Προς το περιεχόμενο

Αγωγή που χρεώνεται στα κοινόχρηστα

insomnian

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Η εταιρια που εκτελει χρεη διαχειριστη στη πολυκατοικια μας, εκανε αγωγη σε ενα γειτονα ζητωντας του λεφτα. Τα εξοδα της αγωγης, καπου 650€, χρεωθηκαν ισομερως σε ολους τους ενοικους/ιδιοκτητες... Ειναι αυτο νομιμο?

Δημοσ.

Πες κι αλλες λεπτομερειες. Γιατι εγινε η αγωγη, τι οφελος εχετε εσεις απο ατην αγωγη, ειχατε γνωση οτι θα γινει κλπ.

Δημοσ.

Χαχαχαχα ωραία η εταιρεία...κάνει την αγωγή και για να μην χρεωθεί τα χρεώνει σε όλους τους υπόλοιπους που πληρώνουν. Από τα λίγα νομικά που ξέρω, δεν εχει δικαίωμα να σας χρεώσει τα έξοδα που έκανε για να κάνει την αγωγή στον ένοικο που δεν πληρώνει. απλά ίσως ψάχνει για να φοβηθείτε και να τον πιέσετε...γιατί η διαφορά είναι με τον κακοπληρωτή, οι υπόλοιποι τι φταίτε?? ίσως λέει κάτσε μην πιάσω κανένα κοροιδο και βγάλω και τα έξοδα....

Δημοσ.

Πες κι αλλες λεπτομερειες. Γιατι εγινε η αγωγη, τι οφελος εχετε εσεις απο ατην αγωγη, ειχατε γνωση οτι θα γινει κλπ.

H αγωγη εγινε γιατι αυτος ο ιδιοκτητης δεν πληρωνει την εταιρια(δεν την αναγνωριζει ή δεν αναγνωριζει τα ποσά που τον χρεωνουν).

Οφελος καποιο δεν εχουμε εμεις οι υπολοιποι φανταζομαι, απλα η εταιρια θελει να παρει πισω τα λεφτα της.

Χαχαχαχα ωραία η εταιρεία...κάνει την αγωγή και για να μην χρεωθεί τα χρεώνει σε όλους τους υπόλοιπους που πληρώνουν. Από τα λίγα νομικά που ξέρω, δεν εχει δικαίωμα να σας χρεώσει τα έξοδα που έκανε για να κάνει την αγωγή στον ένοικο που δεν πληρώνει. απλά ίσως ψάχνει για να φοβηθείτε και να τον πιέσετε...γιατί η διαφορά είναι με τον κακοπληρωτή, οι υπόλοιποι τι φταίτε?? ίσως λέει κάτσε μην πιάσω κανένα κοροιδο και βγάλω και τα έξοδα....

Κοιταξε, η εταιρια αυτη εχει θεση Διαχειριστη, εκδιδει και εισπρατει καθε μηνα τα κοινοχρηστα. Εκανε την αγωγη(θα εκδικαστει σε 1,5 χρονο) γιατι καποιος δεν πληρωνει κοινοχρηστα.

Εισαι σιγουρος οτι δεν εχει δικαιωμα να μας χρεωσει τα εξοδα της αγωγης? Ηδη μπηκαν στα κοινοχρηστα του Δεκεμβρη!

Δημοσ.

H αγωγη εγινε γιατι αυτος ο ιδιοκτητης δεν πληρωνει την εταιρια(δεν την αναγνωριζει ή δεν αναγνωριζει τα ποσά που τον χρεωνουν).

Οφελος καποιο δεν εχουμε εμεις οι υπολοιποι φανταζομαι, απλα η εταιρια θελει να παρει πισω τα λεφτα της.

Κοιταξε, η εταιρια αυτη εχει θεση Διαχειριστη, εκδιδει και εισπρατει καθε μηνα τα κοινοχρηστα. Εκανε την αγωγη(θα εκδικαστει σε 1,5 χρονο) γιατι καποιος δεν πληρωνει κοινοχρηστα.

Εισαι σιγουρος οτι δεν εχει δικαιωμα να μας χρεωσει τα εξοδα της αγωγης? Ηδη μπηκαν στα κοινοχρηστα του Δεκεμβρη!

Κοίτα 100% σίγουρος δεν είμαι, γιατί εξαρτάται μπορεί να έχετε όλοι υπογράψει οτι αν δεν πληρώνει ένας η εταιρεία μπορεί να στραφεί εναντίων όλων ( στα ψιλά γράμματα αυτά ). Από λογική άποψη το λέω και με λίγα νομικά είναι σαν να μου χρωστάς εσύ και ο πατέρας σου λεφτά, ο πατέρας σου να πληρώνει κανονικά και εσύ να μην αποδέχεσαι τις χρεώσεις που σου λέω και εγώ αν στρέφομαι εναντίων σου ( λογικό μέχρι εδώ ) αλλά τα έξοδα που κάνω για την αγωγή να τα πηγαίνω και στον πατέρα σου είναι παράλογο. Κανονικά τα ζητάει από τον εναγόμενο. βέβαια αν υπάρχει κανένας νομικός εδώ μέσα 8θα μας διαφωτίσει και πιο επιστημονικά ( no offence με το παράδειγμα )

Δημοσ.

Ημαρτον Παναγία μου, συγγνώμη κιόλας αλλά όλοι για μλκς ψάχνουν μου φαίνεται.

