Προς το περιεχόμενο

Αναβάθμιση σε ένα παλαιό IBM

siracos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεία σας παιδία.

Θέλω αν γίνεται να αλλάξω επεξεργαστή μόνο και να πάω σε διπύρινο στο παρακάτω σύστημα.

Είναι της IBM αλλά δεν διακρίνετε το μοντέλο.

Intel Pentium 4 640

Codename Prescott

Specification Intel® Pentium® 4 CPU 3.20GHz

Package (platform ID) Socket 775

Chipset

Northbridge Intel i915P/i915G rev. B1

Southbridge Intel 82801FB (ICH6) rev. 03

Ξέρω ότι είναι παλιό και ότι δεν αξίζει αλλά θέλω να το κάνω (αν γίνεται βέβαια).

Ακριβώς την μάρκα και το μοντέλο της μητρικής δεν το βλέπω στο CPU-Z.

Δημοσ.

Χρήση;

Γενικά πολύ δύσκολο να βρεις καινούριο επεξεργαστή μόνο μεταχειρισμένο και θα είναι και ακριβός

Αν μπορείς δείξε μου κάποιον ή τη μοντέλα να ψάξω.

Δημοσ.

^ ...και γι' αυτό ίσως ο μόνος τρόπος να είναι να ξεψαχνίσει όσο μπορεί τη μητρική, να βρει κάτι ν' αναφέρει με mail στην εταιρία, μπας και (χα...) τον βοηθήσουν, αλλιώς προβλέπω πολύ ταλαιπωρία για εντοπισμό του  μοντέλου/CPU support info (που μπορεί να πάει και στράφι). 

Δημοσ.

Οπότε το αφήνουμαι όπως είναι και πέρνουμαι άλλο.

Ευχαριστ΄΄ω για την βοήθεια παιδιά.

Όταν το ανοίξω για καθάρισμα θα κοιτάξω αν γράφει την μάρκα και το μοντέλο της μητρικής και τότε

μπορεί να βγάλω άκρη.

Δημοσ.

?

...το ν' ανοίξεις το καπάκι και να τσεκάρεις έστω για 30'' τη μητρική, ακούγεται πιο "εύκολο" από το να πάρεις νέο, ΠΡΩΤΑ,,,,,,,,,

,,,,,,,αλλά εσύ ξέρεις.

(Παρ' ολ' αυτά, θυμάμαι κάποιον που ήθελε κάτι παρόμοιο για μια DELL υλοποίηση, κι ενώ το είχα πάρει πατριωτικά εγώ στην προσπάθεια εντοπισμού του μοντέλου με googling, άκρη δεν είχε βγει, με κάτι "περίεργους" κωδικούς που είχε πάνω της η ρημάδα η μητρική......Γι' αυτό όπως είπα, αν είναι ν' ασχοληθείς, καλύτερα ό,τι στοιχεία βρεις, να τα στείλεις στην μαμά εταιρία μπας και βοηθήσουν αυτοί)

Δημοσ.

Η μπορεί να πάρει τηλ την μαμά DELL και να το παίξει ότι θέλει να κάνει update και έτσι να μάθει ποιούς επεξεργαστές υποστηρίζει. Ή να μπει στο site της μαμάς DELL και να κοιτάξει εκεί! Είναι από τα πολύ οργανωμένα site και έχει και επιλογή update για τους υπολογιστές της (τουλάχιστον laptop που με ενδιαφέρει έχει) και έτσι ελέγχεις αν αυτό που θες, είναι συμβατό με τον υπολογιστή σου.

Τέλος, αφού είναι brand το pc τότε θα έχει σε κάποιο σημείο επάνω στο case ένα αυτοκόλλητο με κάποιο serial. Αυτό μπορεί να του δώσει την απάντηση στα ερωτήματά του!

Δημοσ.

Η μπορεί να πάρει τηλ την μαμά DELL και να το παίξει ότι θέλει να κάνει update και έτσι να μάθει ποιούς επεξεργαστές υποστηρίζει. Ή να μπει στο site της μαμάς DELL και να κοιτάξει εκεί! Είναι από τα πολύ οργανωμένα site και έχει και επιλογή update για τους υπολογιστές της (τουλάχιστον laptop που με ενδιαφέρει έχει) και έτσι ελέγχεις αν αυτό που θες, είναι συμβατό με τον υπολογιστή σου.

Τέλος, αφού είναι brand το pc τότε θα έχει σε κάποιο σημείο επάνω στο case ένα αυτοκόλλητο με κάποιο serial. Αυτό μπορεί να του δώσει την απάντηση στα ερωτήματά του!

Σωστά όλα αυτά αλλά τόσο δύσκολο είναι να ανοίξει το καπάκι και να δει επάνω στην μητρική την μάρκα και το μοντέλο;

Δημοσ.

Σωστά όλα αυτά αλλά τόσο δύσκολο είναι να ανοίξει το καπάκι και να δει επάνω στην μητρική την μάρκα και το μοντέλο;

Καθόλου δύσκολο δεν είναι! Αλλά αν γνωρίζει το μοντέλο του pc που αγόρασε από την DELL δεν του χρειάζεται να γνωρίζει ποιά είναι η μητρική γιατί στο site μπορεί να δει μέχρι τι επεξεργαστή μπορεί να βάλει! Έτσι δε θα έχει ούτε ψάξιμο ούτε τίποτα! Τουλάχιστον στα laptop (επειδή έχω dell inspiron) μπορώ να το δω.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...