kosegdit Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Καλησπέρα παιδιά, σήμερα μου προέκυψε ένα προβληματάκι και ελπίζω να με βοηθήσετε. Πριν 6 ώρες περίπου, καθώς έπαιζα Formula 1 2010, έπεσε στιγμιαία το ρεύμα στο σπίτι (το κατάλαβα από τα φώτα που αναβόσβησαν) και μαζί με τα φώτα έκανε restart και το pc. Μόλις ξανάνοιξε ο υπολογιστής, έβαλα αμέσως να συνεχίσω το παιχνίδι. Μετά από 5 λεπτά παιχνιδιού όμως και χωρίς να ξαναγίνει διακοπή ρεύματος ο υπολογιστής ξανάκλεισε. Χωρίς να ξέρω τι παίζει, είπα να το αφήσω λίγο να ηρεμήσει και έκατσα και είδα μια ταινία (στο pc πάντα). Μετά την ταινία ξανάβαλα το Formula 1 πιό πολύ για να δω αν θα μου ξανακάνει κάποιο restart, και όντως μετά απο 15 λεπτά ο υπολογιστής έκανε πάλι επανεκίνηση. Από ένστικτο και μόνο, σκέφτηκα να δοκιμάσω και κάποιο άλλο παιχνίδι, έβαλα λοιπόν το black ops, για περίπου μία ώρα μέχρι που βαρέθηκα και όλα καλά, κανένα restart. Μήπως έχετε καμία ιδέα για το τι μπορεί να φταίει ή μήπως πως να ψάξω να το βρω; Τα στοιχεία του pc μου είναι: cpu: intel core i7 920 (stock) mobo: gigabyte ex58-ud3r ram: kingston (3x1)GB στα 1333 vga: gainward 9800GT 512MB psu: thermaltake tr2-470 pp Αυτό που με νοιάζει πάνω απ'όλα φυσικά είναι να μην έπαθε τίποτα το pc και όχι αν θα ξαναπαίξω Formula 1 φυσικά!!!
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Το formula ειναι νομιμο?Ρωταω για να μην ψαχνουμε κατι το οποιο ισως να προερχεται απο παραγοντες που δεν επιτρεπουν οι κανονες του forum να αναφερουμε. Απο κει και περα,πρωτη υποθεση ειναι πως κατι πηγε στραβα με τα αρχεια του παιχνιδιου ή ακομα χειροτερα καποιο sector του σκληρου στον οποιο εχει γινει το install του παιχνιδιου, τα παιξε με την πτωση τασης του ρευματος. Απενεργοποιησε το αυτοματο restart σε περιπτωση προβληματος των windows,για να δεις αν παιρνεις καποιο μηνυμα μολις προκυπτει το προβλημα.
kosegdit Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Η απάντηση στην πρώτη σου ερώτηση Gio είναι όχι. Από κει και πέρα μήπως μπορείς να μου πεις πως απενεργοποιώ τα αυτόματα restart των windows;;
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Η απάντηση στην πρώτη σου ερώτηση Gio είναι όχι. Οποτε πρεπει να εχεις κατα νου και το συγκεκριμενο.Περαιτερω συζητηση επι του θεματος δεν επιτρεπεται απο τους κανονες του forum. Από κει και πέρα μήπως μπορείς να μου πεις πως απενεργοποιώ τα αυτόματα restart των windows;; Windows 7 υποθετω http://pcsupport.about.com/od/windows7/ht/automatic-restart-windows-7.htm
kosegdit Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ Gio. Δηλαδή αν το κάνω αυτό, τότε σε μία παρόμοια κατάσταση αντί να κάνει restart, λογικά θα μου δώσει blue screen. Θα κάνω τις ρυθμίσεις, και αύριο αφού ξαναδοκιμάσω, θα σας πω αποτελέσματα.
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σε ευχαριστώ Gio. Δηλαδή αν το κάνω αυτό, τότε σε μία παρόμοια κατάσταση αντί να κάνει restart, λογικά θα μου δώσει blue screen. Πιθανοτατα ναι.Δεν ειναι ομως και κανονας, δυστυχως.