Με το φτωχό μου το μυαλό:

β) Ηταν δική σας η απόφαση ή γ) δώσατε συγκατάθεση στην εταιρεία να κάνει μήνυση εκ μέρους σας ή δ) το αποφάσισαν αυτοί αλλά πρώτα σας ρώτησαν/ενημέρωσαν?

Και στην τελική αν αυτός ο ένας δεν πληρώνει α)υποτίθεται ότι τα χρέη του/η ευθύνη πέφτουν σε ποιονΘατα πληρώνατε εσείς αν συνεχίσει να μην πληρώνει αυτός? Kαι τι κέρδος έχετε εσείς για χρήματα που διεκδικεί η εταιρεία για τον εαυτό της, ώστε να επωμιστείτε εσείς τα χρέη της μήνυσης.

Μην και τυχόν πληρώσεις αν δεν ρωτήσεις δικηγόρο. Και αν τυχόν υπάρχει νομικό παράθυρο και γι αυτή την τρέλα, πολύ θα ήθελα να το ακούσω να μου πέσουν και τα υπόλοιπα μαλλιά της κεφαλής μου.

Kαι αν επιβεβαιωθεί ότι είναι παράνομη αυτή η πρωτοβουλία τους να σας χρεώσουν τα έξοδα της δικής τους μήνυσης (μονο που το γράφω μου πέφτουν τα μαλλιά), μαζευτείτε όλοι και σφυρίξτε τους ότι θα φάνε μήνυση από εσάς αν δεν βγάλουν την χρέωση.

Δημοσ.

Κοίτα 100% σίγουρος δεν είμαι, γιατί εξαρτάται μπορεί να έχετε όλοι υπογράψει οτι αν δεν πληρώνει ένας η εταιρεία μπορεί να στραφεί εναντίων όλων ( στα ψιλά γράμματα αυτά ).

Ε καλά.

Δεν στράφηκε εναντίον όλων η εταιρία εδώ.

Ανέλαβε ένα έξοδο το οποίο χρέωσε σε όλους.

Σε κάποια καταστατικά προβλέπεται ότι ο διαχειριστής μπορεί να αναλάβει έξοδα έως ένα συγκεκριμένο ποσό, αν είναι ανάγκη ή απολύτως απαραίτητο, και χωρίς πρώτα να συμφωνήσουν πρώτα οι υπόλοιποι της πολυκατοικίας.

Δεν είναι ακριβώς τέτοια περίπτωση αυτή που λες, απλά μπορείς να το τσεκάρεις.

Αν και χλωμό να ισχύει κάτι τέτοιο εδώ.

Επίσης, αυτός που χρωστάει είναι ενοικιαστής ή ιδιοκτήτης ο ίδιος?

Δημοσ.

Ειναι ιδιοκτητης.

Δεν ξερω τι γραφει το καταστατικο.

Τι να κανω τωρα εγω, να αφαιρεσω το ποσον αυτο απ τα κοινοχρηστα του μηνα?

Δημοσ.

τα λεφτα που διεκδικουν δεν ειναι της εταιριας αλλα της πολ/κιας(εξοδα).

οι εταιριες αυτες περνουν κανα ~2-6ε καθε μηνα απο καθε ενοικο για τα κοινοχρηστα.αυτο ειναι το κερδος της.

Αν καποιος δεν πληρωσει ουτε στο δικαστηριο μπορουν να βγαλουν το διαμερισμα σε πλειστηριασμο για το ποσο που χρωσταει(εννοειτε τα υπολοιπα τα παιρνει ο ιδιοκτητης)

Δημοσ.

Οταν ομως καποιος δεν πληρωνει η εταιρια τα βαζει απο τη τσεπη της για να πληρωθουν.

Θα βγει στο πλειστηριασμο ενα διαμερισμα 100-200 χιλιαδων για χρεη λιγων χιλιαδων?! :blink:

Δημοσ.

η εταιρια χλωμο να τα βαζει απο την τσεπη της.μηπως κραταει ενα ποσο καθε μηνα απ ολους για να υπαρχει καβατζα στην πολ/κια?

ε δεν νομιζω να ειναι κατι νεο οι πλειστηριασμοι.(απλα τωρα νομιζω δεν κανουν πλειστηριασμο σε ατομα που εχουν μονο μια κατοικια για ενα ποσο)

Δημοσ.

Oι πλειστηριασμοι σαφως δεν ειναι κατι νεο και υπαρχουν πολλα παρασιτα που θρεφονται απο αυτους, αλλα μπορεις να εκπλειστηριασεις κατι αξιας 200.000€ για ποσο 4.000€ ?

Δημοσ.

Νομίζω καλύτερα έτσι. Αν δεν υπήρχε η εταιρία κανείς δε θα σκέφτονταν να κάνει από μόνος του μήνυση. Επίσης αν κερδίσετε τη δίκη λογικά ο άλλος θα σας πληρώσει και τα έξοδα ( ; )

Δημοσ.

Oι πλειστηριασμοι σαφως δεν ειναι κατι νεο και υπαρχουν πολλα παρασιτα που θρεφονται απο αυτους, αλλα μπορεις να εκπλειστηριασεις κατι αξιας 200.000€ για ποσο 4.000€ ?

http://revma.wordpress.com/2010/06/15/30-000-%CF%80%CE%BB%CE%B5%CE%B9%CF%83%CF%84%CE%B7%CF%81%CE%B9%CE%B1%CF%83%CE%BC%CE%BF%CE%AF-%CF%83%CE%B5-120-%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82/

http://www.tanea.gr/default.asp?pid=2&artid=4507867&ct=1

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...