Προς το περιεχόμενο

Σβήνει το pc από μόνο του

AdNoctum88

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μηπως το εκανες overclock? και σου θερμαινετε με αποτελεσμα να σου κανει restart, η η ψυκτρα σου δεν εχει κουμποθει καλα, δοκιμασε με ενα κατσαβιδι να σφιξεις της βιδες η αν ειναι με κουμποματα δοκιμασε να τα κουμπωσεις καλα. Αν παλι τα ιδια ελενξε τις θερμοκρασιες την καρτας γραφικων. Αυτα απο εμενα

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Τί μήνυμα σου βγάζει όταν κλείνει ξαφνικά; Από ότι έχω κατλάβει δεν στο εμφανίζει γιατί μάλλον είναι απενεργοποιμένο.

Υπάρχουν και προγραμματάκια που διαβάζουν τα dump, αλλά win7 δεν έχω δουλέψει και δεν ξέρω να σου προτίνω κανένα. Ίσως γνωρίζουν κάποια από τα παιδιά εδώ.

Τώρα στην περίπτωση που δεν βγάζει κάποιο error, μου κάνει άσχημα για πρόβλημα τροφοδοσίας. Κλείνει σε 3d εφαρμογές, δηλαδή όταν η 4850 τραβάει τα μέγιστα. Οι 4850-90 θέλουν υποσταθμό της δεη :lol: Πόσα watt είναι το τροφοδοτικό σου; Αν και δεν λέει από μόνο του κάτι αυτό, πρέπει να είναι και κάποια αξιόπιστη μάρκα.

Δημοσ.

1. Αν το αφήσω όμως αρκετές ώρες κλειστό, τότε ξεκινάει κανονικά.

2. υποψιάζομαι πρόβλημα στο τροφοδοτικό ή μητρική.

Το πρωτο σημαινει ρευματα,ειτε το τροφοδοτικο μας αφησε ,ειτε η μητρικη εχει προβλημα ,πυκνωτες ή κατι ηλεκτρονικο δεν παει καλα.

Το οτι εχει 100% High-quality Japan-made Conductive Polymer Capacitors! (5000hrs VRM, over 5 years operation lifespan) εμενα προσωπικα δεν μου λεει τιποτα.(ακομα και αυτοι χαλανε)

Στο δευτερο εδωσες μονος σου την λυση υποθετικα στο προβλημα σου.

Δημοσ.

Σίγουρα για να δουλέψει σωστά ένα τέτοιο pc σαν του φίλου μας, χρειάζεται ένα τροφοδοτικό 450W μέχρι 500W. Από εκεί και πέρα κάτι ίσως δεν έχει σωστή γείωση, υπάρχουν μεταβολές τάσεις στο ρεύμα.

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε, αλλά μετά την ΤΕΤΑΡΤΗ επίσκεψη στον τεχνικό αποδείχτηκε ότι ήταν ολόδικο μου το λάθος.

Απλά είχα θέσει τον ανεμιστήρα σε silent profile από τις ρυθμίσεις της μητρικής και έσβηνε γιατί δεν προλάβαινε ο ανεμιστήρας να φτάσει τις στροφές που ενδείκνυντο γιατί την εκάστοτε θερμοκρασία. Υποψιάστηκα τα μύρια όσα και δε πήγε το μυαλό μου στο προφανές.

Επειδή πολλοί με ρωτήσαν για το τροφοδοτικό (και καλά κάναν γιατί τα συμπτώματα εκεί παρέπεμπαν), είναι 600W και πιστεύω είναι επαρκές.

Για τον petros_samurai έλεγξε αυτό που είπα πριν, μήπως είναι αυτό και ταλαιπωρείσαι τζάμπα.

Δημοσ.

Αμα σβηνεις το pc το πρωτο πραγμα που κοιταμε ειναι οι θερμοκρασια του cpu ....

Βαζουμε το prime95 να στρεσσαρει και παραλληλα ελεγχουμε τη θερμοκρασια με καποιο προγραμμα οπως το speedfan ή το realtemp....

Αν διαπιστωσουμε τετοιου ειδος προβλημα τοτε λυση ειναι να καθαρισουμε καλα την ψυκτρα και γενικα το εσωτερικο του κουτιου..

Επισης να κοιταξει ο φιλος αν η ψυχτρα ειναι κουμπωμενη καλα πανω στον επεξεργαστη .....

Και πριν απο ολα αυτα ενα default bios settings θα ηταν καλο .....

Αυτα.....

Δημοσ.

Καταρχάς σας ευχαριστώ όλους για το ενδιαφέρον που δείξατε, αλλά μετά την ΤΕΤΑΡΤΗ επίσκεψη στον τεχνικό αποδείχτηκε ότι ήταν ολόδικο μου το λάθος.

Απλά είχα θέσει τον ανεμιστήρα σε silent profile από τις ρυθμίσεις της μητρικής και έσβηνε γιατί δεν προλάβαινε ο ανεμιστήρας να φτάσει τις στροφές που ενδείκνυντο γιατί την εκάστοτε θερμοκρασία. Υποψιάστηκα τα μύρια όσα και δε πήγε το μυαλό μου στο προφανές.

Επειδή πολλοί με ρωτήσαν για το τροφοδοτικό (και καλά κάναν γιατί τα συμπτώματα εκεί παρέπεμπαν), είναι 600W και πιστεύω είναι επαρκές.

Για τον petros_samurai έλεγξε αυτό που είπα πριν, μήπως είναι αυτό και ταλαιπωρείσαι τζάμπα.

Και τις 3 φορές διορθονόταν το πρόβλημα για κανα μήνα και μετά πάλι τα ίδια.

Συμφωνα με το παραπανω δεν εξηγειται να σου δουλευε σωστα για λιγο καιρο.

Δημοσ.

Και τις 3 φορές διορθονόταν το πρόβλημα για κανα μήνα και μετά πάλι τα ίδια.

Συμφωνα με το παραπανω δεν εξηγειται να σου δουλευε σωστα για λιγο καιρο.

Κάθε φορά έβγαζε διαφορετικό πρόβλημα.

Δημοσ.

Γενικά αυτό που πιάνει σε όλες τις μητρικές είναι το να πατάς το Delete σαν τρελός την ώρα που κάνει εκκίνηση μέχρι να σε βγάλει στο μενού του BIOS.

Τώρα ανάλογα τον κατασκευαστή μπορεί να δίνει και κάποιο software για να κάνεις ρυθμίσεις αφού μπεις στο λειτουργικό, η Asus που έχω εγώ ας πούμε δίνει το AI Suite στο οποίο μπορείς να κάνεις ρυθμίσεις για τον ανεμιστήρα κλπ.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...