petros_samurai Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 5 Δεκεμβρίου 2010 Σας ευχαριστω και τους δυο,θα το κανω και ελπιζω αυτο να ειναι το προβλημα και στον δικο μου υπολογιστη.
AdNoctum88 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά ο τεχνικός ήταν αεριτζής. Δεν ήταν αυτό που διέγνωσε γιατί συνέχισε να σβήνει. Έβαλα UPS, άλλαξα και τροφοδοτικό, αλλά τίποτα, δεν φταίει κάτι από αυτά. Κατέβασα ένα λογισμικό ανάλυσης crash dumps, το WhoCrashed και μου λέει ότι πιθανότατα δε φταίει hardware, αλλά κάποιος 3rd party driver που προκαλεί κατάρρευση συστήματος. Το θέμα είναι ότι έκανα πρόσφατα format και τα έχω όλα ενημερωμένα. Καμιά εικασία;
Moderators Gi0 Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 15 Δεκεμβρίου 2010 Τελικά ο τεχνικός ήταν αεριτζής. Δεν ήταν αυτό που διέγνωσε γιατί συνέχισε να σβήνει. Έβαλα UPS, άλλαξα και τροφοδοτικό, αλλά τίποτα, δεν φταίει κάτι από αυτά. Κατέβασα ένα λογισμικό ανάλυσης crash dumps, το WhoCrashed και μου λέει ότι πιθανότατα δε φταίει hardware, αλλά κάποιος 3rd party driver που προκαλεί κατάρρευση συστήματος. Το θέμα είναι ότι έκανα πρόσφατα format και τα έχω όλα ενημερωμένα. Καμιά εικασία; Το pc ειναι σταθερο?Αναφερεις καποια στιγμη στο thread πως δεν εβγαζες prime95.Διορθωθηκε αυτο?Μπορεις να τρεξεις μερικες ωρες large FFs χωρις προβλημα? Κατέβασα ένα λογισμικό ανάλυσης crash dumps, το WhoCrashed και μου λέει ότι πιθανότατα δε φταίει hardware, αλλά κάποιος 3rd party driver που προκαλεί κατάρρευση συστήματος. Τα dumps δεν μπορουν να βοηθησουν αν υπαρχει προβλημα hardware,εκτος κ αν το bugcode ειναι σχεδον παντου κ οποτε μπορεις να εστιασεις την προσοχη σου εκει. Επισης υπαρχουν περιπτωσεις οπου δεν φταιει παντα ο 3d party driver που φαινεται να προκαλει το προβλημα. Τελος το οτι τα εχεις ολα updated,δυστυχως δεν σε καλυπτει.
AdNoctum88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Τρέχω εδώ και μια ώρα το Prime95, φτάνει μέχρι 64C αλλά δε σβήνει, και πιστεύω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα γιατί μου έχει σβήσει και σε πολύ πιο casual δραστηριότητες, όπως το να μπαίνω στο facebook και το youtube. Επίσης έχω τρέξει αρκετές φορές το FurMark που είναι ειδικό για κάρτες γραφικών, μου φτάνει την κάρτα μέχρι 74C για αρκετή ώρα, πάλι χωρίς πρόβλημα. Τα dumps δεν μπορουν να βοηθησουν αν υπαρχει προβλημα hardware,εκτος κ αν το bugcode ειναι σχεδον παντου κ οποτε μπορεις να εστιασεις την προσοχη σου εκει. Λέγοντας bugcode εννοείς; Στα ποιο πολλά crash dumps υπαίτιο εμφανίζει τον πυρήνα του λειτουργικού (ntoskrnl.exe) ή άλλες βασικές διεργασίες του συστήματος, όπως το σύστημα αρχείων (ntfs.sys) ακόμα και το επίπεδο αφαίρεσης υλικού (hal.dll). Σε 2-3 εμφανίζει και το dxgmms1.sys, το οποίο έχει να κάνει με το DirectX γραφικών. Να πάει το μυαλό μου σε κάποια δυσλειτουργία της κάρτας; Κάποια ασυμβατότητα ATi και DirectX;
