PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ναι υπαρχουν 2-3, μια που ξερω κ χρησιμοποιώ ορισμενες φορες ειναι η Lacalut, γερμανικη , και εμπεριέχει Aluminium Fluoride... Και το Aluminium Fluoride χημική ένωση με φθόριο είναι. Συνήθως το βρίσκουμε ως Sodium Fluoride δηλαδή παρέα με νάτριο, ενώ σε αυτή είναι παρέα με αλουμίνιο. Υ.Γ. Από το site της Lacalut που είδα, μόνο οι παιδικές οδοντόκρεμες δεν έχουν (έχουν άλλο ρόλο οι παιδικές).
flik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 στο αλατι που τρως καθε μερα υπαρχει και μαλιστα σε αναλογια 50% Να ρωτήσω; Άλλες ιδιότητες δεν έχει το Cl και άλλες δεν έχει το ΝaCl; Δεν έχω ιδέα απο χημεία...αλλά μου ήρθε η απορία. Εκτός και αν γίνεται αντίδραση και διασπάται (πχ μαζί με H20).
PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Να ρωτήσω; Άλλες ιδιότητες δεν έχει το Cl και άλλες δεν έχει το ΝaCl; Δεν έχω ιδέα απο χημεία...αλλά μου ήρθε η απορία. Εκτός και αν γίνεται αντίδραση και διασπάται (πχ μαζί με H20). Cl- σκέτο δεν υπάρχει, είναι ιόν που θα βρεις μόνο σε διαλύματα. Το μόριο του χλωρίου (ελέυθερο χλώριο) είναι το Cl2 και είναι αέριο με πράσινο χρώμα και πολύ τοξικό. Το NaCl είναι στερεό και όταν διαλύεται στο νερό πχ δίνει ιόντα Na+ και Cl-. Δεν έχει κάποιο νόημα η σύγκριση που κάνεις.
flik Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ωραία. Απο το αλάτι πως δημιουργείται μόριο χλωρίου; Ή αλλιώς, πως βρίσκεται κατα 50% στο αλάτι;
PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Απο το αλάτι πως δημιουργείται μόριο χλωρίου; Δε δημιουργείται, εκτός αν συμβεί κάποια χημική αντίδραση με άλλη ένωση/στοιχείο ή με άλλους τρόπους, πχ ηλεκτρόλυση. Ή αλλιώς, πως βρίσκεται κατα 50% στο αλάτι; Επειδή έτσι είναι αυτή η χημική ένωση, δεν έχει γιατί. Το αλάτι το βρίσκουμε είτε από τη θάλασσα, είτε ως ορυκτό, απ'όσο γνωρίζω.
PP1969 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Η αλήθεια είναι πως στις ποσότητες που περιέχονται στις οδοντοκρεμες είναι ωφέλιμο. Έχουν γίνει πολλές ανεξάρτητες μελέτες με μεγάλη χρονική διάρκεια που το έχουν αποδείξει.μπορείς να διαβάσεις σχετικά πηγαίνοντας με ip πανεπιστημίου στο www.sciencedirect.com και κάνοντας μόνος την έρευνα σου. Άρα απαντήθηκε το ερώτημα σου. Εχω κανει ηδη ερευνα, στα μπλαμπλα.com βρισκεις να διαβασεις και τα θετικα και τα αρνητικα του θεματος, φυσικα σιγουρη αποψη δεν μπορεις να διαμορφωσεις, και για το εμβολιο της γριπης μας ελεγαν περυσι οτι ειναι απαραιτητο και να το κανουμε οπωσδηποτε διοτι ερχεται επιδημια και τελικα οσοι το εκαναν τραβανε τα μαλλια τους και τρεμουν για τις παρενεργειες. Και το Aluminium Fluoride χημική ένωση με φθόριο είναι. Συνήθως το βρίσκουμε ως Sodium Fluoride δηλαδή παρέα με νάτριο, ενώ σε αυτή είναι παρέα με αλουμίνιο. Υ.Γ. Από το site της Lacalut που είδα, μόνο οι παιδικές οδοντόκρεμες δεν έχουν (έχουν άλλο ρόλο οι παιδικές). Εισαι απολυτα βεβαιος οτι η Λακαλούτ εχει φθοριο?
PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Εισαι απολυτα βεβαιος οτι η Λακαλούτ εχει φθοριο? Fluoride = Φθόριο (F) Αφού το γράφει επάνω στα συστατικά, είναι θέμα του "αν είμαι εγώ σίγουρος", τί με ρωτάς;
PP1969 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Flouride δεν σημαινει φθοριο απ οτι ξερω. Εφοσον δηλωνεις σιγουρος θα ρωτησω οδοντογιατρο και θα σου πω...
