Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα με boot 1156.

vixos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χρειάζομαι τα φώτα σας! Με ένα φίλο συνθέσαμε 2 φτυστά pc τα οποία αποτελούνται από τα εξής:

Motherboard Gigabyte GA55usb3

Cpu Intel I5 760

Μνήμες 2χ2 gb Exceleram E30101A ddr3 @1600mhz 1.65v.

Το πρόβλημα που αντιμετωπίζουμε και οι δύο είναι το εξής. Οταν ανάβεις το μηχάνημα μετά απο πολλές ώρες κλειστό, αρκετές φορές δεν κάνει post (bootάρει) με την πρώτη αλλά μετά από reset.

Με τα λίγα που ξέρω πρέπει να είναι ασυμβατότητα μνημών-mobo ή ρυθμίσεις μνημών απο το bios. Απο default το mobo βλέπει τις μνήμες 1333 και τους δίνει 1.5v => Μερικές φορές δεν κάνει post.

Κάνωντας enable το xmp ανεβάζει τα βολτ στο 1,65 και πάλι τις δουλέυει στα 1333 , και μόνο κανοντας overclocking από το utility της gigabyte τότε μόνο δουλεύει τις μνήμες στα 1600mhz.

Αλλάζωντας manual στο bios τα βολτ των μνημών σε 1.64 ή 1,66 (δεν έχει 1,65) και ανεβάζοντας το BCLK στα 160mhz οι μνήμες έτσι παίζουν στα 1600 αλλά ακόμα και έτσι το mobo μερικές φορές δεν ποστάρει.

Τέλος αυτό που παρατήρησα είναι ότι όταν κάνεις manual ρυθμίσεις στο bios πειράζοντας το multiplyer ή και το BCLK , παύει να ρίχνει το multiplyer στο 9 οταν είναι σε idle, με αποτέλεσμα να μην κάνει οικονομία ρεύματος όταν είναι σε αδράνεια. Υπάρχει λύση στο πρόβλημα μου; Μήπως να δώσω τις μνήμες και πάρω άλλες στα 1333 και 1,5volt για να βρώ την ησυχία μου; Υπόψιν ότι στο site της Exceleram αναφέρει ότι οι συγκεκριμένες μνήμες κάνουν για 1156 socket!

Δηλαδή όσοι έχουν socket 1156 και έχουν μνήμες με μεγαλύτερη συχνότητα του 1333 αναγκαστικά χάνουν το energy saving του επεξεργαστή, και καταναλώνουν ένα σκασμο watt ακόμα και σε ηρεμία;

Ευχαριστώ προκαταβολικά. (Άσχετο- στα 3.8 ghz το εργαλείο σκοτώνει με θερμοκρασίες γύρω στους 38C!)

Δημοσ.

Ακριβώς το ίδιο πρόβλημα, αρα δεν είναι πρόβλημα mobo. Τέλος οταν κάνεις επανεκίνηση bootάρει ΠΑΝΤΑ! Μόνο απο κρύο μερικές φορές δεν bootάρει.

Δημοσ.

Τα dimmακια τα πήραμε απο multirama και οχι getitnow, αλλά δεν αποκλείεται να έχουν θέμα. Αύριο πρωί δοκιμάζω με ένα!

Δημοσ.

Δυστιχώς δεν έχω κάποια άλλη μνήμη για να κάνω δοκιμή. Αν έχει κάποιο καλό παιδί και θέλει να μου τις δανείσει για δοκιμή.... :rolleyes:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...