mentoras99 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Εχω αυτη την συζητηση με αρκετους γνωστους μου και ειναι αληθεια οτι αν και το ψαχνω, δεν εχω βγαλει ακρη. Δεν εχω καταληξει αν υπαρχει προοπτικη κερδοφοριας, ή ειναι μια υποθεση εξαρχης χαμενη, οσον αφορα τα εσοδα. Μιλαμε για sites με ειδησεογραφια, τοπικη ή ευρύτερη, θεματική ή οχι. Σιγουρα ειναι πολλοι παραγοντες που παιζουν ρολο. Το 'overall' ομως ποιο ειναι τελικα? Που καταληγουμε σε γενικες γραμμες; Πολλα ακουγονται. Φιλος μου που ειναι χρονια μες τους υπολογιστες, επιμενει οτι κανενα δεν ειναι κερδοφορο, διατηρουνται και αναπτυσσονται για άλλους λογους, υποστηριζονται για διάφορους σκοπους, αλλα αυτονομα καποιο να εχει εσοδα και να μπορει να σταθει(οικονομικα ανεξαρτητο και κερδοφορια) δεν γινεται. Αλλος φιλος μου λεει, οτι ναι ειναι κερδοφορα, γιατι πολλα απο αυτα, τα 'παιρνουν' κατω απο το τραπεζι! Αλλος μου λεει οτι δεν εχουν μελλον γιατι το θεμα των διαφημισεων πλεον το εχει 'καπαρωσει' η google με το adwords/adsense, οποτε ελαχιστα μπορει να περιμενει κανεις οτι θα βγαζει με τα banners.Εκτος κι αν βαλει adsense, εχει μεγαλη επισκεψιμοτητα, και βγαζει χρημα μεσω google, αλλα πρεπει να εχεις απιστευτους επισκεπτες(ωστε να κλικαρουν). Δεν ξερω τι συμβαινει τελικα. Αξιζει να αναπτυξει κανεις ενα ειδησεογραφικο portal, με την ελπιδα οτι καποια στιγμη θα αποφερει εσοδα, νομιμα παντα? ή είναι τελικα χαμενη υποθεση απο πλευρας εσοδων; Γιατι αν βαλει κανεις τον κοπο, τις εργατοωρες, την προσπαθεια, να εδραιωθει κλπ, το εγχειρημα δεν ειναι ευκολο. Περιμενω να ακουσω και τις δικες σας αποψεις, αν ξερετε κατι για το θεμα.
heisenberg Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Η γνώμη μου είναι ότι από ένα τέτοιο μην περιμένεις να βγάλεις χρήματα. Υπο κάποιες προυποθέσεις μπορεί να βγάλεις ένα μικρο χαρτζιλήκι για κάποιο μικρό διάστημα. (με πολύ προσωπική εργασία) Αυτά που βλέπεις να κινούνται και να έχουν ίσως κάποιες προοπτικές ειναι αυτά των τηλεοπτικών αστέρων (που έχουν αναγνωρισιμότητα και το λένε μερικές φορές στην tv, αλλά και κάνουν αλλαξοδιαφήμιση με τους γνωστούς τους καναλάρχες.) π.χ. Χατζηνικολάου: αναφέρει το πορταλ του συνέχεα στις εκπομπές του. Επίσης, τώρα το πήραν χαμπάρι και οι άλλοι δημοσιογράφεοι - τηλεοπτικοί και εχουν αρχίσει να φτιάχνουν όλοι από ένα. Σε λίγο καιρό θα έχουν όλοι οι τηλεοπτικοί από ένα. Άρα εσύ που πας να ανταγωνιστείς αυτούς; (χωρίς τη δεδομένη διαφήμιση που έχουν αυτοί) Βέβαια υπάρχουν 2-3 που δεν ανήκουν σε διάσημους και παρόλαυτα έχουν επισκέψεις. αλλά αυτά είναι μεμονωμένες περιπτώσεις που μάλλον δεν αφορούν σε εσένα π.χ. τρωκτικό: ήταν από πίσω 3-4 δημοσιογράφοι με γνωριμίες ..., tromaktiko: εκμεταλλεύτηκε το θάνατο και το ντόρο που έγινε γύρω από το τρωκτικό και με μια εξυπνη ιδέα , για το όνομά του, έπιασε σαν συνέχεια του. κ.ο.κ. ΑΠλά ειδησιογραφικά sites είναι χιλιάδες, είτε τοπικά είτε για όλη την επικράτεια. Αν βρεις μια σουπερ ιδέα που να το κάνει να ξεχωρίσει τότε προχώρα. Αν λοιπόν
mentoras99 Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 21 Νοεμβρίου 2010 heisenberg ευχαριστω για την αποψη σου.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.