pournaras Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Εχω κανει ηδη ερευνα, στα μπλαμπλα.com βρισκεις να διαβασεις και τα θετικα και τα αρνητικα του θεματος, φυσικα σιγουρη αποψη δεν μπορεις να διαμορφωσεις, και για το εμβολιο της γριπης μας ελεγαν περυσι οτι ειναι απαραιτητο και να το κανουμε οπωσδηποτε διοτι ερχεται επιδημια και τελικα οσοι το εκαναν τραβανε τα μαλλια τους και τρεμουν για τις παρενεργειες. Εισαι απολυτα βεβαιος οτι η Λακαλούτ εχει φθοριο? Τωρα συγκρινεις ενα συγκεκριμενο χημικο συστατικο το οποιο υπαρχει παντου, και το οποιο ειναι το πιο ευκολο πραγμα να το παρει ο καθενας και να αναλυσει αν κανει κακο η οχι, με μια επιδημια που οντως κανεις δεν κοινος θνητος δεν ξερει λεπτομερειες. Καμμια σχεση τα δυο τους. Ειναι πολυ απλο το πραγμα, σε ορισμενη ποσοτητα κανει καλο, σε μεγαλυτερη ποσοτητα κανει κακο, οπως βεβαια ολα σχεδον τα συστατικα αυτου του κοσμου που ζουμε. Στο μονοι που μπορει να υπαρξει μια μικρη διαφωνια ειναι στο μεγεθος της ποσοτητας αυτης που κανει καλο, αν και πιστευω οτι κι εκει δε θελει και υπερβολικα πειραματα για να φανει, οδοντοκρεμες χρησιμοποιουνται απο δισεκατομμυρια κοσμο καθε μερα, δε φαινεται να γινεται κατι μαζικο, ολες την ιδια ποσοτητα σχεδον εχουν (εκτος αυτων με το ενισχυμενο που μπαινει επιτηδες για καποιο σκοπο). Σιγα τις ερευνες και τις μελετες που θελει.
PCharon Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Flouride δεν σημαινει φθοριο απ οτι ξερω. Ναι, φαίνεται πως γνωρίζεις καλά από Χημεία, το έχω καταλάβει. Μη ρωτάς για εμένα, ρώτα για εσένα που ενώ μπαίνεις και ρωτάς πράγματα δεν εμπιστεύεσαι καμία απάντηση. Έχει κάποιο νόημα αυτό που κάνεις;
evabb Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Flouride δεν σημαινει φθοριο απ οτι ξερω. Εφοσον δηλωνεις σιγουρος θα ρωτησω οδοντογιατρο και θα σου πω... μονο και μονο για αυτο το ποστ θελω να επανελθει η αρνητικη ψηφος εστω και για 2 λεπτα. θα ρωτησει και οδοντιατρο λεει. παω να σκισω κανα πτυχιο κι ερχομαι.
PP1969 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Τωρα συγκρινεις ενα συγκεκριμενο χημικο συστατικο το οποιο υπαρχει παντου, και το οποιο ειναι το πιο ευκολο πραγμα να το παρει ο καθενας και να αναλυσει αν κανει κακο η οχι, με μια επιδημια που οντως κανεις δεν κοινος θνητος δεν ξερει λεπτομερειες. Καμμια σχεση τα δυο τους. Ειναι πολυ απλο το πραγμα, σε ορισμενη ποσοτητα κανει καλο, σε μεγαλυτερη ποσοτητα κανει κακο, οπως βεβαια ολα σχεδον τα συστατικα αυτου του κοσμου που ζουμε. Στο μονοι που μπορει να υπαρξει μια μικρη διαφωνια ειναι στο μεγεθος της ποσοτητας αυτης που κανει καλο, αν και πιστευω οτι κι εκει δε θελει και υπερβολικα πειραματα για να φανει, οδοντοκρεμες χρησιμοποιουνται απο δισεκατομμυρια κοσμο καθε μερα, δε φαινεται να γινεται κατι μαζικο, ολες την ιδια ποσοτητα σχεδον εχουν (εκτος αυτων με το ενισχυμενο που μπαινει επιτηδες για καποιο σκοπο). Σιγα τις ερευνες και τις μελετες που θελει. Δεν εχουν σχεση μεταξυ τους αλλα ειναι ενδεικτικο το τι συμφεροντα παιζουν και οτι δεν πρεπει να εισαι απονηρευτος σε οτι σου πασαρουν. Εσυ δηλωνεις βλεπω 101% βεβαιος οτι γνωριζεις την απολυτη αληθεια... Το εμβολιο το εκανες ε?
NT1G Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Fluoride is the anion F−, the reduced form of fluorine when as an ion and when bonded to another element.
PP1969 Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Ναι, φαίνεται πως γνωρίζεις καλά από Χημεία, το έχω καταλάβει. Μη ρωτάς για εμένα, ρώτα για εσένα που ενώ μπαίνεις και ρωτάς πράγματα δεν εμπιστεύεσαι καμία απάντηση. Έχει κάποιο νόημα αυτό που κάνεις; εγω δεν κανω κατι, εσυ κανεις.. μια τρελη λυσσασμενη μανια να επιβαλεις την αποψη σου στο θρεντ Συνελθε καποια στιγμη, μη κανεις σα τη χηρα στο κρεβατι. Δεν δηλωσα ποτε οτι γνωριζω απο Χημεια, ουτε και παριστανω τον ξερολα οπως καποιοι.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Super Moderators Δημοσ. 13 Δεκεμβρίου 2010 Fluoride = Φθόριο (F) Νομίζω ότι: Φθόριο=Fluorine Φθοριούχο άλας=Fluoride
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.