dj_neo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Το θέμα με το restart αντί shutdown το αντιμετωπίζουν πολλοί και μπορεί να προέρχεται από διάφορες πηγές. Ίσως κάποια εφαρμογή που εγκατέστησες. Κάποια αλλαγή στο bios και άλλα πολλά. Αρχικά δες στην κάρτα δικτύου αν το "allow this device to wake up computer from standby mode" είναι επιλεγμένο. Device manager, network adapters, πας στην κάρτα δικτύου, properties, power management. Αν είναι το απενεργοποιείς. Επίσης, δες στο Bios αν έχεις ενεργοποιημένα wake on events, boot from usb, boot from lan και απενεργοποίησέ τα. Υπάρχει και μία μεταβλητή στο registry αλλά δεν ξέρω κατά πόσο θες να την πειράξεις. Υ.Γ. Πριν από όλα αυτά δοκίμασε να αλλάξεις θύρα στην κάρτα γραφικών... Υ.Γ. 2 Πολύ δραματικά μας τα περιέγραψες και φοβηθήκαμε...
Vatos_locos Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Τα προβλήματα μου είναι τα παρακάτω: Όση ώρα τρέχουν τα windows δεν έχω κανένα πρόβλημα. Το γεγονός όμως ότι η χρήση cpu και μνήμης είναι αυξημένες αποτελεί για μένα λόγο ανησυχίας και ψαξίματος. Άν κάπου λαθεύω πες μου... έχετε γίνει ψείρες εκεί λαθεύεις.... για τα ρεσταρτ τώρα δεν φταίει το pc αλλα ο χρήστης του να προσέχετε τι κάνετε κάντου ένα φορμάτ αλλά από χρήση cpu διαφορά δεν θα δείς άντε να καταφέρεις να στρώσεις τα restart που και για αυτό καμια πατάτα μου έρχεται θα έκανες όσο έψαχνες γιατί δήθεν έχεις μεγάλο cpu usage...
manosfp Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν έχουμε και λέμε: Η χρήση cpu σε iddle δεν ξεπερνούσε ποτέ το 3-4%.Τώρα δεν πέφτει κάτω απο 20% χωρίς να έχω κάνει καμία αλλαγή. Πάντα στον tm μου cpu+iddle>110%.Όχι για δευτερόλεπτα.Πάντα. Ναί,ο παράξενος ήχος της μητρικής όταν ξεκινάει για μένα είναι πρόβλημα. Επίσης η επανεκκίνηση του υπολογιστή αντί τερματισμού για μένα είναι πρόβλημα. Δεν είμαι αρχάριος,απλά πρώτη φορά παίρνω τέτοιο πολύπλοκο μηχάνημα. Αποκλείω το γεγονός να έχω ιό,πάντα προσέχω. Θα δοκιμάσω αλλαγή θύρας στην κάρτα και απενεργοποίηση του wake on lan και θα επανέλθω. Ευχαριστώ για τη βοήθεια και μη βαράτε... edit: Πείτε με τρελό,αλλά η απενεργοποίηση του wake on lan είχε ως αποτέλεσμα να επανέλθει η cpu στο 0-2%... Τα άλλα παραμένουν.
dj_neo Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 7 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία λύσαμε το μικρό να λύσουμε και το μεγάλο. Το bios το κοίταξες για wake up και τι μπορεί να κάνει Boot? Επίσης αφού λες ότι δεν είσαι αρχάριος άλλαξε την τιμή HKEY_LOCAL_MACHINE>System>CurrenControlSet>Control>CrashControl>AutoReboot από 1 σε 0. Κάνε ένα restart πρώτα και μετά δοκίμασε να κάνεις ένα shutdown. Επίσης δοκίμασε από 0 σε 1 ή από 1 σε 0 την HKEY_LOCAL_MACHINE>Software>Microsoft>WinLogOn>AutoRestartShell Φυσικά κρατάς αντίγραφο πριν από τις αλλαγές και ότι αλλάξεις και δεν σου λύνει το πρόβλημα το επαναφέρεις στην αρχική του κατάσταση.
manosfp Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία, πάει και το πρόβλημα της επανεκκίνησης με disable απο το bios όλων των επιλογών power on. Sorry που δεν το φαντάστηκα,αλλά τις επιλογές αυτές δεν τις είχα πειράξει καθόλου και ξαφνικά εμφανίστηκε αυτό το πρόβλημα. Πάρτε μια ανάσα να λύσουμε και το beeeeeeeeeep και θα απαλαγείτε απο μένα!(Προς το παρόν ) Δίνω λεπτομέρειες: Κατά την εκκίνηση ακούγεται το κανονικό beep αλλά και ένα μακρόσυρτο. Με επανεκκίνηση ακούγεται μόνο το κανονικό beep.
liopyr Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 To screenshot είναι φυσιολογικό, αν εξαιρέσεις το γεγονός πως έχεις φορτώσει ένα κάρο (πιθανόν) άχρηστα πράγματα στο λειτουργικό και έχει κάπως μπόλικες διεργασίες.
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 ^ Έτσι. Εγώ παίζω με το μισό αριθμό processes btw.
washcloud Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Και να 'σουν only you? Άκου...80 processes! Αυτό δεν είναι λειτουργικό - ο Άγιος Παντελεήμονας είναι.
phanispal Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Καλά, 'σύ είσαι με ΧιΡο ακόμα, με τα οποία εγώ είχα ~25 :Ρ, 'σύ πόσες έχεις;
JIMBOAthens Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Άκου...80 processes! Ήμουν σίγουρος ότι θα τις μετρούσες... Πάντως και εγώ απ'ότι βλέπω τώρα στο pc της δουλειάς, καμιά 40αριά processes είναι ενεργές...
Moderators Gi0 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Μωρε ας ειναι και 97 αν τις χρειαζεσαι(..δεν ειναι τυχαιο το νουμερο), αρκει να κανουν σωστα τη δουλεια τους και να μην μενουν ξεκρεμαστα αδηφαγα ramοτερατα ή κυνηγοι cpu.Προφανως θα πρεπει να διαθετεις και το προαπαιτουμενο hardware για να σηκωνεις τοσες πολλες μαζι
dj_neo Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 8 Δεκεμβρίου 2010 Δες τις επιλογές που αφορούν την κάρτα γραφικών στο bios. Επίσης έλεγξε και την τροφοδοσία της κάρτας γραφικών.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.