367Mhz και δουλευει μια χαρα,στα 370Mhz δεν κανει ουτε καν την αξιολογηση των windows,οσο για τα 365Mhz ολα ειναι μια χαρα και οι θερμοκρασιες ειναι μεσο ορο 39 βαθμοι και το prime95 ειναι ολα οκ χωρις errors

Για να ανεβασω λιγο ακομα τι πρεπει να κανω παιδια...?

Ευχαριστω

(Οσο για τα volts που τα εχω auto με συνχωρειται αλλα τωρα προσπαθω να κανω το καλυτερο και δεν ξερω και τοσα πολλα απο τα volts και ποσο αντεχει,οποιος εχει κανει κατι παρομοιο να με βοηθησει λιγο αν οχι καμια γνωμη,ευχαριστω πολυ παιδια)

Δημοσ.
Καλημερα παιδια,τελικα καταφερα 3.30Ghz και η μνημη ειναι στα timing auto και 1470Mhz και το fsb 367Mhz και δουλευει μια χαρα,στα 370Mhz δεν κανει ουτε καν την αξιολογηση των windows,οσο για τα 365Mhz ολα ειναι μια χαρα και οι θερμοκρασιες ειναι μεσο ορο 39 βαθμοι και το prime95 ειναι ολα οκ χωρις errors

Για να ανεβασω λιγο ακομα τι πρεπει να κανω παιδια...?

Ευχαριστω

(Οσο για τα volts που τα εχω auto με συνχωρειται αλλα τωρα προσπαθω να κανω το καλυτερο και δεν ξερω και τοσα πολλα απο τα volts και ποσο αντεχει,οποιος εχει κανει κατι παρομοιο να με βοηθησει λιγο αν οχι καμια γνωμη,ευχαριστω πολυ παιδια)

Θές να κάνεις overclocking η απλά να δουλέψουν οι μνήμες σου στα 1600;Αν είναι το 2ο δές τις επιλογές στο cpu:ram ratio.

Δημοσ.

Φιλε μου θελω για αρχη να τρεξουν κανονικα στις κανονικες τους ταχυτητες οι μνημες στην ταχυτητα 1600Mhz αλλα απ'οτι ειδα με τις κινησεις μου να την φτασω θελω και ενα overcocking γενικο,οταν βαζω fsb 400Mhz οι μνημες δουλευουν 1600Mhz αλλα δεν δουλευει το συστημα σωστα,δεν ανοιγει μερικες φορες καν η μπλε οθονη οταν μπαινει στα windows αν ριξω ομως manual το fsb σε 365Mhz οπου δουλευει πολυ καλα ο επεξεργαστης στα 3.30Ghz η μνημη δεν παει 1600Mhz δυστηχως αλλα μονο 1470Mhz γιατι δεν καταλαβαινω.

Ευχαριστω για την βοηθεια σας παιδια αλλα καμια ιδεα τωρα που επεξεργαστης ειναι μια χαρα στην συχνοτητα που θελω και οι μνημες ακομα οχι,θελω πολυ να ποιασουν τις εργοστασιακες ταχυτητες τους 1600Mhz και οχι λιγοτερο αν γινεται βεβαια.

Δημοσ.

Επειδή παίζεις με 2:1, γι' αυτό πάνε στα 1470 οι μνήμες.

Σου είπαμε τι να κάνεις.

Κράτα τις μνήμες χαμηλά μέχρι να καταλήξεις με τον επεξεργαστή στα 3.6GHz και μετά βλέπουμε αν μπορούν να παίξουν στα 1600MHz οι μνήμες και με ποιες τιμές.

Δημοσ.

Φιλε μου με συνχωρεις αλλα πως θα αλλαξω το 2:1 και να εχω τις μνημες χαμηλα...?

Το cpu ratio ειναι χ9 αλλα το εχω δουλεψει και χ8 χ7 χ6 αλλα πανω απο 365Mhz fsb δεν αντεχει

Ευχαριστω για την βοηθεια σας

Δημοσ.

Πήγαινε στο DRAM Frequency και επέλεξε μια σχετικά χαμηλή συχνότητα για αρχή, ώστε ανεβάζοντας τον επεξεργαστή να μην ανέβουν πολύ, άρα και να μη σε κόψουν αυτές.

Μετά ασχολήσου μόνο με τον επεξεργαστή.

Δημοσ.

Στο manual με fsb:400Mhz και η μνημη συχρονιζμενη στα 953Mhz δουλευει μια χαρα ο υπολογιστης αλλα αν την παω 1600Mhz δεν ανοιγει καν ο υπoλογιστης,εγω ομως θελω να παω την μνημη 1600Mhz με τον επεξεργαστη στα 3.3Ghz για αρχη φιλε μου

Με 400Mhz fsb και οι μνημες 953Mhz οι θερμοκρασιες ειναι 39 βαθμοι με 40 ολοι μεσο ορο μεσα απο το bios γιατι windows δεν εχω δοκιμασει να μπω

Δημοσ.

Θελω φιλε μου να δω τις μνημες στα 1600Mhz αλλα να ανεβασω και τον επεξεργαστη τωρα στα 3.3Ghz,εχω παρει ανεμιστηρες για τις μνημες της zalman ZM-RC1000,σχετικα καλο ανεμιστηρα του επεξεργαστη και εχω παραγγηλει καινουργιο της Zalman CNPS9900 MAX τωρα,θελω ομως φιλε μου να ειναι οι μνημες στα 1600Mhz και μετα να ανεβασω τον επεξεργαστη λιγο ακομα οταν παρω τον αλλον ανεμιστηρα

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...