Προς το περιεχόμενο

laser κοπης

panosvolvo1

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

θελω να φτιαξω κατι σαν αυτο στο βιντεο.ασχολουμε πολυ με καλωδια και νομιζω θα ηταν πολυ βολικο να καιες το πλαστικο απο τα καλωδιακια και να βαζεις κροκοδιλακια. :-)

φυσικα με ολη την καταλληλη ενδυση γαντια-γυαλια μην παρουμε και καμια φωτια :-)

Δημοσ.

Να το φτιάξεις μόνος σου είναι εξαιρετικά δύσκολο. Μπορείς να αγοράσεις ένα έτοιμο. Χρειάζεται ειδική άδεια.

Από 500~5.000 € έχουν.

DBlN5.jpg

Δημοσ.
καλησπερα σε ολους.θα ηθελα να μου πει καποιος αν ξερει πως μπορω να κατασκευασω ενα τετοιο

τι υλικα θα χρειαστουν και ποσο κοστιζουν.ευχαριστω εκ των πρωτερων

αν γινοταν να φτιαχνουν ολοι σπιτικα λειζερ τοτε θα ειμασταν στο star wars

οπως λεει και ο απο πανω μου μονο να το αγορασεις μπορεις.

επισης τα ειδικα γυαλια δεν ειναι για να μην παρεις καμια φωτια αλλα για να μην στραβωθεις. δεν ειναι αναγκη καν να το κοιταξεις για να γινει η στραβη αν ειναι πολυ δυνατο λειζερ. στο βιντεο προφανως εχει βαλει καποιο φιλτρο ο τυπος η κατι τετοιο.

Δημοσ.

Δεν είναι τόσο δυνατό. Στο βίντεο λέει >50mw. Έχω ένα στα 200mw που καίει μικρά πλαστικά ανάβει σπίρτα κλπ, αλλά από μικρή απόσταση. Κόστος 30-40 ευρώ (για κόκκινο). Αν θες να κόβεις κορμούς δέντρων κλπ αλλάζουμε κατηγορία :)

Δημοσ.
Δεν είναι τόσο δυνατό. Στο βίντεο λέει >50mw. Έχω ένα στα 200mw που καίει μικρά πλαστικά ανάβει σπίρτα κλπ, αλλά από μικρή απόσταση. Κόστος 30-40 ευρώ (για κόκκινο). Αν θες να κόβεις κορμούς δέντρων κλπ αλλάζουμε κατηγορία :)

Το θέμα δεν είναι πόσο δυνατό είναι το λέιζερ. Το θέμα έιναι πως κάποιος που είναι άπειρος με αυτά τα πράγματα το πιθανότερο είναι να καταστρέψει τα μάτια του χωρίς να το καταλάβει. Αυτά τα λέιζερ που κόβουν, κόβουν με τις υπέρυθρες που εκπέμπουν και όχι με το πράσινο-μπλε-μωβ φως. Τα γυαλιά προστασίας για υπέρυθρες εκτός του ότι είναι πανάκριβα, είναι κ δυσεύρετα, ΚΑΙ δε σου εξασφαλίζουν ανοσία αν κάνεις αμελή χρήση του λέιζερ. Και το μεγαλύτερο πρόβλημα απ'ολα είναι ότι δεν καταλαβαίνεις τη ζημιά που προκαλεί στον αμφιβλιστροειδή, γιατί γίνεται πάρα πολύ σιγά, και έρχεται με καθυστέρηση. Δεν είναι ΛΙΓΟΙ αυτοί που έχουν στραβωθεί επειδή έχουν χόμπι αυτό. Πχ το λέιζερ που πόσταρε παραπάνω ο αναστενάρης: Έχει κουμπί push-on , ασφάλειοδιακόπτη με κλειδί ,και επιπλέον κλείστρο σκίασης μπροστά. Αυτά δεν είναι για μόστρα συνήθως κ από αυτό καταλαβαίνεις πόσο επικίνδυνη μπορεί να γίνει η συσκευή.

Δημοσ.

