Προς το περιεχόμενο

Φθόριο: καλό ή κακό?

PP1969

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Πάντως με όλα αυτά εμένα με ανησυχήσατε πάντως, τέλος η colgate για μένα απο αύριο μόνο arctic silver!

Να ανησυχησεις για την ελλειψη φθοριου, και οχι για την ποσοτητα που θα παρεις απο μια οδοντοκρεμα.

• Απαντ. 155
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
...απο αύριο μόνο arctic silver!

Πλάκα κάνει. :P

Πάντως και ο Άργυρος έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες (θα έχετε προσέξει πχ κάτι αποσμητικά που αναφέρουν πως έχουν μορια Αργύρου), αλλά προφανώς κοστίζει πολύ πολύ περισσότερο από το Φθόριο για να τον βάλουμε σε οδοντόκρεμες σε ποσότητα. Επίσης το Φθόριο δρα πολύ πιο άμεσα, ο Άργυρος χρειάζεται να παραμείνει επί ώρες για να έχει αποτέλεσμα.

Δημοσ.

Τα αποσμητικα με αργυρο ειναι αυτα που κανουν κιτρινιλες στις μπλουζες παντως.

Ε σιγά, προσπαθείς να φοράς κίτρινες κ πορτοκαλί μπλούζες και είναι και της μόδας.

Δημοσ.

Πλάκα κάνει. :P

Πάντως και ο Άργυρος έχει αντιμικροβιακές ιδιότητες (θα έχετε προσέξει πχ κάτι αποσμητικά που αναφέρουν πως έχουν μορια Αργύρου), αλλά προφανώς κοστίζει πολύ πολύ περισσότερο από το Φθόριο για να τον βάλουμε σε οδοντόκρεμες σε ποσότητα. Επίσης το Φθόριο δρα πολύ πιο άμεσα, ο Άργυρος χρειάζεται να παραμείνει επί ώρες για να έχει αποτέλεσμα.

το φθοριο δεν το βαζουν στις οδοντοκρεμες για απολυμανση αλλα για να μην κανουν κουφαλες τα δοντια

Δημοσ.

Μα για τη τερηδόνα δε το βάζουν; Αλλιώς πώς θα γίνουν οι κουφάλες; Άρα για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

[edit] παίζει να έχεις δίκιο, δηλαδή να είναι άλλος ο μηχανισμός με τον οποίο δρα κατά της τερηδόνας, ενιγουέι δε το έχω δει διευκρινισμένο κάπου

Δημοσ.

Μα για τη τερηδόνα δε το βάζουν; Άρα για τις αντιμικροβιακές του ιδιότητες.

δεν σκοτωνει τα μικροβια αλλα αντιδρα στην θεση των δοντιων αν θυμαμαι καλα.

Δημοσ.

Ναι, έχεις δίκιο, μόλις το έψαξα και διάβασα πως "όταν το φθόριο ενσωματώνεται στην αδαμαντίνη, την κάνει πιο σκληρή και ανθεκτική" οπότε αν είναι έτσι, δεν τίθεται σύγκριση με τον Άργυρο όπως την έθεσα. :mellow:

Υ.Γ. Δεν αποκλείεται πάντως κατά τη στιγμή της εφαρμογής να δρα και αντιμικροβιακά.

Δημοσ.

τα μικροβια που κουβαλαμε στο στομα μας, στο εντερο μας, πανω στο δερμα μας ειναι για καποιο λογο εκει. δεν πρεπει να τα σκοτωνουμε

Δημοσ.
τα μικροβια που κουβαλαμε στο στομα μας, στο εντερο μας, πανω στο δερμα μας ειναι για καποιο λογο εκει. δεν πρεπει να τα σκοτωνουμε

Άλλο θέμα αυτό. Μπορεί να έχει νόημα η ύπαρξη της φυσικής χλωρίδας, αλλά όταν αυτή υπεραναπτύσσεται τότε δημιουργεί προβλήματα (στα δόντια είναι μία περίπτωση, μαντεύω η πιο συχνή). Άρα θες να σκοτώνεις και να μειώνεις το πληθυσμό της φυσικής χλωρίδας. Με το στοματικό διάλυμα που περιέχει οινόπνευμα τί κάνεις; Αυτό.

Μάλιστα, θυμάμαι πριν λίγα χρόνια που είχα ακούσει και την εξής (επαναστατική λέγανε τότε) μέθοδο, πως δηλαδή αντικαθιστάνε με κάποιο τρόπο τη φυσική χλωρίδα του στόματος κι έτσι διώχνουν τους μικροοργανισμούς που προκαλούν τη τερηδόνα. Αυτό το θυμάμαι πριν χρόνια. Βέβαια δε ξέρω αν έχει φτάσει κάπου αυτή η ιδέα και αν εφαρμόζεται κάπου, δε το ξανάκουσα.

Δημοσ.

το στοματικο διαλυμα ειναι καλο για ενα μονο πραμα

για να αφησεις μαλακα μπατσο οταν σου κανει αλκοτεστ :devil:

κατα τ αλλα νομιζω ειναι πολυ δυνατο πραμα και δεν κανει να το χρησιμοποιες καθε μερα. προσωπικα δεν το αντεχω με τπτ

Δημοσ.

Κι εγώ έχω, αλλά μόνο για καμιά περίπτωση, πού και πού. Αν δεν είναι και σε άριστη κατάσταση τα ούλα σου ή έχουν καμιά πληγίτσα, τότε το οινόπνευμα σε κάνει τούρμπο. Τη γουστάρω τη κάψα πάντως... :P

Δημοσ.

Κι εγώ έχω, αλλά μόνο για καμιά περίπτωση, πού και πού. Αν δεν είναι και σε άριστη κατάσταση τα ούλα σου ή έχουν καμιά πληγίτσα, τότε το οινόπνευμα σε κάνει τούρμπο.

τρεχεις σαν τον βεγγο ενα πραμα :lol: :lol:

Δημοσ.

Μιας και είναι σχετικό περί οδοντόπαστας, θυμήθηκα που κάποτε διάβαζα για οδοντόπαστες που χρησιμοποιούσαν οι αρχαίοι Αιγύπτιοι κτλ. Πατώντας ancient toothpaste στο google βρήκα το:

http://www.colgate.com/app/Colgate/US/OC/Information/OralHealthBasics/GoodOralHygiene/BrushingandFlossing/HistoryToothbrushesToothpastes.cvsp

δείτε στο History of Toothpastes κομμάτι, τις συνταγές... :lol:

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...