Vasilis 07 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Έχω ένα Intel Celeron, με 256ΜΒ RΑΜ,τροφοδοτικό αγνώστου προέλευσης 230 W, HDD 50 GB,VGA 64 MB RAM.Αραχνιάζει εδώ και χρόνια.Λέω να το κάνω νυχτερινό κατεβαστήρι μιας και το πρωί δουλεύουν άλλοι υπολογιστές.Το ερωτημά μου είναι αν συμφέρει από θέμα κατανάλωσης λόγο παλαιάς τεχνολογίας. Ευχαριστώ
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δε νομίζω να μπορέσει κανείς ν' αποδείξει μαθηματικά ότι μέχρι να τα φτύσει το εν λόγω πισάκι, θα σου κοστίσει περισσότερο απ' ό,τι ίσως σου εξοικονομήσει σε κατανάλωση Watt.
SpirtouLisS Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Έχω ένα Intel Celeron, με 256ΜΒ RΑΜ,τροφοδοτικό αγνώστου προέλευσης 230 W, HDD 50 GB,VGA 64 MB RAM.Αραχνιάζει εδώ και χρόνια.Λέω να το κάνω νυχτερινό κατεβαστήρι μιας και το πρωί δουλεύουν άλλοι υπολογιστές.Το ερωτημά μου είναι αν συμφέρει από θέμα κατανάλωσης λόγο παλαιάς τεχνολογίας. Ευχαριστώ αντιστοιχο pc που εχω(celeron 333 250w τροφοδοτικο) τσεκαρισμενα 100% καταναλωνει περιπου 70w σε idle (με καρτα γραφικων ati 64mb και καρτα ηχου yamaha χωρις cdr...και τετοια) με ενα σκληρο seagαte 8gb περιπου. το εχω βαλει επανω ενα μετεωρολογικο σταθμο και δουλεευει ολη μερα.
phanispal Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Ε ναι, πόσο περισσότερο να καταναλώσει.. Απ' την άλλη σκέφτεσαι ότι ένα netbook δεν πρέπει να καταναλώνει πάνω από 15W με κλειστή οθόνη κ.λπ..
The_Judas Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Το Pc της υπογραφής του όμως, έχει πολλαπλάσια κατανάλωση. Οπότε το celeron λογικά είναι καλή επιλογή για κατεβαστήρι.
washcloud Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Κατεβάζει, αλλά δεν κάνεις ένα νέτμπουκ κατεβαστήρι (κυρίως για λόγους χωρητικότητας). Συν το ότι -αν και δεν ξέρω ακριβώς- δε νομίζω η κατανάλωση να είναι πέντε (και βάλε) φορές κάτω, του αντίστοιχου Σέλερον που λέμε, όταν κι αυτό κατεβάζει...
globalpeace Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 29 Νοεμβρίου 2010 Κατεβάζει, αλλά δεν κάνεις ένα νέτμπουκ κατεβαστήρι (κυρίως για λόγους χωρητικότητας). .... Εξωτερικοί σκληροί.....
Vasilis 07 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ok παιδιά θα το ανα-στήσω σε κατεβαστήρι.Να του αφήσω τα XP ή ενδείκνυται και άλλο OS για τέτοιες χρήσεις ?
washcloud Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 .... Εξωτερικοί σκληροί..... Ναι. Τους είδες, πού;
p_under Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Ok παιδιά θα το ανα-στήσω σε κατεβαστήρι.Να του αφήσω τα XP ή ενδείκνυται και άλλο OS για τέτοιες χρήσεις ? βαλε του ενα ελαφρυ linux λειτουργικο . θα προτεινα να στησεις εναν ατομ για πολλους λογους αλλα αφου το εχεις αξιοποιησε το .
LuNaTiC Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 το εχω βαλει επανω ενα μετεωρολογικο σταθμο και δουλεευει ολη μερα. pm plz τι έχεις κάνει ακριβώς με ενδιαφέρει το θέμα
venumis Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Μια χαρά είναι τα Xp που εχει, απο microsoft οχι κάτι νεότερο.. Αν θέλεις μπορείς να του βάλεις και Ubuntu, αν και νομίζω οτι τα xp εχουν καλύτερη διαχείριση ενέργειας..
The_Judas Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Δημοσ. 30 Νοεμβρίου 2010 Εξαρτάται από τον Σελερον... είναι στα 300mzh ή στα 2ghz? Εφόσον όμως του έχεις βάλει xp και δεν έχεις πρόβλημα με την ταχύτητα άφησε το όπως έχει. Αν δυσκολεύεται, βάλε ένα Lubuntu ή κάποιο άλλο ελαφρύ λινουξ.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.