Mixail-1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Καλησπερα σε ολους τους συμφορουμητες.Το ερωτημα μου ειναι το εξης.Εχω ενα ασυρματο ανταπτορακι και συγκεκριμενα αυτο Link το οποιο πραγματι σε σχεση με ενα αλλο που ειχα εχει πιο διευρημενη εκταση ληψεων ασυρματων δικτυων.Ομως επειδη πλεον ο υπολογιστης μου βρισκεται ας πουμε σε ημιυπογειο δεν εχω σχεδον καθολου ληψεις και χρειαζεται με καποιο τροπο να βγαλω το ασυρματο ανταπτορακι καπου προς το μπαλκονι για να μπορω να πιανω τιποτα και πιο συγκεκριμενα ενα ελευθερο δημοτικο δικτυο.Η ερωτηση μου ειναι να επεκτεινω το καλωδιο που συνδεεται ο υπολογιστης με το ανταπτορακι (usb to mini usb) ετσι ωστε ολο το κουτακι να παει επανω προς το μπαλκονι η απλα να αφησω το ανταπτορακι μεσα και να επεκτεινω με ενα καλωδιο μονο την κεραια που συνδεεται και οποτε να βγει εξω μονο η κεραια?Η κεραια ειναι οπως θα δειτε και στο link που εδωσα περιπου σαν αυτες των router και οχι καμια απο τις περιεργες που μοιαζουν με των τηλεορασεων κατα καποιο τροπο.Ευχαριστω!
thanocaster Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Εγώ θα πήγαινα προς τη λύση του καλωδίου κεραίας...
doombringer Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 κοιτα...επειδη ειχα και γω καποτε την ιδια αναγκη και το εκανα με ενα πολυ ποιο απλο usb wifi stick της asus , σου προτεινω να παρεις ενα 5μετρο καλωδιο usb και να το προεκτεινεις.. προσεξε ομως να βρεις ενα 5μετρο απο usb to mini usb γιατι πανω απο 5μ αρχιζουν τα προβληματα.. μετα θα θες καλωδιο με repeater.. και θα σαι μια χαρα..
Mixail-1 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 κοιτα...επειδη ειχα και γω καποτε την ιδια αναγκη και το εκανα με ενα πολυ ποιο απλο usb wifi stick της asus , σου προτεινω να παρεις ενα 5μετρο καλωδιο usb και να το προεκτεινεις.. προσεξε ομως να βρεις ενα 5μετρο απο usb to mini usb γιατι πανω απο 5μ αρχιζουν τα προβληματα.. μετα θα θες καλωδιο με repeater.. και θα σαι μια χαρα.. Η αποσταση που θα χρειαστει να γινει η επεκταση ειναι περιπου στα 10 μετρα μαξιμουμ.Απο οτι εψαξα δεν βρηκα τοσο μεγαλο καλωδιο usb to mini usb και οποτε σκεφτομουν αν επαιρνα ενα male to male usb 10μετρο και ενα ανταπτορακι που εχω δει στο Ebay για usb to mini χωρις καλωδιο.Να υποθεσω οτι με αυτο δεν θα γινει δουλεια?Αν μπορεις βαση των 10 μετρων παραθεσε μου με link τι θα χρειαστω απο υλικα για να καταλαβω οπως επισης τι παιζει με το repeater που αναφερεις και γιατι χρειαζεται? Ευχαριστω!!
stivi1981 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 αν βαλεις καλωδιο usb μεγαλυτερο απο 5 μετρα θα εχεις προβληματα...βαλε ενα 5μετρο για αρχη και μετα παρε αλλο ενα πιο μακρι καλωδιο κεραιας... οποτε συνδιασμος και των δυο... αν και που ξερεις μπορει και μια 5+5 μετρα usb λυση μπορει να παιξει με την μια
DioNiSis_000 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 εγω σε ενα wifi stick εχω 6,5μετρα usb καλωδιο. ενα 5μετρα male/female και το δικο του usb σε miniusb 1,5μ μετα, και παιζει κανονικα. συνδεομαι σε ενα δίκτυο 3,65χλμ μακρυα (με κατευθυντήρια κεραια και στα 2 σημεια). δοκιμασα και με αλλα 2μετρτα usb επιπλεων και παλι το ιδιο επαιζε. συνολο 8,5μετρα usb. επειδη σκευτομαι να βγαλω την κεραια εξω απο το σπιτι και το stick μεσα ξερει κανεις αν θα χασω σημα προεκτεινοντας το καλωδιο της κεραιας απο το 0,8μ που ειναι τωρα κατα 3μετρα επιπλεων?
thanocaster Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Γιατί να μπλέκεις με 2 usb καλώδια με απώλειες, όταν με ένα δεκάμετρο μέτρο κεραίας κάνεις τη δουλειά σου;
doombringer Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 οταν ψαχνομουν να κανω κατι παρομοιο με κεραια ενας ηλεκτρονικος μου πε πως για καθε 1μ καλωδιου κεραιας χανω περιπου 1 db...οποτε εκανα την λυση με 5μετρο καλωδιο και Usb wifi...