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Τρέχω εδώ και μια ώρα το Prime95, φτάνει μέχρι 64C αλλά δε σβήνει, και πιστεύω ότι δεν είναι αυτό το πρόβλημα γιατί μου έχει σβήσει και σε πολύ πιο casual δραστηριότητες, όπως το να μπαίνω στο facebook και το youtube. Αφησε το για μερικες ωρες ακομα για να εισαι 100% σιγουρος πως δεν εχεις προβλημα στη cpu/τροφοδοσια (large FFTs τονιζω). Επίσης έχω τρέξει αρκετές φορές το FurMark που είναι ειδικό για κάρτες γραφικών, μου φτάνει την κάρτα μέχρι 74C για αρκετή ώρα, πάλι χωρίς πρόβλημα cpu,τροφοδοσιας Αρκετες φορες αλλα για ποση ωρα?Σημασια εχει η ωρα και οχι οι φορες (δεν λεω πως η gpu σου ειναι το προβλημα,στοχος ειναι να αρχισεις να απορριπτεις hardware parts ως υπαιτιους του προβληματος) Λέγοντας bugcode εννοείς; Στα ποιο πολλά crash dumps υπαίτιο εμφανίζει τον πυρήνα του λειτουργικού (ntoskrnl.exe) ή άλλες βασικές διεργασίες του συστήματος, όπως το σύστημα αρχείων (ntfs.sys) ακόμα και το επίπεδο αφαίρεσης υλικού (hal.dll). Σε 2-3 εμφανίζει και το dxgmms1.sys, το οποίο έχει να κάνει με το DirectX γραφικών. Να πάει το μυαλό μου σε κάποια δυσλειτουργία της κάρτας; Κάποια ασυμβατότητα ATi και DirectX; M αλλα λογια δεν εχει σταθερο bugcode ,μ αλλα λογια δεν μπορεις να βγαλεις καποιο σχετικα ασφαλη συμπερασμα.Το ntfs.sys και το ntoskrn.exe 99% δεν σου προκαλουν κανενα προβλημα παντως. Το οποιο με τη σειρα του σημαινει πως ειτε εχεις hardware προβλημα (γι αυτο ειπα πριν πως πρεπει να περασεις απο τεστ οτι hardware μπορεις), ειτε software το οποιο δεν φαινεται απο τα dumps με τη πρωτη ματια.
gtroza Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 δοκίμασε μιά διανομή Linux απο live cd δεν ξέρεις... καμιά φορά! .
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 δοκίμασε μιά διανομή Linux απο live cd δεν ξέρεις... καμιά φορά! . Επευφημω την προταση του gtroza, δυστυχως ομως δεν θα βοηθησει περισσοτερο απο τα hardware tests οσον αφορα τον εντοπισμο του προβληματος, γεια σου φιλτατε!
gtroza Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 ίσως αναδείξει το λειτουργικό ! εγώ ως "μπακάλης" θα "άλλαζα" δοκιμαστικά κομάτια του πισίου, κάρτα, μνήμες etc γειά σου Gi0 ! κάποτε ένα τζιπ πανεπιστημίου με πετρέλαιο, έσβυνε απρόβλεπτα αφού γύρισε όλους τους ειδικούς και άλλαξε μιά σειρά "ακριβά" εξαρτήματα ( δες και ΔΝΤ) πήγε σ' ένα "ταπεινό" συνεργείο όπου δοκίμασαν τροφοδοσία απο "τάπερ" με σωληνάκι εξωτερικό το τζιπ δούλευε μιά χαρά, και την "βγάλανε" με μιά κόλληση της πλάκας αποδείχτηκε ότι υπήρχε τρύπιο σωληνάκι στην τροφοδοσία και έπαιρνε αέρα
paralogikos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Φίλε και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά ήταν τροφοδοτικό.Πήγαινε το σε ειδικό καλύτερα
