Erwdios Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Βασικά δεν χρειάζεται να φύγουμε όλοι από το ευρώ, αρκεί να φύγουν οι γερμαναράδες, να επιστρέψουν στο μάρκο και να σταματήσουν να μας τα ζαλίζουν με τα λεφτά τους, τα οποία τους τα πληρώνουμε με αποικιακό τόκο. Μία Ευρώπη εξορθολογισμένη με μικρότερες οικονομίες θα ήταν πιο αδύναμη έναντι της Αμερικής και του δολαρίου, αλλά θα ήταν σίγουρα πιο ρεαλιστική. Δεν γίνεται σε μία κοινή οικονομία να έχουμε 2 ταχύτητες επειδή έτσι γουστάρει η Γερμανία. Υποτίμηση στο ευρώ λοιπόν και μάρκο στη Γερμανία. Δεν πρόκειται να γίνει βέβαια, γιατί δεν θα δεχόταν επουδενί να κλειδωθεί απ' έξω, αλλά θα ήταν η καλύτερη λύση για αυτή την ευρωζώνη.
cb_papi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 νο 1 παραγοντας του χρεους η φοροδιαφυγη κυριοι και μαντεψτε ποιοι μπορουν να φοροδιαφευγουν χοντρα και συστηματικα περα απο τους πολιτικους διαβαστε το αρθρο,ετσι για να συζηταμε σε πραγματικες βασεις και οχι οτι μας ταιζουν Αυτό που υπονοείς (Δηλαδή ότι οι μεγάλες επιχειρήσεις φοροδιαφεύγουν και οι πλούσιοι κλπ.) έρχεται σε αντίκρουση με το κείμενο που επίσης εσύ έχεις δημοσιεύσει.. Παρ'το αυγό και κούρεφτο. Σχεδόν όλοι φοροδιαφεύγουν, φασούλι το φασούλι γεμίζει το σακούλι. cb_papi με αυτό που λές απλα διαιωνίζεις μία άρρωστη κατάσταση.. Το θέλεις; Δεν έχω κανέναν λόγο/βάση για να πιστέψω πως θα αλλάξει ο κόσμος μυαλό. Ειδικά τώρα που πιστεύει πως το κράτος τον κλέβει/ότι μπορεί το μέλλον να είναι χειρότερο, θα κοιτάξει μόνο την πάρτη του. Αν εσύ έχεις άλλη άποψη, οκ..
million_voices Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν τα λεω εγω αυτα διαβασε το αρθρο δεν λεει ολες οι επειχειρησεις και πλουσιοι ντε φακτο λεει οσοι συναλλασσονται και εξαγοραζουν το πολιτικο συστημα
cb_papi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 δεν τα λεω εγω αυτα διαβασε το αρθρο δεν λεει ολες οι επειχειρησεις και πλουσιοι ντε φακτο λεει οσοι συναλλασσονται και εξαγοραζουν το πολιτικο συστημα Αυτό που εννοούσες δεν μεταφράστηκε σωστά από μένα τότε. Αναλόγως τι εννοείς πολιτικό σύστημα, γιατί αν συμπεριλαμβάνεται και η εφορία, τότε συμφωνώ μαζί σου.
million_voices Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 πες μου πραγματικα,πιστευεις οτι αυτο το χυμα και η ανοργανωσια που επικρατει ειναι τυχαια? θα κλεψω εγω 5 θα κλεψεις εσυ 10 (θα αποφυγεις να πληρωσεις φορους-ικα-φπα whatever) θα κλεψουν ομως οι πολιτικοι 1.000.000 θα κλεψουν οι επιχειρηματιες φιλοι τους 1.000.000,θα ειμαστε ολοι ενοχοι μονο που εγω και εσυ στο τελος θα πληρωσουμε το μαρμαρο (ΔΝΤ)
cb_papi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 πες μου πραγματικα,πιστευεις οτι αυτο το χυμα και η ανοργανωσια που επικρατει ειναι τυχαια? θα κλεψω εγω 5 θα κλεψεις εσυ 10 (θα αποφυγεις να πληρωσεις φορους-ικα-φπα whatever) θα κλεψουν ομως οι πολιτικοι 1.000.000 θα κλεψουν οι επιχειρηματιες φιλοι τους 1.000.000,θα ειμαστε ολοι ενοχοι μονο που εγω και εσυ στο τελος θα πληρωσουμε το μαρμαρο (ΔΝΤ) Δεν ξέρω γιατί η κατάσταση πρέπει να είναι μαύρο ή άσπρο.. Φταίνε και οι πολιτικοί, και οι επιχειρηματίες και ο λαός που φοροδιαφεύγει. Δεν αφήνω κανέναν απ' έξω και δεν γνωρίζω γιατί πρέπει να χαριστώ στον λαό. Επίσης δεν καταλαβαίνω, ακόμα και αν είχαμε μία υγιή οικονομία, γιατί από τη στιγμή που εγώ π.χ. δεν είμαι εντάξει στις υποχρεώσεις μου απέναντι στο κράτος, θα έπρεπε αυτό να είναι εντάξει. Όταν κάποιος καταβάλει τους φόρους του και δεν έχει στο μυαλό του πως να κλέψει, τον ενοχλεί ο οποιοσδήποτε ουσιαστικά κλέβει. Αλλά έτσι είμαστε. Δεν φταίω εγώ, φταίει ο άλλος.
