kosegdit Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Με αφορμη ενα θεμα που διαβασα πριν απο λιγο, θελω κι εγω με την σειρα μου να κανω μια ερωτηση. Καταρχην το συστημα μου αποτελειται απο τα εξης: CPU: intel core i7 920 stock(δεν εχει γινει κανενα overclocking) RAM: Kingston 3GB DDR3 triple channel PC 10666 στα 1333Mhz MOBO: http://www.giga-byte.co.uk/products/product-page.aspx?pid=2989#ov Το θεμα ειναι οτι ενω οι μνημες μου ειναι 1333Mhz εμενα δουλευουν στα 1066Mhz. Αυτο το βλεπω και απο την bios αλλα και απο το CPU-Z. Το site της intel λεει πως οι i7 δουλεβουν μεχρι 1066Mhz μνημη. Στην bios η συχνοτητα της μνημης ειναι στο auto. Μου δινει την δυνατοτητα να το αλλαξω και να το ανεβασω αλλα ηθελα πριν κανω το οτιδηποτε να ρωτησω. Δεν εχω κανενα προβλημα με το πως δουλευει το pc μου (ισα ισα παει σφαιρα), απλα απο περιεργεια και επειδη οι μνημες ειναι 1333Mhz, λεω κριμα ειναι να δουλευουν στα 1066. Αυτο που θελω να ρωτησω ειναι αν ο i7 μου θα δουλεψει κανονικα και σταθερα με 1333Mhz μνημης και πανω απ'ολα αν αξιζει να το πειραξω. Θα δω καμια διαφορα η τσαμπα η φασαρια; Και αν της παω στα 1333Mhz θα πρεπει να αλλαξω και τπτ αλλο, πχ κανα ρευμα ας πουμε;
phanispal Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 19 Νοεμβρίου 2010 Τσέκαρε μία το tab SPD στο cpu-z να δούμε τι παίζει.
kosegdit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Φιλε phanispal σε ευχαριστω για το ενδιαφερον σου, δυστυχως ειδα τωρα αργα την απαντηση σου. Λοιπον οσον αφορα αυτο που μου ζητησες: Για καθε εικονα ειναι ακριβως το ιδιο capture αφου ειναι triple channel. Επισης κατι που παρατηρησα μολις τωρα. Υποτιθεται πως αυτες οι μνημες ειναι CL9. Στο CPU-Z ομως μου βγαζει CL8. Αν πειραξω την συχνοτητα, τα timings θα πανε στο φυσιολογικο τους. Τωρα δηλαδη δουλευω με 1066Mhz και CL8, ενω αν το αλλαξω θα παω 1333Mhz και CL9 οπως δηλαδη θα επρεπε να δουλευει κανονικα. Τελικα τι ειναι προτιμοτερο, να εχεις χαμηλοτερα timings ή μεγαλυτερη συχνοτητα; Και για να επανελθουμε και στο θεμα μας, να αλλαξω την συχνοτητα σε 1333Mhz;
Ryu80 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Φιλε μου ειναι συνήθες φαινομενο αυτο, τις μνημες πανω απο 1066 δε τις διαβαζει απο μονο του πρεπει απο το bios να "τσιμπησεις" εσυ τις τιμες για να στις δει κανονικα στα 1333 (ή 1600 κτλ).Ετσι το εχω κανει και εγω και τωρα και παλιοτερα. Nα τις ανεβασεις γιατι αυτες ειναι οι πραγματικες τιμες. Και τωρα μιλαμε για 1ms διαφορα στα timings.....
rafail1994 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Όπως λέει και ο φίλος από πάνω η διαφορές ανάμεσα σε 1066mhz και timings 8 με 1333mhz και timings 9 είναι πολύ μικρές και σχεδόν ισορροπούν λόγο των mhz.Πάνε στο bios και βαλτές 1333mhz και timings 9-9-9-24.
kosegdit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω παιδια, παω να το κανω τωρα. Εκτος απο συχνοτητα και timings θα πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο;
rafail1994 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Ευχαριστω παιδια, παω να το κανω τωρα. Εκτος απο συχνοτητα και timings θα πρεπει να αλλαξω και κατι αλλο; Αν δεν μπει στα windows βαλε μονο το ρεύμα 1,50V
kosegdit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μολις το αλλαξα λοιπον, μπηκε κανονικα στα windows και στο CPU-Z μου δινει τις τιμες που περιμενα. Δυο ερωτησουλες μονο και δεν σας ζαλιζω αλλο. 1. Θα τρεχει σταθερα τωρα η πρεπει να κανω καποιο τεστ να εχω το κεφαλι μου ησυχο; 2. Θα δω καμια διαφορα η τσαμπα εβαλα το χερακι μου και το πειραξα;
rafail1994 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μολις το αλλαξα λοιπον, μπηκε κανονικα στα windows και στο CPU-Z μου δινει τις τιμες που περιμενα. Δυο ερωτησουλες μονο και δεν σας ζαλιζω αλλο. 1. Θα τρεχει σταθερα τωρα η πρεπει να κανω καποιο τεστ να εχω το κεφαλι μου ησυχο; 2. Θα δω καμια διαφορα η τσαμπα εβαλα το χερακι μου και το πειραξα; 1)Αν θέλεις κατέβασε το memtest αστό κάμποση ώρα και αν δεις να βγάζει error γυρίσετε έτσι όπως ήταν. 2)Μέσα στα windows δεν πρόκειται να δεις διαφορές ούτε και με μια με 800mhz στα παιχνίδια και στα προγράμματα μπορεί να δεις αλλά πόλη μικρή
kosegdit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Εχεις δικιο phanispal. Παιδια παρατηρησα πως καθως κλεινω εφαρμογες, η μνημη αδειαζει πιο γρηγορα απο πριν. Μαλλον ιδεα μου ειναι ε;
phanispal Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Τι εννοείς αδειάζει; Από πού; Χρησιμοποιείται περισσότερη εννοείς;
kosegdit Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Απο το task manager και απο το sidebar των windows 7, οταν ανοιγεις προγραμματα σου δειχνει και ποση μνημη χρησιμοποιει το συστημα σου εκεινη τη στιγμη, ετσι δεν ειναι; Οσο λοιπον εσυ ανοιγεις και το φορτωνεις, η μνημη που χρησιμοποιεις αυξανεται. Και οταν κλεινεις τις εφαρμογες και τα προγραμματα, μειωνεται η χρηση της μνημης. Αυτο που λεω λοιπον ειναι πως οταν κλεινω ας πουμε τον firefox, εχω την εντυπωση οτι η μνημη αδειαζει (πεφτει δλδ το memory usage) πιο γρηγορα τωρα. Αλλα μαλλον ιδεα μου ειναι. Δεν χρησιμοποιει περισσοτερη, μια χαρα παει. Απλα σαν να την τρεχει πιο γρηγορα.
phanispal Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 20 Νοεμβρίου 2010 Λογικά ναι, δε βλέπω το λόγο να παίζει ρόλο η αλλαγή της συχντότητας και των timings σε αυτό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.