Moderators Gi0 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 ίσως αναδείξει το λειτουργικό ! εγώ ως "μπακάλης" θα "άλλαζα" δοκιμαστικά κομάτια του πισίου, κάρτα, μνήμες etc γειά σου Gi0 ! κάποτε ένα τζιπ πανεπιστημίου με πετρέλαιο, έσβυνε απρόβλεπτα αφού γύρισε όλους τους ειδικούς και άλλαξε μιά σειρά "ακριβά" εξαρτήματα ( δες και ΔΝΤ) πήγε σ' ένα "ταπεινό" συνεργείο όπου δοκίμασαν τροφοδοσία απο "τάπερ" με σωληνάκι εξωτερικό το τζιπ δούλευε μιά χαρά, και την "βγάλανε" με μιά κόλληση της πλάκας αποδείχτηκε ότι υπήρχε τρύπιο σωληνάκι στην τροφοδοσία και έπαιρνε αέρα Agreed.Εχω δει αντιστοιχες περιπτωσεις κ εχω μεινει αφωνος με την μπακαλικη σε εισαγωγικα λυση και την επιτυχια της. Η εμπειρια πολλες φορες ειναι αρκετα ποιο πανω απο την γνωση, πιστευω δεν χρειαζεσαι εμενα να στο πω
AdNoctum88 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Αφησε το για μερικες ωρες ακομα για να εισαι 100% σιγουρος πως δεν εχεις προβλημα στη cpu/τροφοδοσια (large FFTs τονιζω). Το γεγονός ότι έχει σβήσει σε πολύ χαμηλό load και θερμοκρασίες με κάνει να πιστεύω ότι δεν είναι υπερθέρμανση και δε νομίζω ότι αν τρέξω πιο εκτενή τεστ θα βγει κάτι. Και όπως προείπα δοκίμασα και με UPS και 700άρι τροφοδοτικό από φίλο μου που ξέρουμε ότι δουλεύει σωστά, άρα αποκλείουμε και την τροφοδοσία. Φίλε και εγώ είχα παρόμοιο πρόβλημα και τελικά ήταν τροφοδοτικό.Πήγαινε το σε ειδικό καλύτερα Σε ειδικό έχω πάει 4 τέσσερις φορές και δε μου 'κανε τίποτα, οπότε προσπαθώ να βρω homemade λύση για να μη σπαταλήσω άλλα λεφτά. Agreed.Εχω δει αντιστοιχες περιπτωσεις κ εχω μεινει αφωνος με την μπακαλικη σε εισαγωγικα λυση και την επιτυχια της. Και γω είμαι σίγουρος ότι στο τέλος θα 'ναι κάτι εντελώς μπακάλικο, αλλά προς το παρόν δεν έχω κανένα σαφές σύμπτωμα, καμία ένδειξη αιτίας-αποτελέσματος. Τα crashes είναι όχι-πολύ-συχνά και εντελώς τυχαία.
guardianx71 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δύο πράγματα που δεν είδα να αναφέρονται μέχρι τώρα . 1) την θερμοκρασία της μητρικής την κοίταξες καθόλου? Γιατί είναι πολύ πιθανό αν δεν πατάει καλα πλέον η ψύκτρα του NB ή αν σε μοντέλα που έχουν ανεμηστηράκι δεν πάει καλά αυτό , πολύ πιθανό να οφείλεται σε αυτο. 2) Δεν πρόσεξα αν αναφέρεις πουθενά τί vga έχεις . Αν έχεις οποιαδήποτε εκτός από onboard , δοκίμασε και καμμιά άλλη. Και στις vga γίνονται βραχυκυκλώματα
artshadows Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2010 μηπως γεμιζουν οι ψυκτρες σκονη και σε δουλεύουν;
AdNoctum88 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 1) την θερμοκρασία της μητρικής την κοίταξες καθόλου? Πως θα το κάνω αυτό; Τα monitors που έχω μου δείχνουν cpu, κάρτα γραφικών, και δίσκο. 2) Δεν πρόσεξα αν αναφέρεις πουθενά τί vga έχεις ATi 4850. Θα προσπαθήσω να βρω καμια δανεικιά να δω τι θα γίνει. μηπως γεμιζουν οι ψυκτρες σκονη και σε δουλεύουν; Ότι με δουλεύουν είναι σίγουρο.. Ο τεχνικός μου ισχυρίστηκε ότι μου τις καθάρισε, πέρασε και ένα χέρι θερμοαγώγιμη, κομπλέ. Τουλάχιστον γι αυτό, δε νομίζω να μου ππούλησε παπά.
guardianx71 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2010 To pcprobe 2 της asus δεν δείχνει την θερμοκρασία του system ? παντως με ένα σεαρψη sto γοογλε βρισκεις αρκετα
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.