Προς το περιεχόμενο

προβλημα με μητρικη-ram

thanasius

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπερα, εχω μια μητρικη asus m2npv-vm η οποια υποστηριζει εως 8 GB ram και εχει τεσσερα slots. Μεχρι τωρα ειχα πανω μια kingston 1gb 5300 στο πρωτο slots. Οταν αποφασισα να αυξησω την RAm μου αγορασα 2 μνημες ( kingston 2gb 5300). Το προβλημα ειναι οτι πλεον δουλευει μονο το 4ο slot οποιο συνδυασμο απο τις 3 μνημες και αν δοκιμασω. Δοκιμασα να βαλω παλι την παλια μου μνημη στο πρωτο slot αλλα ο υπολογιστης δεν την αναγνωριζει. Ετσι ουσιαστικα τρεχω το pc με 2gb ram γιατι καμια αλλη δεν αναγνωριζεται. Τι μπορει να φταιει; Ευχαριστω προκαταβολικα

Δημοσ.

Περιεργο προβλημα.Για αρχη κανε clear cmos και δοκιμασε.Μετα δοκιμασε και με bios update.

Υπαρχει και μια εντολη στο bios που λεει για dram mapping η καπως ετσι,που και αυτο μπορει να παιζει.Αλλα επειδη δεν θυμαμαι καθαρα τι παιζει με αυτην την εντολη,κανε πρωτα αυτα που σου ειπα και αν το προβλημα συνεχισει να υπαρχει,τοτε περιμενε και καποια απαντηση απο καποιον αλλο.

Δημοσ.

Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση, δεν εχω ξανακανει cmos clean. Ειναι ακινδυνο; Γινεται με καποιο προγραμμα;

Δημοσ.
Ευχαριστω πολυ για την αμεση απαντηση, δεν εχω ξανακανει cmos clean. Ειναι ακινδυνο; Γινεται με καποιο προγραμμα;

Το clear cmos επαναφέρει της ρύθμισης του bios στης εργοστασιακές

Πως γίνετε;

Ανοίγεις το καπάκι απο το κουτί και ψάχνεις να βρεις μια μπαταρία την βγάζεις για ένα λεπτό και την ξανά βάζεις <<Το pc να το βγάλεις από την πρίζα φυσικά και να κλίσεις τον διακόπτη του τροφοδοτικού>>.

Δημοσ.

Eίναι λογικό απο την στιγμή που πρόσθεσες μνήμη χωρίς να κάνεις προηγουμένως clear cmos να αντιμετωπίζεις τέτοια προβλήματα.

Μπορείς να κάνεις clear cmos με διαφορους τρόπους, ο πιο απλός πιστεύω στην περίπτωσή σου, λόγω έλλειψης διακόπτη στη μητρική σου και προκειμένου να μην μπερδευτείς με jampers και τα συνναφή, είναι να αφαιρέσεις προσεκτικά την μπαταρία της μητρικής και να την ξαναβάλεις μετά απο λίγο. Στη συνέχεια πρόσθεσε τις μνήμες σου στα σωστά slots ουτως ώστε να εκμεταλευτείς το dual channel (αν και στην περίπτωσή σου η μία αναγκαστικά θα παίζει single) και άνοιξε τον Υπολογιστή. Λογικά, αν δεν παίζει κάτι άλλο, θα ανοίξει κανονικά αναγνωρίζοντας την επιπλέον μνήμη που έβαλες.

p.s. Με πρόλαβε ο Ραφαήλ :P

Δημοσ.

αυτο ακριβως που ειπε ο rafail1994.Eιναι ακινδυνο,το μονο που θα γινει ειναι να χασει τις ρυθμισεις το bios και να πατησεις ενα load defaults.

Aν δεν στρωσει και με αυτο το προβλημα σου τοτε καλο θα ηταν να περασεις το τελευταιο bios update για την μητρικη σου.

Δημοσ.
δυστυχως δεν εγινε τιποτα. Πως γινεται το bootable memtest? Ευχαριστω!!!

Θα κατεβάσεις το memtest θα το κάψεις σε ενα cd και θα κάνεις boot από αυτό θα το αφήσεις καμία 5-6 ώρες να τρέξει και αν βγάλει error = πρόβλημα .

p.s με πρόλαβε ο από πάνω ^^:P

Δημοσ.

η αληθεια ειναι οτι δεν εκανα bios update #@$#@. Θα κανω και μετα αν δεν κατσει θα το δοκιμασω. κατεβασα παντος το memtest το 3.4. εβαλα τα 4 αρχειακια του zip σε ενα cd και μπουταρα αλλα δεν εβγαλε καποιο μηνυμα.

Δημοσ.
η αληθεια ειναι οτι δεν εκανα bios update #@$#@. Θα κανω και μετα αν δεν κατσει θα το δοκιμασω. κατεβασα παντος το memtest το 3.4. εβαλα τα 4 αρχειακια του zip σε ενα cd και μπουταρα αλλα δεν εβγαλε καποιο μηνυμα.

Δεν κατεβάσεις το iso αρχείο;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...