Έχω διαβάσει ότι τα πράσινα εκπέμπουν μαζί και υπέρυθρες και ότι τα ακριβά, σε αντίθεση με τα φτηνά κινέζικα, έχουν ειδικά φίλτρα για να τις σταματούν. Τα κόκκινα δεν έχουν τέτοιο θέμα, δηλαδή δεν εκπέμπουν υπέρυθρες, συνεπώς αν θέλει να πάρει κάποιος laser για να καίει αντικείμενα (φαντάσου ότι καίει όπως ένας μεγεθυντικός φακός σε φως ηλίου) να πάρει ένα κόκκινο φτηνό. Αυτό που έχω το έχω χρησιμοποιήσει καμία 20ρια φορές, χωρίς κάποιο πρόβλημα. Προσοχή όχι καθρέφτες όχι κατευθείαν στα μάτια και ποτέ χρήση έξω, δεν είμαστε παιδάκια για να τυφλώνουμε οδηγούς έ; Αν χτυπήσει σε λευκή επιφάνεια (πχ τοίχος) νιώθεις ένα διάχυτο ενοχλητικό φως οπότε δεν το κάνεις. Το αντικείμενο που καίει στο βίντεο είναι λεπτό μαύρο πλαστικό, οπότε μην περιμένει κανείς να βάζει φωτιές από μακριά και άλλα τέτοια :)

Δημοσ.

Απλά, l.e.d. πράσινου φωτός δύσκολα... Για την παραγωγή του πράσινου χρώματος χρησιμοποιείται μία ειδική διαδικασία μέσα στην συσκευή που έχει σαν υποπροϊόν ir ακτινοβολία. Στα καλά l.a.s.e.r. η ακτινοβολία αυτή αφαιρείται με κατάλληλα φίλτρα. Στα φτηνά...

Green-laser-pointer-dpss-diagrams.jpg

Δημοσ.

Αγόρι σου ξαναλέω ότι αν βάλεις φίλτρο να κόβεις τις υπέρυθρες, το λέιζερ δε θα κόβει. Τα καλύτερα λέιζερ κοπής είναι τα υπέρυθρα. Νιοδίου και διοξειδίου του άνθρακα. Το ότι κάποια λέιζερ έχουν τη δυνατότητα να φωτίζουν ταυτόχρονα δε σημαίνει ότι το μήκος κύματος το "κοκκινο" είναι αυτό που καίει την ύλη. Την ύλη την καίνε είτε με UV είτε με IR. Πάρε ΑΥΤΟ το πράσινο λέιζερ του τύπου στο βίντεο, και κοπάνα του φίλτρο υπερύθρων μπροστά, δε πρόκειται να σκάσει ούτε μπαλόνι θεωρητικά. Αν θες μπες στη βικιπαίδεια και γράψε, laser types. Λογικά θα τα έχει συνοπτικά.

Δημοσ.

Προσωπικά δεν μπορώ να καταλάβω τι-ποια ακριβώς από τα παρακάτω ισχυρίζεσαι:

1. Μόνο η υπέρυθρη ακτινοβολία "κόβει"

2. Η ορατή ακτινοβολία δεν κόβει.

3. Στα πράσινα laser αν αφαιρέσεις την υπέρυθρη η ορατή έχει τόσο λίγη ισχύ που δεν μπορεί να "κόψει"

4. Στο κόκκινο αν βάλεις φίλτρο δε θα μπορούν να κόψουν διότι το κόκκινο που έχουν δεν καίει αλλά μόνο η υπέρυθρη που βγάζουν.

Η μήπως κάτι άλλο;

Δημοσ.
Πάρε ΑΥΤΟ το πράσινο λέιζερ του τύπου στο βίντεο, και κοπάνα του φίλτρο υπερύθρων μπροστά, δε πρόκειται να σκάσει ούτε μπαλόνι θεωρητικά. Αν θες μπες στη βικιπαίδεια και γράψε, laser types. Λογικά θα τα έχει συνοπτικά.

The Aries are IR filtered for safety and the οutput power is measured on each unit individually fοr a 10-minute continuous period tο ensure sustained performance. This test is done at least 3 times during various stages of quality control before being shipped tο the custοmer.

(Ελληνικά)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...