beez Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Το formula ειναι νομιμο?Ρωταω για να μην ψαχνουμε κατι το οποιο ισως να προερχεται απο παραγοντες που δεν επιτρεπουν οι κανονες του forum να αναφερουμε. Απο κει και περα,πρωτη υποθεση ειναι πως κατι πηγε στραβα με τα αρχεια του παιχνιδιου ή ακομα χειροτερα καποιο sector του σκληρου στον οποιο εχει γινει το install του παιχνιδιου, τα παιξε με την πτωση τασης του ρευματος. Απενεργοποιησε το αυτοματο restart σε περιπτωση προβληματος των windows,για να δεις αν παιρνεις καποιο μηνυμα μολις προκυπτει το προβλημα. καλα τωρα τι κουφο ειναι αυτο. το παλικαρι εχει προβλημα με τα windows και πιθανον το hardware του. με αυτη τη λογικη να μην συζηταμαι για προβληματα hardware στο φορουμ γιατι ετσι και αλλιως το 80% των χρηστων εχει μη νομιμα windows και προκαλούν προβλημα στα υπερκερδη της microsoft δηλαδη θα αρχισουμε να αυτολογοκρινόμαστε τωρα και θα μαστε βασιλικότεροι του βασιλέως? για το προβλημα που αναφερθηκε κατα την αποψη μου σαν τροφοδοτικό μου φαινετε- ειδικα αν ειναι κανα τροφοδοτικο "no-name-του συρμου ερχομαι μαζι με το case κτλπ"
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 καλα τωρα τι κουφο ειναι αυτο. το παλικαρι εχει προβλημα με τα windows και πιθανον το hardware του. με αυτη τη λογικη να μην συζηταμαι για προβληματα hardware στο φορουμ γιατι ετσι και αλλιως το 80% των χρηστων εχει μη νομιμα windows και προκαλούν προβλημα στα υπερκερδη της microsoft Φανταζομαι πως δεν το πιασες πως προσπαθω να δω και τις δυο πιθανες μεριες του προβληματος,aka software και hardware ε?Την διαβασες την απαντηση μου ετσι?Γιατι περα απο το crack αναφερομαι και σε hardware μερος Απο κει και περα,πρωτη υποθεση ειναι πως κατι πηγε στραβα με τα αρχεια του παιχνιδιου ή ακομα χειροτερα καποιο sector του σκληρου στον οποιο εχει γινει το install του παιχνιδιου, τα παιξε με την πτωση τασης του ρευματος. Απενεργοποιησε το αυτοματο restart σε περιπτωση προβληματος των windows,για να δεις αν παιρνεις καποιο μηνυμα μολις προκυπτει το προβλημα. Να υποθεσω δεν εχεις πεσει ποτε σε καποιο προβληματικο crack?Ή σε παιχνιδια που εχουν degrading performance οταν δεν ειναι νομιμα ε?Ναι, πρεπει να το παρουμε υπ οψην. Και οσον αφορα τα windows, οταν προκειται για crack που τα κανει μπαχαλο, μαντεψε,το λαμβανουμε κ αυτο σοβαρα υποψην.Ποσο μαλλον οταν τα windows ειναι μια απο τους ubber dubber cracked awesome player edition που κυκλοφορουν. δηλαδη θα αρχισουμε να αυτολογοκρινόμαστε τωρα και θα μαστε βασιλικότεροι του βασιλέως? Οχι,απλα θα τηρουμε τους κανονες του forum που μας ειτε μας αρεσει ειτε οχι.Τα παραπονα σου σε καποιο mod,δεν εξαρταται απο μενα το θεμα..
phanispal Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δεν έχει άδικο ο Gi0, με το που πέρασα το Mafia II με το πρώτο crack που είχε βγει άρχισαν οι BSOD's οι οποίες εξαφανίστηκαν μόνο με απεγκατάσταση του παιχνιδιού. Και δε συνέβαινε σε όλους.
beez Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 εδω το παλικαρι λεει για μια υπαρχουσα εγκατασταση που επαιζε μια χαρα μεχρι που επεσε το ρευμα. το πως αντιλαμβανεσε τους κανονες του φορουμ απο οτι φαινετε ειναι σχετικο φιλε τζιο. το θεμα αρχισε με ενα προβλημα σε υπολογιστη, δεν μπηκε ο φιλος να ζητησει συμβουλες πως να τρεξει την κοπια του φορμουλα 1.