million_voices Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δεν πειράζει πειραζει αλλα ετσι και αλλιως μαλλον δεν ειχαν νοημα τα οσα ελεγες,κουτσοι στραβοι στον παντελεημονα δεν λεει
cb_papi Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 πειραζει αλλα ετσι και αλλιως μαλλον δεν ειχαν νοημα τα οσα ελεγες,κουτσοι στραβοι στον παντελεημονα δεν λεει Μεγάλη η χάρη του
pournaras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 -2,4%? Δεν ήρθαν ακόμα χριστούγεννα Αν ήμασταν στο -2% θα χοροπηδούσαμε σαν τα κατσίκια απο χαρά Μια εικόνα της κατάστασης και γιατί ΔΕΝ παίζει να καταφέρουμε να επανέλθουμε... http://www.gfmag.com/gdp-data-country-reports/266-greece-gdp-country-report.html Γελάστε λίγο με το public deficit %gdp και debt %gdp και επίσης με το πώς το έλλειμα αυξάνει κάθε χρόνο... Ιστορικά καμία χώρα δεν έχει καταφέρει κάτι τέτοιο.. Πόσο μάλλον μια $%#@χώρα σαν και εμάς http://ftalphaville.ft.com/blog/2010/05/05/219811/grim-greek-austerity-arithmetic/ Αρθράκι για την έξοδο απο το ευρώ http://www.bbc.co.uk/news/business-11830532 Αν μετά την Ιρλανδία προσθέσουμε και την Πορτογαλία μέσα στον επόμενο μήνα και μετά ισπανία και ιταλία να πέφτουν αντίστοιχα η μία μετά την άλλη.. Μπορούμε να αποχαιρετήσουμε το κωλοευρώ και να το έχει η γερμανία να το χαίρεται. Άλλωστε είναι η μόνη που κερδίζει/δεν έχει να χάσει τίποτα απο αυτό. Τι έχουμε να κερδίσουμε; Για αρχή την υποτίμηση του χρέους.. Εν συνεχεία ενίσχυση της ανταγωνιστικότητας... ???? Profit.. Αλλα γενικά if you ask me, we are screwed. Δεν περιμένω σωστή απόφαση απο κανέναν άχρηστο up there. Ψόφος με τον χειρότερο τρόπο.. Εστω οτι χρωστας σαν χωρα 1000 ευρω σε μια ξενη τραπεζα. Μια πιθανη μεταβαση στη δραχμη, και μια υποτιμηση της ως προς το ευρω, πως ακριβως θα μειωσει το χρεος των 1000 ευρω προς την ξενη τραπεζα; (εκτος βεβαια και αν μιλαμε για σταση ή και αδυναμια πληρωμης).
million_voices Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 η υποτιμηση αυξανει το χρεος αλλα υποτιθεται δινει boost στις εξαγωγες λογω του οτι τα προιοντα γινονται ποιο φτηνα-ανταγωνιστικα
pournaras Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ναι αλλα αυτο το boost, ειναι ικανο ωστε να εχεις περισσοτερο κερδος απο πριν; (εστω δηλ. οτι εκανες εξαγωγη 10 τονους προιον και ειχες κερδος 1000 ευρω, τωρα κανεις 30 τονους εξαγωγη, αλλα λογω μειωμενης τιμης εχεις σχεδον παλι το ιδιο κερδος), και παραλληλα οπως λες το χρεος αυξανεται. Ειναι λοιπον σωστο;
million_voices Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 εγραψα υποτιθεται υποτιθεται λοιπον οτι σε συνδιασμο με περιστολη δαπανων,αυξηση των εξαγωγων εχεις πλεονασματικους ισολογισμους και αρχιζεις να ξεπληρωνεις χρεος η εστω το ελεγχεις ωστε να μην ξεφυγει σε φαση που να μην αντεχεται πολλοι οικονομολογοι υποστηριζουν οτι με την παρουσα κατασταση της ελληνικης οικονομιας και το υψος του χρεους εχουμε περασει το point of no return
NT1G Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 6 Δεκεμβρίου 2010 Ποίες ειναι οι μεγάλες εξαγωγές που έχει η Ελλάδα;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.