Προς το περιεχόμενο

Είναι δυνατόν να νοικιάσει κάποιος διαμέρισμα χωρίς παροχή ρεύματος??

ThamasTrelanoun

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σχετικά με την ενοικίαση νέου διαμερίσματος. Έχει ως εξής:

Πριν δυο μέρες πήγα και είδα ένα υποψήφιο διαμέρισμα για να ενοικιάσω. Μου άρεσε, επειδή όμως η πολυκατοικία είναι νεόδμητη (πρώτη ενοικίαση) ο ιδιοκτήτης μου επισήμανε πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν έχει ακόμα παροχή ρεύματος και θα πάρει περίπου μια εβδομάδα για να ξεκινήσει η παροχή απ'την στιγμή που θα κάνουν την αίτηση στη ΔΕΗ. Απάντησα οκ, θα περιμένω, συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη, είπα το κλείνω και δώσαμε τα χέρια.

Πάω σήμερα, όπως συμφωνήσαμε, στο γραφείο για να δώσω τα 2 ενοίκια και να υπογράψουμε το συμφωνητικό μίσθωσης. 'Ελα μου όμως που το μισθωτήριο είχε σημερινή ημερομηνία....

Ακολούθησε ο παρακάτω διάλογος:

ΕΓΩ: - Θα πληρώνω από σήμερα το διαμέρισμα ΧΩΡΙΣ ΝΑ ΕΧΕΙ ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ??

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ : - Ασφαλώς ναι, αφού σήμερα θα πάρεις και τα κλειδια.

ΕΓΩ: - Τι να τα κάνω τα κλειδιά, μπορώ να μεταφερθώ σε ένα σπίτι που δεν είναι κατοικίσημο, χωρίς ρεύμα? Μετά τισ 17:00 θα είμαι με κεράκια?

ΙΔΙΟΚΤΗΤΗΣ: - Εγώ σου είπα χθες πως δεν έχει παροχή, το ήξερες!!!

ΕΓΩ : - Το ήξερα, αλλά θεώρησα πως το μισθωτήριο θα ξεκινήσει ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙς ΡΕΥΜΑ?? και εαν η παροχή της ΔΕΗ το καθυστερήσει (όπως συνηθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις) 3-4 εβδομάδες??? Εγώ θα έχω πληρώσει ένα μηνιάτικο σχεδόν, σε ένα σπίτι που δεν θα έχω μπει??

Τεσπα, ήταν ανένδοτος, μου είπε καθαρά πως αν δεν το δεχτώ αυτό, θα συμεχίζει να δείχνει το διαμέρισμα και σε άλλους και πως εαν βρει κάποιον άλλο θα το δώσει κιόλας.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

Ευχαριστώ εκ των προτέρων.

Δημοσ.

Βρίσκεις άλλο ή του λες να σου αφήσει αβάντζο μέχρι να μπει το ρεύμα,προσοχή,όχι μέχρι κάποια ημερομηνία αλλά μέχρι να μπει το ρεύμα.

btw,πιστεύω ότι θα είναι στο όνομά σου η εγγύηση,έτσι;Δηλαδή θα την πληρώσεις εσύ,σωστά;

Δημοσ.
Καλησπέρα! Θα ήθελα να μοιραστώ μαζί σας ένα πρόβλημα που αντιμετωπίζω σχετικά με την ενοικίαση νέου διαμερίσματος. Έχει ως εξής:

Πριν δυο μέρες πήγα και είδα ένα υποψήφιο διαμέρισμα για να ενοικιάσω. Μου άρεσε, επειδή όμως η πολυκατοικία είναι νεόδμητη (πρώτη ενοικίαση) ο ιδιοκτήτης μου επισήμανε πως το συγκεκριμένο διαμέρισμα δεν έχει ακόμα παροχή ρεύματος και θα πάρει περίπου μια εβδομάδα για να ξεκινήσει η παροχή απ'την στιγμή που θα κάνουν την αίτηση στη ΔΕΗ. Απάντησα οκ, θα περιμένω, συμφωνήσαμε με τον ιδιοκτήτη, είπα το κλείνω και δώσαμε τα χέρια.

Πάω σήμερα, όπως συμφωνήσαμε, στο γραφείο για να δώσω τα 2 ενοίκια και να υπογράψουμε το συμφωνητικό μίσθωσης. 'Ελα μου όμως που το μισθωτήριο είχε σημερινή ημερομηνία....

ΕΓΩ: - Τι να τα κάνω τα κλειδιά, μπορώ να μεταφερθώ σε ένα σπίτι που δεν είναι κατοικίσημο, χωρίς ρεύμα? Μετά τισ 17:00 θα είμαι με κεράκια?