thanocaster Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 @doombringer: Δεν το γνώριζα αυτό να σου πω την αλήθεια, αλλά τη δουλειά μου εγώ την έκανα με 10μετρο καλώδιο κεραίας όταν χρειάστηκε...
takistmr Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται είναι οι εξής: 1ον. Εαν επεκτείνεις το καλώδιο της κεραίας, εξασθενείς το σήμα που θα φτάνει στον δέκτη σου λόγο του μήκους του καλωδίου και των έξτρα rf συνδέσεων. Επίσης, εαν το καλώδιο αυτό δεν είναι καλό, τότε εισάγεις και θόρυβο από το άμεσο περιβάλλον σου. Ετσι τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και ίσως να έχεις και χειρότερο αποτέλεσμα απο πριν που δεν χρησιμοποιούσες τίποτα. 2ον. Εαν επεκτείνεις το καλώδιο usb, ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ότι εαν χρησιμοποιήσεις μεγάλου μήκους καλώδιο μπορεί το ρεύμα που θα φτάνει στον δέκτη να μην αρκει για να λειτουργήσει κανονικά με διάφορα δυσμενή αποτελέσματα. 3ον. Αλλη μία λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μια άλλη κεραία για τον δέκτη σου. Οι εργοστασιακές κεραίες είναι συνήθως κέρδους 2-3dbi. Στο εμπόριο μπορείς να βρείς μια κεραία με κέρδος 7-9dbi σε τιμή από 10-15 ευρώ. Το μειονέκτειμα εδώ είναι ότι αυτή η κεραία αποδίδει καλύτερα άρα εκπέμπει και περισσότερο. Δεν θα ήθελες να έχεις τόσο δυνατές εκπομπές κοντά σου. Εγώ θα ακολουθούσα ένα συνδιασμό μεταξύ 2ης και 3ης λύσης. Δηλαδή δεν θα επέκτεινα με τίποτα το καλώδιο της κεραίας. Θα δοκίμαζα μερικά usb καλώδια και θα επέλεγα το μεγαλύτερο με το οποίο δεν θα είχα δυσλειτουργίες του δέκτη. Εαν το μήκος του δεν θα έφτανε το σημείο στο οποίο θέλω να τοποθετήσω το δέκτη μου τότε θα δοκίμαζα και μια μεγαλύτερη κεραία μήπως και ενισχυθεί η λήψη το σήματος. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό τότε θα επέκτεινα και πάλι το usb καλώδιό μου χρησιμοποιόντας και ένα usb hub (με ανεξάρτητη ηλεκτρική παροχή) ανάμεσά τους. Με αυτόν το τρόπο μπορείς να τοποθετήσεις την κεραία σου μέχρι και 10-15 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή σου. Έχε υπόψιν σου ότι καλώδιο (usb) με καλώδιο (usb) έχουν διαφορές μεταξύ τους. Αυτή που σε ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση είναι το ρευμα που μπορεί να μεταφέρει μέχρι το δέκτη σου. Εαν το μήκος του είναι μεγάλο αλλά το ρευμα αρκεί τότε θα υποβιβαστεί μόνο ο ρυθμός μεταφοράς των δεδομένων μεταξύ δέκτη και υπολογιστή που είναι 480Mbps (usb 2.0) στην ιδανική περίπτωση. Εσύ όμως δεν θα πετύχεις ταχύτητες αυσύρματου δικτύου μεγαλύτερες από 11mbps (802.11b), 54Mbps (802.11a/g), 300Mbps (802.11n). Επομένως η μικρή υποβάθμιση της ταχύτητας διαμεταγωγής μεταξύ δέκτη και υπολογιστή δεν θα επηρρεάσει το σερφάρισμα στο internet. Ελπίζω να έγινα κατανοητός.
