Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα μετά από αλλαγή μητρικής.

angmar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Αγόρασα μια P5QD Turbo, αντιμετωπίζω ένα περίεργο πρόβλημα και δε μπορώ να εντοπίσω τι φταίει. Οπότε θα ήθελα ν ακούσω τις γνώμες σας.

Για αρχή το σύστημά μου:

Προφανώς για μητρική την προαναφερθείσα.

Επεξεργαστής Ε8400 @ 3,6GHz @1.2v

Ram Geil Black Dragon 4x1GB @800Μhz @ 2v 4-4-4-12 ( η ram είναι στην QVL της μητρικής)

Vga HD4850

PSU Enermax 425w 82+

OS Win 7 x64 Pro

Το πρόβλημα τώρα, κρασάρει το Starcraft, πράγμα καταστροφικό για μένα, μια και είναι το μοναδικό παιχνίδι που παίζω.

Κρασάρει με το error:

ACCESS_VIOLATION (0xC0000005)

occurred at 0023:00D22362. The memory at '0x00000000' could not be read.

Το έκανα επανεγκατάσταση, τίποτα, έκανα φορμάτ, τίποτα. Οπότε πάμε σε Hardware.

Memtest 5 ωρών δεν έβγαλε κανένα πρόβλημα, prime95 torture με Small FFTs για 6-7 ώρες, δεν έβγαλε τίποτα. IntelBurnTest στο maximum πάλι τίποτα. Έκανα scan το σκληρό με το διαγνωστικό της WD και είναι τζάμι, σαν καινούριος.

Τώρα, prime95 torture Blend βγάζει ενίοτε 1 hardware error, μπορεί σε μία ώρα, μπορεί σε 5.

Άλλαξα και ram με ενός φίλου, πάλι Geil 800Mhz @4-4-4-12 @ 2v αλλά όχι Black Dragon και πάλι έχω crash, οπότε υποψιάζομαι ότι δε φταίει η μνήμη.

Το κακό είναι ότι δε μπορώ να σκεφτώ τι μπορεί να φταίει, βέβαια φαντάζομαι ότι μόνο η μητρική μου έμεινε.

Κάπου διάβασα ότι οι asus μπορεί να είναι ζόρικες στο o/c όταν έχουν 4 Sticks ram, βέβαια το crash το τρωγε και πριν κάνω o/c κι επίσης ο cpu είναι σταθερότατος.

Ακούω προτάσεις για ρυθμίσεις στο bios που μπορώ να δοκιμάσω ή γενικότερα οτιδήποτε σας κατέβει.

ΥΓ τάσεις και timings είναι όλα χωμένα manually.

Δημοσ.

Thanx, αλλά μέσα σ' όλα αυτά ξέχασα ν αναφέρω ότι έχω διαβάσει τα forums της blizzard, τους έστειλα και mail.

Οι προτάσεις τους ήταν πάνω κάτω, να τσεκάρω τα πάντα, πράγμα που είχα κάνει ήδη νωρίτερα.

Δημοσ.

Thanx, αλλά μέσα σ' όλα αυτά ξέχασα ν αναφέρω ότι έχω διαβάσει τα forums της blizzard, τους έστειλα και mail.

Οι προτάσεις τους ήταν πάνω κάτω, να τσεκάρω τα πάντα, πράγμα που είχα κάνει ήδη νωρίτερα.

Το έχεις αγορασμένο ;Αν ναι έχεις βάλει crack;

Μέσα στο λειτουργικό σου κάνει τέτοια κολλήματα;

Δημοσ.

Ναι είναι αγορασμένο, crack δεν έχει νόημα να βάλω.

Το λειτουργικό, είναι γενικά σταθερό, έχει κολλήσει 2 φορές όμως, ενώ έβλεπα youtube, χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα.

Δημοσ.

Αρχικά δοκίμασε να παίξεις με stock clocks.

Θυμάμαι κι εγώ περιπτώσεις παιχνιδιών που crash-άρανε όταν ήμουν overclocked, χωρίς να έχω πρόβλημα σε οποιοδήποτε stress test.

Δημοσ.

Ναι είναι αγορασμένο, crack δεν έχει νόημα να βάλω.

Το λειτουργικό, είναι γενικά σταθερό, έχει κολλήσει 2 φορές όμως, ενώ έβλεπα youtube, χωρίς να ζορίζεται ιδιαίτερα.

χμμμ...Format είπες έκανες μετά την αλλαγή της μητρικής ;

κολαει και κάνει επανεκκίνηση με μπλε οθόνες ;Η θερμοκρασίες σου πιστεύω να είναι καλές

Δημοσ.

@liopyr δοκίμασα και με όλα Stock, σε φάση που μέχρι και τις ram τις έβαλα και με timings 5-5-5-18, άσχετα που εργοστασιακά δουλεύουν 4-4-4-12, αλλά εκεί αυτό, crash.

@rafail1994 ναι μετά την αλλαγή έγινε το φορμάτ. Το παιχνίδι τρώει crash to desktop, ούτε μπλε οθόνες ούτε restart. Τις 2 φορές που κόλλησε στο destop την μια είχα BSOD και την άλλη απλά πάγωσε με τον ήχο να κάνει ένα γκρννν και το μόνο που μπορούσα να κάνω ήταν power off απ το κουμπί του κουτιού.

Δημοσ.

του Οκτωβρίου και του Νοεμβρίου, 10.10 και 10.11 (λογικά), με το furmark η κάρτα δε τραβάει κανένα ζόρι και δε πάει πάνω από 55 βαθμούς.

EDIT, κάτι που ξέχασα ν' αναφέρω, το ίδιο ακριβώς Setup με μόνη αλλαγή την P5KC (που είχα πριν) δεν είχε κανένα απολύτως πρόβλημα.

Δημοσ.

Δε ξέρω τι να υποθέσω, περίεργο πρόβλημα, δοκίμασε να τσιμπήσεις λίγο παραπάνω ρεύμα στο nb ή και να παίξεις με 2 dimm προσωρινά.

Δημοσ.

Θα το δοκιμάσω κι αυτό, αλλά επειδή ρεύμα σε NB δεν έχω ανεβάσει ποτέ, δε ξέρω καν πόσο είναι το default στην μητρική μου, όταν λες λίγο, για τι μεγέθη μιλάμε;

Δημοσ.

Btw με τι συχνότητα σου πετάει BSOD;

Με το που ξεκινάει το παιχνίδι ας πούμε ή σε τυχαία χρονικά διαστήματα (μπορεί και μετά από 2 ώρες π.χ);

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...