ΕΓΩ : - Το ήξερα, αλλά θεώρησα πως το μισθωτήριο θα ξεκινήσει ΣΤΗΝ ΗΜΕΡΟΜΗΝΙΑ ΠΟΥ ΘΑ ΓΙΝΕΙ Η ΠΑΡΟΧΗ ΡΕΥΜΑΤΟΣ. ΠΟΙΟΣ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΖΗΣΕΙ ΣΕ ΣΠΙΤΙ ΧΩΡΙς ΡΕΥΜΑ?? και εαν η παροχή της ΔΕΗ το καθυστερήσει (όπως συνηθως γίνεται σε τέτοιες περιπτώσεις) 3-4 εβδομάδες??? Εγώ θα έχω πληρώσει ένα μηνιάτικο σχεδόν, σε ένα σπίτι που δεν θα έχω μπει??

Τεσπα, ήταν ανένδοτος, μου είπε καθαρά πως αν δεν το δεχτώ αυτό, θα συμεχίζει να δείχνει το διαμέρισμα και σε άλλους και πως εαν βρει κάποιον άλλο θα το δώσει κιόλας.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

Μη του δίνεις φράγκο, και βρες άλλο σπίτι. Φαντάσου αν σου κάνει τέτοια από την αρχή, τι μπορεί να σου βγάλει στην πορεία. Μια βλαβη να γίνεται θα τρέχεις κ δε θα φτάνεις. Αλλιώς ρεύμα πρώτα να ανάψουν οι λάμπες και να γυρίσουν τα ρολόγια κ μετά λεφτά. Και να προσέξεις το ρολόι να ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ "ΚΟΙΝΟΧΡΗΣΤΟ"

Τα λεφτά σου τα έχει ανάγκη αυτός, και δεν έχεις εσύ ανάγκη το διαμέρισμά του.

Δημοσ.

Ε ναι.

Διαμερίσματα προς ενοικίαση θα βρεις κι αλλού.

Άσε τον να ψάχνει άνθρωπο να μπει χωρίς ρεύμα.

Δημοσ.

Kαλα σου λεει. Απο τη στιγμη που θελει καποιος αλλος να το νοικιασει, γιατι να μην το δωσει και να σε περιμενει??

Εξαλλου θα εχεις ρευμα, το εργοταξιακο, που ειναι πιο φθηνο.

Παντως, σε δικη μας παρομοια περιπτωση, υπογραψαμε συμβολαιο μεν, αλλα οι πρωτες 15 μερες μεχρι να ερθει το ρευμα δεν τις προσμετρησαμε. (ηταν θυμαμαι 17 του μηνος και βαλαμε ημερομηνια την πρωτη του επομενου μηνα).

Δημοσ.

Τι εργοταξιακό ρεύμα κ πατέντες βρε σείς, είμαστε σοβαροί; Εδώ λέει δεν έχει ΚΑΝ ρεύμα τίποτα. Είναι από τα βασικότερα κριτήρια ενοικίασης. Πως θα ελέγξεις αν η εγκατάσταση του σπιτιού, τα φώτα, ο πίνακας δουλεύει; Ή μήπως δεν τα ελέγχετε οταν πάτε σε καινούριο σπίτι κ έπειτα κυνήγάτε τον ιδιοκτήτη να τα φτιάξει. Μπορεί να μη δουλεύει κάτι, να έχει γίνει κάτι λάθος,οτιδήποτε. Μου τύχαν κ μένα κάτι τέτοιες περιπτώσεις. Χρυσός κανόνας, Να υπάρχει ρεύμα, και σε πριβέ ρολόι.

Δημοσ.

@kakaraki

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Όπως προανέφερα, ζήτησα αβάντζο μέχρι να μπει το ρεύμα, αλλά ήταν ανένδοτος. Εν τω μεταξύ η παροχή μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και ένα μήνα...εγώ θα έχω πετάξει ένα μηνιάτικο έτσι, χωρίς λόγο!

Η αίτηση για την παροχή γίνεται στο όνομα του ιδιοκτήτη (διαδικασία με σχεδια σπιτιου, μηχανικό, μελέτες κτλ, κτλ).

Όοοταν γίνει η παροχή, κάνω αλλαγή στο ονομά μου για το πάγιο και τους λογαριασμούς.

Η πρώτη διαδικασία χρειάζεται από 1 εβδομάδα έως 1 μήνα (όπως διάβασα στο site της ΔΕΗ)

Η δεύτερη μία μερα.

Δημοσ.
@kakaraki

ευχαριστώ για την άμεση απάντηση.

Όπως προανέφερα, ζήτησα αβάντζο μέχρι να μπει το ρεύμα, αλλά ήταν ανένδοτος. Εν τω μεταξύ η παροχή μπορεί να καθυστερήσει μέχρι και ένα μήνα...εγώ θα έχω πετάξει ένα μηνιάτικο έτσι, χωρίς λόγο!