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 εδω το παλικαρι λεει για μια υπαρχουσα εγκατασταση που επαιζε μια χαρα μεχρι που επεσε το ρευμα. Και ειπα Να υποθεσω δεν εχεις πεσει ποτε σε καποιο προβληματικο crack?Ή σε παιχνιδια που εχουν degrading performance οταν δεν ειναι νομιμα ε?Ναι, πρεπει να το παρουμε υπ οψην. Μπορει η πιθανοτητα να ειναι μικρη,αλλα υπαρχει οποτε εαν δεν σ ενοχλει ασε με να προσπαθω να καλυψω πιθανες αιτιες του προβληματος που μπορω να σκεφτω. το πως αντιλαμβανεσε τους κανονες του φορουμ απο οτι φαινετε ειναι σχετικο φιλε τζιο. το θεμα αρχισε με ενα προβλημα σε υπολογιστη, δεν μπηκε ο φιλος να ζητησει συμβουλες πως να τρεξει την κοπια του φορμουλα 1. Σχετικοτατο.Το νοημα ειναι ομως πως θα το δει αυτος που αποφασιζει για το forum και οχι εγω και εσυ.Δεν εγινε καποια εκτενης αναφορα στο θεμα(του ειπα απλως να το εχει κατα νου) μεχρι τη στιγμη που εκανες τον κοπο να εστιασεις εκει.Το προβλημα λοιπον εχει να κανει εκ πρωτης οψεως συγκεκριμενα με το formula (ειτε αυτο ειναι τα αρχεια του παιχνιδιου ειτε με τις θεσεις μνημης που ζητα,ειτε με τους sectors του σκληρου που καθεται κλπ κλπ κλπ) μια και το black ops παιζει κανονικα για πανω απο μια ωρα.
kosegdit Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Η αλήθεια είναι ότι την έχω πατήσει μία φορά με τους κανόνες του forum και δεν θα ήθελα να το ξανακάνω. Στο θέμα μας τώρα... έκανα τις ρυθμίσεις για το restart όπως μου πρότεινε ο Gio και μόλις τελειώσω αυτό το μήνυμα θα ξανατρέξω το formula 1 να δω τι θα γίνει. Να τονίσω (απλά για να δώσω παραπάνω πληροφορίες για το σύστημα μου) ότι εχω αυθεντικά Windows 7 κατεβασμένα από msdnaa, καθώς τα δικαιούμουν σαν φοιτητής. Επίσης το τροφοδοτικό μου για όσους δεν το διάβασαν, και επειδή ειπώθηκε είναι thermaltake tr2-470 pp στα 470Watt. (Να ξέρατε πόσο γλυκοκοιτάω το AX750 της Corsair) Επανέρχομαι λοιπόν μόλις crasharei το pc...
kosegdit Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν παιδιά έτρεξα το formula 1 για 1,5 ώρα χωρίς κανένα πρόβλημα (εκτός από κάποια κλασικά frame drops που έκανε έτσι κι αλλιώς η καρτούλα μου). Μου φαίνεται περίεργο αλλά η αλήθεια είναι ότι ησύχασα λίγο. Τι λέτε να κάνω, να το αφήσω όπως έχει ή να το ψάξω κι άλλο; Μπόρα ήταν και πέρασε;
Moderators Gi0 Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Moderators Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Λοιπόν παιδιά έτρεξα το formula 1 για 1,5 ώρα χωρίς κανένα πρόβλημα (εκτός από κάποια κλασικά frame drops που έκανε έτσι κι αλλιώς η καρτούλα μου). Μου φαίνεται περίεργο αλλά η αλήθεια είναι ότι ησύχασα λίγο. Τι λέτε να κάνω, να το αφήσω όπως έχει ή να το ψάξω κι άλλο; Μπόρα ήταν και πέρασε; Απο τη στιγμη που δεν σου εχει εμφανιστει ξανα δεν μπορεις να κανεις κατι μια και δεν εχεις δειγμα/ενδειξεις του προβληματος.Στην αναμονη δηλαδη κ σου ευχομαι να μην ανανεωσεις το thread Αν εισαι ψειρας παντως, μπορεις να περασεις το hardware σου απο καποια stress test για να εισαι ηρεμος οτι δεν εχεις προβλημα.
kosegdit Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Δεκεμβρίου 2010 Σας ευχαριστώ πολύ όλους που ενδιαφερθήκατε για το πρόβλημά μου, όντως ελπίζω να μην χρειαστεί να σας απασχολήσω ξανά για το ίδιο θέμα (γενικά για το οτιδήποτε). Με την ευκαιρία όμως μήπως θα μπορούσες Gio να μου πεις ποιά είναι αυτά τα τεστ και με ποιό τρόπο θα μπορούσα να τα κάνω; Απλά για να το έχω υπόψιν αν μου τύχει κάτι. Εκτός από το memtest δεν μου 'ρχεται κάποιο άλλο στο μυαλό.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.