doombringer Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα. Οι κίνδυνοι που παρουσιάζονται είναι οι εξής: 1ον. Εαν επεκτείνεις το καλώδιο της κεραίας, εξασθενείς το σήμα που θα φτάνει στον δέκτη σου λόγο του μήκους του καλωδίου και των έξτρα rf συνδέσεων. Επίσης, εαν το καλώδιο αυτό δεν είναι καλό, τότε εισάγεις και θόρυβο από το άμεσο περιβάλλον σου. Ετσι τα πράγματα γίνονται πολύ δύσκολα και ίσως να έχεις και χειρότερο αποτέλεσμα απο πριν που δεν χρησιμοποιούσες τίποτα. 2ον. Εαν επεκτείνεις το καλώδιο usb, ο μόνος κίνδυνος που υπάρχει είναι ότι εαν χρησιμοποιήσεις μεγάλου μήκους καλώδιο μπορεί το ρεύμα που θα φτάνει στον δέκτη να μην αρκει για να λειτουργήσει κανονικά με διάφορα δυσμενή αποτελέσματα. 3ον. Αλλη μία λύση είναι να χρησιμοποιήσεις μια άλλη κεραία για τον δέκτη σου. Οι εργοστασιακές κεραίες είναι συνήθως κέρδους 2-3dbi. Στο εμπόριο μπορείς να βρείς μια κεραία με κέρδος 7-9dbi σε τιμή από 10-15 ευρώ. Το μειονέκτειμα εδώ είναι ότι αυτή η κεραία αποδίδει καλύτερα άρα εκπέμπει και περισσότερο. Δεν θα ήθελες να έχεις τόσο δυνατές εκπομπές κοντά σου. Εγώ θα ακολουθούσα ένα συνδιασμό μεταξύ 2ης και 3ης λύσης. Δηλαδή δεν θα επέκτεινα με τίποτα το καλώδιο της κεραίας. Θα δοκίμαζα μερικά usb καλώδια και θα επέλεγα το μεγαλύτερο με το οποίο δεν θα είχα δυσλειτουργίες του δέκτη. Εαν το μήκος του δεν θα έφτανε το σημείο στο οποίο θέλω να τοποθετήσω το δέκτη μου τότε θα δοκίμαζα και μια μεγαλύτερη κεραία μήπως και ενισχυθεί η λήψη το σήματος. Αν και αυτό δεν είναι αρκετό τότε θα επέκτεινα και πάλι το usb καλώδιό μου χρησιμοποιόντας και ένα usb hub (με ανεξάρτητη ηλεκτρική παροχή) ανάμεσά τους. Με αυτόν το τρόπο μπορείς να τοποθετήσεις την κεραία σου μέχρι και 10-15 μέτρα μακριά από τον υπολογιστή σου. Έχε υπόψιν σου ότι καλώδιο (usb) με καλώδιο (usb) έχουν διαφορές μεταξύ τους. Αυτή που σε ενδιαφέρει στην προκειμένη περίπτωση είναι το ρευμα που μπορεί να μεταφέρει μέχρι το δέκτη σου. Εαν το μήκος του είναι μεγάλο αλλά το ρευμα αρκεί τότε θα υποβιβαστεί μόνο ο ρυθμός μεταφοράς των δεδομένων μεταξύ δέκτη και υπολογιστή που είναι 480Mbps (usb 2.0) στην ιδανική περίπτωση. Εσύ όμως δεν θα πετύχεις ταχύτητες αυσύρματου δικτύου μεγαλύτερες από 11mbps (802.11b), 54Mbps (802.11a/g), 300Mbps (802.11n). Επομένως η μικρή υποβάθμιση της ταχύτητας διαμεταγωγής μεταξύ δέκτη και υπολογιστή δεν θα επηρρεάσει το σερφάρισμα στο internet. Ελπίζω να έγινα κατανοητός. πολυ καλα τα λες αλλα εγω εχω μια απορια .. πως ξεχωριζω το καλο καλωδιο usb απο το μαπα
takistmr Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 πολυ καλα τα λες αλλα εγω εχω μια απορια .. πως ξεχωριζω το καλο καλωδιο usb απο το μαπα Δεν πρόκειται για καλό ή μάπα καλώδιο αλλά για δυνατότητα να μεταφέρει περισσότερο ρευμα στην συσκευή μας. Δεν υπάρχει κάποιο μέγεθος τυπωμένο στο καλώδιο ή στη συσκευασία του που να μας υποδεικνύει το χαρακτηριστικό αυτό. Πρέπει να δοκιμάσεις διάφορα καλώδια. Εμπειρικά, όσο πιο παχύ είναι το καλώδιο τόσο λιγότερη η αντίστασή του, άρα άγει περισσότερο ρευμα. Προϋπόθεση είνα βέβαια και η usb πορτα του υπολογιστή μας να έχει τη δυνατότητα να δώσει αρκετό ρευμα ώστε να καλύψει τις ανάγκες του δέκτη και τις απώλειες του καλωδίου. Όπως βλέπεις, είναι αρκετά σύνθετο πρόβλημα και τα στοιχεία για τον υπολογισμό των μεγεθών δεν επαρκούν. Άρα κάνε δοκιμές.
doombringer Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 1 Δεκεμβρίου 2010 α καταλαβα...για αυτο σε πολλα usb καλωδια απο mini σε κανονικο μερικες συσκευες σε μερικα παιζουν και σε αλλα οχι..και γω ετσι το χα στο μυαλο μου..οσο ποιο χοντρο τοσο καλυτερα.. τωρα απο την μερια των board αυτο ειναι αλλη ιστορια..τρεχα γυρευε...
sacracer Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 2 Δεκεμβρίου 2010 εγω εχω ενα στικακι level one με cpipset realtek και το εχω πανω σε ενα usb hub.το hub εχει δικο του ρευμα και ετσι εχει επαρκη ταση.απο το στικακι τωρα φευγει καλωδιο sma-rp 3m και βγαινει εξω απο το μπαλκονι οπου καταληγει σε μια κεραια TP-LINK 9dbi.εχω φτιαξει και ενα πιατο απο χαρτονι και αλουμινοχαρτο και βρισκετε πισω απο την κεραια για να μαζευει και να κατευθυνει το σημα πανω της.αποτελεσμα ποιανω και δυκτια που ειναι 4 τετραγωνα μακρυα απο μενα.πιστευω καλυτερα καλωδιο κεραιας καλης ποιοτητας παρα usb 5μ και βαλε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.