Προς το περιεχόμενο

Objective C

ntaryl

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

καλησπερα

μπορει καποιος που εχει ασχοληθει με Iphone Programming να μου συστησει ενα καλο βιβλιο για μελετη...

Καλο απογευμα

Δημοσ.

καλησπερα

μπορει καποιος που εχει ασχοληθει με Iphone Programming να μου συστησει ενα καλο βιβλιο για μελετη...

Καλο απογευμα

Το documentation της Apple είναι αρκετά καλό για μια εισαγωγή στο θέμα.

Δημοσ.

Εγώ που ασχολήθηκα πριν λίγο καιρό δεν συνάντησα κάποιο πρόβλημα με την κατανόηση του κώδικα.. Αν δεις κάποια tutorial στο youtube θα μπεις στο κόλπο (σχετικά) γρήγορα.. τουλάχιστον έτσι έκανα εγώ..

Αλλά μετά από πολλές δυσκολίες που συνάντησα λόγο του ότι δεν είχα mac (και λόγο της εκνευριστικής πολιτικής της apple) τα παράτησα..

(που είναι το spoiler!?)

καλή τύχη..!

Δημοσ.

Διαβασα στο Χακερ οτι μπορεις να φορτωσεις στο virtualBox Mac και ειπα να πειραματιστω λιγο ...

ευχαριστω πολυ

Δημοσ.

Διαβασα στο Χακερ οτι μπορεις να φορτωσεις στο virtualBox Mac και ειπα να πειραματιστω λιγο ...

ευχαριστω πολυ

Και κανονικά μπορείς να τα βάλεις χωρίς virtual box..

Αλλά και στις δύο περιπτώσεις προβλέπω ποοοολλές χαμένες ώρες και μακάρι να με διαψεύσεις..!!

Δημοσ.

καλησπερα φιλε μου

Θελω να το εγκαταστησω σαν δευτερο λειτουργικο αφου το Win το χρειαζομαι αφου ξανααρχισα το παλιο μου project ...

σκεφτηκα να το εγκαταστησω σε ενα virtual και να δοκιμασω .Αν δεν μου αρεσει θα το σβησω απλα ....

Τι ενοεις πολλες Χαμενες ωρες (χαμενες)?

καλο βραδυ

Δημοσ.

Στην προσπάθεια που είχα κάνει εγώ δυσκολεύτηκα πάρα πολύ να βρω το σωστό συνδυασμό driver για το hardware μου και δοκίμασα αρκετές διαφορετικές εκδόσεις μέχρι να το καταφέρω να ξεκινήσει και πάλι με τα μισά να δουλεύουν.. δε χάνεις τίποτα να το δοκιμάσεις και αν τα δεις σκούρα το παρατάς..!

Δημοσ.

Καθώς γνωρίζω κάποιους developers που ασχολούνται ή ασχολήθηκαν με iPhone προγραμματισμό, συστήνω, αν υπάρχει βέβαια σοβαρό ενδιαφέρον για επένδυση στο θέμα, την αγορά ενός Apple PC και πρωτύτερα, οπωσδήποτε την μελέτη της Objective-C για να δείτε αν είναι στο στυλ σας (διότι έχει αρκετές διαφορές από τις υπόλοιπες C OOP διαλέκτους). Τα υπόλοιπα (VM κλπ) είναι ημίμετρα και δεν οδηγούν πουθενά ειδικά όταν πρέπει να γράψεις κώδικα, πολύ δε περισσότερο να κάνεις cross-compile για το iPhone και ύστερα debugging (πολλές φορές on-device) κλπ (και ας λέει ότι θέλει το Hacker του RAM).

Δημοσ.

@acid18,

ποιοι είναι οι λόγοι που προτείνεις το συγκεκριμένο;

Δημοσ.

δεν έχει να κάνει...είναι το theme του εκδοτικού οίκου "O'Reilly" (ζώα στο εξώφυλλο - ίσως μας λέει οτι οι devs είναι ζώα :-p )

ο εκδοτικός οίκος "Manning Publications" χρησιμοποιεί οθωμανικές ενδυμασίες/ στολές...

Δημοσ.

@ntaryl αν εχεις γνωσεις C και καποιας γλωσσας OOP( java π.χ ) δεν θα εχεις κανενα προβλημα να μαθεις και obj-c.Εξαλλου αν δεν κανω λαθος,μπορεις να παρεις και κωδικα C και να τον χρησιμοποιησεις για obj-c , αλλα δεν ειμαι σιγουρος.Απο τα docs της apple μπορεις να μαθεις πολλα και σωστα πραγματα πανω σe objective-c - cocoa , αλλα και φυσικα για εφαρμογες iphone.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...