Η αίτηση για την παροχή γίνεται στο όνομα του ιδιοκτήτη (διαδικασία με σχεδια σπιτιου, μηχανικό, μελέτες κτλ, κτλ).

Όοοταν γίνει η παροχή, κάνω αλλαγή στο ονομά μου για το πάγιο και τους λογαριασμούς.

Η πρώτη διαδικασία χρειάζεται από 1 εβδομάδα έως 1 μήνα (όπως διάβασα στο site της ΔΕΗ)

Η δεύτερη μία μερα.

μήπως δεν έχει ηλεκτρολογικό σχέδιο και περιμένει να το πληρώσεις και αυτό εσυ...; Μήπως θα πληρώσεις και για καμια κολώνα και τελη συνδεσης κλπ...; γιατι μονο το σχεδιο είναι κάπου 4-5 κατοσταρικα (αναλογα την περιοχή, σωματείο, μεγεθος κατοικίας, ειδος παροχής κλπ) και για 30-40 μετρα απο την κολώνα ο πρωτος που θα συνδεθει πληρώνει κολώνα (κάπου 600 ευρω).. Αστονα... Πες του ότι όταν βάλει ρευμα αν δεν έχει βρει άλλον να σε καλέσει να υπογραψετε συμβόλαια... Και συνέχισε να ψάχνεις για σπιτι γιατι βρωμάει αυτη η υποθεση...

Δημοσ.

@paylidis

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα της εν λόγω πολυκατοικίας έχουν πωληθεί (το δικό μου είναι το μοναδικό που ενοικιάζεται)και έχουν ρεύμα.

Το κόστος για την παροχή φτάνει τα 2-3 χιλιάρικα, όπως μου έιπε και θα το επιβαρυνθεί αυτός (αυτό έλειπε!).

Τέλος, συμπληρώνω και κάτι ακόμα που δεν σας είπα:

Το διαμέρισμα όπως και ολόκληρη η πολυκατοικία ανήκει όχι σε ιδιώτη αλλά σε Α.Ε. (κατασκευαστική εταιρεία για την ακρίβεια)

Δημοσ.

ΠΕΙΤΕ ΜΟΥ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΣΑΣ.

Εντελώς τηλεγραφικά...Το ρεύμα μπαίνει το πολύ σε 2 μέρες, με προκαταβολή 128 ευρώ περίπου (έχω μπει 2 φορές στην διαδικασία)... Ο ενοικιαστης έχει δίκιο, αν και είναι απαράδεκτος imho...

Δημοσ.
@paylidis

Τα υπόλοιπα διαμερίσματα της εν λόγω πολυκατοικίας έχουν πωληθεί (το δικό μου είναι το μοναδικό που ενοικιάζεται)και έχουν ρεύμα.

Το κόστος για την παροχή φτάνει τα 2-3 χιλιάρικα, όπως μου έιπε και θα το επιβαρυνθεί αυτός (αυτό έλειπε!).

Τέλος, συμπληρώνω και κάτι ακόμα που δεν σας είπα:

Το διαμέρισμα όπως και ολόκληρη η πολυκατοικία ανήκει όχι σε ιδιώτη αλλά σε Α.Ε. (κατασκευαστική εταιρεία για την ακρίβεια)

Και πάλι μπορεί να μην εχει το σχέδιο και να πρεπει να τρέξεις εσυ και για αυτό και να το πληρώσεις απο την τσέπη σου. Επίσης υπαρχει μια περίπτωση να πρεπει να γίνει ενεργειακή πιστοποίηση του διαμερισματος (πάλι πληρώνεις). Εσυ δωστού τα στοιχεία σου ή πηγαίνετε μαζί στη ΔΕΗ για να κάνει τη συνδεση και μετα κάντε τα συμβόλαια. Δε Βρωμάει λιγό ολόκληρη Α.Ε. να χάνει λεφτα (ενοικια) απο χαζομάρες που θα μπορούσε να τις αναλάβει και ο τελευταίος εργάτης τους...; ;)

Δημοσ.

Εμένα μου το έβαλαν σε λιγότερο απο μία βδομάδα.

Αλλα ο death έχει απόλυτο δίκιο. Σκέψου αν σου τα κάνει αυτά απο την αρχή τι προβλήματα θα αντιμετωπίσεις μετά μαζί του.

Υπάρχουν εξωφρενικά πολλά ξενοίκιαστα σπίτια πλέον ώστε να ασχολείσαι με τον κάθε καραγκιόζη.

Δημοσ.

εγω ειχα νοικιασει ενα σπιτι σα φοιτητης και ο ελεεινος ειχε πειραξει μετρητες δεη και χρεωνε κατι τρελλα ποσα και τα κονομαγε κανονικα...

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...